mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 16.05.2024 : 03:19:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Bordojska Doga
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 57   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bordojska Doga  (Prebrano 182292 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
dogec
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #660 : sreda, 20.02.2008 : 21:14:59 »

nimajo bokserji mal bolj črn gobec pa glavo vspredaj?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #661 : sreda, 20.02.2008 : 21:20:28 »

dogec, napise se spredaj in ne vspredaj.

Kadar je pes mesanec, pobere nekaj od mame, nekaj od oceta, nekaj pa seveda tudi od prednikov iz prejsnjih generacij.
Ni tako vazno, ali je tvoj pes mesanec ali ne, gre za to, da pises med bordojske doge, kot da gre za psa, ki je v resnici bordojska doga.

O tezavah, ki jih imas s svojim psom bos veliko lahko prebral in tudi kaj novega vprasal v rubriki o vzgoji pasjih mladicev.
Logiran

TopField
rad pišem
****
Sporočil: 371


« Odgovor #662 : sreda, 20.02.2008 : 22:51:18 »

star sem 14 let in to je moj prvi pes. prodajjalka me je že res ˇnasrala svega in svašta"-kupil sem te kosti da bo ga vzbudilo potem priboljke žogice ......a ni hotel nič da bi šol recimo za hrano. stal e primiru in me gledal. pribolškov še povohal ni. sem mu dal za hec med brikete pa je pustil te priboljške. zdaj se vsaj z mojo žogo igra tako da ga mal spodbudim. Imam tisto otroško ovratnico -blagnato sicer zatecovalna ampak ga priklenem na drugo "rinko" tako da se ne zateguje. priklenal sem mu povodec in je negiben sedel Smiley potem sem ga tako pustil in ga gledal čez okno. Kasneje se je nasrečo navadil in letal čeprav ga je motlo. Na ovratnico je navajen ker jo ma od začetka in ga ne moti. sma pa že n aredila pra korakov na takšen način kot ti z Luno. to res pomaga.hodila sma tako da je vedel da ga držim čeprav sm ga tu pa tam malo prijel da je vedel za kaj se gre. potem sem ga spustil da ga nebo preveč spet motilo. Upam da boma tako uspela(malo po malo).
z donom se veliko ukvarjam. Če me pa ni doma se pa ostali domači tako da je skos dobro raspoložen.
Hranima ga z briketi-Puppy, ampak sem mu dajal 3x na dan in ni pojedel zdaj pa mu dajem samo zvečer ker drugače nimam kam dati ker je še polno. mu bom pa potem res vzel če ne bo pojedel ,da bo vedel kdaj ma za jest.

Hvala za enkrat majda in TopField.

Čao dogec!

Moj nasvet je, da mu tisto zategovalno ovratnico pa čeprav iz blaga zamenjaš z obično ovratnico. To, da si mu na ovratnico zapel povodec in ga gledal čez okno nikakor ni dobra ideja. Kadar mu tako zapneš povodec, moraš biti ti ali nekdo drug obvezno poleg! Če se ti pes kam zatakne ali celo obesi, so mu lahko štete sekunde (preden ti prideš do njega in ga rešiš). Torej tega nikar ne prakticiraj.
Lepo, da ti počasi uspeva na tak način kot meni z Luno, ampak bodi pripravljen na njihovo trmo, tukaj ti pomaga edino vztrajnost in velika mera potrpežljivosti.

Sem ti že v prejšnem postu napisala, da mu hrano po 15 minutah odstrani, da je nima več na voljo, ne da "stari" hrani dodajaš še novo. Kolikor bo pojedel naj poje, ostalo umakni in mu daj kot naslednji obrok. Zanima me katero hrano mu daješ, katero znamko? Zelo priporočljivo bi bilo, da bi mu dodajal še glukozamin, ki pomaga krepiti vezi in sklepe. Bordojska doga je težka pasma, pri mladičih so vezi ohlapne in res rabijo da se jim dodaja glukozamin. Da ima mehke vezi najlažje in najhitreje opaziš na sprednjih šapah, ki so ponavadi do zapestja na tleh.
Ti bom pripopala eno skico za lažjo predstavo:

Pod Fig1 in Fig2 imaš pravilno postavljene šape, to kar ti jaz govorim, jaz temu rečem "mekano došaplje" ( Smiley ne vem kako bi to prevedla v slovenščino) imaš na Fig5 in Fig 7. Predvsem zna problem biti na sprednjih šapah.


Drugače pa jaz mislim, da Don JE bordojska doga, vsaj po konstituciji telesa in obliki glave. Jano je verjetno zmotila belina po glavi in nogah  Wink. Vem za psičko, ki živi v Angliji in ima še več beline po glavi in telesu kot Don. No, njeni lastniki so zelo "vestni"  Angry, na njihovi spletni strani smo si lahko prebrali, da naj bi jo leta 2005 parili (bilo je objavljeno nekje leta 2004), če so jo ne vem, upam, da ne. Bila je iz legla štirih mladičev, trije so bili "normalno obarvani", samo ona je imela te beline...

http://www.doguedebordeaux.8m.net/images/me_me_an_her_brothers.jpg


No kot odrasla zgleda takole:
http://www.doguedebordeaux.8m.net/images/meme_and_adam_1_4_web_site.jpg

http://www.doguedebordeaux.8m.net/images/meme_4_web_site.jpg

http://www.doguedebordeaux.8m.net/images/meme_091.jpg

Najbolj zanimivo pri vsej zadevi pa je, da je njen oče eden najuspešnejših psov (in seveda eden najlepših predstavnikov pasme) Svetovni in evropski prvak Brandoux Toezzz
http://img115.imageshack.us/img115/4749/pict0041xq4.jpg


Čeprav imaš doma samca, upam da se zavedaš, da je nepravilno obarvan in upam, da ga ne boš uporabljal za kakšna nerodovniška legla. Priporočam kastracijo!

Nisi pa mi odgovoril iz kje Don izhaja, kje si ga kupil? Mogoče veš kdo so njegovi starši?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #663 : sreda, 20.02.2008 : 22:56:33 »

Uh, zdaj si me pa nasla, TopField. Vsekakor me je zmedla maska, pa tudi usesa, nekako so mi na glavi le oci povsem pasale na bordojca Smiley
Vsekakor super, da izvemo kaj novega in takle "pofarban" bordojc je sigurno nekaj posebnega.

Se ti opravicujem, dogec, vseeno pa upam, da dobis za tole svojo mrcino tudi papirje.
Napisi nam imeni njegovih starsev.
Logiran

sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #664 : četrtek, 21.02.2008 : 01:02:22 »

Ko smo že pri belini, koliko je točno dovoljuje standard?
Piše sicer, da na glavi ne sme biti - diskvalifikacijska napaka.
Pa tace naj tudi ne bi bile bele ...

Sem šla pred Ljubljansko razstavo orenk študirat sam standard in me je malo na rit vrglo; ne samo, da je eden izmed daljših, ampak se mi zdi tudi precej precizen.
Logiran
TopField
rad pišem
****
Sporočil: 371


« Odgovor #665 : četrtek, 21.02.2008 : 10:17:04 »

Jana verjamem, da te je vse to zmotilo. Ko sem prvič videla Meme (tisto psico zgoraj) me je vrglo na rit, še posebej, ko sem videla rodovnik  Smiley. Očitno se narava rada igra  Wink....

Sanja, po dodatku standarda, ki naj bi bil potrjen ta mesec s strani FCI, se kot resna napaka šteje belina na koncu repa, belina na sprednjih šapah do karpusa (zapestja), belina na zadnjih šapah do skočnega sklepa in belina na prsih od prsnice do grla brez prekinitive. Belina na glavi in belina kjerkoli drugje po telesu je diskvalifikacijska napaka (prav tako tigrasta barva, čokoladna barva in fawn barva). Se pravi, pri bordojski dogi je dovoljena belina  (ne prevelika) na prsih in po prstih.

Jp, standard je kar precizen, napisan je bil kar štirikrat, prvič ga je leta 1896 objavil Pierre Megnin v knjigi Caractטre des vrais dogues, drugič leta 1910 J. Kunstler v Etude critique du Dogue de Bordeaux, tretjič ga je napisal Raymond Triquet s sodelovanjem veterinarja. Dr. Maurice Luqueta leta 1971 in zadnji, veljaven standard je bil pisan po modelu FCI iz Jeruzalema , avtor standrada je prav tako Raymond Triquet,ki ga je pisal skupaj z Philippeom Serouilom, predsednikom takratnega SADB(Societe des Amateurs do Dogues de Bordeaux)leta 1993.
Ta dodatek standarda pa je bil objavljen lansko leto septembra, napisan s strani Raymond Triquet-a,  Philippe Sérouila in sedanje predsednice Francoskega kluba za bordojske doge (prav tako je predsednica angleškega kluba)  Sylviane Tompousky.
Logiran
dogec
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #666 : četrtek, 21.02.2008 : 15:57:31 »

LP
Zdravo Top Field
Kopujem brikete znamke Hills(naturali best).
Dona sem dobil od strica kot darilo in mi ne pove kje ga je kupil. Samo to vem da je leglo iz Slov. Bistrice. Na tisti sliki ,ki si jo prilepla je čisto podobna Donu. Glede vzreditelja pa bom še vprašo, če mi bo stric povedal kaj več.
Logiran
dogec
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #667 : četrtek, 21.02.2008 : 16:02:08 »

Upam da veste tudi da na Štajerskem v veliki meri razsaja steklina. Tako da pazite pse da nepridejo v stik z npr. lisicami, še posebej tisi ki imate hiše v bližini gozda.( če ga ugrizne , se šele po 2 tednih začne sliniti in kaže znake stekline, čeprav je okužen že prej. Preživela je pa samo ena žrtev na svetu in še ta je nenormalna)
Logiran
Gaya
novinec
*
Sporočil: 32


« Odgovor #668 : četrtek, 21.02.2008 : 16:18:51 »

Na Štajerskem? A ni na Doljenskem??
Logiran
dogec
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #669 : četrtek, 21.02.2008 : 16:45:50 »

Mogoče tudi, vem da pa je na Štajerskem tudi saj mi je povedal lovec.
Logiran
Gaya
novinec
*
Sporočil: 32


« Odgovor #670 : četrtek, 21.02.2008 : 17:11:00 »

Če bi ble v našem gozdu lisice, vedi da bi me zdaj pa res prestrašil  Undecided
Logiran
TopField
rad pišem
****
Sporočil: 371


« Odgovor #671 : petek, 22.02.2008 : 13:06:33 »

LP
Zdravo Top Field
Kopujem brikete znamke Hills(naturali best).
Dona sem dobil od strica kot darilo in mi ne pove kje ga je kupil. Samo to vem da je leglo iz Slov. Bistrice. Na tisti sliki ,ki si jo prilepla je čisto podobna Donu. Glede vzreditelja pa bom še vprašo, če mi bo stric povedal kaj več.


Če je iz Slo.Bistrice, mislim, da vem od katere psice je....vsekakor me še vedno zanimata rodovniški imeni očeta in mame od Dona in pa kdo je vzreditelj, če lahko izveš.
Logiran
dogec
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #672 : petek, 22.02.2008 : 16:19:36 »

Bom poskususil izvedeti TopFIeld.
Logiran
dogec
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #673 : petek, 22.02.2008 : 19:36:30 »

Imam še eno vprašanje. Koliko briketov mu dam na en obrok (teža v g)?
Logiran
TopField
rad pišem
****
Sporočil: 371


« Odgovor #674 : petek, 22.02.2008 : 20:02:51 »

Imam še eno vprašanje. Koliko briketov mu dam na en obrok (teža v g)?

Odvisno koliko kg ima, ampak mislim da tam pri 3 mesecih bi moral pojesti okoli 450-500 g briketov na dan, to pa razdeliš na več obrokov.
Glede na to, da je neješč, se ne obremenjuj koliko g naj ima en obrok, ampak raje pazi da bo pojedel zadosti čez cel dan.
Kako ga zdaj hraniš, ali ima še vedno na razpolago hrano čez cel dan? Ali mu kaj dodajaš v brikete (jajce, skuto itd.)?
Logiran
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 57   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Bordojska Doga
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines