mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 15.05.2024 : 13:30:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Nevrološke težave  |  Tema: Epilepsija
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 27   Dol
Natisni
Avtor Tema: Epilepsija  (Prebrano 119070 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #240 : četrtek, 18.10.2007 : 10:23:08 »

Ne, phenobarbitona Ni. Zdej baje veterinarji množično predpisujejo nek nadomestek....
Logiran
m_tejch
novinec
*
Sporočil: 32


« Odgovor #241 : petek, 25.04.2008 : 22:58:49 »

živjo, mene pa zanima, če je kuža z epilepsijo(blago obliko) bolj ogrožen pod narkozo?Vaše izkušnje?
lep pozdrav
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #242 : sreda, 30.04.2008 : 18:08:33 »

Jaz imam izkušnje z epileptično yorkshirsko terierko. Obvezno moraš veterinarju povedat - tudi, če si stalna stranka in te poznajo, pred narkozo še enkrat poudari, da ima pes epileptične napade.
Dobil naj bi drugačno narkozo (menda je  v takih primerih boljša narkoza za starejše pse, tudi če je kuža še mlad). Zbudijo ga na drugačen način in fino je, če je pri posegu prisoten specialist anestezist (ne samo veterinarski tehnik). - Če si iz Ljubljane, anestezistko imajo zaposleno na kliniki Tristo kosmatih, za ostale pa ne vem.
Moraš pa biti kar vztrajna in že po telefonu pridobiti čimveč informacij, še boljše pa je, če se greš kar osebno pogovorit z zdravnikom, ki bo poseg opravil.
Moja psička je enkrat imela napad tudi v narkozi oz. med zbujanjem po čiščenju zobnega kamna, vendar so bili na to pripravljeni in je bilo vse v redu. Sicer je bila v narkozi že petkrat (stara je dobrih 8 let), ampak je bil to edini primer.
Pa še nekaj: to psičko dam vedno iz rok šele takrat, ko je že pod vplivom pomirjevala. Nikoli po sistemu, "gospa, pripeljite jo ob 8h, pa vas pokličemo, ko bo gotova".  Epileptične napade ima, kadar se česa močno ustraši ali pa zaradi stresa - kar obisk pri veterinarju zanjo gotovo je.
Upam, da sem kaj pomagala.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
m_tejch
novinec
*
Sporočil: 32


« Odgovor #243 : sreda, 30.04.2008 : 20:45:24 »

super, sem zvedela dosti novega, hvala za odgovor!
lp
Logiran
Sreda
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 627


« Odgovor #244 : torek, 02.09.2008 : 18:35:31 »

Pozdravljeni, tudi sama imam rottwielerko z epilepsijo. Stara je 4 leta, 1. napade pa je dobila pri letu in pol. Najprej smo dobili phenobarbiton, ki smo ga jemali do maja letos. (Pliva ga je namreč zamenjala z drugim zdravilom, z zelo podobnim imenom in večinoma istimi učinkovinami.) Napdi so se poleg tega pojavljani ob spremebah lune (ponavadi ob polovičkah). Po 1 letu je na morju doživela 15 napadov zapored, apaurin ni pomagal. Bilo je kar hudo, ker je nismo upali peljat 250 km (do doma oz veterinarja pri nas). K sreči so napadi ponoči prenehali, da so jo zjutraj pripeljali domov in nato takoj k veterinarju. Dobili smo še dodatne tablete kalijev bromid, katerega nam delajo v Avstriji in pa poleg ji dajemo Epato 1500 za jetra. Sedaj že približno 1 leto nismo imeli napadov, kljub zamenjavi Plivinih tablet. Upam, da so komu informacije v korist. Tudi jaz sem jih kar nekaj pridobila od tu takrat, ko smo jih potrebovali. Hvala vsem za svoje zgodbe.
Logiran
dinka
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #245 : sobota, 11.10.2008 : 22:22:39 »

Pozdravljeni, teh 17 do sedaj napisanih strani na temo epilepsije pri kužkih, sem prebrala na mah, saj imamo doma tudi probleme s to boleznijo. A bom o svojih izkušnjah napisala več kdaj drugič, me pa predvsem zanima, če so vam veterinarji tudi kaj povedali o prehrani (dieti) psov, ki imajo epilepsijo. Meni niso svetovali nič, saj sem imela občutek, da je bil veti skoraj enako prestrašen kot jaz, ko sem psa pripeljala na pregled in povedala, kaj ga muči.

Hvala za odgovor in lp.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #246 : sreda, 13.05.2009 : 22:34:36 »

Pozdravljeni, danes je moj kuža (star je osem let) doživel epileptični napad. Kar naenkrat je padel na tla, se začel stresati po celem telesu, oči je imel izbuljene in mislila sem da bo kar umrl. Ko sem ga prijela je bil čisto otrpel in ni se mogel premikati. Ko je napad minil se še nekaj časa ni mogel niti premakniti in je ležal pri miru. Nežno sem ga vzdignila in počasi se je začel spet premikati. Odpeljala sem ga k veterinarju in povedal mi je da je bil to epileptični napad. Zaenkrat je dejal da mu ne bo predpisal zdravil, zelo pa me skrbi da ta napad ni sprožila kakšna druga bolezen glede na to, da je star že osem let.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #247 : sreda, 13.05.2009 : 22:38:48 »

Mozno je ... ampak samo mozno, ne govorim zagotovo, da epilepticni napad sprozi katera od klopnih bolezni - borelija, erlihija ... ste mogoce preverili?
Sicer pa je dobro, da bi si mogoce malo zapisovala kdaj in kako pride do teh napadov in kaj se takrat s psom dogaja, pa seveda se kake druge posebnosti. Dokler ne bodo napadi res pogosti, jaz na MOJEM mestu ne bi sla na tablete ... ce imas dobrega veterinarja, pa upostevaj njegovo mnenje.

Lp, Ursa
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #248 : sreda, 13.05.2009 : 22:47:50 »

Se strinjam z linchaich.

Jaz bi počakala, da vidim če se bodo napadi ponavljali in, če se bodo, kako pogosti bodo. Se je v času pred napadom kaj zgodilo, kakšna sprememba? Cepljenje?

Brala sem, da naj bi bila epilepsija vedno posledica nekega stanja - neodkrite bolezni v telesu. Jaz bi vsekakor testirala klopne bolezni.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #249 : sreda, 13.05.2009 : 23:00:22 »

Hvala za odgovor. Veterinar je omenil, da je lahko epilepsija dedna, ali pa ga lahko sproži tumor. Tako da če se bodo napadi ponavljali je rekel da bo naredil dodatne preiskave. Odkril je tudi šum na srcu, ampak to naj ne bi bilo povezano. Ker je pasme kavalir, sem se najprej ustrašila, da ga ni zadela kap, tako da ga bom od sedaj naprej še bolj opazovala, napora pa nobenega več. Klopa sem skoraj prepričana da ni imel, ker živi z mano v hiši, vsak mesec pa dobi tudi ampulo proti bolham in klopom, tako da to zagotovo ni vzrok, bom ga pa danes za vsak primer malo pregledala, čeprav do sedaj nikoli ni imel nobenega klopa. Imam ga strašno rada in  po pravici povedano sem še zdaj malo v šoku in zgrožena kako človek včasih svojemu kužku, ki ga ima tako zelo rad in zanj skrbi po najboljših močeh, ga razvaja, v takih trenutkih za svojega kužka ne more storiti kaj dosti. Upam, da napadi ne bodo pogosti, drugače pa - takoj k veterinarju, zato da ugotovi kaj napade sproža. Vedno sem mislila, da bo živel dolgo življenje, ker lepo skrbim zanj, sedaj pa me skrbi, da ne bo umrl in upam, da nima kje tumorja, ki je sprožil ta napad. Boni je moj mali angelček in imam ga najraje na svetu. Upam da bo še dolgo, dolgo z mano. Tudi če ima epilepsijo..

Pred napadom sva se z Bonijem igrala z žogo, ampak le nekaj minut, cepljen pa pred tem ni bil. Bom pa jutri vprašala veterinarja, če bi bilo dobro testirati za klopne bolezni, čeprav dvomim da bi to bil razlog.


Lep pozdrav, Sara


Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #250 : sreda, 13.05.2009 : 23:16:42 »

Kako pa to, da mu dajes ampule proti klopom in bolham vsak mesec??? Se nisem slisala za preparat, ki bi se ga dajal vsak mesec. Ne pravim, da bi to lahko bil vzrok za epilepsijo, ampak ... precej zacudena sem nad tem - vprasaj veterinarja - te preparali le niso nedolzni.
Sicer pa ... pes ima lahko samo ENEGA klopa v svojem zivljenju in lahko dobi klopno bolezen. Lahko da ga je imel pred dvemi leti in je bolezen tako napredovala, da je sedaj prislo do epilepsije - to so samo moznosti in ne pravim, da je tako, ampak mozno pa je. Si prepricana, da nikoli v zivljenju ni imel klopa? Kater preparat pa uporabljas, da ni imel nobenega klopa ... nase imajo tudi Frontline gor, pa je imela Lina vceraj dva klopa na gobcu.

Malo ga se preglej in ce se se kaj cudnega dogaja z njim (bruhanje, driska, zaspanost, utrujenost, pitje vecje kolicine vode, ... ) le povej veterinarju. Sicer pa je zelo tezko oziroma skoraj nemogoce ugotoviti kaj je pravzaprav povzrocilo epilepticni napad.

Lp, Ursa
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #251 : sreda, 13.05.2009 : 23:23:15 »

Se nisem slisala za preparat, ki bi se ga dajal vsak mesec.

Frontline nekateri priporočajo proti bolham na 3 mesece, proti klopom na 3 tedne. Večina deva Frontline 1x na mesec.
Logiran

linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #252 : sreda, 13.05.2009 : 23:27:58 »

To pa res nisem vedela, da ga prav priporocajo na toliko casa. Uh ... meni se to zdi absolutno prevec (zaradi zdravja samega).
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #253 : sreda, 13.05.2009 : 23:31:34 »

V bistvu samo upaš lahko, da izbereš manjše zlo Sad
Čez sezono mu tudi jaz nanašam vsak mesec, pa še z biokillom se pošpricava preden greva na kak tak teren.
Čez zimo pa seveda nič.
Logiran

Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #254 : sreda, 13.05.2009 : 23:34:39 »

Živjo!

Ja napisala sem vsak mesec, čeprav mislim da sem mu samo ta mesec dala po enemu mescu, ker se je nekej praskal, drugače pa mu dajem Frontline na dva meseca in pol, ker tako svetuje moj veterinar. Klopa je imel enkrat ampak ker ga vedno pregledam kadar smo dlje časa zunaj v naravi, sem ga takoj odkrila in se niti prisesal še ni. Je pa moja mami panik pred klopi, tako da ne sme nikoli v visoko travo, doma kosi travo vsak teden pa še češe in pregleduje oba naša psa, ker se na smrt boji klopov.

Bruha ne in driske tudi nima, tako da je sedaj že popolnoma v redu. Sem ga tudi že pregledala in nima ne bolhic, ne klopa. Bom ga pa te dni še bolj pozorno opazovala in če bo še kaj narobe ga itak takoj peljem k veterinarju. Lahko rečem, da mu povsem zaupam in mislim, da če bo še kaj narobe, mu bo znal pomagat.

Lp, Sara
Logiran
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 27   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Nevrološke težave  |  Tema: Epilepsija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines