mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 21.05.2024 : 14:59:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: radi bi kužija
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: radi bi kužija  (Prebrano 30736 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
nyssa
rad pišem
****
Sporočil: 438


« Odgovor #90 : petek, 26.09.2008 : 13:27:42 »



O drugem pa raje ne bi, ker očitno od mene, torej Maje Kos, pričakuješ nekaj - prepir ali kakrkoli že, pa ne veš pravzaprav zakaj. Tudi jaz ne.
Ne, ne pričakujem prepira, niti ga ne nameravam izzvat, kot ga pravzaprav nikoli ne. In resnično, ne vem zakaj. Res je Smiley Imaš prav Smiley
Vse kar pričakujem, so odgovori. In razlage.
Vse sem že napisala v mojih prejšnjih sporočilih in ko bo spet nanesla priložnost na to, bom zapisala spet.
Ker nisem jaz tista, ki bere selektivno. Ker mojih sporočil in sporočil še nekaterih drugih uporabnikov, se je zasledil nek grozni napad na vodjo zavetišča. Ki pa sploh ni napad.
Ko bi se mi le dalo skopirat nekaj zadnjih postov, pa ne samo iz te teme...in ko bi se mi jih le dalo razčlenjevat in razlagat, kako se nekomu kaj prebere.
Poloni se moja omemba ''zavetišč'' ( ki niso ne poimenovana, ni napisanih kontaktov), zdi provokativna. Meni se zdi kar nekaj postov na tem forumu ''napadalnih'', mogoče celo ''zaničevalnih'' ali pa preprosto ''nesramnih''.
Selektivno branje je fajn Smiley Prebereš, kar želiš.
Ne maram tega, da sem označena za provokatorja ali za ''napadalca'', samo zato, ker napišem nekaj, kar nekomu ni všeč.
Saj vas sprašujem- kam bomo še prišli?

Nisem idealist in si ne predstavljam, da bi se morali imeti vsi radi in niti ne pričakujem od ljudi, da bodo stopili skupaj, ko je treba.
Pričakujem pa, da se ne napada ljudi, ker ne poznajo osnov. Ki ne pomislijo na 100 ljudi in njihove vidike, preden napiše svoje mnenje.  Ki pridejo z dobrimi nameni sem gor. Kot dobri namen in kot osnovo jemljem med drugim tudi pripravljenost posvojitve psa ali muce iz zavetišča. Ker je to forum. In ni sam sebi namenjen. Ni namenjen samo ljudem, ki vse vejo in vse znajo in so seznanjeni s problematikami v svetu živali. In poznajo delovnik vodje zavetišča in vedo, kako ji je.  In se skoraj že zdirajo na ljudi, ki tega ne vedo. Ampak je namenjen tudi izobraževanju ljudi. Pomoči živalim. Vsaj kot takega ga razumem jaz.

Kot pravim, nisem idealist. Ampak, ko na moje e-mail račune prihajajo taki in drugačni mejli, se potrudim in odpišem. Ponavadi na moje maile prihaja pošta ljudi, ki jih poznam. Tako ali drugače. Začuda se nihče, ki ima kako zadevo povezano s poslom, ki ga opravljam, ne spomni pisat meni na moj privat mejl.
Kot sem povedala...ko pridejo taki in drugačni mejli glede živali, odpišem, raziščem, mogoče ukrepam. In ne, nisem oh in sploh sonček in gospodična Smejčika. Sem pa strpna. Ponavadi pa ne napišem na forum, kako grozni ljudje so to in kako leni so. Ker o tem pravzaprav ne razmišljam tako. Kot so napisale predhodnice, ne vedo vsi vsega. In za enega je ''vse kar lahko naredi'' to, za drugega ono.

In resnično ne pričakujem prepira, ker je za moje pojme prepir eno brezvezno nabijanje besed, ki ne povedo nič in ne spremenijo nič. Sploh pa preko foruma  Roll Eyes Kjer, kot vemo, smo dokaj anonimni in se nam ne bo nikoli potrebno srečat z ljudmi, s katerimi se prepiramo.
Ne pričakujem prepira tudi zato, ker menim, da smo vsi na tem forumu z nekim razlogom. In to je ljubezen do živali.
Čeprav v osnovi mislimo isto, so pač naše metode različne. Kar tudi ni razlog za prepir.
Je pa razlog za opozorilo z moje strani to, kar sem napisala že v prejšnjih temah.
Malo strpnosti, pa bo.
Čisto malo...

In ne bodite pristranski  Roll Eyes Ne koristi nikomur  Roll Eyes


Logiran
tjas
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #91 : petek, 26.09.2008 : 13:37:24 »

nyssa zelo lepo napisano.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #92 : petek, 26.09.2008 : 20:00:27 »

Ni namenjen samo ljudem, ki vse vejo in vse znajo in so seznanjeni s problematikami v svetu živali. In poznajo delovnik vodje zavetišča in vedo, kako ji je.  In se skoraj že zdirajo na ljudi, ki tega ne vedo.

Kaj ti ni jasno? Kaksen je psovojitven pstopek je bilo veckrat napisan, pa je slo mimo tega.

Za drugo pa - ne vem zakaj se je potrebno vtikati v to, kako jaz in kako ti odpisujes na svoje privat maile? Kako jaz je moja stvar, verjetno zdaj od mene pricakujes pohavlo, ker si vzames cas in na vsakega odpises? Ves kaj delam jaz 24/h na dan? Ves na koliko taksnih mailov sama odgovarjam, povsem strpno? Ne. Niti ti ne bom razlagala, ker ne vem zakaj pravzaprav bi. Koliko kdo naredi za zivali in izobrazevnaje je zame osebna stvar in ne hvalisanje po forumu. Se pa zelo strinjam, da je izobrazevanje pomembno, kakor ste strinjam tudi s tem, da lepa beseda dalec pride. Ampak ker si tako zelo prepiracni v to, da se jaz (?) vedno zdiram na nekoga (napisala si sicer "mi" ampak ne vem natancno kdo naj bi "mi" bil ali sem pac  odgovorna za vse forumase, ki zlivajo zolc na forum?) in sem nestrpna in kaj vem kaj se, potem je brezpoantno, da sploh razlagam. Kajne? Tako kot sem verjetno primitvina, ker napisem, da je nekdo len. Hja, mi je zal da tako mislis.

In prosim ne pise, da se zdere na vsakogar ki ne pozna delovnika zavetisca...obrekovanje in to. Verjetno ves sama, da temu ni tako, pa v taksnih situacijah posplosevanje pride zelo prav.

sem zelo nefer drugace - smetim temo, za katero sem tezila, da ni bila na pravem mestu in zdaj je. Zato bom na pripombe kako jaz odgovarjam na svoje zasebne maile in druge reci povezane z mano odgovarjala le se na zs.

Lp, Maja

Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #93 : petek, 26.09.2008 : 22:22:31 »

 Gargamel brez zamere, ampka znaš pa res obračat besede.in to je problem največjih nesporazumov.ko ljudje slišijo in berejo,kar se jim po glavi plete...
pol pa dejmo kr rečt,da je zaključek: ne hodi po pse v zavetišča, saj je šteperjev povsod in ti bojo samo kimali z glavo.in bomo vsi slišali samo tisto kar bomo hoteli.
in se nobeden ne bo kregal.
tako izgleda če poste bereš narobe.iz tvojega sem prebrala tisto kar sem hotela prebrati,da se lahko kregam.recimo...
po toliko straneh je že 100 razlogov navedenih zakaj kreganje in ko enega razrešiš, se pojavi spet nov..?očitno se enim da kregat.
pa ne men Smiley
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #94 : sobota, 27.09.2008 : 01:12:33 »

ne hodi po pse v zavetišča, saj je šteperjev povsod in ti bojo samo kimali z glavo.

res ne vem od kej ti ta zakljucek. in res ne vem zakaj se rabim branit, ker imam svoje mnenje (recimo o tem kako odgovarjam na lastne maile). Kaj vas pravzaprav muci? To, da se je samcija nesramno nadrlo, verjetno ne vec, ker ni res. imas pa prav, so vedno druge zadeve zaradi katerih se lahko "krega naprej" (le poglej kam smo druzno prigurali zadeve v tej temi) . Kdaj sem ze napisala naj se neha? Pa se je? Kdaj sem se sploh zacela razburjati tukaj not? Ko so bile zadeve ze skrajno...raje ne recem kaj. Sicer se pa v stratu (ce me je kdo slucajno res bral) nisem razburjalazaradi same kregancije v tej temi, temvec zaradi dejstva kje je tema sploh bila. Selektivno branje se gremo lahko vsi v nedogled, zaradi mene lahko tudi v nedogled nastevamo kaj vse kdo naredi za zivali, na koliko mailov odgovori(se vedno ne vem zakaj se je bilo treba ravno v to zapiciti?), koliko dela na izobrazevanju mnozic.... Jaz zase vem, kaj bi radi povedali drugi, pa...sicer pa, kakor sem ze rekla - mene se lahko mirno pobrise. Ocitno po tvojem (in verjetno po mnenju se katerih drugih forumasev) nisem napisala nic pametnega  oz. se ne sklada z interpretacijami drugih.
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #95 : sobota, 27.09.2008 : 13:27:16 »

sej pravim, da nikjer ne piše tak zaključek, samo če smo od ene prošnje prežvečili sto tem in je vsak pobral od tega samo kar je hotel slišati, potam lahko masikdo tudi samo to prebere.
nisem rekla da si ti to rekla. da ne bo pomote, pa nič tebe ne krivim. samo smešno že vse skupaj zgleda. ker jst sem v tejle temi bolj  malo pisala in sem bolj bralec in po vsem premletem, ni prišlo še do enega skupnega zaključka, tako kot nikjer ne.in so zaključki taki kot vsak sam to hoče.
recimo sosednja tema tudi o nakupu mladička pa prav lepo poteka.dejmo se po njih zgledovat.
ja gargamel parav imaš, naj se neha, ker nič koristnega ne delamo. Wink
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #96 : sobota, 27.09.2008 : 13:29:23 »

sem še pozabila. ja zakaj lahko prideš do takšnega zaključka. tule te vsi napadejo in zgrizejo, če si malo neveden, štepar ti bo pa samo kimal, samo da proda.
pa ne pravim da moramo zdaj kimati in jim vse odvoliti.lahko se vse pove na bolj vljuden način-beri sosednjo temo. in ni nobenega nepotrebnega pisanja.
Logiran
nyssa
rad pišem
****
Sporočil: 438


« Odgovor #97 : sobota, 27.09.2008 : 18:09:30 »

Kaj ti ni jasno?
Mislim, da nisem jaz tista, katero bi bilo potrebno to spraševat.
Če ti vidiš v vsem mojem pisanju samo osebne napade nate in osebno vtikovanje vate, ko pa sem samo komentirala to, kar si ti napisala....res nisem tista, ki bi jo bilo to potrebno spraševat Wink

Over and out  Cool
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #98 : ponedeljek, 29.09.2008 : 00:29:33 »

Ko sem jaz prvič prišla sem gor mi ni bilo prav nič jasno - sploh.
In če ne bi bila tako butasta glede forumov, da jih sploh nisem znala uporabljat, bi verjetno prav tako kot tale tukaj (samči, če se ne motim) tako brcnila v temo, da bi kaj napisala v čisto nabolj neprimeren kotiček. In to ne iz nesramnosti ampak iz čiste nevednosti.
Verjetno sem itak že napisala kaj tja kamor ne bi bilo zaželjeno, pa sem imela srečo, da se to ni razvilo v 7 strani pisanja.
Ker sem torej molčala iz enega samega razloga - in to je nepoznavanje forumov - sem se verjetno izognila toči.
In če bi me doletelo tole, kar je samči bi me kap. Res.

Po nekajmesečnem spremljanju foruma sem tudi dojela, koliko imajo nekateri dela, kako se trudijo in kako težko jim je odgovarjati na milijavžnt neumnih/nevednih mailov in telefonskih klicev, ampak ko sem prišla gor prav na začetku, mi pa to res ni bilo jasno - sploh!

Dajte ljudem šanso, da se seznanijo z zares obsežnim naborom tem na forumu in z zares perečo problematiko in stanjem na tem področju in jih ne takoj nažret, če brcnejo v temo.
˝Odpustite jim, saj ne vedo kaj delaj˝ ali kako gre že tisto...
Saj se ne da od vsakega pričakovat, da bo najprej kakšen mesec samo brskal po forumu, da mu bodo popolnoma jasna vsa pravila in da se bo šele po tem oglasil na ˝pravi˝ način.

Tudi mi smo želeli določen tip psa:
- psička
- majhna
- prijazna
- kratka dlaka
In to iz popolnoma praktičnih razlogov.
Vse prevečkrat se bere da se oddaja pes, ker nočejo lastniki več skrbeti zanj in potem padajo komentarji da ljudje vzamejo psa samo po videzu in ne poznajo pravih lastnosti/posledic psa.
Še dobro da so ljudje, ki točno vedo kaj hočejo in zmorejo.
Tudi jaz bi psa, kosmatega do konca, pa vsaj 60 kilogramov bi moral imeti. No, nekaj podobnega smo pravzaprav že imeli Kiss
Ja, to mi je všeč, vendar niti pod razno zanj več nočem in ne morem skrbeti. Bi mi povzročal samo stres in frustracijo.
Zato pa smo imeli točno določene želje. In v tem ne vidim nič slabega.
Upam da samči najde pravega psa.
Logiran
Zivc
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #99 : ponedeljek, 29.09.2008 : 01:09:28 »


Saj se ne da od vsakega pričakovat, da bo najprej kakšen mesec samo brskal po forumu, da mu bodo popolnoma jasna vsa pravila in da se bo šele po tem oglasil na ˝pravi˝ način.


Pa bi se moralo. Že nekaj časa se sprašujem, kako bi lahko administratorji na raznih forumih lahko prisilili uporabnike v branje pravil, faq, zemljevida strani in drugih osnovnih stvari PREDNO BI POSAMEZNIK LAHKO NAPISAL PRVI ODGOVOR, KAJ ŠELE ODPRL NOVO TEMO. (velike črke z namenom!)

Sama pišeš, da si forum "opazovala" nekaj časa, potem si se šele aktivno vključila. V tem času si, domnevam, dobila vsaj približen občutek, kako stvari potekajo in kje kaj najti.

Če primerjamo nakup psa z nakupom avta (pes je stvar zakonsko gledano):
- na internetu najdeš informacije o znamki, modelih in nato salonih
- greš v salon IN se vljudno obnašaš
- počakaš na prodajalca, ker ima on največ informacij
- kupiš avto svojih sanj

Če prevedemo to sem:
- želiš si psa, na internetu med različnimi ponudniki informacij najdeš mojpes net
- odpreš portal mojpes net in najdeš forum, prebereš pravila in druge osnovke ter se registriraš
- pregledaš zemljevid strani, najdeš pravi oddelek, ker bo tu največ informacij
- prebereš najprej že obstoječe teme o nakupu psa, ...
- odvisno od potreb odpreš novo temo v ustrezni rubriki ali postaviš dodatno vprašanje v obstoječi temi, pokličeš zavetišče,...

Prvi stik, prva komunikacija se začne s prvo odprto temo, prvim odgovorom. In ker ne gre za direktno komunikacijo iz oči v oči, je napačno razumevanje možno. To moramo imeti vsi stalno v mislih.
Logiran
tjas
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #100 : ponedeljek, 29.09.2008 : 06:34:25 »

Ma dejte  že mer!
Fak no samo tale forum, točno TA, je tok občutljiv na take stvari!
Včasih sem z veseljem prišla na SEM, zdaj pa se mi BRUHA go berem take napade na nevedne ljudi!
Vedno eni in isti ljudje se spuščajo v take debate, napadajo in vedno vse vejo! Me prav zanima če imate doktorat v roki, ko ste še taki vsevedneži?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #101 : ponedeljek, 29.09.2008 : 08:04:16 »

Ja, samo če pa prideš v avtomobilski salon nepripravljen in sprašuješ precej butasta vprašanja, te pa noben profesionalen prodajalec ne nap.... in ti da občutek da si čist mimo, ampak ti bo vsak profesionalen prodajalec dal vljuden nasvet kam se obrnit in kje poiskat informacije...
In te bo povabil da se še oglasiš pri njih in da ti bo z veseljem pomagal naprej.
Ker bi pač rad prodal avto. Mogoče ne ravno temu ˝bedaku˝, obstaja pa veliko možnosti, da bo ta ˝bedak˝ širil dober glas naprej in bo pač na ta račun prodal avto prijatelju od ˝bedaka˝.
Ker ve, kako se to dela in nima vsakega apriori za zlonamerneža in nevedneža.
Ne izključujem seveda možnosti, da taki tudi obstajajo, ampak ni vsak ki ne ve kaj in kako žleht.
In verjamem, da je težko odgovorit vsakemu posebej in da je tukaj zadaj veliko zgodovine, dela in truda, pa vseeno...
In ja, bilo bi super, da bi moral vsak ki pride na forum preden napiše prvi post prebrat eno prijazno sporočilo od administratorja v stilu Forum za telebane.
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #102 : ponedeljek, 29.09.2008 : 08:17:36 »

Se podpišem pod kockina posta - če bi bili ljudje malce bolj tolerantni in ne bi zabevskali za vsak "pič** dim" bi bilo tule dosti bolj prijazno.
So eni, ki vedo glede zapuščenih živali preveč, so eni ki vedo ravno prav in so tretji, ki nimajo o tem pojma. In če bodo ti tretji vedno nahruleni, da so bedaki, še tistega osnovnega znanja ali osveščanja ne bodo želeli sprejeti, kaj šele, da bi jim mogoče človek kaj svetoval.
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #103 : ponedeljek, 29.09.2008 : 08:18:42 »

heh, vsem je težk odgovorit, usmerjat in svetovat. ker nimajo časa.za kregarije in napadanje ga pa je.  zanimivo... Wink
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #104 : ponedeljek, 29.09.2008 : 08:24:44 »

heh, vsem je težk odgovorit, usmerjat in svetovat. ker nimajo časa.za kregarije in napadanje ga pa je.  zanimivo... Wink

he, he, si pa zadela v polno! Lep dan tebi in tvojim in čim manj stresa in krega.
Ika, a veš da tisto vabilo na čajček in sprehod po prelepi Katarini pa še vedno velja  Wink
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: radi bi kužija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines