mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 06:30:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Basenji - čvek
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: Basenji - čvek  (Prebrano 53302 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #15 : ponedeljek, 03.02.2003 : 17:14:19 »

Marjeta,
ker sem se na to temo oglasila tudi jaz bi samo vprasala - kaj od napisanega je neumnost? (ne mislim na osebne zadeve o ge. ***, temeč o basenjijih.)

Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
Zdravc
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #16 : torek, 04.02.2003 : 13:33:36 »

Pozdravljena Barbka,

ne morem si kaj, da se nebi oglasil v zvezi s tvojim odgovorom Marjeti. Prebral sem, da si občasno živela z basenjiji, pasmo pa zelo dobro poznaš, ne glede na to, da nimaš osebnih izkušenj z njimi. Pišeš o pasemsko karakternih "težavah" basenjija in navajaš resnično cel kup neumnosti, po katerih naj bi se basenjiji tako zelo razlikovali od drugih psov:

- trdoglavost, "zamašena ušesa"
- netoleranca do drugih psov
- zavijanje namesto lajanja
- "ugriz kače"


Najprej recimo, da je vsak pes osebek zase in ima svoj značaj oz. karakter, ne glede na splošne pasemske značilnosti. Vsak pes živi (še posebno je pomembno začetno
obdobje  socializacije) v svojem "socialnem" okolju, kar tudi vpliva na psa, njegov značaj, obnašanje. Teh osnov očitno ne poznaš, ker sicer ne bi pisala o basenjijih tako suvereno in toliko neresnic. S tem delaš basenjijem in lastnikom krivico in nasplošno mečeš na pasmo "slabo luč".

Verjetno je  znano, da je basenji prapasma, izvor Afrika 3-5 tisoč let (različni viri) nazaj v zgodovino. Od takrat se praktično ni spreminjal, kar lahko kaže kvečjemu na veliko zmožnost preživetja in na inteligenco tega psa.  
Neodvisnost  vendar priljudnost, budnost in včasih tudi nezaupljivost do tujcev so lastnosti basenjija. Ti  pišeš predvsem  o trmi in  "zamašenih ušesih". Naš basenji včasih uboga z malce časovne razlike, vendar UBOGA na povelja, pride, sede, počaka, prostor ipd... Še zmeraj se uči kakor tudi njegovi gospodarji. Ni "služben" pes in verjetno se ne bo nikoli tako zelo podredil človeku kot omenjene pasme. Je zelo ljubezniv do članov svojega krdela, do otrok in opazil sem še posebno do bolanih ali retardiranih ljudi. Do tujcev je buden, čuječen samo ob prvem stiku, nikakor pa ne neprijazen.
To kvečjemu pomeni, da je lahko dober čuvaj, saj čeprav je tih, s svojim obnašanjem nakaže na prihod tujca. V osnovi je basenji lovski pes, vodič skozi "bush",  (ko smo pri goščavi -zanimiva je zgodbica o dvojno zavitem basenjijevem repu, pa o tem kdaj drugič) v Egiptu baje lovec na podgane na faraonovem dvoru in templjih.
Naš basenji je predvsem "scerkljanc", zato ga imamo in povem vam, da je za to več kot primerna pasma!
Uživa v toplini doma in ob svojih ljubljenih "sokrdelnikih", razvajamo ga tako, kot se tudi sami radi počutimo udobno in varno. Ko kaj želi,  se vsede pred človeka in ga gleda, potem pa nakaže ali hoče ven, hrano, ali pa "ah ta muzka gre tako v ušesa". Človeka zmeraj in povsod spremlja z očmi in ker ima zelo dober apetit, je praktično vse in obvezno voha človeška usta- "kaj si jedel"?
Neodvisnost in samostojnost, velika radovednost in živahnost so lastnosti našega basenjija,  vendar pa tudi mnogih drugi pasem, tako da te "značajne lastnosti" nima samo ta pasma.
Basenji je nabit z energijo in potrebuje veliko pozornosti in ljubezni. Zna tudi kaj uničiti v stanovanju, še posebno kot mladič, vendar taki so vsi psi še posebno v obdobju socializacije.
Do drugih psov je radoveden in igriv, nikakor pa ne netoleranten. Naš basenji ima prijatelje med največjimi  "pasjimi brdavsi" v mestu.
Iz literature, knjig in iz neta vem, da basenjiji zavijajo in jodlajo. Naš pes je dvakrat zalajal (single bark) ker je bil presenečen ob srečanju z otrokrom in enkrat z mačko. Je po 8-9 ur sam in včasih zaprede kot velika mačka ob vrnitvi "ljubljenega" gospodarja. Ne moreš verjeti od kod tako predenje ob tako majhnem psu. Moram pa priznati, da mi pasja tišina gre včasih tudi malo na živce, včasih si želim tudi kakšnega zvoka, glasu več.
Je nežen po naravi, podoben muci, umiva se in prede ko je v naročju. S prednjimi tačkami je še posebno spreten in ko ga gledaš v igri res pomisliš na mačko. Z mačkami je dober frend, medtem ko našega 15 let starega papagaja preganja po stanovanju, nekajkrat je letelo tudi perje. Lovski nagon pač, zajci, nasplošno glodalci in ptice niso družba za basenjija.
Naš basenji je živah in izredno hiter, na travniku teče v krogih in bliskovito spreminja smer. Ena od značilnosti pasme je tudi tek, ki spominja na konjskega. Po mnenju poznavalcev pasme je na kratke razdalje takoj za hrti. Rad je v naravi, gibanje celo zelo potrebuje, ne mara vlage in kislega vremena, čeprav gre poleti, ko je vroče v vodo do trebuha in celo plava v morju.
In zdaj o "ugrizu kače". Mogoče si se slabo izrazila, vendar ima basenji enakomeren in popolen škarjasti ugriz, tako kot zveri - baje  je potomec šakala. Mogoče si mislila na dve luknjici, ki jih bliskovito naredi s zgornjimi prednjimi podočniki - res je in "ubogi sovražniki krdela"!
Pse oz. pasme psov je ustvaril človek skozi zgodovino za različne potrebe in namene. Zato toliko pasem in verjamem, da je vsakemu lastniku njegova NAJ, kar se mi zdi tudi prav, saj to pomeni, da ima rad svojega psa in da ima pes dobro in lepo življenje. SAJ ZATO JIH IMAMO ALI NE?

Lp vsem "pasjeljubcem", še posebno ljubiteljem basenjijev, pa brez zamere Wink.

Logiran
Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #17 : torek, 04.02.2003 : 15:03:19 »

Pozdravljen,
basenjije spremljam 16 let. Imam veliko znancev in prijateljev v tej pasmi - iz preprostega razloga - noro sem si želela tega psa. Tako poznam tudi prvi dve slovenski basenjijki, njune starše, vzreditelja in celo nekaj prednikov osebno (ter seveda njihove vzreditelje). In - kot rečeno, nekaj časa sem preživela z njimi (psarna Giltedged, psarna Sternhimels in psarna Visakoivu, ki pa jih ne vzreja več ter z Lauro in Giuseppom Allesando iz italije) na razstavah sem se srečevala z basenjiji psarne Out of Africa, Mandeville, z gospo Poduschka, gospo Gielisse in še drugimi. Srečevala - pomeni, imela v rokah, včasih razstavila in se z njimi na dolgo in široko pogovarjala. Prav tako sem osebno srečala in se o basenjijih pogovarjala z lastniki psarne Akuaba (ki je seveda zakon) v ZDA.
Ugriz kače - mišljene so bile seveda luknjice in ne ugriz kot pozicioniranje zob v zgornji in spodnji čeljusti.
Prvi basenji, s katerim sem preživela več časa, in ki me je totalno navdušil je bila Fallohide Lady Funny Face - Loviisa - dane je stara 15 let. Psička je nadvse ubogljiva, prijazna do ljudi in tolerantna do drugih psov. A žal je tolerantnost do drugih psov pri tej pasmi bolj izjema kot pravilo. Čeprav vem, da so slovenski psi neverjetno prijazni, v primerjavi z njihovimi sorodniki v tujini. Seveda mi to težje verjamete na besedo; lahko pa si pogledate video posnetke, ki jih imam v domačem arhivu, posnete na največjih razstavah (z večjim številom psov v kategoriji, kot jih je sploh v Sloveniji).
Prav tako so slovenski psi - bom rekla drugače - tisti, ki jih poznam, za pasmo zelo ubogljivi in učljivi. Na našem društvu se je z agilityem ukvarjal mlad par, in psička , verjetno sestrica vaše, je bila neverjetno nadarjena in uspešna.
Povprečen kupec psa, ki s psi nima velikih izkušenj, pa ne bi smel dobiti občutka, da je to pravilo. Ker - žal - ni.
Zavijanje namesto lajanja : pri tem vztrajam. Njihove pesmice sem že velikokrat slišala.
Pravite, da vaš basenji preganja papagaja - Kora, (Sternhimmels Korekte Kora) pa je našega papagaja pustila čisto na miru. Tako so si različni.
Res je, ti psi so zelo hitri in okretni, in z njimi uspešno tekmujejo v coursingu in dirkah. To zagotovo velja za vse, kar sem jih spoznala.
Sama že 15 let živim s primitivno pasmo. Prva psica je bila vzor pridnosti. Nisi je slišal zalajati, ni uhajala, bila je tiha, mirna, skromna. Ampak - moji zdajšnji psi so pa drugačni - in nekako ustrezajo tistemu, o čemer so mi pred leti govorili ljudje, ki se s to pasmo ukvarjajo dalj od mene. Tako, da je ocenjevanje karakterja na podlagi enega samega psa nekoliko tvegano.
Nikakor ne želim širiti antipropagande za basenjije. Za mene so ti spi eni najlepših pasemskih psov. Njihova ponosna drža in tek, pri katerem skoraj lebdijo nad tlemi. In skoki, ko iščejo kaj zanimivega. A zagotovo niso psi, ki bi bili idealni družinski člani za vsako povprečno družino.
Še odgovor - zakaj si nisem omislila basenjija? Ker moj način "držanja" psov ne omogoča ločevanje le teh v primeru, da se ne bi razumeli. Zato sem se jih raje odpovedala, kot da bi tvegala nesrečnega psa.
 
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
marjeta
gost
« Odgovor #18 : torek, 04.02.2003 : 15:27:09 »

Barbka!
Trdoglavost pri basenjijih, mišljena je najbrž trma in ne topoglavost. trmasti ravno toliko kot terierji, hrti in še bi lahko naštevali, torej nič bolj in nič manj.
Zamašena ušesa- verjetno je mišljena neposlušnost, prav dobro sliši in gospodarja tudi vedno pogleda, kako ga gospodar motivira, da odreagira, je pa že drugo vprašanje. drugi psi takoj ubogajo, mar ne? Roll Eyes
Netoleranca do drugih psov - nikakor ne, zelo prijazen pes do vseh drugih, je pa res, da ni boječ in gre k vsakemu psu. če drugi pes odreagira negativno, potem se brani tudi basenji. Podobno kot druge pasme, razen tistih psov, ki so boječi in nesocializirani.
Zavijanje - basenji, ki ga imam ni NIKOLI ZAVIJAL, ker preprosto ni imel potrebe, pa čeprav je veliko sam. Laja ne, pozdravi pa z globokim zadovoljnim renčanjem in prede kot maček. Slišala pa sem že zavijanje pudlov, ovčarjev...
Torej zavijajo tudi druge pasme, po vašem mnenju je to značilno samo za basenjije. Mar ni prednik vseh psov volk?
Ugriz kače - tale je pa debela Grin - strupniki pa to in luknjice
Basenji ima standarden škarjast ugriz s tem, da ima mali ozki gobček. Poznate veliko ljudi, ki so jih ugrizli basenjiji oz. imate morda lastne slabe izkušnje? Ne sodite celotne pasme po enem primerku!
Ne vem zakaj ste se tako osredotočili na slabe lastnosti psov in jih vse spotencirali ravno v basenjija. Je cirneco dell Etna bistveno drugačen? Ne , je še hitrejši, zamašenih ušes, laja  in se boji drugih psov - take izkušnje imam jaz z enim primerkom, vendar ne posplošujem tako, kot ste si pravico soditi vzeli vi in to oglašate kot edino zveličavno resnico. Tudi psi bi lahko sodili ljudi na splošno po enem primerku in kaj če bi bili ta primerek vi? Pa brez zamere! Če se že greste nekega kinologa, bodite kinolog z veliko začetnico. LP marjeta
Logiran
Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #19 : torek, 04.02.2003 : 16:28:02 »

Spoštovana gospa Marjeta,
na forumu si ljudje izmenjujemo različne poglede o različnih stvareh.
Moje pozanavanje basenjijev je pač tako, kot je. Ne morem pomagati. O njih imam zbranega kar nekaj slikovnega in filmskega materiala, ker imam to pasmo pač rada. Ni potrebno, da imaš psa, da bi o njem lahko govoril.
Predlagam Vam, da dobro preberete svoj tekst. Potem boste verjetno našli stavek - ne sodi vse pasme po enem psu. Kaj pa vi , gospa Marjeta, jo smete?

Ko bo odprta tema cirneco dell'etna bom seveda podala svoj komentar. Že danes pa vam jamčim, da ne bo zapisano, da so idealni družinski kužki, primerni za vse in vsakogar. Imajo prednosti, imajo pa veliko drugačnosti. Če bi bili idealni, bi bili verjetno razširjeni, tako, kot so nekatere druge, za dom in družino primernejše pasme. Pratipskih psov in hrtov se pač ne prodaja pod temi oznakami.

Nikoli nisem izrekla osebnostne sodbe o Vas, predlagam Vam, da se tudi vi - ker me ne poznate - vzdržite osebnostnih sodb do mene.

S spoštovanjem - in - iskreno - veliko sreče pri oddaji mladičkov

Barbka

P.S. Hmm - tudi gospod Zdravc omenja "ugriz kače" v smislu dveh luknjic, ki ostaneta kot posledica ugriza basenjija. Hmm - pa ima basenjija...
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
marjeta
gost
« Odgovor #20 : sreda, 05.02.2003 : 08:17:47 »

Spoštovani!
Na forumu si izmenjavamo različna mnenja, se strinjam, torej je debata, eni z malo več tolerance, kot drugi. Sicer pa ste medtem že nekoliko spremenila mnenje o basenjijih, zlasti slovenski veji. Po vseh zvenečih tujih imenih psarn, kjer so v večini sami divjaki basenjiji, je slovenska veja le-teh poslušna, učljiva, mirna. torej smo Slovenci idealni za vzgojo basenjijev. Ker ste si ga "noro želela " je skrajni čas, da si ga nabavite. Morda bo vaše dosedanje izkušnje postavil na glavo.
Verjamem Vam glede slikovnega materiala z razstav, torej kako so basenjiji napadalni do drugih psov. Verjetno ste posnela samo basenjije, drugih pasem pa ne. Vsi vemo, kako je na razstavah  - živčnost pri psih in gospodarjih, ves dan v čakanju, nobenega miru in po možnosti še stradanje pred razstavo, da je telo vitko in lepo na pogled.
Res ne poznam veliko primerkov basenjijev, tri primerke ge.***in svojega, ki je kupljen pri njej. Vsi so prijazni, nežni in živijo tolerantno z drugimi psi in otroci. Edino samček Astor baje glasno zavija, če je osamljen.Ga. ***ima kvalitetna legla basenjijev in tudi ona je že pred 3 leti oglaševala basenjija kot idealnega družinskega psa in ji ne gre oporekati. Ob nabavi mladiča, me je opozorila tudi na negativne lastnosti, vendar povejte mi, kateri pes pa je idealen? Pred tremi leti in kasneje je bilo tovrstno oglaševanje v redu, sedaj pa ni. Zakaj pa prapasme niso psi, primerni za družine oz. drugače, zakaj basenji ni družinski pes? Nikoli pa ni bilo naglaševano, da so primerni za vse in vsakogar, če s tem mislite "povprečno slovensko" družino.
Basenji- značaj:" Vesel , prijazen, potrpežljiv z otroki, izredno čist, brez najmanjšega vonja, ki le zelo poredko laja.V Evropi in ZDA velja za odličnega hišnega psa." (Pugnetti,Gino, Vse o psih, MK 1993.
Naj avtorju verjamemo na besedo?! Vam moramo!
Basenji je krdelni pes, kaj pa je družina drugega kot krdelo, v prenesenem pomenu. družina pa so odrasli ljudje in otroci..., pa pustimo sociologijo.
Ne , ne poznam vas osebno, sodim vas samo po napisanih sestavkih, ki pa so delček vas, če ste jih vi sestavili.
Škoda je verjetno že storjena, verjetno pa vse povprečne slovenske družine ne prebirajo foruma!

Ljudje smo si različni, nekateri vidimo samo črno, drugi samo belo, resnica je vedno nekje vmes...
LP
Logiran
Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #21 : sreda, 05.02.2003 : 08:42:06 »

Things to remember when buying a basenji
First, you should read a lot of books on dogs so that you would become familiar with the basic facts about dogs. Then you should try to find out as much as possible about basenjis by interviewing basenji breeders and owners. You could also try to meet some basenjis. Then, finally, you should believe all the peculiarities and every advice you are told about the breed - they are all true!

Hunting instinct
Basenjis are hounds with strong territorial instincts. Basenjis are also independent, which means that they should only be let loose in well-fenced (or otherwise absolutely safe) areas. Far too many basenjis have been hit by a car, so new basenji owners are not warned in vain. Still, basenjis should be allowed to run loose from time to time as they love running, but remember to check out that the area is safe. On the other hand, thanks to this strong hunting instinct, basenjis make excellent dogs for lure coursing and track racing.

Territorial instinct
Basenjis tend to have a very strong territorial instinct, which manifests itself in that basenjis do not accept other dogs within their own territories. This does not mean that basenjis are aggressive, but rather that they have a strong territorial instinct. This is why basenjis need to become accustomed to other dogs from a very early age. Basenjis do not have to accept that other dogs come and smell at them. Still, they will have to accept having other dogs close by. This is especially important at dog shows. Basenji puppies tend to accept other dogs better than grown-up dogs.

Aloofness
Basenjis can be reserved towards everything that is new to them. This is understandable when we consider where they originate from: in the jungle every new and strange person, animal or object is a potential threat. A basenji puppy should not be kept in too much isolation from the outside world, but puppies must be made familiar with normal household sounds and strange people, situations, and surroundings. Puppies must also get used to being handled - having their teeth examined, their nails clipped etc. Also remember that you should never give in to a puppy, even though it would scream, or try to frighten you by growling or snapping at you. Puppies will just have to learn that they cannot get their own way. That basenjis tend to be reserved often makes them also aloof towards strangers.

Basenjis alone at home
Though basenjis do not bark, they are not mute either. Basenjis can howl when they feel abandoned, so it is very important to teach them to be alone at home. This should be started immediately after the puppy has arrived.

To conclude, a reminder that the breeder of your dog is always willing to help you in all problems that may and will come along the way. Just contact the breeder as soon as possible!


Insert je iz strani uradne strani Finskega kluba za basenjije.
http://www.basenji.fi/english/f_basenji_rotuna.htm

Ampak, kaj oni vedo...
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
Mitja
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 93


« Odgovor #22 : sreda, 05.02.2003 : 09:04:34 »

Barbka
Mene pa malo za šalo zanima kateri basenji je bil tako uspešen v agilityju. Včasih se mi namreč zdi, da sem zadnjih 8 let agilityja preprosto prespal ker se nekaterih stvari nikakor ne morem spomniti.
Logiran
Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #23 : sreda, 05.02.2003 : 09:14:46 »

Mitja
psička, ki je bila omenjena, je bila uspešna - v učenju in je bila spospobna predihati parkur. Kar je za basenija velik uspeh. Seveda pa daaaaaaaaaaaaaaaaleč od tega, da bi prišla na tekmo! Nič zamudil. Ampak - za basenjija je bila pa res dobra!
Za agility, kot ga misliš ti (in jaz) pa ne...
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
marjeta
gost
« Odgovor #24 : sreda, 05.02.2003 : 10:05:16 »

Hvala, že imam in še kaj več. Ni mi potrebno posredovati internetnih naslovov, imam večino literature že stiskane.
So what? Sic!
Basenji je eleganten, kratkodlak pes, čist, brez vonja in ne laja. Je idealen družinski pes in primeren za bivanje v stanovanju. Ali kot pravijo: velik pes v mali embalaži.
Lp
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #25 : sreda, 05.02.2003 : 10:08:10 »


Jooooj, k ne morem biti več tiho ob tej aroganci ga.Marjete!
Takole, pa kaj pol če imate basenjija? To vam ne da še nobene kredibilnosti, da poznate pasmo.
Vse skupaj, to je vaše pisanje, je naravnano izrazito komercialno, se ne bi čudila, če imate doma kako leglo ali ga celo pričakujete. Vsaj vtis puščate tak.
Še dobro, da povprečne slovenske družine ne berejo tega foruma, saj bi zelo hitro dobili vtis, da je basenji res idealen družinski pes. Zanimivo, da to trdite le vi in pa še tisti, ki se trenutno trudijo prodati mladiče (ja tudi za Slovenijo sta dva legla basenjijev naenkrat prevelik zalogaj!).

Bom napisala še vam, kar sem že enkrat na temi o eni drugi pasmi: ni treba imeti neko pasmo, da jo poznaš. Včasih je več kot dovolj, da imaš dolgoletne izkušnje iz "druge roke", posebno če si pasmo preučil do najmanjše podrobnosti in se zavedno odločil, da je še ne boš imel, ker veš kaj prinaša.

LP in brez zamere, pa lepo bi bilo, če začnete malo bolje spoštovati svojo pasmo



Logiran
marjeta
gost
« Odgovor #26 : sreda, 05.02.2003 : 11:08:03 »

Hvala , imam zadosti. Nivo je prenizek. Imejte svoj forum in svoje pse in znanje iz druge roke ali pa tretje itd. Če vi rečete tako, je tako in nič drugače. Veste , sem dobila eno novo izkušnjo ali lekcijo - človek se res vse življenje uči. Očitno sem zadevo narobe razumela, mislila sem, da se pogovarjamo o pasmi basenji - ampak sta šefici že vse povedali.
tole danes mi je pobralo kar nekaj časa in ker ga nimam na pretek ,končujem.. Nekdo si je oddahnil. Kaj pa pasma basenji?
Lp
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #27 : sreda, 05.02.2003 : 11:23:33 »


Citat

Nekdo si je oddahnil. Kaj pa pasma basenji?


Pasma pa sploh lažje zdaj diha.

Zanimivo, kako si niti pod razno ne pustite niti kančka možnosti sprejeti tudi mišljenje drugih...pa če je še tako konstruktivno. Vi, vi in nihče drug. Če je to za vas višji nivo kot naš, ko vam skušamo z vljudnostjo dopovedati, da aroganca res škodi in da več mnenj več šteje, pa res bolje da ne komunicirate več z nami. Bi lahko še postali tako odprti za mnenja drugih...



Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #28 : sreda, 05.02.2003 : 13:26:11 »

Citat
(ja tudi za Slovenijo sta dva legla basenjijev naenkrat prevelik zalogaj!).


Jaz sem "izračunala" tri legla! Enega ima Zdravc, drugega Anfora in tretjega Marjeta. Razen, če so si kaj v žlahti! Me pa resnično zanima koliko legel je, ker se kolegica zanima za nakup! lp
Logiran

sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #29 : sreda, 05.02.2003 : 13:47:12 »


Kaja več kot dovolj legel torej, da tudi kolegica pride do mladiča...

V Kinologu vem, da sta objavljeni dve legli, ti praviš tri...huh nič čudnega da vzreditelji popularizirajo pasmo...ker moja groba ocena je, da bo vsaj en izmed teh treh imel mladiče doma še pri 3 mesecih +...ker ne bo kupcev.
Če se dobro spomnim je bilo lani tudi eno leglo pri enemu od teh treh in so jih prodajali še uf uf dolgo...
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Basenji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines