mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 17.05.2024 : 13:17:10

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Strani: 1 ... 426 427 428 429 430 [431] 432 433 434 435 436 ... 779   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zavetišče HORJUL  (Prebrano 1750733 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
sansa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 219


WWW
« Odgovor #6450 : torek, 15.12.2009 : 18:26:49 »

Želim povedati oziroma ne morem mimo dejstva, da ste v zavetišču usmrtili nekaj mladih psov komaj včeraj pa smo mnogi verjeli v vaše zavetišče, da ste boljši od drugih, da vam je mar za uboge osirotele živali. Pa vidim danes, (ko so se trupelca včeraj usmrčenih komaj ohladila), da že objavljate nove pse?
Ali je bilo nujno usmrtiti nemočne živali, že takoj pa jih nadomestiti z novimi?
Sprašujem se, ali je za takim postom hudobija ali samo neumnost. Tretje možnosti ne vidim. Pa žal se mi zdi prva verjetnejša.
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.334


« Odgovor #6451 : torek, 15.12.2009 : 18:56:46 »

Sprašujem se, ali je za takim postom hudobija ali samo neumnost. Tretje možnosti ne vidim. Pa žal se mi zdi prva verjetnejša.
Ja, tudi jaz imam tak občutek. Bere se res tako, kot da bi nekdo iz čiste hudobije to napisal. Čeprav upam, zelo upam, da temu ni tako in da je kriva 'le' nevednost. V tem primeru je verjetno več možnosti, da bo anovak začel/a razmišljati drugače, ko se bo bolj podrobno poučil/a o zadevi. (pa da ne bo kdo mislil, da jaz pa vse vem - nasprotno, še nedolgo nazaj sem bila precej nevedna)
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #6452 : torek, 15.12.2009 : 19:57:38 »

In ta dobra duša( anovak) skuša drugim dat občutek krivde ravno takrat, ko jim je najhuje. Dobra strategija, ni kaj. Takih potrebujemo še veliko na tem forumu. Tudi sicer so med ljudmi zelo priljubljeni. Vse ostalo, kar si mislim, je ali že bilo napisano ali pa je zgubljanje sapce. Anovak itak ne bi razumel/a.
Logiran
anovak
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #6453 : torek, 15.12.2009 : 20:24:33 »

Zakaj pa noben ne pojasni, zakaj je bilo treba usmrtiti mlade pse - če je zavetišče živalim prijazno? A zato, da se naredi takoj prostor za nove? Eno grdo igro se greste tukaj in si zatiskate oči pred dejstvom kaj se dogaja.
Logiran
Trixi
odvisnež
*****
Sporočil: 792


WWW
« Odgovor #6454 : torek, 15.12.2009 : 20:27:04 »

Upam, da sedaj bere in se uči. Potem bo pa svojo napako popravil in se pokazal v boljši luči.?
Logiran
ticka
rad pišem
****
Sporočil: 421


« Odgovor #6455 : torek, 15.12.2009 : 20:28:26 »

Pa dej, povej ti, ki že očitno veš. Sicer pa to tebe popolnoma nič ne briga. Po zakonu pa zavetišče žival MORA prevzeti in ni nobene fore v prostoru. Ali v novih in starih psih.
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #6456 : torek, 15.12.2009 : 20:29:41 »

anovak, a se ti samo delaš da ne znaš brati ali res ne znaš brati? Kaj ti ni jasno pri odgovoru, da zavetišče nima več sredstev in prostora za toliko psov in da mora sprejemati nove, ker ima pogodbo z občinami in ne sme puščat psov na cesti?

Če se gre kdo grdo igro, si to ti Angry!
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #6457 : torek, 15.12.2009 : 20:31:29 »

Z odločitvami, ki jih (na žalost) sprejmem vedno sama in edinole jaz, je treba živeti do konca življenja. Če kdo misli, da je prijetno objemati psa, s katerim si se ukvarjal po najboljših močeh in mu šepetati na uho, da je vse ok, da je priden itd. medtem, ko odhaja, se moti. S tem moram živeti jaz in nekaj mojih sodelavcev.

Nobenega opravičila nimam za to in ga niti ne iščem, če ga v resnici ni. To, da ga nisem dolžna nikomur, je meni jasno. Nikomur nisem dožna razlagat, kaj počnem vsak ljubi božji dan od jutra do noči - tega niti ne želim, ker za razliko od mnogih že ves čas poskušam dopovedat, da je v vsem tem pomemben nekdo drug - živali. Ne glede na to, kako hudo je meni, še vedno lahko rečem, da je bila katerakoli evtanazija do sedaj izvedena ne kar tako, pač pa z razlogom. Če bi imela čarobno paličico s katero bi izbrisala vedenjske motnje, bi tudi ti štirje še danes bili z nami in skupaj z nami upali na nov dom, tudi če bi bili v štuke naloženi še nekaj časa. Ne morem oddat psa, ki mene in mogoče še Ade ne grize, vse ostale pa bi ob prvi najmanjši napaki. Zase jih ne sestavljam skupaj, ker jih ne morem imeti več kot toliko, tako kot tudi vsi ostali ne. Nobene razlike ni med vami, ki berete in mano.

Moja prva reakcija danes je bila čisto običajna: preklet/a pras***... ti boš meni, ki sem letela danes z Marjančkom pod nujno na operacijo zaradi ileusa, ki sem vstala najprej ob treh zjutraj, da sem dala infuzijo in na silo nahranila mačka v stiski in naslednjič ob petih, ker sta Snikrca in Ferdica zjali, da hočeta ven lulat, pa potem ob šestih, ker ima Zofa spet drisko in ko jo ima, se jo sliši do Postojne. Ti boš meni... ko otroke poslušam vsak dan, kako nimam časa za nič, pa ko oni poslušajo, kako ni denarja za to in ono željo izpolnit... meni, ki vsak dan že ne vem koliko let brišem drisko in bruhanje, pa letam na vse konce in kraje, pa se zajebavam z vursom in glupim neodgovornim folkom... itd.

Saj me je že minilo. Je dovolj, da pogledam okoli sebe. V dnevni sobi je trenutno 13 mačk, 6 odraslih psov, 3 sesni pasji mladiči in Marjanček po operaciji. Koliko jih je v tvoji? Če hočeš verjeti v pravljice še naprej, potem pridi... zjutraj ob šestih, skidaj drek in odpelji Čuri, npr., na sprehod. No, daj... ti posodim delovne rokavice, da ti ne bo treba rok šivat. Potem odpelji še Gusti. In takoj zatem poišči posvojitelja zanju. Pa za Zofo in Lotka, pa Gajo. Poišči posvojitelja za oba psa iz Kranja, resda nista mlada in en je bolj sesut kot drug, ampak jaz bi raje dom za njiju kot objemat ju in šepetat, da je vse ok in da sta pridna.

Kaj ni jasno? Da imam v mačjaku 40 tigrov? Sivih tigrov? Da je tule ta trenutek vsaj še deset psov, ki jih ne bo nikoli nihče posvojil? Ali pa morda ni jasno, da sem že predolgo na robu in čez s svojimi kakršnimikoli že močmi? Ni jasno, da je največkrat slišan stavek v mojem življenju: ah, saj ti boš že nekako? Ni jasno, da se na živalovarstveni sceni živi od sikanja in pametovanj o drugih? Kaj komu ni jasno, če dodam še podatek, da imamo pri nas celih pet resnih prostovoljcev? Ker jaz pač vse lahko?

No, ne morem. Začnite posvajat iz zavetišča Horjul, res.
Logiran

skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #6458 : torek, 15.12.2009 : 20:34:18 »

Zato, ker njihov lastnik ni preprečil izgube, niti čipiral, niti jih ni iskal, niti prišel po njih v zavetišče, ker do zdaj ni bilo posvojitelja za njih, ker nihče razen Polone ni želel plačati bivanje in oskrbe nad 30dni, ker je prostih mest za nastanitev na žalost omejena in ker nekateri mečejo polena pred noge tistim, ki bi si to najmanj zaslužili.
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #6459 : torek, 15.12.2009 : 20:34:59 »

anovak, očitno ti marsikaj ni jasno.

Naloga zavetišča je zaključena, ko žival najde nov dom. Če posvojiteljev ni, kaj predlagaš kot rešitev za neozdravljivo bolne, agresivne, vedenjsko problematične pse? Da so do smrti v zavetišču? Misliš da ima Polona možnost na leta skrbeti za vse pse, ki jih nihče ne posvoji? Tisti psi ki imajo šanse za nove domove (=ni z njimi nič takega, zaradi česar jih prav nihče ne bi hotel) so že na leta tam, za tiste za katere je jasno, da doma ne bo (če že zdravi, neproblematični čakajo mesece in leta) pa pač druge racionalne rešitve ni. Žal. Če bi bila, bi bila Polona prva ki bi se je poslužila.

Pa da ne bomo samo hipotetično - koliko neozdravljivo bolnih in vedenjsko problematičnih imaš ti že leta doma? In koliko drugim zavetiščem, ki evtanazirajo takoj 31. dan si že postavil/a vprašanja o tem zakaj je temu tako?
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #6460 : torek, 15.12.2009 : 20:36:48 »

Zakaj pa noben ne pojasni, zakaj je bilo treba usmrtiti mlade pse - če je zavetišče živalim prijazno?

Le zakaj bi ti kdo kaj pojasnjeval?! Če bi si vzel/a čas in prebral/a kaj več od tega osnovnega dejstva, da je bilo nekaj psov evtanaziranih, potem tega ne bi spraševala, porka špinača! Angry

A zato, da se naredi takoj prostor za nove? Eno grdo igro se greste tukaj in si zatiskate oči pred dejstvom kaj se dogaja.

Še enkrat ponavljam: prosim, ne govori vsevprek in ne komentiraj stvari, o katerih zelo očitno nimaš pojma. Ali pa si ti tista, ki se greš grdo igro. Le KAJ naj bi se po tvojem dogajalo? Mislim, j**** ** *****! Pa še veliko takihle zvezdic sem ti povedala zdajle. In rajši se ne oglašaj vsaj tri dni - do takrat pa beri. Mogoče se ti bo potem celo zazdelo, da bi se morala komu opravičiti.

Lahko me zbrišete, ampak takole kot anovak mi pa pritiska že dolgo nobeden ni dvignil. P**** *******! Angry
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #6461 : torek, 15.12.2009 : 20:44:53 »

Najbrž bo držalo, da se nekateri futrajo od bolečine drugih. Kako misliš, da mi je bilo danes, ko sem pobirala nove pse po cesti? Sploh Snow, ki bo širšim ljudskim množicam strašno všeč in bo zvonil telefon in se bo trlo ljudi, ki bi jo imeeeeliiiiiii? Posvojitelji so (ste) za vse, ki so krasni, lepi, pridni, popolni. Nikomur do sedaj ni padlo na pamet, da bi živel s Čuri. S takšno, kakršna je: n-o-r-a. Misliš, da jo bom jaz lahko imela še 12 let?

Živali napredujejo, tudi tiste najbolj sesute. Na kraj pameti mi ne bi padlo evtanazirat grizače, če bi iz ZH posvajali vsaj tiste, ki so ok. Imela bi prostor in ČAS za sestavit jih in to toliko, kolikor ga pač rabijo. Pa kje ste, posvojitelji?

anovak je žal le en/a od mnogih, ki tako mislijo, pa se pač ne oglasijo. Egoisti, ki se naslajajo vsak dan nad takšnimi in drugačnimi zgodbicami s foruma, ki morda tu in tam kam pokličejo, da je kakšna žival kje zapuščena ali v stiski in ki imajo nadvse radi živalice. Ampak Čuri pa ne bi radi prišli pod gobec, to pa res ne!
Logiran

PikaPoka
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.073


« Odgovor #6462 : torek, 15.12.2009 : 20:57:20 »

Nekdo se danes registrira na forum zato, da popljuva ZH. Kdo te je poslal? Nekako dvomim, da si sam/a tako ozkogleda in prav bedasto trapast/a, da pišeš take kozlarije. Ali pač obstajajo tudi takšni? Lips Sealed

Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #6463 : torek, 15.12.2009 : 21:04:23 »

Zakaj pa noben ne pojasni, zakaj je bilo treba usmrtiti mlade pse - če je zavetišče živalim prijazno? A zato, da se naredi takoj prostor za nove? Eno grdo igro se greste tukaj in si zatiskate oči pred dejstvom kaj se dogaja.
Ne morem si kaj da ne bi pomislila na neko drugo temo s tega foruma in ker imam dolg jezik, se sprašujem:  a je anovak slučajno blond pa v prostem času piše za kakšen regionalen časopisek? Sploh pa - niti ni pomembno, takih in podobnih nažalost kar mrgoli naokoli.
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #6464 : torek, 15.12.2009 : 21:06:51 »

Mene je kar glava začela bolet... anovak a si ti mogoče glavo namakala v empar peroksida? Grem raje na čik...
Logiran
Strani: 1 ... 426 427 428 429 430 [431] 432 433 434 435 436 ... 779   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines