mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 02.05.2024 : 16:18:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Airedale terier - čvek
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Airedale terier - čvek  (Prebrano 56898 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
GregorK
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #150 : torek, 19.08.2008 : 15:57:27 »

Vkolikor to ni v nasprotju s pravili, bi morebitne informacije prosil na e-mail naslov: *****
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.305


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #151 : torek, 19.08.2008 : 20:32:20 »

Hm ..., pravila so vsem dostopna na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,1484.0.html

Na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7564.0.html imas tri vzreditelje. Kaj niso dobri? Jim kaj manjka?
Morda zelis, da ti mi pripeljemo vzreditelja s psom vred na dom?

Brez zamere, vendar z ignoranco napisanega pac tukaj ne pridemo dalec. Povedali smo za vzreditelje, pravila je treba sprejeti pred pisanjem, pred nakupom pa je vsekakor treba opraviti domaco nalogo ter prebrati kaj o nakupu psa. Namesto vas - kupcev, ki se vam ne da telefona dvigniti ali kaksnen obisk pri vzrediteljih, na razstavah ali kje drugje opraviti, tudi forum ne more pomagati, cetudi bi vam napisali 100 stevilk, kjer imajo legla.
Logiran

GregorK
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #152 : torek, 19.08.2008 : 21:12:49 »

Spoštovana gospa/gospodična Jana. Glede na vaš stil odgovarjanja, bi lahko človek sklepal, da je z vami nekaj narobe, vam kaj manjka ali pa ste morda v čustveni/duševni stiski.

Če človek vpraša za vzreditelje, lastnike psičk in podobno, ima za to gotovo razlog. Vsaj sam sem take sorte človek, da stvari ne delam brez razloga, tudi brez razloga recimo sarkastično ne odpisujem obiskovalcem foruma. Če bi lahko vašemu odgovoru pridal še mimiko obraza in ton glasu, bi po svojem občutku dejal, da ste me nadrli. Žal ni moja namerna krivda, če nisem prav dobro seznanjen s komuniciranjem preko foruma in njegovimi pravili.

Vzrediteljem prav nič ne manjka, z vsemi tremi sem tudi poskušal navezati kontakte, zaenkrat je to uspelo le z eno prijazno gospo, kateri se tudi iskreno in najlepše zahvaljujem za pomoč in nasvete.
Kljub vsemu pa zaenkrat ni razpoložljivega legla airedalčkov, in prav TO je vzrok zakaj želim izvedeti še za kakšnega vzreditelja.

Če Vi mislite, da je domača naloga pred nakupom psa, ki bo lastnika spremljal dolgo let, da PREBERE o nakupu psa, da obišče kakšno RAZSTAVO, potem je nekaj narobe z Vami in vašim odnosom do psa! Imeti psa za razstave in z njim ravnati kot z eksponatom je po mojem osebnem mnenju presneto bolano, saj pes ni zgolj artikel, ampak je živo bitje s svojim značajem (in še kakšnim značajem!) Pes je lahko enakovreden človeku in si ne zasluži ne verige, prav tako pa ne vlačenja po razstavah.
Dosedaj sem namreč imel nekaj psov, tudi kakšno leglo je bilo pri nas doma, precej več štirinožnih prijateljev pa sem tudi izšolal in predhodno njihovim lastnikom pomagal pri izbiri psa. Nakup in izbira psa je daleč od prebiranja kakšna je pasma, ker je to lahko zelo subjektivna zadeva, kar je na svojo žalost (in še večjo žalost psov) izkusilo kar nekaj ljudi, ki so si želeli oh in sploh psa.
Psa jemljem kot svojega spremljevalca, kot pomočnika ali če gre za službenega prijatelja je to partner. Temu primeren mora biti odnos do psa in namen, kaj si želimo od psa naj bo vodilo ko psa izbiramo. Razne rezervacije, vrhunski starši in podobne zadeve imajo lahko res velik vpliv na zunanjost psa, na karakter pa mnogo manjšega.
Če prenesem zgoraj napisano v svet ljudi - če se malopridnežema rodi otrok, le ta ob ustrezni vzgoji krušnih staršev skorajda zagotovo ne bo malopridnež. Tako kot pri človeku se tudi pri psu karakter izoblikuje skozi čas. Ne pravimo zaman, da službenemu psu vsako leto zraste ena noga in je pri štirih letih povsem karakterno izoblikovan. Je pa res, da lahko karakter okvirno predvidimo po pasmi psa - novofundlanec bo recimo težko tako živahen kot kakšen malteža ipd.

Sem malo skrenil iz tega, kar sem sprva želel napisati, pa je morda bolje tako.
Skratka - Gospa/gospodična Jana, zagotovo ne bi bilo v škodo, če bi morda Vi prebrali kakšno vrstico ali dve o bontonu in komunikaciji, četudi je le ta neosebna. Komunikacija preko digitalnih medijev oziroma spleta je namreč takšne sorte žival, da nikdar ne veš, koga imaš na drugi strani žice.

Pa prav lep pozdrav!
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #153 : torek, 19.08.2008 : 22:08:39 »

Ah GregorK... Undecided

... niste prvi , sigurno žal tudi zadnji ne, ki se takole razburja brez podlage. Po mojem mnenju živite v zmoti, kar se določenih pogledov tiče. Moje osebno mnenje. Vi lahko imate svoje. Na vas je, da sprejmete kakšno "novo" vam drugačno razmišljanje ali pa pač ne. Kakor želite. Če nas ne želite niti brati, kaj imamo za povedati v tej ali drugi temi, to ni ravno prijazno, od nas pa zahtevate toliko prijaznosti, da vam pomagamo!?

Vse najboljše v vaši nameri o nabavi psa in srečno.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.305


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #154 : torek, 19.08.2008 : 23:47:11 »

GregorK, tvoje (tukaj se ne vikamo) pisanje odraza popolno nespostovanje vseh ostalih uporabnikov foruma. Na to je kazalo ze tvoje prvo sporocilo z drugim si zadevo potrdil, s tretjim pa zabil zebljico na glavico in od mojega mnenja, ki je dejansko prepricanje, ne odstopim in tezko se bova gledala kot razpravljalca kdajkoli v prihodnje.

Kaj si o tem mislis, mi je malo mar, dejstva so:

1.) Da si pred uporabo necesa, kar vidimo prvic, oz. kamor se prvic pridruzujemo, preberemo pravila in ob tvoji registraciji ti je butnil na ekran tudi napis, da mojpes.neta NE SMES UPORABLJATI, ce se s pravili ne strinjas. Ne vem, kam naj se napis nabijem, da ga bodo videli ljudje, ki mislijo, da so osvojili svet, ce imajo eno potrebo/vprasanje/zahtevo/karkoli.
2.) Ce iz neznanega razloga spregledamo pomenljiv napis, se potem vendarle pred pisanjem na kateremkoli forumu, portalu, blogu ... najprej ogledamo, kje smo se znasli in kaksen velja tukaj utrip, torej tudi to, kaksne so navade in podobno.
3.) Si gremo pravila prebrat potem, ko nam nek administrator napise, da informacij ne bo in ne rinemo z glavo skozi zid, saj poslanstvo administratorjev ni istemu cloveku na 100 nacinov razloziti nekaj, kar bi moral prebrati, preden bi sploh prisel brat karkoli drugega.
4.) Oprosti, ton tvojega pisanja mi gre krepko na zivce, se posebej v delu, kjer omenjas razstave, predvsem zato, ker vidim, da nimas pojma, zakaj sem te usmerila na razstave in se manj pojma imas, kaj razstave sploh so in cemu so namenjene. Torej, sklepam, da tudi o psih v resnici nimas pojma.
Za razlago: Na razstavah srecas vzreditelje. Saj menda isces vzreditelje? In dve razstavi sta konec meseca v Trbovljah, dve pa naslednji mesec v Mariboru.
5.) Zelo kulturno bi ti omenila, da smo sredi avgusta in da si tudi vzreditelji zasluzijo dopust, zato je povsem mogoce, da se niso oglasali na tvoje pozive/majle/obiske/whatever.

Na drugo nimam namena odgovarjati in to je tudi moj zadnji odgovor na tvoje pisanje o iskanju mladica/legla/psa al karkoli ze hoces. Kupi ga kjer hoces, kakor hoces in kar hoces. Odkrito, ni se mi za meniti s teboj. Se manj imam interes ti kakorkoli pomagati.
Nauci se kulture na internetu, nauci se spostovati druge, potem se lahko kaj meniva.

Sedaj pa leti drugam iskat informacije in hiti vsem povedat, kako kretenasto nesramni so na mojpes.netu. Prosim.
Tukaj bodo namrec tvoji morebitni nadaljni izpadi sankcionirani z brisanjem vsega, kar je napisano od tvojega prvega sporocila naprej.
Logiran

terier
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 136


« Odgovor #155 : petek, 22.08.2008 : 23:21:08 »

Pozdravljeni,

me razžalosti,kadar prebiram teme o psih napisane v takih tonih. ne zelim komentirat nicesar , samo morda "obrnit" debato
nazaj na Airedalske terierje. :)So v osnovi veseli, zivahni, pa tudi zelo resni ce se od njih to zahteva. Pa zelooooo radovedni  Roll Eyes
Dokaz prilagam.


Neva

[attachment deleted by admin]
Logiran
terier
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 136


« Odgovor #156 : petek, 14.11.2008 : 14:39:37 »


Moj plemenjak DREAM -Shadow of Aire Hold the Dream  je pri svojih 7,5 letih se vedno v taki kondiciji

da je na CACIB Vrtojba 8.novembra 2008 pometel z vso konkurenco 7 Airedalskih terierjev iz 3 držav Italije,

Nemčije in Slovenije in osvojil vse 3 laskave naslove CAC, CACIB in BOB


Sodil je priznan sodnik iz Irske Colm Hastings.


lp
neva

[attachment deleted by admin]
Logiran
Laetitia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 133


« Odgovor #157 : torek, 23.12.2008 : 22:48:40 »

Zanima me, v kolikšni meri je treba računati z lovskim nagonom pri airedalcih? Vem, da imajo veliko več skupnega s službenimi pasmami kakor s terierji, a vendarle so jih nekoč uporabljali tudi za lov.
Logiran
terier
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 136


« Odgovor #158 : ponedeljek, 29.12.2008 : 19:30:27 »

Ojla,

pri vseh terierjih je treba racunati na lovski nagon  - pri nekaterih močnejši pri drugih šibkejši,
eni so nori na mačke in miši, polhe in ježe, drugi na srne, tretji na ......nekateri pa so nori na žogice
takih je veliko.. Tongue)Nekateri na treningih sledenja iščejo koščke hrenovke drugi pa frolike Cheesy Cheesy

lp
Logiran
Laetitia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 133


« Odgovor #159 : četrtek, 15.01.2009 : 11:09:10 »

Razumem Cheesy. Hvala za odgovor.
Logiran
terier
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 136


« Odgovor #160 : torek, 17.11.2009 : 17:04:15 »

Mi pa bomo v parih dneh pričakali mladičke - očka DREAM in Itina sestra BLUE SUNRISE OF GINGER and BLACK
jih nestrpno pričakujeta.Beta ima neznansko rada otroke in mladički bodo pravi družinski psi.

ITA pa malo zamuja z gonitvijo tako da bodo mladički nekje na začetku pomladi. Plemenjak ERASMUS OF GARNSEE
je delovni pes in mladički bodo  odšli predvsem v domove tistih ,ki si želijo z njimi deliti užitke v učenju poslušnosti,
sledenja, frizbija,agility-a, in še kaj bi se našlo.

[attachment deleted by admin]
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #161 : torek, 17.11.2009 : 20:45:30 »

Čestitke za pričakovano leglo! Kiss Cheesy
Logiran
terier
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 136


« Odgovor #162 : sreda, 16.12.2009 : 10:21:32 »


        Vsem ljubiteljem Airedale terierjev želim vse najlepše v letu 2010
        Tistim ,ki že uživate z njimi veliko zabavnih trenutkov in tistim, ki jih
        še nimate za družabnika,da se vam ta želja čim prej uresniči.

        Pri nas tokrat načrtujemo v letu 2010 mladiče iz kombinacije izrazito športnih linij.

        Neva in Ginger and Black terierji veselje veselje veselje
Logiran
Laetitia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 133


« Odgovor #163 : sobota, 19.12.2009 : 18:05:37 »

Hvala za lepe želje...zabava je z airedalci zagarantirana, a ne? (Vsaj jaz to ugotavljam zadnja 2 meseca...:-)
Tudi jaz želim vse lepo airedalčkom in njihovim dvonožnikom.
Logiran
airedale10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #164 : sreda, 28.04.2010 : 17:02:18 »

Verjetno bom čez nekaj let dobila airedale terierja.Obožujem to pasmo.
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Airedale terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines