mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 06.05.2024 : 12:24:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Škotski terier - čvek
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Škotski terier - čvek  (Prebrano 26840 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
scottie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #75 : sobota, 20.01.2007 : 22:13:33 »

Živjo,

Hvala obema za odgovor.Še vedno sem jezna za prejšnji vikend. Pa drugič. Drugi škotek, je pa zaenkrat bolj v  moji glavi, in bo gotovo še kar nekaj časa trajalo do realizacije.
Kar se tiče trimanja, mislim, da ne bo hud problem(ker gre redno na 6 tednov na lepšanje v salon), še dobro da je vzrejni spomladi, ker še nima dolge dlake, tam kjer mora biti dolga- pa že ta je grozna ko prideva iz sprehoda, kar pa se tiče lepe hoje, tu bo pa še potrebna vaja. Še dobro, da se kmalu začne sezona pasje šole, da se greva še malo učit.

Lep pozdrav !
Logiran
tincat
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #76 : ponedeljek, 22.01.2007 : 21:10:48 »

To se mi zdi zelo zanimivo, tud nasploh opažam da večji psi lažje prenašajo manjše in da so tisti na "kratkih" nogah tisti, ki so "the boss". Smiley
Logiran
terier
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 136


« Odgovor #77 : sreda, 24.01.2007 : 16:07:19 »

Pri nas je Škotska terierka absolutna "kraljica" Cheesy - ima sicer tudi tako ime - vendar je praktično nedotakljiva. Je pa samec Airedalec prikriti vodja,tako da na koncu to tudi pokaze in obvelja njegova!! Angry
lp Neva
Logiran
scottie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #78 : sobota, 27.01.2007 : 11:37:20 »

Imeli smo zanimivo pasje srečanje. Na obisku smo se dobili prijatelji -4 družine vsaka s svojim psom. Me je malo skrbelo kako bo , pa sem dva dni prej preverila če je naš siten do vseh velikih psov ali samo do nekaterih. Test s sosedovim prinašalcem je potekal odlično, čeprav jo je Harvey občasno dobil s šapo ali čim drugim mu sploh ni bilo dovolj, in bo on še kar skakal in divjal. Potem pa so prišli na obisk k labradorju maltežan, mešanka in naš škot. Vsi so se prav dobro obnašali, torej našemu niso všeč samo nekateri veliki psi, kar je dobra tolažba, me je že skrbelo, da postaja konflikten.
Logiran
tincat
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #79 : nedelja, 28.01.2007 : 12:05:48 »

To je tako, sm imela isti problem z mojim ircem, ki ni imel "rad" psov, ki so bili večji od njega in sedaj se najbol razume z bokserjem! Smiley To je tko kot pri ljudeh, vseh pač ne moreš imet rad. Skoraj vsak pes/psica ima vsaj enega psa, ki ga ne prenese- vsaj iz mojih izkušenj...
Logiran
scottie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #80 : ponedeljek, 29.01.2007 : 20:07:38 »

Se strinjam, saj na srečo nikjer ne piše , da mora imeti vse rad. Zdaj delam raziskavo,kaj je na tistih na katere renči in kaj na drugih na katere ne. Pa še nisem čisto na jasnem. Mogoče ga jezi, da ne pokažejo toliko veselja nad srečanjem kot on. Pojma nimam.
Logiran
tincat
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #81 : ponedeljek, 29.01.2007 : 23:24:13 »

Možno, pri mojem že takoj ocenim kaj bo... Pri psičkah se usede in čaka, če pa srečava samca se uleže in čaka, da pride bliže potem pa skoči... To naredi pri psih, ki jih ima "rad" Smiley Če pa srečava kakšnega "sovražnika", potem se pa razburjamo z renčanjem, vendar gremo vseeno gladko naprej, samo renči. Zadnjič, sva na sprehodu srečala psičko in ni prišla do njega, ker je bil na drugi strani ceste, "sosprehajalec" je bil že kar nekaj metrov naprej, midva pa še vedno na istem mestu in sem ga na koncu prijela in nesla, ker se ni in ni hotel drugače premaknit naprej. To se mi je zgodilo po ohoho... letih prvič, ko so v bližini dame postane pač pravi casanova... Smiley)
Logiran
scottie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #82 : sreda, 31.01.2007 : 07:15:52 »

Harvey pa vsakega psa pričaka z ležanjem.Ponavadi se uleže že takoj ko opazi psa in traja dokler ne pride blizu. Navadno mu malo prigovarjam, naj počaka, da pride bližje in se zato še malo premakne, potem pa skoči-nekateri se ustrašijo, nekater so še vedno na drugi strani ceste, nekateri pa gredo mimo, kot da ga ni. Včasih je bila cela drama, če se ni mogel pozdraviti, zdaj pa je na srečo to prerastel, malo razočarano gleda in gre dalje iskat kakšnega drugega. Drugače se pa sedaj ukvarjava s kamilčnimi obkladki in spiranjem oči, ker ima od silnega veselja nad snegom vnete oči.
Logiran
scottie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #83 : ponedeljek, 05.02.2007 : 11:41:00 »

Živjo,
danes imam pa vprašanje, mogoče bi sodilo v kakšno drugo rubriko, ampak me zanima prehrana izključno škotov, ker je vsaka pasma in vsak pes malo drugačna. Harvey ne sodi med suhce, pa vendar se mi zdi da zelo pazim na njegovo prehrano, me pa razjezi, ko slišim pripombe, da je debel. Je AG puppy/junior. Jedel je 2x dnevno med 40-50g.Količina na vreči pa je bistveno večja- mislim da je za pse njegove starosti 8,5 mesecev in teže 5-10kg (ima malo več kot 8kg) od 150-220g dnevno. Od priboljškov dobi kakšen pasji piško, da sploh pride iz vrta  (max 5 dnevno) in kakšno pedigre palčko, to je podkupnina ko je sam doma. Teka doma na vrtu in 1-2x dnevno greva na sprehod dolg 30-45 min. Včasih tudi več.  Vem da so škoti požrešni, zato se zelo izogibam, da bi v kuhinji dobival še kakšne prigrizke(včasih sadje ali zelenjavo, košček sira 2x na mesec), pri mizi pa sploh nikoli ne dobi nič in tudi ne prosi. Zdi pa se mi da njihov dolg trup pač mora nekaj nositi in so tudi okoli v pasu malo širši. Kako pa je z vašimi?

LP Barbara
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #84 : ponedeljek, 05.02.2007 : 12:52:10 »

Oj,
8 kg za 8,5 mesecev je popolnoma vredu in ni preveč. Če se kuža dosti giblje in ne "žre" vse živo skupaj s svojim gospodarjem, nebi smel biti debel.
Moji dve škotki sta punčki, odrasli in ena tehta 9 kg, ena pa 8 kg in nobena ni suha, niti debela. Na začetku sem imel občutek da je predvsem ta večja debela, pa so mi na vzrejnem rekli da je zelo "nežna" psička, kar po njihovo pomeni "suha", pravtako me je Švedska sodnica na razstavi za manjšo psičko kar malo okarala da je presuha, pa res ni. Tako da tvoj 100% ni predebel. Malo k temu "bebelušnemu" izgledu pripomore frizura. Sicer pa poznam samca ki je enako star kot moji dve in ima 10 kg, pa ni videti debel. Če pa je samec bolj velik pa ima z lahkoto tudi 12 kg.
 Smiley 
Logiran
scottie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #85 : ponedeljek, 05.02.2007 : 18:35:26 »

Hvala, si me potolažil. Vem, da škotki niso pudeljčki in da imajo drugačno postavo, tudi to vem, da veliko ljudi škotkov sploh ne pozna. včeraj smo bili na sprehodu v Izoli in sta ga dve gospe obtožile da je debel, sem se skoraj ob lastni nos spotaknila, potem pa sem ugotovila, da sta ga zamešali s šnavcerjem, ker sta me poučevali, da obstaja tudi siv. Kdaj pa lahko dobi hrano za odrasle pse? AG puppy ima samo 1 okus, za odrasle pa jih je več. Včasih tako ignorira svoje brikete, da se mi zazdi da se je mogoče naveličal. Res bi rada enkrat videla tudi vaše škotke, na sliki so krasni, mladički višavčkov so pa tudi kot male igračkice. Še ena šala- enkrat sem v Tivolju srečala nekega gospoda z višavčkom, pa me je vprašal, če je Harvey ta črn višavček.

Lep pozdrav, mu bom kar z lažjim srcem dala večerjo.
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #86 : ponedeljek, 05.02.2007 : 19:17:56 »

Ja ja tudi za moje kakšne gospe rečejo da je šnavcer, tako da .... nimaš kaj, pač zelo redka pasma pri nas, imam pa tudi dobre izkušnje ko na videz popolni nepoznavalci vprašajo če je to tisti kuža iz Black&White viskija, to je že super Cheesy Tongue, sicer pa so ljudem večinoma zelo všeč, ko jim enkrat stvar razložiš, so pa seveda tudi taki, ki točno vedo katera pasma je to.
Sicer pa še vedno zeloooo malo mladičkov pri nas v Slo, se mi zdi da lani niti enega legla, aja v Gorici menda da je nekaj bilo, saj poznam psičko in lastnico z razstav, obe zelo simpatični Smiley sam jo žal nisem poklical da bi zvedel kako in kaj je bilo. No jaz upam da bo nam letos uspelo prvič, pa Neva(Gingar&Black) bo tudi pestovala male črnuhe, no pa še kakšen zraven, pa bo kar nekaj.
Če boš svojega 1.aprila peljala na vzrejnega v Domžale se morebiti srečamo, samo moje bodo predvidoma takrat noseče, tako da ne bodo zraven.
Lp
Logiran
scottie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #87 : torek, 06.02.2007 : 00:11:35 »

ojla,
ah sem že boljše volje. Naj bi šla midva na vzrejnega, če se bova uspela naučit vse kar je tam treba znat. Mladi mož je trmast, jaz sem pa kot plastelin, premalo odločna. Tako da moram najprej izšolat sebe, potem pa še psa. Upam, da bo vse o.k. In da se vidimo, ker me strašno jezi nepoznavanje predstavnikov škotske rase. Pa še ena zabavna za lahko noč, zadnjič srečava ponovno 2 starejši gospe na sprehodu z mešančkom. Prvič je bilo ko je pri nas na periferiji zapadel sneg in je bil gospod pes v plaščku, da je bil malo manj moker in poln snega po trebuhu, drugič pa je bil brez in so se mu videle številne bele dlake po hrbtu, pa me je gospa brez psa vprašala, kako to da ima toliko "sivih" dlak, če sem pa zadnjič rekla, da je še mlad.  Sledilo je predavanje o razlikah med psom in človekom in potem sva odtacala dalje.

Pa lahko noč.
Logiran
terier
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 136


« Odgovor #88 : sobota, 24.02.2007 : 23:53:00 »

Ojla,

ja res je Škotki so res nekaj posebnega :vzvišeni pa tudi zelo prijazni, če to želijo, igrivi pa tudi zelo hudi, ko branijo svoje posestvo ali svoj trop -družino!!!!
Moja Queenie je psička,ki ji ni primerjave Smiley - njena lepota in pa njen enkraten značaj sta neponovljiva. Cheesy V začetku aprila bo zopet mama!!!!!Se že zelo veselim Cheesy Cheesy

Lp

Neva Wink
Logiran
tincat
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #89 : nedelja, 25.02.2007 : 21:25:05 »

Živjo, sem danes v Celju opazila v katalogu Willova, ampak v živo pa ga nisem nikjer našla  Cry ... škoda, upam da bom drugič imela več sreče da ga bom lahko malo počohala! Wink Lep pozdrav, Tina
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Škotski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines