mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 10:55:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Preventivni pregledi
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Preventivni pregledi  (Prebrano 4601 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« : sreda, 19.11.2003 : 10:32:36 »

Lepo pozdravljeni!

V zadnjih tednih smo na razlicnih forumih ze nekajkrat skupaj jokali ob izgubi nasih prijateljev. Zdi se mi smiselno, da vam polozim na srce izjemno pomembnost preventivnih pregledov nasi pasjih in macjih sopotnikov. Veliko je bolezni in sprememb v organizmu, ki se jih da ozdraviti, omiliti, popraviti, ce so odkrite dovolj zgodaj. Preventivni pregledi so strosek (nekje do 15 000,00), vendar pa z njimi lahko dobimo vpogled v dogajanje v telesu. Spoznamo se z normalnim stanjem organizma in lahko reagiramo ob vsaki najmanjsi spremembi.

Lp, Mojca
Logiran
noni
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 8



« Odgovor #1 : sreda, 19.11.2003 : 12:19:48 »

Pozdrav,
na koliko casa (meseci, tedni...) pa bi bilo priporoceno opravljati preventivni pregled? Namrec, ce je navadno s psom oz. mackom vse vredu, ne pomislis kar tako, da bi pa mogoce bilo kaj narobe, dokler ni ze tako dalec, da ne mores vec kaj dosti pomagati. To se je nekako zgodilo nasemu Maksu in mu zal nismo mogli vec pomagati  Cry

LP,
Noni
Logiran
Aladin
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 52


« Odgovor #2 : sreda, 19.11.2003 : 13:33:34 »

Zivjo,
problem preventivnih pregledov je, da nekateri veterinarji sploh ne vejo, kaj bi pregledali oz. kaksne znake naj bi iskali!
Jaz sem svojega pesjana peljala na "preventivni pregled", pa me je veterinarka debelo pogledala, kaj sploh hocem od nje.Nato me je sprasevala po kaksnih bolezenski znakih na psu oz. cudnem obnasanju in ko sem ji razlozila da jih ni(sumljivih znakov pac ni, ker ce bi bili, potem ne bi bil vec preventivni pregled), me je odslovila, da  imam zdravega psa.Poslusala mu ni niti srca(gre za dogo, ki so znane po sibkem srcu), niti mu ni pregledala uses, oci-NIC!!Bila sva v ordinaciji cca. 3 minute in to je bilo to!!Upam, da sem osamljen primer, in da drugi veterinarji sploh vejo, kaj naj bi preventivni pregled sploh bil!
Lep pozdrav, Neza
Logiran
koki
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 24


« Odgovor #3 : sreda, 19.11.2003 : 14:46:41 »

Ja, to je pa tako, kot pri ljudeh. Ko pridem k svojemu zdravniku pravi: Kaj pa hodiš, saj si bolj zdrav kot jaz. Dogbro, zapisal ti bom tabletke, bog ti bo pa dal zdravje...
Pa dosti šale. Našega kuža je enkrat prijelo in jo je z vrta ucvrl naravnost na cesto in pod avto. Cvilil in jokal je, da je bilo joj. Bil je še majhen. Dvignil sem ga, pa me je ugriznil. Baje ranjenega psa ne smeš prijemati. V avto z njim in k vetrinarju. Postavili so ga na mizo in si ga ogledali - tudi pipnil ga ni nihče, in ugotovili, da mu ni nič. Na srečo je tudi bilo tako. (Tudi zdaj se ne boji avtomobilov. ) Pregled končan in račun 6000.-
Pa ne recite, da vsa medecina - taka ali taka - ne drži skupaj...
lp
www.pisateljstvo.com
Logiran
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #4 : sreda, 19.11.2003 : 14:49:18 »

Hehehe, Neza, se bojim, da nista osamljen primer. Roll Eyes Treba je biti fejst tecen in pripravljen.

Jaz sem za krvno sliko, biokemicne preiskave, analizo urina, preslatat, poslusat, ucke, usesa, vidne sluznice, pa vcasih se pritisk, sploh pri starejsih. Vsake 6 mesecev, pri starejsih vsake tri, ce obstaja vecja verjetnost, da gre kaj narobe (dedne tezave, prebolele bolezni ...), tudi vsake tri. Tako vsaj pocnemo pri nas.

Lp, Mojca

Logiran
Kati
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« Odgovor #5 : sreda, 19.11.2003 : 15:02:26 »

Aladin v kateri kliniki je bilo to, da vem da se tja ne bom odpravila. Pa še kakšne izkušnje imate z  Pet vet kliniko za Bežigradom?
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #6 : sreda, 19.11.2003 : 15:09:51 »

Aladin, prav nic osamljen ni tvoj primer. Pokukaj tule http://www.mojpes.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2699&FORUM_ID=5&CAT_ID=2&Topic_Title=Preventivni+pregledi&Forum_Title=1%2E+Vse+o+psih, kjer sem opisala svojo izkusnjo! Mogoce pa sva bili na isti kliniki? lp
Logiran

KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #7 : četrtek, 20.11.2003 : 08:27:58 »

Jaz sem oba moja azilaša ob prevzemu odpeljala na veterinarsko postajo in opraili smo celoten zdravstveni pregled, ki je zajemal:splošni pregled, analizo krvi(računalniški izpis ca.24 parametrov, ki ga spraviš v knjižico), pregled filarije in borelije, mislim da sem še cepila proti pasjim boleznim in steklini, cena je bila ca.20.000.-sit. Vsako pomlad pa naredimo analizo krvi za filarijo in borelijo, ki stane nekaj tisočakov. Mislim, da bi morali takšen preventivni pregled opraviti vsaj enkrat letno, ko pes ostari.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #8 : četrtek, 11.11.2004 : 12:03:26 »

da malo odprasim to temo...
Zanima me, ce je kdo ze dal pregledati pasjo kri v Adrialab? Cene, ki jih imajo objavljene na svoji spletni strani, so namrec bistveno nizje kot pri vseh veterinarjih. Ali je vseeno ali se zivalska kri pregleda pri vet-u ali v "cloveskem" laboratoriju,?
lp, m.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #9 : četrtek, 27.10.2005 : 21:17:07 »

Upam, da bo komu v pomoc. Kako brati laboratorijske teste:

http://home.gci.net/~divs/disease/lab_tests.html
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Preventivni pregledi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines