mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 15.05.2024 : 00:43:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  srečne PASJE zgodbe  |  Tema: Jack v novem domu
Strani: 1 ... 116 117 118 119 120 [121] 122 123 124 125 126 ... 134   Dol
Natisni
Avtor Tema: Jack v novem domu  (Prebrano 333160 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #1800 : nedelja, 03.05.2015 : 07:44:19 »

Dobro jutro!  Smiley

Pred kratkim sem se s Čarko pogovarjala o tem, zakaj sem na forumu "utihnila" ... sedaj pa se spet oglašam. Tisti, ki ste brali našo zgodbo veste, kaj vse smo dali skozi in kako smo reševali naše "posebne potrebe", tisti, ki pa niste, pa imate najbrž drugačne težave ali pa jih , blagor vam, nimate  Cheesy.  Jaz sem trenutno spet na tem, da bom prebirala vse tisto, kar smo počeli in česar nismo, ker Jack spet uničuje in spet tulita, ko sta sama doma  wtf butnglavc predaja. Torej smo ugotovili, da je naš Jack pogruntal formulo za večno puberteto in ne bo nikoli odrasel.... oziroma, manj komično in bolj tragično: nikoli ne bo dovolj samozavesten, da bi bil sam brez muke  Cry.
Zadnji mesec je bil mesec bolniške, ker sta si otroka podajala streptokoke, so se angine vrstile. Psa sta tako dojela, da samota več ni nujno zlo in težave so se tretji dan službe, kot za stavo, spet začele. Ker ju ne snemam več, sem za tuljenje izvedela od prijazne sosede, ki mi, za razliko od nekaterih, ni nabijala slabe vesti. Glede uničevanja pa .... postelja ima še dve zdravi nogici  Evil, potem pa bom šla nekam po palete in si naredila novo.
Trenutna taktika je poostrena disciplina in veliko samote tudi, ko smo doma. Po hranjenju in sprehodu torej prisilno spanje v boksu vsaj par ur in to za zaprtimi vrati spalnice (ki je trenutno njun zapor).
Tokrat sem ob odkritju, da še vedno nismo "zmagali" bila tako razočarana, jezna in žalostna, da bi kar obupala  jezen jezen jezen trmoglavka. Je pa na srečo trajalo samo pol ure.

Zato se torej, drage prijateljice in prijatelji obračam na vas, če ste v zadnjem letu kje slišali ali prebrali še kaj novega o "jackovem sindromu" ... veliko reklam sem zasledila o knjigi Takoj pusti čevelj! Ste brali? Kako se vam zdi? Kaj novega? Doma imam sicer precej literature, pa zapisanih nasvetov strokovnjakinj, ki so zlata vredni in se jih bom držala ... ker pa Jack raste in se spreminja, nič ne škodi, če izvem še kaj novega.

Njegovo pomanjkanje samozavesti se kaže tudi na nekaterih drugih področjih, kjer prej ni bilo moteče. Postal je pravi bodyguard in če njegov mali šef samo trzne s kocino nad obrvijo, že krene proti nič hudega slutečemu bližajočemu se tujemu smrčku. Pri tem ni pomembno, kako se boji, ampak samo to, da "reši" svojega malega brata  Tongue. Prijateljstva, ki jih je vzgojil do sedaj, so še vedno vir lepih in razigranih trenutkov divjanja in igranja, novih prijateljstev pa očitno nima namena sklepati, vsaj ne takrat, ko čuva Otija. Brala sem, da je to normalen pojav, ko pes odrašča, moram pa priznati, da sem sedaj veliko previdnejša in ne vpijem že od daleč, da brez skrbi, ker moj pes ne bo nič naredil ..... Se kar izogibamo neznanim psom oziroma jih srečujemo na povodcu in po možnosti s preusmeritvijo pozornosti na mene. Včasih pa tudi pomaga samo to, de se pozdravijo ločeno. Ota potem umaknem in lahko Jack "poklepeta" z drugim kužkom brez Otovih signalov nevarnosti.

Skratka, sem naložila zdej ... Imejte lep dan!

spet aktivna Jackinmi  kafetek
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #1801 : nedelja, 03.05.2015 : 08:36:28 »

Draga moja jackinmi  objem, verjemem, da bo tudi TO, samo ena epizoda več, v vaši bogati zbirki nasvetov o reševanju ločitvene stiske  Wink Smiley
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #1802 : nedelja, 03.05.2015 : 11:58:49 »

Jao.  Angry Šmrkavec.
jackinmi  Kiss Kiss
Logiran
Mižonny
midi
**
Sporočil: 2.389



WWW
« Odgovor #1803 : nedelja, 03.05.2015 : 13:23:07 »

Kot pravijo, vsaka slaba stvar ima v sebi tudi nekaj dobrega Wink. In dobro je to, da se jackinmi in njeni vračajo na forum veselje. Jaz močno upam, da s čim več dobrimi novicami in poučnimi zgodbami Smiley
Pri nas so na sprehodih srečanja s tujimi psi za Sonnyja popoln stres, pri katerem ne pomaga nič, nobena tehnika se do zdaj ni obnesla Sad. On sicer ne brani Mižija, je pa zaradi njega pogumnejši (čeprav tudi če je sam, ni dosti bolje Tongue). Izid srečanja je odvisen samo od tujega psa, če Sonnyja ignorira, gleda stran in se pusti povohat, je zadeva OK, če ne, odlajamo dalje sram. Zanimivo je mogoče to, da je to obnašanje vezano na teren. Na treningu agilityja, na primer, mu novi psi ne povzročajo nobenega problema, zna jih pozdraviti tako, kot se spodobi. Tudi na tekmi, kjer ga obkroža 50+ psov, se je sposoben dokaj mirno sprehoditi med njimi.
Na, pa sem tudi jaz malo naložila Roll Eyes Bom z zanimanjem spremljala tvoje ugotovitve, mogoče pa pogruntamo kaj, kar še nismo poskusili Cool
 objem
Logiran
viamia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #1804 : nedelja, 03.05.2015 : 14:54:44 »

Jackinmi tudi mene veseli, da si se vrnila, vedno rada prebiram vaše dogodivščine  Smiley. Kakšnega novega nasveta ti žal ne morem ponuditi, lahko povem le to, da tudi mi nismo tako kot bi si želela. Ampak sedaj vidim, da je pri Vii največji problem vsaka sprememba v vsakdanjiku. Še vedno nima dovolj samozavesti zato jo vsaka sprememba vrže iz tira. Torej, če je vse tako kot vedno, bo mirno počakala doma, če pa je včasih le drobna sprememba bom popoldan že pospravljala koščke njenega ležišča. Vem da pri vas, je vsakodnevna rutina pri dveh malih otrocih skoraj nemogoča. Predvidevam da je pri Jacku tudi problem pomanjkanje samozavesti, da od tu prihaja čuvanje in ločitvena tesnoba.
Nam trenutno res najbolj pomaga trening agilitya, kjer se je že ful lepo sprostila, ni več prilimana na mojo rit in se celo druži z drugimi psi, tudi novi prišleki niso tak problem. Na povodcu, na sprehodu ali pa pred našim blokom je pa zgodba popolnoma drugačna.
Kar se pa knjige tiče, sem jo ravno prebrala. Lušna knjiga, priporočam v branje vsem, ki s prvič srečujejo z kakšnim od opisanih problemov. Ampak glede na tvojo "kilometrino" ti verjetno ne bo bistveno pomagala.
Logiran
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #1805 : nedelja, 10.05.2015 : 07:48:00 »

Jutro! A je tudi pri vas poletje???  dopust
Vse bi bilo super in fajn, če bi bil dopust! Ampak ni! Evil  Jutri dan D: vsi gremo delat/v šolo itd. in Jacko & Oto bosta sama doma. Snemalni studio je pripravljen, vaje so potekale uspešno  hide, zdej pa da vidimo, kako bo šlo?! 
Hvala vsem za podporo in držte pesti/tace vse kar imate v glavnem ...  Roll Eyes
Logiran
eva84
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 123


WWW
« Odgovor #1806 : nedelja, 10.05.2015 : 10:54:00 »

Držimo pestiiii! Smiley Naj bo sonček ali dež Smiley
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #1807 : ponedeljek, 11.05.2015 : 18:24:01 »

Kako je slo?  Smiley
Logiran
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #1808 : četrtek, 14.05.2015 : 05:42:31 »

Jutro!!  kafetek

Po 120ih straneh smo se pri nas doma naučili, da se ni dobro hvaliti prehitro ... vsaj ne pred kritičnim tretjim dnevom. No, včeraj je minil tretji dan in na posnetkih je je prvi večji šum odklepanje vrat na hodniku po 8ih urah  Wink. Oba pesjana pa sta vsak v svoji garsonjeri. Brez milosti.  Evil ... tako je to, če poješ šefici posteljo...
Držite pesti še naprej, ker očitno pomaga  Kiss
Zdej pa šiiibam sprehodit moja dva zapornika. Lep dan vam želim! Wink
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #1809 : četrtek, 14.05.2015 : 07:28:38 »

Iskreno upam, da je bilo ponovno tuljenje in uničevanje samo intermezzo kot posledica dolgotrajne bolniške in nesamote, pa bosta odslej spet pridna ...  objem Kiss
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #1810 : četrtek, 14.05.2015 : 11:07:16 »

Jaz za ublažitev uporabim...hmmm postopno navajanje na nov prostor, nov režim, vse novo. Ker če si ne vzamem tako, po malem časa, je potem spet jok in stok in stras za psa, ki ne koristi v ničemer. Mogoče bi pri vas tudi pomagalo v prihodnje, da če je le možno ob bolniški, selitvi, ostane vsaj malo te rutine "ostati sam". Če grem recimo na morje ali kamorokoli s psico, v njej novo okolje, traja 3 dni, ji razkažem okoliš, da se počuti varno v novem domovanju. Šele nato je lahko sama. Je pa brez problema lahko sama kjerkoli, če je v avto. To je očitno njen varen brlog. Tudi ob odprtih oknih in prtljažniku, z zaveso za zasebnost.

Pa pri nas zelo pomagajo tablete s triptofanom, recimo Serene Um in druge podobne.

Pa zelo pomaga neka rutina. Da ve kaj pričakovati. Recimo ob pripravah na sprehod, med tem ko jaz jem, na sprehodu skozi mesto...Pa ne neka diktatura, samo določene zadeve morajo biti vedno enake. To je kot apaurin za take pse.

Sicer pa so žvajdeki strašno simpatični.
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #1811 : četrtek, 14.05.2015 : 11:19:58 »

Vesela pozitivnega porocila in upam, da bodo vsa taka!  Smiley
Logiran
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #1812 : sobota, 16.05.2015 : 07:44:51 »

Dobro jutro!

Preživeli smo teden. Tuljenja ni bilo. Je pa Jacko 4. dan uničil svoje ležišče v boksu.
Binas! Ja, se strinjam s tabo. Treba je ohranjati rutino, vsaj po malem. To je nujno pri takih psih kot sta moja dva. In ravno to sedaj počnemo. Npr., ko se po sprehodu najesta in napijeta, gresta v spalnico na "siesto" in sicer vsak v svoj boks. Tam sta vsaj 2 do 3 ure. Potem pa normalno in prosto po stanovanju, na sprehode in tudi ponoči spita svobodno. Je pa tako, da za dolge odsotnosti Jacko še ne prenese boksa več kot par dni. To bomo še dodelali. Fajn pa je, da ne tulita. Tudi vaja "odlaganja" nam gre vedno bolje. Še vedno pa težko sprejmem dejstvo, da se Jacko nikoli ne bo sprijaznil s samoto in da v resnici, kljub vsemu trudu, vsakokrat trpi. To težko sprejmem. On bi mogel živeti pri nekomu, ki bi bil sicer lahko odsoten vsak dan nekaj ur, a ne za cel delavnik. Vsekakor je družinski pes, ki obožuje otroke in se jim prilagaja - tudi naša najmlajša ga lahko brez težav pelje na sprehod, ker jo dobesedno čaka in hodi v njenem tempu, da je slučajno ne bi potegnil ...  ... Ko smo doma, je srečen. Najraje poležava s svojim bratom in se nastavlja soncu. Za odvajalni sprehod se prilagaja mojemu tempu in nikoli ne prosi za ven. Zjutraj nas ne budi in ne vzbuja pozornosti. V bistvu je lepo vzgojen pes, samo ta samota ga matra. Oto je v otroštvu spoznal Jackove vzorce vedenja in tudi z njim smo imeli epizode uničevanja in tuljenja. Zanj je bila selitev v boks med samoto idealna rešitev. Tuljenje v duetu si pa občasno seveda tudi on privošči. Sej najbrž ni psa, ki ne bi imel kakšne težave ampak se včasih vprašam, kako je mogoče, da so ljudje (in takih ni malo), ki niso prebrali dveh vrstic o psih, ki se ne obremenjujejo ne z vzgojo, ne z ničemer in imajo pse, ki so popolnoma "skulirani", neproblematični in srečni. Jaz pa že tri leta delam doktorat in še vedno nisem na zeleni veji ... Najbrž ni slučaj. Skoraj zagotovo ni. Morda bi si morala omisliti zlato ribico .... pa kaj še ... tudi za ribico bi najprej šla delat raziskavo na net in prebrala priročnik, kupila vso opremo, dovolj velik akvarij itd. ... pa bi najbrž spet našla tako s posebnimi potrebami. Morda pa imam profesionalno deformacijo?  huh
Nisem imela namena težit ... ampak sem res malo demoralizirana  sram
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #1813 : sobota, 16.05.2015 : 08:16:48 »

 Kiss objem Kiss
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #1814 : sobota, 16.05.2015 : 11:37:50 »

Saj ni narobe, da malo semkaj pišem? Če ne sodi sem, pa naj se prestavi/izbriše/opomne.  No, mene veseli, da vam gre vedno bolje. Saj bo. Kako bi pa bilo, če bi imela flegma, neproblematičnega psa. Še na sprehodu ga pozabiš. Čisti dolgčas!  Grin 

Meni se zdi, da mi, ki radi delamo doktorske disertacije, nezavedno, malo te kompleksomanije prenesemo v odnos do psa in kakšno stvar čisto preveč tuhtamo, predelamo, pa morda ne bi bilo potrebno. Flegmatiki, pa obratno. In potem nekdo, ki je morda dobil živca od psa, v roku parih mescev, navidezno brez truda dobi Zen mojstra.
Po drugi strani pa zgledi vlečejo. Družba Zenbudističnega psa blagodejno vpliva. Razen, če je naveza na človeka tako močna, da vidi samo njega.

Bina pošilja rahlo živčne, sončne pozdrave. Temo prepuščam jackinmi.

Logiran
Strani: 1 ... 116 117 118 119 120 [121] 122 123 124 125 126 ... 134   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  srečne PASJE zgodbe  |  Tema: Jack v novem domu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines