mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 06.05.2024 : 15:20:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Strani: 1 ... 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.  (Prebrano 380118 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Pupolinka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 82


WWW
« Odgovor #570 : petek, 22.01.2010 : 22:40:11 »

Mislim da se v vsaki družini najde nekdo-drugače misleč. Nimamo kej...tut taki so žal na svetu...ampak ravno zaradi takih imamo mi zdaj svoje Horjulske ljubezni, ki so nam hvaležne za vsak dan, ki ga preživijo na bolšem.

Glavo pokonci...Za tako ljubezen, ki vam jo bo pa E.T. izkazovala nadaljna leta se pa taki lahko samo pod nosom obrišejo!
 Wink
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #571 : petek, 22.01.2010 : 22:44:43 »

idiot - ni druge Roll Eyes
Logiran

Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #572 : petek, 22.01.2010 : 23:09:07 »

Nimamo kej...tut taki so žal na svetu...ampak ravno zaradi takih imamo mi zdaj svoje Horjulske ljubezni,

... in vsi ti ljudje sploh ne vejo kako prazni so.  Nas pa naše živali vsak dan znova nasmejijo, napolnijo z ljubeznijo, česa novega naučijo, kakšno ušpičijo, naredijo naša življenja polna in zato smo jim hvaležni in jih imamo neizmerno radi... klinc gleda vso žlahto in ostale drugače misleče Smiley



Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #573 : petek, 22.01.2010 : 23:34:32 »

Pri nas je žlahta ob širjenju živalske populacije kaj hitro pokazala svoj pravi obraz in imamo zdaj božji mir.  Cool Cheesy

Cats ti je povedala najboljši nasvet (tisto s polulanjem).  Afro

Ne skrbi, poskrbljeno je bilo, da imaš pred vtikavanjem zdaj mir...  Wink
Kasneje bi zagotovo prišlo na sceno kaj drugega za vtaknit se v to... Tongue

Zato pa se hitro nauživat v sladkih prvih trenutkih s pasjo dušo in vašo novo življenjsko sopotnico.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #574 : sobota, 23.01.2010 : 02:03:22 »

FŽ, Cats je ena najpametnejših punc tule gor (to itak že veš  Grin ) in ima zmeraj prav, pa tudi če (še) nima psa. Ampak njen pasji nasvet je zakon! Poslušaj jo  Cheesy

Uživajte v valjanju na lepem tepihu in ob topli peči z obiski ali brez, sej ni važno, glavno, da je vam fajn  Wink
 Evil Evil Evil
Logiran

Unikatne tablice in portretki
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #575 : sobota, 23.01.2010 : 02:07:51 »

Ups! Tule na koncu se vašim takosmatim hotela  Kiss Kiss Kiss poslat, pa so se mi hudički namalali  Shocked
No, pa kar naj bodo tam ... za une tazoprne, ki itak ne pridejo na obisk  Evil
Logiran

Unikatne tablice in portretki
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #576 : sobota, 23.01.2010 : 21:47:51 »

Eeee, malo me ni, pa take kičaste zadeve tule gor vidim veselje bravo Kraaaassssnoooooo super Kiss Kiss
Se mi je kar zdelo, da bo nagica vaša Roll Eyes Cheesy
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #577 : sobota, 23.01.2010 : 22:57:58 »

Današnji dan je bil lep. Ostali, ki nimajo psov, so ga najbrž preživeli drugače, ampak takole luštno najbrž ne.
Danes mi je bistveno bolj vseeno (se polulam na vse, bi rekla Cats Wink), hvala vsem za lepe misli včeraj...

E.T. je zaenkrat najbolj neproblematičen družinski član sploh. Sem glede na Pici in zahtevno človečko navajena na kar naporna bitja, tukaj pa razen nadzora nad mačjimi skledicami in parih opozoril, kam in kaj se ne sme (kavč, spalnica, pult), sploh nimam kaj počet. Spi toliko, da se sprašujem, če mi je bila podtaknjena voščena lutka...


Zadovoljna je z vsakim ukvarjanjem, potrpežljiva do konca in naprej (evo fotodokaze) in glede na to, da jo ves čas podkupujem, prihaja na besedo (danes celo, ko smo zunaj srečali zelo zabavne bežeče muce in je že potegnila štrik, potem pa se je obrnila in na klic prišla nazaj!). No, a je to normalno? Mislim, kdaj misli voščena lutka izginit in se pojavit pes Tongue?


In kaj počne, kadar slučajno ne spi?
Skupaj z mano išče snežene gazi, ki jih je v širino ravno toliko, da mora reva hodit zadaj za mano (joj, kakšna zoprnija); vadi 'pridi' (zelo pohvalno zaenkrat); povezuje lulanje z besedo 'lulat'; hodi 'poleg', čeprav ji ni še nič jasno, ker v bistvu samo bulji v priboljšek tam nekje visoko v roki; se obrača in dela kroge na sprehodih, ker je tolko zanimivega in je treba skoz vlečt nekaj gledat in potem FŽ noče več naravnost naprej...
Vadi 'poglej me' in hrusta priboljške, ko ob tem slučajno pogleda svojo mamo; dela popis vseh prosotživečih mačk in okrog skakajočih otrok v občini; poskuša it na kavč, pa potem rajši ne gre, ker se vedno začne kdo dret; si pridno deli kostko in ni nanjo čisto nič ljubosumna... Skoz seda in lega in hoče priboljšek, ker misli, da je izvedla čudovit zapleten trik... Pozablja, kaj pomeni 'počakat', pa se potem spet spomni in repka po kurilnici, dokler se poleg njenih tačk ne zrihtam še jaz in gre lahko z mano gor v bivalne prostore.
Aja, pa smrči kot kak star pijanček in v sanjah teka za zajčki in racami (noge gredo kar po svoje), smrduha naokrog (kljub kopanju in brisanju s kamilično-sivkinim poparkom še iščem antismrdalni trik in se priporočam za nasvete); grizlja prste na nogah, ki visijo iz stolov; spreminja mačjega ata v občudovalca psov; je vedno znova šokirana nad njenim odsevom v kuhinjskih omaricah; razmišlja, kdo si je izmislil pravilo 'ko mi jemo, ti ne ješ, ampak spiš na svojem mestu'; zapoje nam pesmico-uspavanko-zavijalko ali dve, ko je zaprta v kurilnici zvečer prisiljena it ajat; povzroča prepire sosedovih otrok s starši (mami, jst bi tud tacga kužkaaa Roll Eyes) ter se izkazuje kot odličen detektor, kdaj je treba človečki zamenjat plenice (se z nosom ne odlepi od njenih hlač).

Mislim, da bomo kar pravi za skup, sploh ko se še malo sprosti in zašteka kako in kaj teče lajf tule pri nas. Smiley
In ja, lahko ste malce fovš Tongue.

P.s.: Fotke bodo očitno skoz takele, ker je ona skoz taka...
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #578 : sobota, 23.01.2010 : 23:06:27 »

Ni taka. Taka je bila, ko je k nam prišla nekaj dni, ampak v resnici ni taka. Očitno s spanjem prebrodi stisko.
Smrdi? Po čem pa? Glede na to, da ni živela v pesjaku in ima tako zelo kratko dlako, je naravnost pes brez vonja, če ti že diši ne.
Odpoklic je bil pa že tule kar vzoren, najbrž posebnih težav res ni za pričakovat. Sploh ne s psom na vrvici  Tongue.
Logiran

fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #579 : sobota, 23.01.2010 : 23:22:35 »

Aha, super Smiley. Zaspanka namreč že malo pretirava. Rep je pa že precej bolj dvignjen, tako da predvidevam, da bo tudi budnih faz vedno več.

Saj ko sem jo pripeljala, ni imela tolk vonja, se mi zdi, da ga je po kopanju začela dobivat več. A je možno, da jo prevečkrat z viledo brišem in čistim (in neke zvarke gor kapljam)? Takoj ko je prišla, je izbruhnil tudi prhljaj, sem prepričana da od stresa, ampak zdajle ga nima skoraj nič več. A je možno, da se je tudi vonj pojavi prehodno? Pa ni zdej tako hudo, da bi blo za umret Roll Eyes, nekoliko bolj od tistega pasjega vonja, ki ga je imela na začetku pa je, ja (hrana je ista, še priboljški so v glavnem briketi, malo sirčka, meska ipd.).

Brez skrbi, spuščam je ne še nič, imam takole kot malce histerična sveža skrbnica še precej preveč občutka, da ji ne vidim v glavo, odzivov na druge pse sploh še ne poznam itd., tako da smo še daaaleč od tega. Najprej jo čaka kak sledni, pa vse možne situacije sprobat, potem bomo iskali zagrajene parcele za hecat se z odpoklicem. Enkrat bo pa tudi sreča brez vrvice, boš vidla Tongue.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #580 : sobota, 23.01.2010 : 23:30:20 »

Enkrat bo pa tudi sreča brez vrvice, boš vidla Tongue.

Enkrat je več kot dovolj za nesrečo. Vseh situacij se ne da predvidet in imaš psa, ki je dobršen del lovski. Nimaš ga od malega in ima pridobljene navade. Zato v bistvu nočem videt te sreče brez vrvice.

Zakaj pa jo skoz brišeš in čistiš in z zvarki kapljaš?
Logiran

fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #581 : sobota, 23.01.2010 : 23:51:57 »

'Enkrat' je mišljeno nekoč in ne enkrat, dvakrat ali trikrat. Tko si mi tudi ti odgovorila na vprašanje, kako je z obvezno vrvico oz. brez nje. Enkrat.

Z veliko 'če'-ji seveda. Če se izkaže. Če bo šolanje to pokazalo in če bodo drugi, ki vedo več, menili, da je pripravljena. Trenutno nimam po tem absolutno nikakršne potrebe. Niti najmanj pa tu, kjer okrog nas mrgoli srn in podobnih reči. Če in ko to bo, pa bo zagovoto več kot delo nekaj mesecev. In ti bi bila ta prva, ki bi to vedela, še preden bi bilo. Tko da lahko do takrat čisto mirno spiš.

Zvarke varit in kapljat jo, sem se šla zaradi prhljaja, za pomiritev kože. Ta je že dosti bolje (al samo po sebi ali od zvarkov seveda ne morem rečt).

Same ta zoprne stvari si mi izjavljanja ven pobrala Tongue.
Sicer se imamo pa luštno in brez skrbi, jo imam rada in se absolutno trudim tako, kot je najboljše zanjo (vključno z varnostjo), z njo tudi ravnat.
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #582 : sobota, 23.01.2010 : 23:56:35 »

Prhljaj se je najbrž pojavil zaradi stresa, ker ga gor ni imela, tako da bo (je) verjetno tudi sam od sebe minil. Mislim, da pasjo kožo ni najbolj pametno preveč čistit in polivat z zvarki. Tongue
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #583 : nedelja, 24.01.2010 : 00:00:38 »

Frigga, vem, pojavil se je dobesedno v pol ure, tako da dejansko nima bit kaj drugega kot stres.
OK, ukinjamo zvarke Wink.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #584 : nedelja, 24.01.2010 : 00:01:16 »

He he FŽ Smiley

Pes ima nek svoj vonj. Vsak pes ima drugačnega. Če mu redno čistiš ležišče in ga občasno skopaš, nima nikoli tistega pasjega vonja, ima pa nek svoj vonj. Pa pretiravati ni treba z glancanjem, ker se lahko zgodi, da ti rata rjava (believe me, I know Tongue).  

Če ti pes trenutno sledi, uboga in dela kar je prav, še ne pomeni, da bo tako tudi naprej. Pri Flipu so se šele par tednov kasneje pokazale določene negativne lastnosti. Njegov pol lovski nagon, sem opazila šele po srečanju z labodi na nekem jezeru. Takrat se mu je spipalo, jaz sem bila pa samo takole  Shocked. To je bilo nekaj novega zame, zato sem bila še bolj previdna in še bolj odločna, da naternirava odpoklic. Naj te njena trenutna zvestoba ne prelisiči. To, če je pes za spuščati ali ne, ali mu lahko zaupaš ali ne, ne ugotoviš čez noč. S Flipom sva vadila odpoklic na fleksiju, na slednem, delala sem non stop. Spustim ga na travniku, kjer imam dober pregled nad okolico. Spustim ga takrat, ko se ukvarjam z njem, se igrava, delava kaj, ko nima zaposlitve, gre na povodec. Flip ni tisti zagrižen lovec, ima pa to v sebi in tega se zavedam. Fajn je, če najprej spoznaš psa in vidiš, kako se obnaša v različnih situacijah in potem delaš v tej smeri.   

Je pa super, da že vadita  Wink  In da se sploh odziva na hrano. Flip več kot pol leta ni trzal na hrano, je bilo vse druga bolj zanimivo  Cheesy

Drugače pa, čestitke za pogum. Verjamem, da se boste imeli krasno  Smiley
 

 
Logiran
Strani: 1 ... 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines