mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 17.05.2024 : 15:14:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 213 214 215 216 217 [218] 219 220 221 222 223 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 635806 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #3255 : ponedeljek, 22.02.2010 : 23:41:27 »

STA poroča, Večer pa prenaša: Anonimna prijava zoper Senico zaradi Baričeviča
http://www.vecer.com/clanek2010022205514845

Odvetniška zbornica je prejela anonimno prijavo, ki odvetniku pokojnega Saše Baričeviča Miru Senici očita kršenje odvetniškega kodeksa.
Prijavo naj bi upravni odbor zbornice obravnaval na marčni seji, je poročala POP TV. Neuradno POP TV navaja, da je prijava za sankcije zoper Senico presplošna.

Prijava Miru Senici očita kršenje dveh členov kodeksa, in sicer člena, ki pravi, da naj odvetnik pri svojem delu ohrani čast odvetniškega poklica, in člena, ki narekuje, da mora odvetnik uživati zaupanje svojih strank in sodnih ter drugih družbenih organov, pri katerih jih zastopa ter uveljavlja strankine pravice in koristi. Te koristi naj bi Senica uveljavljal nedopustno, saj naj bi zaobšel etične norme, je zapisano v prijavi.

Senica naj bi kodeks kršil z neetičnim zastopanjem Saše Baričeviča, tudi s tem ko je v komisijo za odločanje o vrnitvi bulmastifov predlagal strica svoje partnerke Katarine Kresal.

Senica, ki je zastopal Baričeviča, naj bi imel največ zaslug, da so bili bulmastifi leta 2006 vrnjeni lastniku.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3256 : ponedeljek, 22.02.2010 : 23:53:45 »

Cats, so na odvetniski zbornici povedali, da bo UO obravnaval zadevo, vendar mu ne morejo nic, ker je anonimna prijava presplosna Sad
Logiran

altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #3257 : torek, 23.02.2010 : 01:10:27 »

haha, največji štos je uno ko je rekla tajnica da je to pisal nekdo s pravniškim znanjem al pa z znanjem o pravilih...hhah
pa kdor ma 5 minut pa cajt pregledat njihov kodeks pa mal je pameten lohk to odda. To je oddal nekdo ki ni pravnik, ker pravnik bi bil še bolj konkreten. Sej konc koncev...če en normalen bere te zadeve si jih normalno razlaga in je sodba hitra in konkretna...pravniki majo pa vsako vejco da se nanjo obešajo da en kratek zakon al pa pravilnik al pa kodeks potem žvečijo kot bubblegum, in na koncu ma tudi sodba senco dvoma.

Se p a z ovadbo strinjam. Dejte enkrat tele pezdete v svojih vrstah tud mal spucat. pa ne v zbornici ampak kar sodniki v sodbah in višji v pritožbah. Povejte jim kaj je kaj. ne pa da sodišče vodi prvi odvetnik ko ma cajt, vi se pa dragi sodniki userjete pred odvetniki
zakaj se enkrat ne userjete pred tožilci?
aja zato ker oni so v isti službi pa postopek mora tečt da bote meli kaj za zamujat pa zavlačevat.
...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3258 : torek, 23.02.2010 : 01:39:08 »

Primer bulmastifi prevzeli tožilci: tožilci odnesli več kot štiristo izvirnih dokumentov
Vida Čadonič Špelič: Nenavadno je, da sorodniki Saše Baričeviča tudi pri sumu spolne zlorabe psov vztrajajo pri neki svoji resnici.
"Razočarana sem, da univerzitetna profesorica Dea Baričevič vnaprej dvomi o delu znanstvenih ustanov, ki opravljajo to preiskavo. Pri tem namreč sodelujejo strokovnjaki z medicinske in veterinarske fakultete pa tudi kriminalisti in forenziki. Nenavadno je, da sorodniki Saše Baričeviča tudi v tem primeru slepo vztrajajo pri neki svoji resnici, kot so vztrajali pri svoji resnici tudi v postopku vračanja psov," ugotavlja Čadonič-Špeličeva.

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042339735
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3259 : torek, 23.02.2010 : 01:44:07 »

"Pes Atlas kot odlično ocenjena plemenska žival, z vzrejnim dovoljenjem za plemenjaka, je pomemben tudi z vidika obstoja in nadaljevanja rodu pasme bulmastif v Sloveniji," med drugim piše v pritožbi kmetijskemu ministrstvu, pod katero sta se podpisala Saša Baričevič in njegova življenjska sopotnica Zora Roter.
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042339735

Ponavljam:

- ATLAS, SLRBM 000104, 30.12.2004 (vir http://www.skvpm-klub.si/razstave/rezultati2006.doc)
- 15.3.2006 (vir KLIK), ko se je zgodil napad na Meglica in ko je bil Atlas stacioniran v Gmajnice, od koder ni mogel vse do 23. junija 2009, je bil Atlas star 14 mesecev in pol,
- V vzrejnem pravilniku SKVPM na http://www.skvpm-klub.si/pravilnik.html, ki velja od cca marca 2005 (sprejet 18.2.2005, veljavnost pa 8. dan po objavi v Kinologu) pise v 10. clenu Najmanjša starost psa/psice za udeležbo na VP je 15 mesecev.

Sprasujem, kdo na KZS je dal vzrejno dovoljenje psu, ki je bil po brutalnem napadu na Meglica na sodiscu spoznan kot nevaren pes in je imel na grbi tri odlocbe o usmrtitvi? Ali je ta vzrejni potekal v skladu s Pravilnikom o strokovnem delu KZS?

Pravilnik o strokovnem delu KZS
14. clen
Izjemoma lahko pristojen strokovni organ KZS na prošnjo lastnika tudi izredno vzrejno pregleda psa in mu izda vzrejno dovoljenje.
Izredni vzrejni pregled je praviloma dovoljen le za pse, ki so pomembni za osvežitev vzrejnih linij. Izredni vzrejni pregled opravita dva kinološka sodnika pristojnega strokovnega organa, ki lahko istocasno opravita tudi oceno zunanjosti psa in vse postopke v zvezi z nostrifikacijo rodovnikov.


Kdo sta ta dva sodnika?

Ali pa je naredil napako kdo iz Gmajnic in pustil lastniku ali sam peljal psa na vzrejnega?

Je morda catch v:

Vzrejni pravilnik SKVPM
15. člen
Vzrejno prepoved:
Dobijo psi/psice, če so na vzrejnem pregledu ugotovljene naslednje napake
- nepopolno spolovilo;
- nepravilen ugriz:
- nepopolno zobovje – razen pri pasmah, kjer standard to dopušča;
- izrazita plahost, nemirnost ali popadljivost;
- gluhost;
- nemost;
- prenašalci prirojenih hib;
- vse hibe, ki so v pasemskem standardu navede kot izključitvene;
- komolčna displazija;
- kolčna displazija D ali slabše.


Je dobil Atlas vzrejno dovoljenje zato, ker ni bil popadljiv v trenutku, ko sta ga gledala sodnika?

Bralci tegale si mislite vsak svoje, je pa zalostno, da v svojih vrstah dopuscate take postopke. Veliko vas je, ki s tisino drzite stango tudi pri tem. In potem smo "navadni" krivi, ker vam v nicemer ne verjamemo in ne zaupamo.
Le kako pricakujete od nas, da bomo sprejeli vase zelje po nadvladi nas vseh? Najprej pocistite svoje vrste, da boste lahko potem komerkoli pamet solili in nastopali v nasem imenu. Tole zgornje je skregano z vsakrsno strokovnostjo, pa tudi z vsem, kar zelite predstavljati.

Upam, da se bo kaksen novinar dobro poigral tudi z ostalimi odgovornostmi, ce je bilo temu psu res na KZS kadarkoli izdano vzrejno dovoljenje.
Logiran

altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #3260 : torek, 23.02.2010 : 01:52:00 »

Pa, da ne bomo prezrli:

Na tajnem sestanku odločili: Primer gre v roke tožilcev
Preiskavo primera Baričevič je v celoti prevzelo tožilstvo. Z veterinarske uprave so odnesli pet fasciklov s 400 dokumenti, ki se nanašajo na ta primer.

http://24ur.com/novice/slovenija/na-tajnem-sestanku-odlocili-primer-gre-v-roke-tozilcev.html

Pogačnik: Odgovor na interpelacijo v četrtek na seji vlade
http://www.delo.si/clanek/99908

Sveče v spomin na ubite pse
http://www.delo.si/clanek/99916

Minister Pogačnik pred vlado, zatem k poslancem
http://www.rtvslo.si/slovenija/minister-pogacnik-pred-vlado-zatem-k-poslancem/224238

Kdo je poravnal račun Senici?
http://www.zurnal24.si/slovenija/bulmastifi-tozba-baricevic-senica-161033

- Tajni sestanek....rumeni tisk...če bi bil tajen, potem ne bi prišel v javnost. Nabijanje branosti, budalaština  pretenzioznega cajtenga.
- Pogačnik...spet ga je en glupan spraševal da je svojih 500 znakov stipkal za prispevek
- Sveče: neorganiziran flop brez prisotnih, da zgleda kot en mali "demokratični protest" petih idealističnih butlov. Ma cel Prešern bi se moral stalit od sveč. Pa s transparenti ki bi jasno "peli" o vzroku za prižiganje
- Pogačnik isto...mater mi ga je žal, ko je jasno da bo vse ok, pa mora človek čas zapravljat da eno in isto govori, ko se vendar ve, da bo vse ok, da je nomenklatura in mora samo dajat ta bedni vtis dolgočasne nomenkracije....pardon demokracije, da zadovolji svoji tako poveličevani pravni državi ki jo kasneje ko zleze v posteljo leno poseksa. Res mi ga je žal. čisto je izčrpan od dela. za lastno rit. in po drugi plati....še dobro da noče delat na moji riti. ker jaz nisem peder. Mam pa skoz občutek da sem seksi tem politikom, ker si jo ogledujejo.
- Kdo? ja sej se ve. Ko človek imere, dolgove in ostalo zapuščino prevzame sorodstvo. Vse neplačane račune vse nedokončane zadeve. Kak naslov je to.

Ok...nisem bral, ker naslovi in linki mi vse povedo. Nepomembno.

Pomembno je to kaj bo država naredila da dokaže da je v javnem interesu. Ker že vedno sem na stopnji na kateri sem sicer že 5 let ko me je država bosega pustila v španiji in pred 21 dnevi dokončno potrdila da je v interesu vladajočih in da nas imajo za tlačane. Kaj bo država storila da se dokaže da ima Slovenski državljan interes da jo financira.To mene zanima.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #3261 : torek, 23.02.2010 : 01:58:36 »

"Pes Atlas kot odlično ocenjena plemenska žival, z vzrejnim dovoljenjem za plemenjaka, je pomemben tudi z vidika obstoja in nadaljevanja rodu pasme bulmastif v Sloveniji," med drugim piše v pritožbi kmetijskemu ministrstvu, pod katero sta se podpisala Saša Baričevič in njegova življenjska sopotnica Zora Roter.
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042339735

Ponavljam:

- ATLAS, SLRBM 000104, 30.12.2004 (vir http://www.skvpm-klub.si/razstave/rezultati2006.doc)
- 15.3.2006 (vir KLIK), ko se je zgodil napad na Meglica in ko je bil Atlas stacioniran v Gmajnice, od koder ni mogel vse do 23. junija 2009, je bil Atlas star 14 mesecev in pol,
- V vzrejnem pravilniku SKVPM na http://www.skvpm-klub.si/pravilnik.html, ki velja od cca marca 2005 (sprejet 18.2.2005, veljavnost pa 8. dan po objavi v Kinologu) pise v 10. clenu Najmanjša starost psa/psice za udeležbo na VP je 15 mesecev.

Sprasujem, kdo na KZS je dal vzrejno dovoljenje psu, ki je bil po brutalnem napadu na Meglica na sodiscu spoznan kot nevaren pes in je imel na grbi tri odlocbe o usmrtitvi? Ali je ta vzrejni potekal v skladu s Pravilnikom o strokovnem delu KZS?

Pravilnik o strokovnem delu KZS
14. clen
Izjemoma lahko pristojen strokovni organ KZS na prošnjo lastnika tudi izredno vzrejno pregleda psa in mu izda vzrejno dovoljenje.
Izredni vzrejni pregled je praviloma dovoljen le za pse, ki so pomembni za osvežitev vzrejnih linij. Izredni vzrejni pregled opravita dva kinološka sodnika pristojnega strokovnega organa, ki lahko istocasno opravita tudi oceno zunanjosti psa in vse postopke v zvezi z nostrifikacijo rodovnikov.


Kdo sta ta dva sodnika?

Ali pa je naredil napako kdo iz Gmajnic in pustil lastniku ali sam peljal psa na vzrejnega?

Je morda catch v:

Vzrejni pravilnik SKVPM
15. člen
Vzrejno prepoved:
Dobijo psi/psice, če so na vzrejnem pregledu ugotovljene naslednje napake
- nepopolno spolovilo;
- nepravilen ugriz:
- nepopolno zobovje – razen pri pasmah, kjer standard to dopušča;
- izrazita plahost, nemirnost ali popadljivost;
- gluhost;
- nemost;
- prenašalci prirojenih hib;
- vse hibe, ki so v pasemskem standardu navede kot izključitvene;
- komolčna displazija;
- kolčna displazija D ali slabše.


Je dobil Atlas vzrejno dovoljenje zato, ker ni bil popadljiv v trenutku, ko sta ga gledala sodnika?

Bralci tegale si mislite vsak svoje, je pa zalostno, da v svojih vrstah dopuscate take postopke. Veliko vas je, ki s tisino drzite stango tudi pri tem. In potem smo "navadni" krivi, ker vam v nicemer ne verjamemo in ne zaupamo.
Le kako pricakujete od nas, da bomo sprejeli vase zelje po nadvladi nas vseh? Najprej pocistite svoje vrste, da boste lahko potem komerkoli pamet solili in nastopali v nasem imenu. Tole zgornje je skregano z vsakrsno strokovnostjo, pa tudi z vsem, kar zelite predstavljati.

Upam, da se bo kaksen novinar dobro poigral tudi z ostalimi odgovornostmi, ce je bilo temu psu res na KZS kadarkoli izdano vzrejno dovoljenje.
Ahahahahaha
Sej super da je to stokrat copipastano na eno temo Jana.
Problem je v tem da to oni kr mal pišejo, na konc pa...ej prit na kavo, rabim vzrejnega. Alo predsednik...mormo enega izrednega a prideš na kafe? Dej še uno drugo osebo poklič. Ma ja, vse je zrihtano...ma ja garaža je pošlihtana, mamo vse za vzrejnega. 14,5 mescov? ma dej, sej bomo datum dal drug, glih je na pogojnem izhodu, sej veš da to traja, ko jih zajebavajo. Vse je ok, Pes bo paril pr 16 mescih, še unle neki nardi pa da sodišče zrihta...Ma ne odvetnik ma vse pod kontrolo. Sej je Rajko dal Mnenje pa Vidic...ma kaki tretja komisija, sej to rabjo naši sam da se pokrijejo. A prideš, dejmo zrihtat tole.
Ok, se vidimo, ajdi

pol pa Jodlaraiiiddiiii
Logiran
katjuska
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 90



« Odgovor #3262 : torek, 23.02.2010 : 02:26:22 »

Citat: Altervita
kr mal pišejo, na konc pa...ej prit na kavo, rabim vzrejnega. Alo predsednik...mormo enega izrednega a prideš na kafe? Dej še uno drugo osebo poklič. Ma ja, vse je zrihtano...ma ja garaža je pošlihtana, mamo vse za vzrejnega. 14,5 mescov? ma dej, sej bomo datum dal drug, glih je na pogojnem izhodu, sej veš da to traja, ko jih zajebavajo. Vse je ok, Pes bo paril pr 16 mescih, še unle neki nardi pa da sodišče zrihta...Ma ne odvetnik ma vse pod kontrolo. Sej je Rajko dal Mnenje pa Vidic...ma kaki tretja komisija, sej to rabjo naši sam da se pokrijejo. A prideš, dejmo zrihtat tole.
Ok, se vidimo, ajdi

pol pa Jodlaraiiiddiiii

aaa lol - si zadel, ma točno tako gre :-) sicer za kinologijo ne vem, ampak če sklepam po vsem drugem ... sindrom "bomo zrihtali", ja. A ni en od kolumnistov v zadnjem času pisal o tem? Pa saj je še sama KK rekla, mreženje v smislu, da jaz poznam nekoga v Natu, s katerim sem večkrat sedela na kosilu, in ga lahko pokličem, lej, Katarina tle, a dava zrihtat tole :-)
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #3263 : torek, 23.02.2010 : 09:07:23 »

glede BBH oz preiskusov vodljivosti.
vsekakor so preiskusi in izpiti smisleni. Lahko se razpravlja o vsebini in obliki, ampak smiselni so. Navsezadnje tudi za vozot avto rabiš izpit, pa za puško nosit tudi, pa konjeniki so tudi uvedli neke licence jahač 1 in 2 itd, ki jih menda kažejo tudi če hočejo turistično na teren jahat ipd.
Ampak za začetek (recimo vsaj 10 let) bi bilo treba spodbudit šolanje ne s predisovanjem v zakon, da je obvezno, ampak stimulirat šolanje z kakšnimi bonusi - npr glede dostopnosti za pse z izpiti, kakšne olajšave ipd.

Dolgoročno pa šele (morda) prit do obveze oz neke licence . To bi omogočilo tudi  sistem kot je pri voznikih z neg točkami, ki ni slab. Določeno število ali teža prekrška pomenita izgubo licence.
In dolgoročno je ob tem predvsem vprašanje, kdo bi bil res kompetemten . Najbrž bi bilo primerneje, da bi bil to nek državni izpitni center, ki bi koncesijo omogočal še komu ne le KZS.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #3264 : torek, 23.02.2010 : 09:15:17 »

Sori, ampak moram komentirat - sem uspela prebrati samo zadnji dve strani:
- kako ˝tajni˝ sestanek pride v rumeni tisk - ma ne me basat...
- Senici se ne bo zgodilo NIČ spljoh (noben nima jajc Lips Sealed)
- vsakemu lastniku bi bilo treba z žebljem v glavo vbit osnovne človeške norme obnašanja (če imaš psa spuščenega, s širjenjem svoje pravice onemogočaš pravico drugega - zakaj tega nihče ne zastopi?) Gre za osnovno načelo, do kod lahko sežejo pravice posameznika - točno do tam, kjer začneš omejevati pravice drugega.
In kdor tega ne zastopi, naj se zaklene nekam in tam ostane, ne pa da tlači po svetu in gnjavi druge s spuščenimo okoli lutajočimi/nevarnimi/vstavi poljubno psi...

Zaradi takih imamo potem vsi ostali težave, sistemsko pa dvomim, da se bo to kdajkoli uredilo, noben izpit ne bo tega dosegel, to je moje mnenje. Gre za VZGOJO ljudi od malega, šele potem lahko to nadgradiš z znanjem iz kinologije, da imaš vzgojene živali, ki te ubogajo ˝na tren oka˝. Sicer ga imaš pač na štriku - easy way out.
Ljudem na splošno in vsem vpletenim v tole afero manjka samo ena stvar - osnove človeškega obnašanja in ˝morale˝, ki zagotavljajo normalno sobivanje z ostalimi ljudmi (in posledično živalmi).
Ko se bo to poštimalo, bo izginil problem arogantnih lastnikov in agresivnih psov (taki psi bodo obstajali, vendar jih bo ˝normalen˝ lastnik imel pod ustreznim nadzorom.
Čeprav je tole zgoraj zelo utopično in bo verjetno le treba uvest nek sistem palice in korenčka, ali kako že....

Altervita, meni te je super brat Afro (saj vem, da je tema sicer bedna...)
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #3265 : torek, 23.02.2010 : 09:35:56 »

Od kje vsa pravniška kolobocija v tem primeru, se vidi lepo iz tegale prispevka uporabnika  evil dickens-a na RTV forumu:
"Janševistično občevanje z bulmastifi...    

V 'aferi ubijalski bulmastifi' se je še enkrat več razkrila dvoličnost janševikov in njih priveska na desni, SLS. Vrhunec (politične in moralizerske) perverznosti je verjetno vložena interpelacija zoper aktualnega kmetijskega ministra Pogačnika. V interpelaciji se ministru očita nespoštovanje ustave, kršitev slovenske zakonodaje, neupoštevanje javnega interesa, zanikanje stroke in pristranskosti vodenja postopka vrnitve dveh bulmastifov lastniku. Poglejmo, kdo je zares kršil 'ustavo in postavo'...

Marca 2006 so zdaj že zloglasni bulmastifi, sicer v lasti priznanega zdravnika SB, napadli občana XY. V sled tega so bili psi lastniku odvzeti in v skladu s takrat aktualnimi zakonskimi določili poslani na 'prešolanje'. Napad psov se je torej zgodil za časa Janševe vlade. Marca 2007 taista vlada spremeni zakonodajo (zakon o zaščiti živali), in sicer na način, da se živali, ki napadejo človeka, tako rekoč 'avtomatsko' likvidira. In ne samo to, te spremembe zakonodaje imajo tudi retroaktiven učinek. To pomeni, da bi morali skladno z novimi zakonskimi normativi 'uspavati' tudi tiste živali (npr. pse), ki jih po milejši stari zakonodaji ni bilo treba in so v času zakonskih sprememb že bili na 'prešolanju'. Stari zakon je dopuščal, da gre napadalna žival na nekakšno prešolanje oz. rehabilitacijo (kar je nedvomno bolj humano), nov zakon pač ne. Še več, ta je terjal, da se pokončajo živali, ki so že na 'prešolanju'.

Veterinarski inšpektor je 13. februarja 2008 – skladno z zakonom in po tem, ko je okrajno sodišče v LJ odločilo, da se dveh psov ne sme vrniti lastniku SB (enega so mu vrnili) – izdal odločbo za likvidacijo 2 bulmastifov. Po zakonu nobena pritožba zoper odločbo ne more zadržati izvršbe odločbe. In kaj se je zgodilo? Zgodila se je intervencija iz kabineta takratnega ministra Jarca, v kateri Jarc v nasprotju z zakonodajo in pravili vztraja, naj se psi ne likvidirajo, naj ostanejo v zavetišču v Gmajnicah, stroške 'bivanja' pa da je pripravljen kriti lastnik SB. Kot je znano, je bil Jarc v Janševi vladi (kmetijski) minister, ki je sodil v 'kvoto SDS-ministrov'. Veterinarski urad je interveniral na Jarčevi zahtevo, in sicer da bi bilo takšno ravnanje v nasprotju s pravili. Nič ni pomagalo, očitno je obveljala ministrova, saj so psi ostali živi. To je prvi del zgodbe.

Drugi del pa se tiče spremembe tiste zakonodaje, ki je, enostavno rečeno, varovala avtonomijo dela in pristojnosti državnega pravobranilstva. Gre za to, da je janševistična vlada leta 2007 spremenila zakonodajo, ki se tiče dela in odločanja državnega pravobranilstva, na način, ki je pravobranilcem pravzaprav jemal ali vsaj krnil avtonomno odločanje glede presoje – kaj je to 'javni interes'. Državni pravobranilci namreč branijo javni interes. In ker je tako, morajo ta 'javni interes' najprej določiti. Pred spremembo zakonodaje, ki je urejala pristojnosti, način dela ipd. pravobranilcev, so se ti lahko avtonomno (glede na vlado) odločali, kaj je in kaj ni v javnem interesu oz. kaj je in kaj ni javni interes. Janševiki pa so s prihodom na oblast hoteli vzpostaviti popolen nadzor nad državnimi nadzornimi inštitucijami, tj. inštitucijami, ki bi jih lahko omejevale v njihovem avtoritarnem in plenilskem početju na oblasti. Ne gre samo za pravobranilce, gre tudi za druge 'nadzornike' – Informacijsko pooblaščenko, Varuhinjo človekovih pravic, Komisijo za preprečevanje korupcije, Računsko sodišče itd. Znano je, kako so janševiki ne samo krčili sredstva, potrebna za delovanje teh nadzornih inštitucij, pač pa tudi poskušali krčiti njih pristojnosti ali jih celo ukiniti (npr. Komisijo za preprečevanje korupcije). In ne samo to, janševiki so postavili tudi svojevrsten rekord glede 'ignoriranja' odločb USRS, v katerih je slednje opozarjalo na neustavno praxo oblasti.

Janševiki so torej napadli avtonomijo državnega pravobranilstva z argumentom, da lahko le demokratično izvoljeni organi določajo, kaj je in kaj ni javni interes. Enostavno rečeno: janševiki so si s spremembo zakonodaje prisvojili pravico odločanja (namesto pravobranilcev) o tem, kaj je in kaj ni javni interes oz. kaj je in kaj ni v javnem interesu. Takšna sprememba zakonodaje je perverzna, saj je lahko podlaga za nemoteno koruptivno in klientilistično delovanje oblasti. Namreč pred spremembo zakonodaje je lahko pravobranilec 'dal veto' tudi na odločitve oblastnikov, če je presodil, da so v nasprotju z javnim interesom. Po spremembi zakonodaje pa to (praktično) ni bilo več mogoče, saj je imela oblast sama 'mandat' za določanje janega interesa, pravobranilci pa so lahko po novem delali le po 'pooblastilu' taiste oblasti. Malo je verjetno, da bi oblastniki pooblastili pravobranilstvo, ko/če bi to 'miniralo' njihove odločitve, češ da so v nasprotju z javnim interesom.

Julija 2009 se je v postopek vračanja bulmastifov vključilo tudi državno pravobranilstvo. Pravobranilka KDJ je na upravno sodišče vložila tožbo zoper kmetijsko ministrstvo. Zakaj? Zato ker je to vrnilo pse lastniku SB. In zakaj se je pravobranilstvo sploh vmešalo v zadevo? Zato ker po mnenju pravobranilke vračanje psov ni bilo v javnem interesu, enostavno rečeno: v javnem interesu je bila likvidacija psov. Odvetnik MS, ki je zastopal SB, se je zoper dejanje pravobranilke pritožil na vrhovno sodišče, ki je tej pritožbi ugodilo! Zakaj? Zato ker drugače tudi ni moglo, saj je pravobranilka delovala v nasprotju z zakonskimi spremembami, ki so jih sprejeli janševiki, in ki od pravobranilcev terjajo pooblastilo vlade glede ukrepanja v vezi z javnim interesom. Rečeno drugače: pravobranilstvo bi moralo najprej dobiti pooblastilo ministrstva za kmetijstvo, da gre v primeru vračanja psov sploh za 'predmet' javnega interesa, šele nato bi se sploh lahko vmešalo v primer. Tj. to bi lahko storilo le, če bi vlada vračanje oz. nevračanje psov prepoznala kot nekaj, kar je v javnem interesu. Janševistične zakonske spremembe namreč ministrstvu in ministru za kmetijstvo omogočajo, da ne/vračanje psov sploh ne prepozna kot zadevo, ki bo jo presojali skozi prizmo javnega interesa...

In tu se ta zgodba o dvojni morali, degutantnem sprenevedanju in sprijenosti slovenskih desnakov konča. Zdaj je jasno, da je $D$-minister Jarc v nasprotju z zakonodajo, ki jo je sprejela 'njegova' vlada, izposloval 'pomilostitev' napadalnih psov. In jasno je tudi, da je pse res vrnilo kmetijsko ministrstvo pod vodstvom aktualnega ministra, zoper katerega je uperjena interpelacija, vendar je to storil znotraj zakonskih okvirov, ki so jih začrtali janševiki in njihovi koalicijski partnerji (SLS) v prejšnji vladi. Rečeno drugače: aktualnemu ministru bi lahko kršitev slovenske zakonodaje, neupoštevanje javnega interesa in pristranskosti vodenja postopka vrnitve dveh bulmastifov lastniku očitali po starem, ne pa po novem zakonskem nareku. Avtorji in/ali podporniki novega nareka, ki dopušča videno praxo aktualnega ministra za kmetijstvo, pa so prav janševiki in SLS. In prav zato je interpelacija degutantna, in prav zato so janševiki et kohortes nevideni sprenevedavci, in prav zato bo ta interpelacija videti kot prvovrstna politična perverzija, kot svojevrstna masturberska burleska, v kateri interpelacija 'igra vlogo' ejakulata, s katerim bojo desnosučni onanerji zadeli in napolnili svoje lastne goflje. Jizz... He! He!"

 Grin Grin
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #3266 : torek, 23.02.2010 : 09:39:10 »


Bralci tegale si mislite vsak svoje, je pa zalostno, da v svojih vrstah dopuscate take postopke. Veliko vas je, ki s tisino drzite stango tudi pri tem. In potem smo "navadni" krivi, ker vam v nicemer ne verjamemo in ne zaupamo.
Le kako pricakujete od nas, da bomo sprejeli vase zelje po nadvladi nas vseh? Najprej pocistite svoje vrste, da boste lahko potem komerkoli pamet solili in nastopali v nasem imenu. Tole zgornje je skregano z vsakrsno strokovnostjo, pa tudi z vsem, kar zelite predstavljati.

Jana in vsi ostali, ki berete in pišete tu gor: a čmo pogledat, koliko pasemskih in drugih klubov in/ali društev se je jasno in glasno oglasilo in bognedej celo opredelilo na to temo (ne mislim nujno samo na tem forumu) pa kdaj in s kakšno vsebino se je oglasila KZS? Iskreno, ne verjamem, da bo sploh kdo počistil svoje vrste, da bo kdo zaradi očitne brezbrižnosti (ali pa ritolizništva, to dvoje gre ponavadi kar fino skupaj) predsednikov katerihkoli klubov iz le-teh tudi izstopil ali kako drugače vršil pritisk na vodstvo kluba z namenom, da se ta opredeli ali pa vsaj oglasi (zaenkrat samo to, se mi pa dozdeva da jih vsaj teoretično čaka ogromno dela, pa nisem prepričana, da večina njih to sploh opazi) na vse oslarije, ki smo jim priča zadnje tedne (če se omejim samo na zadnje dogodke).

No, koliko se jih je oglasilo? Ta folk je očitno sam sebi namen - z enako zagnanostjo bi lahko vodili klub oboževalcev kanarčkov ali pa palic za bilijard, samo da bi bili člani in predsedniki nečesa. S tem se njihovo poslanstvo začne in konča (vsaka čast izjemam).
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3267 : torek, 23.02.2010 : 10:38:24 »

Tožilstvo začelo predkazenski postopek
Z NVI so včeraj na tožilstvo povprašali tudi, kaj naj naredijo s trupli pokončanih psov, ki jih še vedno hranijo. »V javnosti se je govorilo, da jih je policija zasegla za toksikološke preiskave. To ni res. Trupla so tam, tudi vsi materiali za toksikološke preiskave so bili odvzeti, in ker veterinarska fakulteta še nikoli ni delala takšnih raziskav, jih je dala na medicinsko fakulteto.«

http://www.delo.si/clanek/99926

Policijski gluhi telefon o napadu psov
Neuradno smo sicer izvedeli, da Knightova obdukcija ni pokazala zlorabe. Zato, ker tovrstni pregled sploh ni bil naročen. Pa tudi zato, ker ga ocenjujejo kot karakterno tako močnega (alfa) samca, da takšnih dejanj sploh ne bi dopustil.
Iz tožilskih vrst je sicer te dni slišati veliko kritik na dežurno tožilko, ki 2. februarja ni odšla na Oražnovo na kraj napada.

http://www.zurnal24.si/slovenija/bulmastifi-jevsek-knight-161045

Bulmastifi: vajeti prevzema tožilstvo, Senica kršil kodeks?
http://www.rtvslo.si/slovenija/bulmastifi-vajeti-prevzema-tozilstvo-senica-krsil-kodeks/224250

Zaradi afere Baričevič odvetnika Senico prijavili odvetniški zbornici
http://www.pozareport.si/?Id=mediji&View=novica&novicaID=14831
Logiran

Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #3268 : torek, 23.02.2010 : 11:36:15 »

Jana in vsi ostali, ki berete in pišete tu gor: a čmo pogledat, koliko pasemskih in drugih klubov in/ali društev se je jasno in glasno oglasilo in bognedej celo opredelilo na to temo (ne mislim nujno samo na tem forumu) pa kdaj in s kakšno vsebino se je oglasila KZS? Iskreno, ne verjamem, da bo sploh kdo počistil svoje vrste, da bo kdo zaradi očitne brezbrižnosti (ali pa ritolizništva, to dvoje gre ponavadi kar fino skupaj) predsednikov katerihkoli klubov iz le-teh tudi izstopil ali kako drugače vršil pritisk na vodstvo kluba z namenom, da se ta opredeli ali pa vsaj oglasi (zaenkrat samo to, se mi pa dozdeva da jih vsaj teoretično čaka ogromno dela, pa nisem prepričana, da večina njih to sploh opazi) na vse oslarije, ki smo jim priča zadnje tedne (če se omejim samo na zadnje dogodke).

No, koliko se jih je oglasilo? Ta folk je očitno sam sebi namen - z enako zagnanostjo bi lahko vodili klub oboževalcev kanarčkov ali pa palic za bilijard, samo da bi bili člani in predsedniki nečesa. S tem se njihovo poslanstvo začne in konča (vsaka čast izjemam).



Zakaj se pasemski klubi očitno ne javljajo?

Stališče klubov oz.članic KZS-ja je v večini primerih (ca.80%- 90%) drugačno kot se prvotno kaže v javnosti. Mnoge članice in njihovi predstavniki ne izražajo svoje volje ali želje pred KZSjem, saj se mnogi bojijo posledic KZSja. Zavedati se moramo, da mnoge članice KZSja prirejajo številne kinološke prireditve, kot so vzrejni pregledi, delovni izpiti, razstave, tekmovanja in še kaj bi se našlo. Torej, če se ena od članic postavi po robu KZSju oz. vodilnim, lahko pričakuje takoj določene sankcije. Ker se pa mnogi tega bojijo le to javno ne izrazijo. Krožijo pa govorice o nezadovoljstvih, ki pa si jih posamezniki - predstavniki društev ne upajo javno izreči. Iz tega lahko povzamemo, da smo slovenci še vedno narod sužnjev.
"Ali bi se vi izpostavili, če bi vam in vašim vodilnim članom vašega društva bilo odvzeto: licenca sodnika, licenca markerja, odvzeta vzrejna komisija, onemogočanje izvajanje delovnih izpitov, onemogočanje izvajanja razstav itd."
Kakor lahko opazimo in slišimo od mnogih, da se  gospod Blaž Kavčič  ne posvečuje svojemu delu in svoji funkciji predsednika KZS, temveč želi izluščiti iz vse slovenske kinologije le tisto kar mu bo pomagalo pri svoji prioritetni karieri, in to je politika. Zavedati se moramo, da gopod Blaž Kavčič lahko živi brez kinologije. Le brez politike ne more.
Prav tako želimo poudariti, da se morda mnogi med nami ne zavedamo bistvene funkcije KZS-ja. KZS so ustanovile članice s prvotnim namenom servisiranja le teh. Če na kratko naštejemo: izdajanje rodovnikov, posledično vključevanje v mednarodno kinološko zvezo FCI, kontrola nad vzrejo in legli, kontrola nad šolanjem psov, kontrola nad izvajanjem razstav itd. Tekom let pa si je KZS v Sloveniji ustvarila pravo politično - kinološko moč. In tako velja za neko vrste kinološko oblast. Na KZSju se vedejo, da je kinologija le tisto kar je pod njihovem okrilju. Tukaj bi želeli poudariti, da KZS kot krovna organizacija, ki je podrejena mednarodni kinološki zvezi FCI ni edina, vsemogočna. Vemo, da poznamo več paraorganizacij na mednarodni ravni kinoloških zvez. Naj naštejemo samo eno katera je kolikor mi poznamo ena izmed vodilnih. To je mednarodna kinološka zveza UCI.  UCI priznava vse rodovnike in vse pasme FCI organizacije, le da FCI ne priznava rodovnikov UCI organizacije. Da je UCI prava alternativa FCI organizaciji priča podatek o tem, da je samo v Nemčiji več kot 30% psov pod njihovim okriljem. UCI je zastopana v številnih evropskih državah, kakor tudi po svetu. Če omenimo samo našo sosednjo državo Hrvaško, se tam pravkar dogaja razkol vezan med lovsko kinologijo in krovno organizacijo Hrvaške. Lovci so po naših podatkih pravkar v fazi izstopa iz krovne organizacije Hrvaške in vstopa  v novo UCI zvezo, pri katerih bo dobila nove rodovnike. Z vsem tem bi želeli le povedati, da KZS ni vsemogočna kot se imajo, res pa je da je na nek vizualen način presegla okvirje slovenske kinologije.
Nazadnje želimo le poudariti, da KZS ne predstavlja vse slovenske kinologije in da smo kinologi tudi tisti, ki niso posredni ali neposredni člani KZSja.
Zato smo mnenja, da se moramo boriti tudi vsi tisti, ki nismo povezabi z KZSjem, saj tudi mi predstavljamo slovensko kinologijo. Če boste pogledali procentualni delež psov, ki so vpisani v rodovno knjigo pri KZSju in procentulani del tistih, ki niso vpisani pri KZSju, boste zlahka ugotovili kolikšen del predstavnikov slovenske kinologije je tiste, ki ni povezana z KZSjem.

lp!

Logiran
peroflero
novinec
*
Sporočil: 12


WWW
« Odgovor #3269 : torek, 23.02.2010 : 11:37:26 »

kar se tiče prispevka evil dickens-a na RTV forumu:

PODPIŠEM v celoti!!!
Logiran
Strani: 1 ... 213 214 215 216 217 [218] 219 220 221 222 223 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines