mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 06.05.2024 : 12:56:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Landseer
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Landseer  (Prebrano 77307 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Berry
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #135 : četrtek, 01.02.2007 : 17:01:06 »

Zdravo Wink 
Sem nova tukaj med vami, zato najprej prav lep pozdrav vsem.
Vaše fufice so vse zelo luštkane. Ben mi je še posebej všeč.  Smiley
Malo sem pregledovala vsebino foruma, pa sem se odločila, da moram še sama dodat kakšen kompliment o landseerjih, ker so preveč enkratni, da bi se o njih ne govorilo.
Sicer nimam npr. razstavljalskih izkušenj, kot drugi, vem pa, kako je živeti s takšnim medvedom.
Naš Barney - sedaj že skoraj odrasel landseer - vedno skrbi za presenečenja pri nas doma.
Za prvič bo dovolj - dijo. Smiley
Tudi Barney vam pošilja glasen how.  Wink


Logiran
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #136 : četrtek, 01.02.2007 : 21:13:28 »

Živjo Barney! Kako lepo, da si se nam pridružil Smiley
Če se prav spomnim, smo tvojo lastnico že spoznali (v MB), zdaj moramo samo še tebe!

Ful sem vesela, da nas je vedno več. Letos bo pa res nujno spet organizirat en landseer piknik, lani je bila udeležba zelo skromna, za letos sem pa že kar bolj optimistična.

Berry, kako se vaš že skoraj odrasli landseer vede do drugih psov? Do zdaj sem slišala že kar nekaj opozoril, da znajo biti problematični, ko odrastejo, vendar zaenkrat še tega nikakor ne morem razumeti. Naš Ben se vsakega razveseli in igra, če mu pa kateri teži se pa vede kar nekako vzvišeno. Predvsem manjše pse začne ignorirat, kot da se mu ne bi zdelo vredo ukvarjati z njimi. Mogoče bi težave nastale le v primeru, če bi imel občutek, da drug pes ogroža njegov položaj. Za kaj takega bi moral biti tisti pes vsaj približno enake velikosti kot Ben in Benu ekstremno nesimpatičen. Ne verjamem, da bi se Ben kdaj sam od sebe oz. prvi spravil na drugega psa. Malo so me kar prestrašile zgodbe, ko so imeli ljudje slabe izkušnje z landseerji. Upam, da je tu dosti odvisno od vzgoje in socializacije in da moj kosmatinko ne bo spremenil odnosa do drugih kosmatinkotov. Jaz se zelo trudim, da bi ga lepo vzgojila, hodiva v šolo in bova še naprej, dokler se bo dalo, z drugimi psi se druži dnevno že odkar je bil majhen. Nekaj problemov imava še z odpoklicem v okolju z motečimi dejavniki (voda v bližini, kakšne vonjave, zanimivi kužki in zanimivi ljudje) drugače nama pa kar gre.

Kaj se komu sanja, kako psa odvadit, da bi vedno znova in znova uhajal v vodo? Upam, da bo kdo dal kakšno pametno idejo, razen povodca. Saj ga imam večinoma na povodcu, ampak vseeno bi ga želela naučiti, da lahko gre v vodo, vendar le takrat, ko mu jaz dovolim. Ali pa je to misija nemogoče? Sicer sva zdaj že na stopnji, ko mi naprimer zbeži v vodo samo enkrat tedensko s predpostavko, da je na sprehodu mimo jezera cel teden spuščen. Ali pa še to ne, če mi uspe zaznat tisti pravi trenutek, ko ga zajame skušnjava in ga pravočasno privežem. No, prav danes sem ga 'posrala' in spregledala ta trenutek, tako da se je spet okopal malo v tej ledenici, neumnež. Sem bila takooooo jezna. Sem ful pospešila proti domu kar brez njega in ga ignorirala ampak potem si nisem mogla kaj da ga ne bi še malo nadrla, ko sem ga videla v tem mrazu vsega premočenega. Potem je pa tako ubogo gledal, kot bi ga ful premlatila. Pri landseerju se da res vse dosežt samo s spremembo v intonaciji glasu! Sicer takoj prilaufa, samo toliko da čofne not in takoj prihiti k meni. Nikakor se ne more upreti. Zdaj bo spet nekaj časa striktno na povodcu, nekaj upanja še imam, da se bo nekoč naučil ceniti svobodo in ubogal tudi, če se bo moral zato odpovedati čofotanju.

Lep pozdrav vsem!
Logiran
Berry
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #137 : četrtek, 01.02.2007 : 22:20:51 »

Hey Stella in Ben:)

Naš Barney se hoče prav vsakemu od psov približat, ga ovohat in do potankosti spoznat. Res pa je, da se, tako kot praviš, res vede nekako vzvišeno in, v primeru, da se njegov štirinožni prijatelj ne vede prijazno in spoštljivo do njega, ne ostane hladne krvi Angry. Nekako imam občutek, da se v takih situacijah zaveda, kako velik in lep je. To so seveda moji občutki, o čem pa takrat razmišlja Barney, pa si samo želim vedeti. Zadnjič sem na sejmu opazila še eno podobnost - malih čivavic in maltežančkov sploh ne opazi in se ne ukvarja z njimi kaj preveč; morda tudi zato, ker živi z takim manjšim kužkom.

Glede njihove ljubezni do vode pa menim, da se jih z trudom da res lepo in vzorno vzgojiti in jih navaditi discipline, vendar jih kljub temu še kako mika - podzavestno se nekako znajdejo čofotaje nekje v vodi.  Kot pišeš, je videti, da se res veliko ukvarjaš s svojim psem, tako d amenim, da sčasoma ne boš več imela težav. Povej mi, kakšne izkušnje imaš z pasjo šolo?
Čestitke za uspehe na razstavah ..... mi je Romana razlagala, da sta z Benom zelo uspešna.

Naš Barney je še, ko umivamo avto povsem navdušen in se trudi ujeti vsako potencialno kapljico, ki bi ga vsaj popršila, če ne drugega Cheesy.
Vsa ta stvar z tem, da se zmoči je tistim, ki imate svojega štirinožnega prijatelja striktno v stanovanju, posebej pa še pozimi, večji problem, kot tistim, ki ga lahko pustijo, da se posuši v garaži ali na hodniku, na vrtu. Ker pa čofotanju ponavadi sledi še kopanje, to vzame še več časa. Barneyu večino puščamo svobodo pri odločanju, ker nam ni potrebno skrbeti za izjemen videz(ne obiskujemo razstav) in tako nas na pragu velikokrat pričaka bolj rjavo-črn kuža Smiley , ko se Barney vrne iz kake lužice (naj bo še tako majhna majcena, prav vsaka mu je pogodu). Kaj sledi, pa je vsem znano Undecided  , vendar pri nas za nego poskrbi mama (tako da se jaz v bistvu nimam kaj za pritoževat, jaz sem tista, ki ga samo crklja Smiley)

Na slikah se vidi, da je pri nas vse razmočeno in je tudi Barney malo popravil svoj styling Grin!!





Logiran
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #138 : nedelja, 04.02.2007 : 11:20:08 »

Tako je, landseer hoče spoštljiv odnos. Če tega ni, pa znajo nastati težave.
Ben se zaenkrat še ni stepel ali imel kake zelo slabe iskušnje. Enkrat ga je sicer napadel en ogromen pes, podoben mastifu ampak na srečo mi je sami uspelo rešit težavo tako, da sem prijela unega psa, Ben se je pa lepo elegantno umaknil. Tudi Ben  živi z manjšo psičko, 'kokeršpanjelko' in imata ful en poseben odnos. Imata se rada ampak nista neka ful prijatelja. Biba je že starejša gospa in tudi sicer malce tečna in ga je vedno naganjala stran. No ampak ko se dlje časa ne vidita se pa razveselita drug drugega.
S pasjo šolo imava mi2 v redu izkušnje, čeprav na našem koncu ne prirejajo nekih velikih stvari. Osnovno šolanje in to je to. Pa obrambo forsirajo. V vodstu so pač taki ljudje pa tudi malce zastarele metode še uporabljajo nekateri. Jaz hodim z njim v šolo predvsem zaradi socializacije, in povodca ne dajem nobeni in nobenemu inštruktorju, to sem se odločila že preden sem ga sploh dobila. No na srečo smo naša skupina dobili eno super čudovito mlado inštruktorco in sva se imela res super potem v šoli. Upam, da bo ostala z nami tudi spomladi, v BBH. Če ne bo pristaneva še na eno, drugače bova šla drugam delat BBH. Razmišljava tudi o RO in se že učiva nekatere vaje, mogoče bova tudi za RO lahko opravljala izpit že letošnjo pomlad. Ne bi rada da postane zagrenjenec in samotar, zato se bom še naprej trudila, da bova ostala aktivna in se veliko družila z ostalimi lastniki in njihovimi kosmatinci. Samo za to se gre.
Hvala za čestitke. Vi pa ne razstavljate z Barneyem? Mogoče se pa srečamo še kdaj na kakšni razstavi, četudi brez vašega velikana.
No za razliko od Barneya pa Ben nad špricanjem ni najbolj navdušen. Se začne kar neki pizdit in gre stran. Tudi ko se kopava zelo zdolgočaseno stoji, če pač že mora. Ima pa poleti na dvorišču en otroški peskovnik, ki mu ga napolnim z vodo, to pa je veselje!
Tudi mi nimamo Bena striktno v stanovanju, seveda tudi pride ampak se mi zdi da je on veliko raje zunaj. Sploh zdaj, ko v stanovanju kurimo mu je kaj hitro vroče in bi šel raje ven. Drugače je pa on ful prilagodljiv, povsod ga lahko vzamem in on bo brez težav. Lahko ga zaprem v pesjak, v klet, lahko je v stanovanju, ful rad leži v kopalnici na ploščicah kjer je bolj hladno, pride tudi v posteljo, gre v avto, počaka v avtu brez problema tudi kakšno urco, pridno počaka pred trgovino... Uglavnem res je superca!
Eh, saj naš Ben tudi ni za nič prikrajšan zaradi razstav, trenutno je pravo prase ko je pa tako blato zunaj. Je pa fajn, ker ko se posuši, ga samo malce poščetkam in je kar boljše. Sicer ni tako bel kot takrat, ko ga spedenam za razstavo, je pa boljše. Pravkar se pripravljam na temeljito česanje, ga je že potreben. Za ušesom se mu že neki vozlički delajo. Ni najbolj navdušen nad česanjem, najprej ga moram utrudit in mu dat kaj za grist, potem se šele lahko lotim, drugače gre takoj stran.

Uglavnem, lepo se imejte in izkoristite lepo nedeljo, kolikor se da!
Logiran
.polona
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #139 : torek, 06.02.2007 : 11:35:56 »

Jaz imam pa eno veselo novico Smiley

'Najin' Giga je končno našel svoj novi dom in sicer na Krasu pri super družini z veeeeeelikim vrtom Cheesy Do sedaj so imeli dva novofundlanca in mislim da sva ga res peljala k dobrim ljudem.
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #140 : torek, 06.02.2007 : 14:12:19 »

.polona....sem ful vesela za "tvojega Gigo" .... ali je šel mogoče v Skopo Huh
Logiran
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #141 : torek, 06.02.2007 : 17:06:03 »

No lepo, to je pa res vesela novica!
Spodbudi jih, naj se kaj oglasijo na forumu, več nas je bolj je veselo.
Logiran
.polona
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #142 : torek, 06.02.2007 : 17:46:00 »

.polona....sem ful vesela za "tvojega Gigo" .... ali je šel mogoče v Skopo Huh


Ja! Spet vse veš Smiley

Od kje pa to?
Logiran
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #143 : torek, 06.02.2007 : 18:40:06 »

Glede na to, da so imeli prej 2 novofundlanca ne vem kako bi lahko Kast ušlo Cheesy
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #144 : torek, 06.02.2007 : 23:16:54 »

Bingo, kako sem uganila, he he....Sicer jih ne poznam dobro, glede na to, da sem čistokrvna kraševka iz sosednje vasi ki sicer nisem več na Krasu), bom ja vedla katera familjija je imela dva njufkota , sicer pa me zelo čudi, kam je ta drugi črno bel njufko izginil.
Upam, da bo za Giga dobro poskrbljeno.
lp
Logiran
.polona
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #145 : sreda, 07.02.2007 : 11:46:33 »

Ledvice so mu odpovedale Undecided

Drugače pa upam da bojo tudi oni kej pogledali na ta forum.
Logiran
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #146 : četrtek, 08.02.2007 : 12:42:55 »

Včeraj je Bena napadel nemški ovčar  Angry Angry Angry
Pa tako kot pazim!!! Ben sprva sploh ni vedel zakaj se gre in je kar stal. Potem se je seveda branil in jaz sem bila ful presenečena, kako je močan!!! Takoj je imel onega na tleh in ga samo držal dol. Ko sem Bena primla ga je takoj spustil in še celo z repom je mahal ampak kaj ko lastnica od onega psa ni bla v stanju primit svojega, ki se je še kar zaganjal. No na koncu nam je nekako le ratalo.  Jaz pa zdaj boga molim, da Benčiju ne bo pustilo kakšnih psihičnih posledic! Sad

No naj vam povem še to, da ima tisti nemški ovčar, ki ga je napadel narejen IPO (ne vem sicer kolk ampak to ni bistveno), njegov odpoklic je pa 0%. V naju se je zagnal takoj ko je njegova lastnica (inštruktorca v pasji šoli) odprla prtljažnik iz približno 25m in se ni niti ozrl, ko je kričala za njim.
Logiran
Tihomir Bartolic
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #147 : četrtek, 08.02.2007 : 21:31:02 »

Zao mi je da je Ben dozivio tako lose iskustvo. Ali, ako sam dobro razumio, Ben je tog nemskog ovcara uspio baciti na tlo i samo ga je tako drzao.

Hrabri, lijepi medo!
Logiran
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #148 : sreda, 28.02.2007 : 21:46:23 »

Zdravo landseerljubci  Cool
Mi2 z Benom se spet malo oglašava, da boste na tekočem kaj se dogaja pri nas! Končno sva dočakala pasjo šolo! V petek greva, za naju bo to prvi letošnji šolski dan in komaj čakava, da spoznava nove sošolce in seveda inštruktorja/ico. Ostali so se že 2x srečali, mi2 pa sva v vsej tej želji po znanju skoraj pregorela in sva zamudila vpis. Baje ni nič hudega, na srečo  sramSigurno bo zelo zanimivo, ker sva zamenjala šolo in še nikogar ne poznava. Najverjetneje bom imela naslednji dan musklfiber ker sem skoraj prepričana, da bo Benči čisto podivjan ob vsem novem. Mogoče me pa preseneti?  Smiley
Tako torej te dni malo bolj pospešeno trenirava in obnavljava znanje in nama gre odlično! Benson se z velikim veseljem uči novih trikcev in včasih se mi zdi da prav žica, če bi še kaj probala. Ampak je pa prava buča, odkar sem ga naučila dat glas stalno laja, ko kaj počneva, prej je zalajal pa mogoče 1x tedensko. Je postal glas dodatek vsakemu triku, predvsem tem, ki se jih učiva na novo. Ful je smešen, kot bi se mi zgovarjal, sploh če mu ne dam takoj nagrade! Najnovejši trikec je ritenska hoja, s svetlobno hitrostjo je skapiral kaj hočem od njega Cool Vaje poslušnosti (poleg, prostor, odpoklic...) mu grejo pa bolj tako-tako. Saj tehnična izvedba je večinoma brezhibna, muči naju pa hitrost. Na poleg stalno zaostaja, ko je treba dat prostor pa kar nekaj rita in potem se končno zmaje na tla. Veliko raje ima trike, se vsaj ne dolgočasi, poleg, prostor in odpoklic so mu pa več kot očitno najbolj dolgočasne vaje na svetu! Roll Eyes
Kaj je še novega pri nas? A sploh koga zanima? Smiley
Jap, danes nama je uspel še en velik podvig!  8)Na sprehod sva šla s kolesom! Me je blo precej strah, da bom končala v kakšnem grabnu ampak sem si rekla, poskusit je treba in ga naučit, drugače ne bo nikoli znal. Pa se je izkazalo, da so bili vsaj za danes moji strahovi odveč, prav prijetno je bilo, Ben je bil pa tudi prav lepo utrujen, ko sva se vrnila! Tako da bova še poskušala, za začetek bolj po kakšnih samotnejših poteh, potem pa vedno bolj v gužvo.

Na Celjski udeležbi je bila pa bolj skromna udeležba. Bila je samo ena mađarka (Sandra Rathmann) in oba njena psa sta dobila oceno prav dobro. Sem bila kar razočarana nad videnim. Sem šla pa samo pogledat, glede na to, da mi je celjska razstava najbližja bi bil greh, če ne bi šla.
Za Zagreb ta vikend stiskamo pesti in tačke za vse, ki greste. Meni je ful žal, ker se z Benčijem nisva prijavila, ampak sem na tesnem z dnarjem, grrr-nizke štipendije  Undecided Sad Bi bila pa ful vesela, če bo kdo napisal kakšno kratko poročilce in vrgel malo uč na ring z landseerji. Tihomir, vi sigurno greste, pa verjetno tudi Isaac-se priporočam tudi za kakšno fotoreportažo  Smiley Grin
Drugače se pa vidimo v Grazu!

Leppozdrav!

Aja, glede tistega incidenta zadnjič na sprehodu, hvalabogu ni opazit nobenih posledic, Ben normalno funkcionira v pasji družbi!
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #149 : sreda, 28.02.2007 : 22:07:47 »

Nocem pametovat, pa vseeno....Stella koliko je Ben star? Enih 16 mesecev,ne? Jaz ne vem ce je tek ob kolesu najboljse gibanje zanj...ce bi tukaj govorili o svicarju bi ti ga celo odsvetovala. Velike kilaze, sklepi in stalne mocne obremenitve le teh nekako ne grejo skupaj.
Za Graz si koncno dobila potrditev?
Lp
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Landseer
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines