mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 09.05.2024 : 05:10:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: shar-pei - čvek
Strani: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 37   Dol
Natisni
Avtor Tema: shar-pei - čvek  (Prebrano 86350 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
tadeja_n
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 506


« Odgovor #435 : ponedeljek, 12.05.2008 : 21:59:07 »

Pomoje je boljše, da hodi v eno šolo. Edino, če bi malo šolo opravilo tu, ostalo pa drugje samo od zdajle pa do konca junija to ne bo mogoče, sicer je pa itak v Slo. zdajle nabrš sredi učenja povsod in vse zasedeno. V šolo pa le pojdite, bo dobro za vas in za psa. V kateri šoli pa so odsvetovali kliker? Ker namreč v eni izmed najboljših slovenskih šol učijo samo s klikerjem.
Logiran
pejko
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #436 : ponedeljek, 12.05.2008 : 22:24:20 »

ja, vrjetno je res bolje da obiskuje samo eno solo. vsekakor pa bo sel v solo, ceprav ze zdaj se pridno ucimo. ampak edini problem je da v stanovanju vse uboga zunaj pa nic, ampak to je povsem razumljivo. tega bi se pa naj naucil v soli ne? sicer pa je star tudi sele dobre 4 mesece. danes sem ga zacela uciti prostor in sem mu samo prvic mogla stegnit sprednje tacke, drugic se je ze cisto sam vlego. je zelo pridno ubogal Smiley kliker naj bi odsvetovali v eni soli iz maribora. tako mi je rekla prijateljice, ki hodi tja s svojo labradorko. sem danes precej brskala po internetu o ucenju s klikerjem in prebrala nekaj novih informacij. pa na www.youtube.com sem pogledala nekaj posnetkov ucenja s klikerjem in se mi je zdelo zelo zanimivo.
Logiran
tadeja_n
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 506


« Odgovor #437 : ponedeljek, 12.05.2008 : 22:34:06 »

Ja sej zato je pa tudi dobra šola, ker se med drugim uči med motečimi dejavniki (drugi psi in ljudje). Če ga pa za začetek učite sami, se mora pa najprej dobro navaditi doma, potem ga pa šele pelješ ven in še tam obnavljaš naučeno in utrjuješ. Drugače pa mala šola je za pse že od drugega meseca naprej. Wink
Logiran
atinanajalun
novinec
*
Sporočil: 30


« Odgovor #438 : četrtek, 15.05.2008 : 21:38:23 »

haj shar pei lastniki.
ali gre kdo v hrušico s svojim peijem al bom res tam čisto sama s svojo Čenčo.Imam ravno prost vikend tistega 31.5 pa grem sama brez družine(človeške) in to prvič da malo vidim svet razstav v živo.Pri Čenči od Lotke in Ru sem dobila strokovne nasvete in prikaz zdaj pa da vidim kako bo to v množici ljudi in psov delovalo(hi,hi) upam da mi ne bo kje učla in naredila kaos ker je tako igriva kot bi jo ose v rito nasekale.ko dela ovinke okoli hiše me je prav strah da ne bo kakšen vogal dol nesla a na povodcu je kot bi jo ugasnil in zelo uboga a če se izmuzne bo trda za obe...?
no če kdo gre naj se javi da bom imela s kom klepetati o teh gubah in tumarijah ki jih počnejo.
Mama-pei mi je fuuuuul žal ker ne morem prit na piknik a nimam avta v soboto,na štop pa s psom in tremi otroki verjetno ne bo šlo???!!!no če ne prej septembra na razstavi se pa 99% vidimo če bomo kot gledalci al razstavljalci pa bom več vedela 31.5(?)
lepo se imejte vsi ljubitelji živali.

če nekaj sem pozabila vprašat.ali ima kdo doma z shar peijem dihurja(kuno,podlasico)takšnega ki se ga da dobit tudi v zooticu.sovaščan ima mladičke in bi radi imeli enega pa ne vemo kako bo poleg papig in psa v hiši še dihur in me malo zanima.zdaj pa res grem spat.čao,vesna
Logiran
atinanajalun
novinec
*
Sporočil: 30


« Odgovor #439 : četrtek, 15.05.2008 : 21:40:19 »

sem vidla da mi Š-ji nagajajo  sram.se opravičujem,vesna sram
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #440 : petek, 16.05.2008 : 19:26:03 »

atinanajalun, mogoce pridem pogledat, vem pa ne zaziher, ker imam enkrat takrat se zadnje izpite. Sad
Pa ce slucajno na tej razstavi ne bo tako fajn slo, nikar obupat. Smiley

Pejko, v soli pravzaprav tebe naucijo kako s psom delati, vaditi moras pa predvsem doma. O klikerju je pa na portalu in forumu kar nekaj napisanega, ekola:

Operantno (instrumentalno) pogojevanje in nekaj pogledov nanj

Clicking with Your Dog, Step-by-Step in Pictures

Debata o klikerju/klikanju

Smiley

Moji tamali in tastaremu jaz klikam, za tasrednjo pa nisem ziher, ce (ze) kapira poanto oz. moram najt en drug nacin, kako ji vbit v glavo kaj kliker je, ker klasika klik-priboljsek ne pali. Sem optimist; ce nam je ratalo ribe naucit za prave strike vlect, bom pa tudi eni gubici pojasnila kaj je klik. Grin Grin Grin

Prav veliko novih slikc ni v albumih:
Takole si Shenzi ogleduje parkur. Takole pa skace skozi gumo.

Momo pa takole glumi tajskega riđbeka brez riđa in z mal napacno nosenimi usesi in takole razkazuje novo oprsnico. Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
čenča
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 311


« Odgovor #441 : sobota, 17.05.2008 : 21:29:18 »

Pri Èenèi od Lotke in Ru sem dobila strokovne nasvete
  Grin Lol.
Bomo držali pesti 31.  Wink.

Super fotke, Nanook  Grin.
Logiran
atinanajalun
novinec
*
Sporočil: 30


« Odgovor #442 : sreda, 21.05.2008 : 19:09:35 »

pozdravljeni
no sem danes dobila prijavnico, oziroma potrdilo za na razstavo in ne vem zakaj so naju dali 01.06 v nedeljo Angry.a bi morala kam označiti dan ali te dajo kjer pač je prostor? Huh
no v bistvu je vseeno samo da bo lep dan brez dežja in mrzlega vetra.
kako kaj ostali šarpejčki,bolj slabo se oglašate na tem forumu Sad
no lepo se imejte pa naj se le kdo oglasi.lp,vesna
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #443 : četrtek, 22.05.2008 : 10:53:05 »

Tisti vikend sta dve razstavi-CAC Hrusica in CAC Mezakla (ni ena razstava v dveh dneh, ampak dve razstavi-vsaka en dan). Tule je tema. Prijavnici sta dve, kakor vem, ena za Hrusico ena za Mezaklo. Najbolje, da se obrnes na organizatorje.

Drugac pa pri nas ni nic novega, v soboto zacnemo s solo hendlinga, se vedno hodimo na agiliti in se obcasno malo spuntamo, poleg tega se pa obe gonita. Shenzi je zgleda cakala na Momo, da mi ne bo treba nonstop pucat. Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #444 : sreda, 28.05.2008 : 20:27:43 »

Sem pravkar na hrvaskem forumu zasledila, da se nujno oddaja 5 letni rodovniski Shar-pei, ce koga zanima.

http://i172.photobucket.com/albums/w11/noricaa/Svi%20razno/DSC03064.jpg
Tale je pa oddan.
Logiran
čenča
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 311


« Odgovor #445 : ponedeljek, 02.06.2008 : 06:22:18 »

Kako je naša plava Čenča včeraj prestala razstavni krst?  Kiss
Logiran
atinanajalun
novinec
*
Sporočil: 30


« Odgovor #446 : ponedeljek, 02.06.2008 : 07:36:14 »

haj
no prvo naj povem da je dobila zadostno.no meni sicer to ne pomeni kaj veliko ker je bila včeraj tako pridna in kulturna da kar nisem mogla verjeti.sem jo lahko mimo vsakega lajastega psa peljala pa ga še pogledala ni.
Začelo se je v ponedeljek ko se je naša Čenča na vsem lepem začela mesiti(verjetno zaradi hrane) in je pred razstavo ostala skoraj brez dlake na hrbtu.Tudi na noben priboljšek ni palila ko sva trenirali in niti sira ki je njen najljubši ni hotela.No potem v nedeljo zjutraj sem bila ob /.00 že v hrušici kot je pisalo da se začne (od doma smo šli že ob 5.00) in potem kam sedaj do 10.00 nobene gostilne jaz pa nujno potrebna kave.no ko se končno začnejo voziti razstavljalci pa sem se skoraj obrnila in šla domov-jaz v roki deko in liter vode oni pa ven iz avtov začnejo nosit vozičke,košare in potovalk da se je kadilo.ko sem se končno namestila zraven Maše ki je bila z Lanom in Bogijem(angleška hrta) sem se malo potolažila.potem pa sem končno začela uživati ko so začeli prihajati psi in sem pasla oči na njih.lastniki so jim posvečali pozornost oni pa so v vročini mirno in ležerno uživali v ,,pedenanju,,.

no v glavnem da vam povem da moja čenča drugače ni razstavna kar nam je vzreditelj tudi povedal že pred nakupom ker ima preveč gub,jaz sem hotela doživeti to izkušnjo in sem jo .mogoče grem edino še na specialko septembra v varpolje ampak verjetno samo gledati.
drugače sem bila pa v nedeljo edina z shar peijem in mi je to veliko pomenilo da je bila drugim všeč tako kot meni.
no zdaj sem pa že skoraj pozna za v službo zato šibam.lp,vesna
Logiran
čenča
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 311


« Odgovor #447 : ponedeljek, 02.06.2008 : 16:49:34 »

je bila vèeraj tako pridna in kulturna da kar nisem mogla verjeti.sem jo lahko mimo vsakega lajastega psa peljala pa ga še pogledala ni.
Čestitke za tole   Cool.
Glede gubic je pa itak tako, da so zelo nezaželene pri odraslih/zrelih psih, razen na vratnem delu/ ramenih in na korenu repa. Glede na to, da je Čenča še mlada, bi ji najbrž lahko malo pogledal skozi prste. Meni se vseeno zdi tale zadostna malo nizka, no  Sad. Kdo pa je bil sodnik? Kaj so vama napisali na ocenjevalni list?
A ste menjali hrano mogoče/ glede dlake?

Lp, T.
Logiran
atinanajalun
novinec
*
Sporočil: 30


« Odgovor #448 : ponedeljek, 02.06.2008 : 19:17:25 »

ja smo menjali ta presneti šampon ne hrano,smo hoteli da bi malo po kokosu dišala ne po kompostu ki ga vsak dan šnofa.ja sodnik je zapisal da ima  good proportions,quite good head,could have better placed on the left side(to sicer ne vem kaj bi naj ravno pomenilo ampak me malo skrbi?-a kdo ve) ,good neck,good substance and bone,could have better coat and skin,moves well in glavno kar mislim da je bilo bolj namenjeno meni kot čenči(hi,hi) - je pa needs some training.
no iz vsega tega ,,good,, bi sklepala da bo tudi ocena good ne pa sufficient (zadostno).sicer pa kot sem rekla že zjutraj je meni njeno obnašanje do drugih psov bilo včeraj bolj pomembno kot pa ocena ki smo jo itak bolj kot ne pričakovali.
no a greste vi kaj na razstavo ker bi rada malo shar peičke vidla kako uspehe pobirajo.lp,vesna
Logiran
atinanajalun
novinec
*
Sporočil: 30


« Odgovor #449 : ponedeljek, 02.06.2008 : 19:19:18 »

aja sodnik je bil pa dvojnik Kelly family in sicer iz Finske HARTO STOCKMARI
Logiran
Strani: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 37   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: shar-pei - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines