mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 17.05.2024 : 19:55:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 200 201 202 203 204 [205] 206 207 208 209 210 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 635959 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3060 : sobota, 20.02.2010 : 16:57:09 »

Senica se strinja, da je moral Baričeviču nekdo iti na roke pri vročanju odločbe o vrnitvi psov. Kdo je to in ali je to Sonja Bukovec "prijateljica" s kmetijskega ministrstva, ne pove.
http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042339082

Jebemti, pa se vedno ne bo nihce tega ne raziskal in za to svoje dejanje ne bo nihce odgovarjal?
Ce je kdo pozabil, se zadeva nanasa na vrocitev odlocbe o vrnitvi psov, ki jo je pravnica v enem izvodu dala stranki, enega pa poslala po faxu v Gmajnice in cez (menda) pol ure je Baricevic oba psa odpeljal iz zavetisca.
V odlocbi pa pise, da jo je treba vrociti v osmih izvodih na VURS, skupaj z navodilom o vrocitvi strankam. Kaj je delala pravnica, da ni poslala v 8 izvodih z napotki za vrocitev na VURS? Kaj so delale Gmajnice, da so kar brez svojega izvoda odlocbe po toliksnem casu dali pse iz zavetisca? Kaj je delala VURS, ki ni dobila odlocbe tako, kot je pisalo na njej in tudi ocitno ni speljala vrocitve po navodilih naprej?

Ajajajaj
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #3061 : sobota, 20.02.2010 : 17:35:53 »

Iz Janinega linka:

Poleg tega, dodaja, je bila "med vsako odločbo o usmrtitvi psov in izdajo naše začasne odredbe, ki je to preprečila, nekajdnevna luknja in takrat bi inšpektor pse lahko usmrtil, saj pritožba ni zadržala izvršitve odločbe. Pa si očitno tega ni upal narediti," je nedvoumen Senica, ki pravi, da bi sam, če bi bil inšpektor, "pritisnil tisto injekcijo".

Zakaj tega niso upali narediti? Kdo je to preprečil? Čadonič-Špeličeva, ane? Ki se zdaj hvali, kako so (oni- VURS) trikrat ukazali usmrtitev in jim je bilo preprečeno. Uboga ona. Ubistvu pa jo je pa ustavila ona sama.

Naša rekonstrukcija obveščanja je takšna: direktor policije Goršek je poklical ministrico Kresalovo, ta pa je potem obvestila Senico.

A ni Goršek rekel, da s Kresalovo sploh še ni govoril več kot en teden po dogodku?
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #3062 : sobota, 20.02.2010 : 17:43:34 »

Brez zamere, jaz bi pregovor "sova sinici glavana pravi" najraje obrnila na glavo pa žal zaradi fizičnih značilnosti obeh (sove in sinice) tega ni mogoče storiti. Če mi reče, da je danes sobota, bom vseeno dvakrat preverila na različnih koledarjih.
Iz Janinega linka:

Pa si očitno tega ni upal narediti," je nedvoumen Senica, ki pravi, da bi sam, če bi bil inšpektor, "pritisnil tisto injekcijo".

Seveda si tega ni upal narediti.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #3063 : sobota, 20.02.2010 : 18:21:58 »

Jaz vedno bolj razmišljam in razmišljam in razmišljam... Od katerih hudih bakterij ali parazitov bi pri tako angelskem lastniku lahko prišlo do tako hudih poškodb anusov in vsega ostalega... Pa ne najdem čisto nič "zadovoljivega", čeprav sem imela psa s kroničnim obolenjem, ki je vključevalo vse, kar bi lahko poškodovalo dotične organe. Ampak jih ni, še posebej ne na tak način...
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #3064 : sobota, 20.02.2010 : 18:26:08 »

Pogovor Blaž Kavčič, predsednik Kinološke zveze Slovenije: Red se začne že pri razmnoževanju psov

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042339204

ahahahhaa
njegov predlog skup z Vidicem...pol pa tale izjava:
"Človek namreč ne more imeti pod nadzorom treh ali štirih podivjanih bulmastifov, lahko pa ima pet čivav ali samojedov. "
ma kak kreten je da kaj takega izjavlja. Pa če maš 5 podivjanih čivav bodo tut preštepale nekoga. Pa tut ne verjemem da samojedi v tropu ne znajo ob neumnem lastniku ponoret na trope (ljudi, psov ovc, whatever) ko si vzamejo teritioij.
In nej on me lepo pojasni kaj to pomeni: "Reprodukcija čistopasemskih psov ali mešancev bi se smela dogajati izključno v družinskem krogu, zraven človeka. Vsak mladič bi moral zapustiti vzreditelja in označen preiti v roke znanemu novemu lastniku. Vse druge oblike reprodukcije psov povzročajo družbene probleme in so proti javnemu interesu."
Ker po domač pravi, da morš vzrejat v dnevni sobi (kar sem pri petih psih dejansko počel, ker nisem mel posebej kennela z ustrezno sobo, pa bi kljub temu mladiči bili ustrezno v stiku z človekom, ker to pa zdrava pamet nekomu ki je kako knjigo prebral pove, da jih ne morš met 2 mesca v zaprtem pa brez stika in humanizacije. Socijalizira jih mama, da znajo bit psi. Humanizira pa človek da lahko z nami sobivajo)...In Družina...aja, a pol samski ne more met vzreje? Verjetno tud par ne, al pa družina z odraslimi otroki, ker verjetno genijalec namiguje da mora met pes še otroka v familiji, ko je mladič...

Pa kake ta človek trobi...naprej sploh ne bom komentiral...
Vzreditelj mora bit šolan po mednarodno priznanem programu....hahaha.... a tko kot vaši sodniki in vzreditelji? Ko sem tem znane avtorje citiral so me gledal kot budale. Ko sem jim na pamet rodovnike pisal, pa niso za lastne vedli niti babice...a te ste vi šolali. Ja svaka čast. Dejte jim še univerzitetno doplomo, ko je edina literatura ki so jo kdajkoli prebrali "O psih" Miroslava zidarja, 10 vrstic o skrbi za psico in vzreji na zadnji strani vzrejne knjižice, pa mogoče še standard. Raj bodite tiho. Tisti ki so tole kinološko zvezo delali pred skor 100 leti so nekaj vedeli, vi ki jo zdaj vodite ste pa z redkimi izjemami navadni KRETENI. Fuj, ogabe neumne.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #3065 : sobota, 20.02.2010 : 18:28:52 »

Jebemti, pa se vedno ne bo nihce tega ne raziskal in za to svoje dejanje ne bo nihce odgovarjal?
Ce je kdo pozabil, se zadeva nanasa na vrocitev odlocbe o vrnitvi psov, ki jo je pravnica v enem izvodu dala stranki, enega pa poslala po faxu v Gmajnice in cez (menda) pol ure je Baricevic oba psa odpeljal iz zavetisca.
V odlocbi pa pise, da jo je treba vrociti v osmih izvodih na VURS, skupaj z navodilom o vrocitvi strankam. Kaj je delala pravnica, da ni poslala v 8 izvodih z napotki za vrocitev na VURS? Kaj so delale Gmajnice, da so kar brez svojega izvoda odlocbe po toliksnem casu dali pse iz zavetisca? Kaj je delala VURS, ki ni dobila odlocbe tako, kot je pisalo na njej in tudi ocitno ni speljala vrocitve po navodilih naprej?

Ali kdo ve kje je posnetek pogovora, ki je bil posnet s "pravno sluzbo" MKGP glede vrocanja in posiljanja odlocbe po faxu? Sem iskala, pa ne najdem ...
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #3066 : sobota, 20.02.2010 : 18:29:16 »

Naj še jaz podam nekaj svojih mišljenj. Mogoče se motim, ampak vseeno se mi vedno bolj dozdeva da je tako.

Sama verjamem, da če bi psi raztrgali tu enega človeka na vasi, se o tem ne bi toliko govorilo in ne bi bilo toliko politike vmes vmešane kot je v tem primeru. Spet, če pogledam drugo stran. Če bi bili ti političari taki strašni prijatelji s tem Sašem, bi se to že zdavnaj pometlo pod preprogo in širša javnost sploh ne bi kaj vedla o tem. Oz. bi rekli, da ga je kap in basta. Vprašanje sploh zakaj je Zora naredila samomor.

Vedet tudi morate, da je predvolilno leto. Vsaka stranka se bo letos zelo trudila, da bi si jo ljudje zapomnilo.

Če pogledate drugo, okoli Baričeviča je bilo zelo malo krvi. Če so psi tega človeka tam raztrgali, bi morala bit kri vsepovsod (pri raztrganih arterijah kri fejst šprica). Kaj pa če so ti raznorazni političarji namensko hoteli tega človeka beg spravit, ker je kaj preveč vedel? Imel je pač eno slabo stran in to je nategovanje psov. Mogoče so bili psi kaj zdrogirani in s tem bolj razdraženi in so ga zato napadli.

Vprašanj je veliko. In na konec koncev, ponavadi se da ljudem eno kost glodat, medtem pa se kakšna druga svinjerija odvija. Kolikor vem so sedaj spet nek sporazum s hrvati podpisali. Mi pa medtem časom glodamo tega nategovalca. Odgovarjal itak ne bo nihče, ker roka roko umije. Vzadi bomo pa šele čez nekaj časa občutili posledice zahrbtnih mahinacij.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #3067 : sobota, 20.02.2010 : 18:29:25 »

Poleg teh izjav je pa sedel 1m stran od VČŠ in ni stegnil jezika, ko se je govorilo o preprodaji psov... Za popizdit načelen, res.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #3068 : sobota, 20.02.2010 : 18:41:09 »

WBi bili lahko Baričevičevi bulmastifi manj popadljivi, če bi bili last koga drugega?

Zora Roter (pokojna partnerka zdaj prav tako pokojnega Saše Baričeviča, op. p.) me je pred leti, ko ji je poginil labradorec, vprašala za nasvet, kakšnega psa naj si priskrbi. Velikokrat ljudje vprašajo, a ne poslušajo, kaj jim boš povedal. In to je bil eden takih primerov. Ne vem zakaj, a že sama se je odločila za bulmastifa, čeprav sem jo posvaril, da ta pes ni zanjo. Težave so se začele, ko je po Knightu, ki ga je nabavila v Veliki Britaniji, na Madžarskem kupila še psico Joy, ki je imela zelo neprijeten značaj. Bila je provokativna, napadala je druge pse, kmalu je to počela v tandemu s Knightom, nazadnje v tropu z Atosom in Atlasom. Bilo je kar nekaj neprijetnih napadov, pri čemer se je pokazala zelo neprijetna osebnostna črta Zore Roter. Uživala je v tem, da ima nevarnega psa, in če so njeni bulmastifi razmesarili druge pse, ni imela nobenega občutka slabe vesti. Ne bi sicer rad prilival olja na ogenj nekih čustev, a taka so dejstva."

Torej je gospod ko je imel čas javno povedati to kar je povedal sedaj, navaden pezde da javno tega ni povedal že ob prvvem napadu, ko je bila Roterjeva še živa. Vau kaka faca. Lako je sada tudjim kurcem po koprivama, anede predsednik KZS in DS. Zdej se je oglasil in prov po birokratsko je odgovarjal, pa sebe postavljal kot nekoga ki je kao čist. Ma vsi ste usrani ker sori. Tako visok politik, včasih poslanec, danes Predsednik DS, pa da ni dal ene same jebene izjave do sedaj, pa za tole civilnodružbeno organizacijo lobiral ko bi lahko za splošno korist vseh normalnih lastnikov psov in nedolžnih državljanov (brez al pa z psi)....ma dej pezde, raj se ustreli.
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #3069 : sobota, 20.02.2010 : 18:51:52 »

Alti, bravo. Mi, ki smo zunaj te kinoloske kolobocije, naredimo svojo zvezo (mislim, da je nekaj podobnega ze predlagala deteljica). Z veseljem te midva predlagava za predsednika.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #3070 : sobota, 20.02.2010 : 18:59:06 »

Na konc intervjuja se pa vadi, da je kao bil žrtev rotnerja in inega Kuzlja pa da on je bil skoz proti pa preko KZS....
zakaj pa po drugi plati ni pol ko Kresalova še ni bla Predsednica LDS pa ko je bil javna oseba in mednarodni kinološki sodnik dal izjave, se javno ogradil. Takile tiči se vedno raje skrijejo za neko organizacijo da zgleda kot da govori v njenem imenu. Same buče dvolične. Tole mu zdaj ziher prav pride za pozicijoniranje v stranki pa da pomete z konkurenco v KZSJU. Ampak problem je da on je že bil enkrat predsednik KZS in poslanec...potem so ga odnesli neki kreteni samo zato ker je bil slab predsednik. Potem je članstvo ugotovilo da so uni še večji kreteni in je nekako spet prilezel nazaj- verjetno so mislili da ker je predsednik DZ da bo kkaj prinesel skozi lobije.

V resnici je pa še vedno tale KZS tam kjer je bila pred 8 leti. v totalno sprivatizirana družba kjer se interesi nekim pokrivajo in vsake tolk si vodenje podajajo kot pinkponk žogico. Tipičen odraz te države kjer sta pozicija in opozicija zgolj navidezna nasprotnika , a v resnici vprežena v isti voz sebičnih interesov in potujejo zgolj v smeri čimvečje kontrole nad ljudmi in grabeža oblasti v svojo korist. Psihijatra bi bilo treba povprašat po diagnozi. Jaz temu pravim psihopatsko predatorstvo.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #3071 : sobota, 20.02.2010 : 19:02:20 »

Alti, bravo. Mi, ki smo zunaj te kinoloske kolobocije, naredimo svojo zvezo (mislim, da je nekaj podobnega ze predlagala deteljica). Z veseljem te midva predlagava za predsednika.
sej dani to mam v glavi že dlje časa. Pa tako zajebano bi nardili vzrejo, da bi dejansko moral bit nekdo tako kot jaz recimo, preden vzreja v mentorstvu nekoga, pa obvezne literature vsaj pol metra, pa tko. Pol pa naj oni kakršenkoli zakon sprejmejo, ker bi taka zveza kjerkoli kadarkoli dokazala da KZS nima nobene osnove met kakršnokoli pooblastilo. Ker so preprosto sami grebatorji ki nimajo pojma o pojmu in ki v celi svoji karijeri niso prebrali niti Belega očnjaka al pa otrokom Pongo in Perdita , kamoli kaj več.
Logiran
zona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 612


« Odgovor #3072 : sobota, 20.02.2010 : 19:24:32 »

Men je pa splošno način tvoj Alti všeč,sama sem takšna da povem kar mislim,ne glede na besede,tega nisem nikoli znala,je pa vedno učinkoval ton in ostrina ter malo celo agresije s katero sem sporočala kar sem pač imela.Na TV s teboj,direktno tko,kot govoriš.Pa še koga zraven tebe...ma bi dosegl to kar smo si zadali.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #3073 : sobota, 20.02.2010 : 19:33:45 »

Men je pa splošno način tvoj Alti všeč,sama sem takšna da povem kar mislim,ne glede na besede,tega nisem nikoli znala,je pa vedno učinkoval ton in ostrina ter malo celo agresije s katero sem sporočala kar sem pač imela.Na TV s teboj,direktno tko,kot govoriš.Pa še koga zraven tebe...ma bi dosegl to kar smo si zadali.

Žal takšnih ne bodo nikoli povabili pred kamere. Pred kamere moreš povabiti takšne gnide, ki imajo že nekaj dreka na grbi in so odvisni fejst od drugih in seveda tudi takšne polpismene mevže.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #3074 : sobota, 20.02.2010 : 19:38:59 »

Pa zmagota al pa Svetlano si pozabla. Sploh Svetlano. On bi spet Kavčiču kako tako zabrusla.
Jaz sem pa preveč prostaški ko se razkurim. Bi skos pip delal na TVJU...edino dobro kar bi blo iz tega bi bilo da bi folk videl da smo eni bolj pasji od psov samih. Pol mamo pa lahko normalne pse, ker to da smo pasji tud celo krdelo ve.
Logiran
Strani: 1 ... 200 201 202 203 204 [205] 206 207 208 209 210 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines