mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 17.05.2024 : 22:03:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: WHIPPET
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: WHIPPET  (Prebrano 131782 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Cheyenne
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 27


« Odgovor #60 : sreda, 29.01.2003 : 21:57:07 »

Hojla vsem,

Pia NIKAKOR nisem pozabila na whippete, saj ko se enkrat zaljubiš v njih ti ni pomoči. Ampak malo sem (pre)zaposlena zadnje mesece, drugačen delovni čas v službi in nič več možnosti za surfanje po netu med službenim časom (hehe  Wink )
pa se mi kar pozna. Delno se pa tudi ubadam s podobnimi problemi kot Nadja kar se tiče staršev. Ampak nič me ne ustavi  Cool

Predlagala pa bi da se mi ljubitelji in lastniki psov kdaj v živo dobimo (sploh če vas je slučajno več iz MB) saj nas na tem forumu kar naprej nekaj zatirajo...pa ravno sem se razveselila ko je spet pogovor stekel. Jana ne jemlji preresno svoje funkcije in brez nekih grozilnih klicajev...tu smo navsezadnje za zabavo...HALO

Papa vsem in dajte kar naprej kramljat še v tem forumu skupaj s svojimi kužki.
Logiran
Cat
gost
« Odgovor #61 : četrtek, 30.01.2003 : 10:15:30 »

Nasla sem dva zanimiva linka....
http://www.agilitywhippet.com/
Tale je o Whippetih pri agilityu in celo sledenju,
http://www.frisbee.com/freestyle/anim/ashleywhippet.html
tole pa je kratek posnetek whippeta pri lovljenju frisbeeja.
Pa naj se kdo rece, da whippeti niso vsestransko uporabni psi Wink, sedaj grem pa se kaksen link z obrambnimi whippeti poiskat Grin Grin Grin.

LP
Logiran
S
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 242


« Odgovor #62 : petek, 31.01.2003 : 10:51:41 »

Hojla!
Tale z whippetom, da nebi šel na kavč je malo težka. Moja vipetka cel dan uživa na kavču, razen seveda , ko jo peljem na polje kjer sreča ( če imamo srečo) kakšnega psa s katerim se zlaufa.
Zanima me kje vaši vipetki ponoči spijo. Naše pride ponoči v postejo in sicer pod kovter ter se udobno namesti.
Logiran
Pia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 156



« Odgovor #63 : petek, 31.01.2003 : 11:33:15 »

S:
Tudi moja dva bi bla na postelji, če bi midva pustila ampak se ponoči preveč razkomotita in pol ni placa za naju. Drugače pa ko sta na postelji spita pod odejo obvezno. Ponoči zdaj spita na kavču in foteljih v dnevni sobi, seveda obvezno pod prevlekami, ki so bile prvotno namenjene temu, da ne ležita direkt na novem kavču.
S katerega konca pa si?
Lp, Pia
Logiran
S
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 242


« Odgovor #64 : petek, 31.01.2003 : 11:51:20 »

Hojla!
Jaz sem pa iz Ljubljane. Seveda tudi jaz ne pustim vipetki na posteljo na žalost pa ona izkorišča moj trden spanec in se ponoči pritihotapi v posteljo.Kadar pa se zbudim jo seveda pošljem na prostor.Večje probleme ima moj fant, ker nima tako trdnega spanca ona pa se razkomoti.
Od nekoga sem slišala ( baje je to izjavil nekdo, ki dresira pse), da vipeti včasih kar uidejo in se podajo v drugo smer. V glavnem on je odsvetoval vipeta človeku, ki ga je hotel kupiti.
Jaz tega še nisem doživela pri svoji pa tudi drugi lastniki vipetov nimajo s tem problemov ( vsaj tisti ne, ki jih jaz poznam).
Logiran
S
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 242


« Odgovor #65 : nedelja, 02.02.2003 : 20:32:08 »

Hojla!
Moja vipetka je Komarska, stara je skoraj dve leti in je tigrasta.
Logiran
Cheyenne
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 27


« Odgovor #66 : nedelja, 02.02.2003 : 23:44:45 »

Hojla,

S: Ali priporočaš Komarsko kar se mladičkov tiče ali veš tudi kaj o KArstii?

Kako pa je kaj ime vašim whippetom? Za Piine že vem za ostale pa me ful zanima.

Ali jih imate vsi oblečene pozimi?

LP
Logiran
S
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 242


« Odgovor #67 : sreda, 05.02.2003 : 10:19:04 »

Živio

Ja včasih moramo svoje whippete tudi malo zavarovati pred mrazom. Jaz našo oblečem kadar je zelo mrzlo, največkrat v zgodnjih jutranjih urah ali v večernih. Ker pa je stalno v gibanju pa je ponavadi ne zebe, to jih rešuje ( tek).

Tudi jaz sem že doživela, da so našo whippetko zamenjali z salukijem, mlado nemško dogo, veliko ljudi pa misli, da je mlad greyhound, nekdo pa me je celo vprašal, če je italjanski hrt. No večina pa jih le ve, da je ene vrste hrt.

Mnjenja glede tega katera psarna je najboljša jaz nebi dajala, ker se ne ukvarjam toliko z razstavami in standardi, naš whippet je samo hišni kužek in naš ljubčjenček.

l.p.
Logiran
Pia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 156



« Odgovor #68 : nedelja, 09.02.2003 : 11:25:02 »

Jaz tudi moja dva oblečem ko je mrzo zunaj, ker je Kord skoraj brez dlake in ga skoraj vedno trese.
Lp, Pia
Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #69 : ponedeljek, 10.02.2003 : 14:57:41 »

Živjo!
Še vedno imam par vprašanj glede whippetov in sicer me zanima:
Katere so pogoste ali dedne bolezni pri njih
Kako ste se lotili šolanja in vzgoje
In kakšne ovratnice ter povodce uporabljate. Baje je priporočljiva široka ovratnica, ker imajo dolg vrat.

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem

lp
Mogoče bodoča lastnica whippeta-nadja
Logiran
Pia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 156



« Odgovor #70 : ponedeljek, 10.02.2003 : 18:13:01 »

Zdravo
Povodec je lahko po želji, ovratnica pa je priporočljiva taka široka prav za hrte, ki imajo ozek vrat.
Glede bolezni in vzgoje ti bo pa kdo drug bolje svetoval, ker jaz sem svoja dobila ko sta bila stara 5,5 in 6 let.
Lp, Pia
Logiran
S
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 242


« Odgovor #71 : nedelja, 23.02.2003 : 20:30:17 »

Živio
Pri vzgoji whippeta moraš biti kar vztrajna saj so zelo svojeglavi, nekje sem prebrala da se dvakrat na ukaz sedi vsede, tretjič pa se mu zdi že neumno.
Vsaj prvo leto ali dve se splača potrudit, kar se ti kasneje obrestuje.
Moja whippetka bo zdaj stara dve leti pa nimam dosti problemov z njo, razen hrana pod balkoni, ki jo veselo poje. Vendar že napredujemo.
Ovratnica pa naj bo debela ( za hrte). Ker smo mi našo whippetko imeli na začetku več na vrvici ji je dlaka pod ovratnico zaradi trenja odpadla. Dlaka pa jim lahko odpade tudi na drugih delih telesa kjer pride do večjega trenja npr. na prsnici, na repu.
Glede dednih bolezni pa niso tako obremenjeni kot nekatere druge pasme.
  lep pozdrav
Logiran
Cat
gost
« Odgovor #72 : četrtek, 27.02.2003 : 13:54:32 »

En prelep pozdravcek vsem lastnikom in ljubiteljem whippetov!
Ce bi bilo treba whippeta opisati z eno besedo bi verjetno najmanj zgresila tale: "dobrovoljcek Cheesy".
Whippeti so kot vecina hrtov karakterni posebnezi. Niso naporni psi so pa tudi temne izjeme. Poznam psicko, ki pet minut ne more biti tiho in poznam psa, ki laja tako poredko, da ko od sebe spravi svecani "vuf" izgleda kot, da bi se prestrasil lastne glasnosti-to mi je osebno bolj vsec kot pa poslusati nenehno bevskanje. Vecina psov ni glasnih.
Sama vzgoja ni zahtevna moras biti samo zvit in pretkan pa nimas nobenih problemov. Mogoce se bo tole bralo smesno pa vendar se bodo verjetno lastniki hrtov strinjali, ce pa ne pa prosim za popravek.....Hrtom se ne ukazuje temvec se jih prosi. Ce se jih prosi se bodo vsedli tudi tapetic in ne samo tretjic. Kar mi je vsec pri tej pasmi je to, da uboga ker zeli ubogati(seveda je se pri kateri pasmi tako, samo pri tej oz. hrtih je pa to izrazito) in ne ker mora, da pa to dosezes, se moras z mladicem veliko ukvarjati in mu dokazati, da si vreden spostovanja. Pred pridobitvijo misicastega kostkota, se je tudi treba zavedati, da se ta ne bo podredil temvec bo nate vedno gledal kot na partnerja in ko to razumes in sprejemas, je res potrebno minimalno truda do uspehov.
Whippeti zelo dobro prepoznavajo mimiko obraza in telesne kretnje. Ravno tako so zelo obcutljivi na tone glasu, ki so namenjeni njim. Vse to se da pri vzgoji odlicno uporabiti, res pa je da, ce uporabe tega nisi navajen oz. ce prestopis s sluzbene ali katere druge pasme na hrta imas probleme, saj se le-ti na klasicno solanje bolj jalovo odzivajo. Ce ga zelis vzgojiti v prijetnega tovarisa, je najbolje, da si predstavljas, da imas pred seboj nekajletnega nepokvarjenega otroka. Je smesno ampak deluje. Ce ti karanje, veselje, ogorcenje zalost, navdusenje, opozorilo, umirjanje, previdnost.....ne delajo problemov glasovno izraziti, potem si ze na pol poti do vzgojenega whippeta . Pri hrtih je zal tako, da si grobost mocno in za dolgo casa zapomnijo. Pod grobost mislim vpitje(ukazovanje in histerija) in tepez. Ce whippeta udaris si pecen! Na njegovi lestvici spostovanja pades pod niclo. Po drugi strani pa ce ga udaris po nesreci in se takoj sklonis k njemu in mu brundas na uho: "Oprosti, moj, moj nisem hotu, joj a te buba".....ni nobene zamere in tudi plasen ponavadi ne postane. In prav s takim pogovarjanjem se najvec doseze. Iz tvojega glasu znajo kaj hitro razbrati, ce so kaj naredili narobe ali pa ce si zadovoljen z njihovim obnasanjem. In ce te spostujejo, drugega kot glasu niti uporabljati ni treba. Ko te zacno enkrat spostovati bodo naredili vse, da ti ustrezejo tudi kadar se jim ne da ali pa ko jih kaj zmoti-samo glas je treba prilagoditi. Veliko jim pomeni zadovoljstvo, ki ga ti kot partner pokazes, ko si z njim zadovoljen, zato s kazanjem zadovoljstva ni potrebno skopariti. Ce si zadovoljen z njegovim odzivom ga je treba prehvaliti in preobjemati, da kar sam sebi postane vsec in ce to pri zacetni vzgoji delas bo tudi vedno in z veseljem ubogal-zato ker bo hotel in ne zato ker bo moral.
Kar se tice agresivnega pristopa....pri nekaterih pasmah s tem dosezes, da te tresljaje ubogajo, pri whippetu pa, da se ti ne bo priblizal pa ce mu s telecjo pecenko mahas pred nosom.
Imajo zelo mocne zivce in kot mladica se ga da prav hitro navaditi na hrup, ljudske mnozice, nepricakovane situacije na katere niti ne reagirajo.....
Kar se tika brihtnosti in dojemanja....ogromno se jih da nauciti, mislim pa, da je za vsakega lastnika hrtov poklon njegovi vzgoji, kadar so svojega psa sposobni ustaviti pred ali med gonjo macka, zajca ali karkoli drugega premikajocega in zanimivega.
Moje skromno mnenje o whippetih Smiley.
Pripombe dobrodosle Wink.

LP
Logiran
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #73 : četrtek, 27.02.2003 : 14:30:37 »

Vsem lastnikom tako whippetov kot drugih hrtov sporočam, da se pri njih zaradi specifičnega značaja zelo obnese uporaba klikerja.

Tako lahko tudi hrte na zabaven in učinkovit način naučimo, da se usedejo na prvo povelje (oziroma znak- npr. znak z roko) namesto na peto.

Še posebno pri whippetu je zelo zabavno opazovati, kako pri učenju vaje "Dotik" s klikerjem napenja možgančke in tuhta, pri tem pa postavlja uhlja v vse mogoče položaje.

Je pa operantno pogojevanje (kliker) po mojem mnenju edina metoda za učenje teh pasem, pri katerih vnaprej odpade vsakršna prisila, pa zviti moramo bit bolj kot hrti ( Grin).

Lp,  Smiley
Logiran
Pia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 156



« Odgovor #74 : petek, 28.02.2003 : 22:03:15 »

Flufi
Pa misliš da bi šlo to odrasla whippeta tudi šolat?
Lp, Pia
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: WHIPPET
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines