mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 11:51:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 129   Dol
Natisni
Avtor Tema: samojedi - čvek  (Prebrano 288073 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #330 : četrtek, 08.09.2005 : 13:57:46 »

Ajči: tiste temne liso so od ampule. Vrjetno so to ampule Advantix. Te so nove na trgu. Sem jih sprobala in nisem bila zadovoljna nad njimi, saj sem po enem tednu našla na Beli bolhe. Bla zelo jezna in šla nazaj po frontline. Problem je v tem, ker je Bela občasno v stiku z mačkami, ki zunaj živijo. Zdaj sem tudi tistim mačkam kupla ampule tak da bo za nekaj časa mir.
Kar se tiče mastnih madežev. Ti po kakih 2-3 dneh zginejo. Jih dlaka zgleda "popije". Ne tistega splahnjevat, ker potem nisi nič naredila. Pač dva dni ma tam mastno.
Propalin kapljice pomagajo pri preprečevanju inkontinence.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #331 : četrtek, 08.09.2005 : 14:01:43 »

Ja, ja, vse je tako kot si napisala - tudi imena ampul. Frontline je imela prvič in ni bila lisasta, je pa dobila 4 klope. To pa še ni stestirano, saj sem ji dala ampulo v torek zvečer. No, še dobro da bodo lise izginile, že z oprnico smo jo lepo rdeče pobarvali in že tri tedne je ne uporablja, rozasta  pa je še vedno. Iz napak se res učimo, pa iz naivnosti tudi
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #332 : četrtek, 08.09.2005 : 14:16:31 »

Zdaj pa je Aja na tistem delu, kjer sem jo polila vsa flekasta,ima take temno sive lise, ki ne grejo stran, saj so mastne. Kaj naj naredim?

ajči, ampulo ne smeš politi po dlaki!  Shocked dlako moraš razpreti, da prideš do kože in tekočino stisniti na kožo, ker drugače je itak brezveze in nobenega učinka.

glede sterilizacije pa je boljše, če je pred 1. gonitvijo, kot po dveh, treh, štirih. jaz poznam eno psičko, ki so jo še predčasno sterilizirali in ima super karakter (v bistvu je neke vrste introvertna - okolica je sploh ne zanima, njen svet je vodnica in mislim, da je to najboljše), pa tudi živahna zna biti, poslušna pa zelo.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #333 : četrtek, 08.09.2005 : 14:19:03 »

No še nekaj. Pri tej ampuli sem bila opozorjena, da ji naj dam raje zvečer. Namreč v prvih nekaj urah rada tam dlaka porumeni na soncu od te ampule. Kar se tiče klopov - nobena ampula ni ravno zdržala do predvidenega termina. Frontline mi drži pri klopih kakih 10 - 14 dni. Potem pa zopet veselo papajo. Glede teh ampul ne vem, ker jih nisem sprobala ko je bila invazija klopov. Klopi so bolj trdovratni. Kar se pa tiče bolh pa so frontline kar dobre. No jaz ne čakam tiste tri mesece ampak ji po kakih dobrih dveh mescih zopet dam.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #334 : četrtek, 08.09.2005 : 14:23:06 »

Sammy: saj jaz nikoli ne polijem po dlaki. Dlako normalno da moraš razpret narazen, da pride ampula do kože. Vendar kljub temu ima tam dlako tudi zunaj malo mastno. Ampak to se opazi pol čez kake pol ure ne takoj. Zgleda ko se ampula malo razlije. Ker takoj po nanosu moja nima nič mastno dlako.

Glede ubogljivosti in poslušnosti. Hm ne vem če je glih to razlog za sterilizacijo. Od tega je predvsem odvisna vzgoja in pa tudi karakter psa. Tu poleg mene imajo eni samca samojeda, ki se že od malega ni pretirano rad igral z drugimi psi. Pa ne da je sedaj agrisiven. Pač ne šmirgla nobenga. On ma svojo pot in gre. On in gazna Smiley Sta pa ista po naravi. Zgleda da si je pes po njem vzel vzgled. Namreč jaz pa itak rada že nasplošno "oblajam" vsakega psa in ga malo pokuštram če se da - no Bela je ista Tongue
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #335 : četrtek, 08.09.2005 : 14:25:01 »

Bela01, ko sem vidla tisto fotko Bele, sem si rekla: "Jaz pa sem mislila, da ma samo malo dlake ..." Grin

Glede klopov pa: ko smo 23. 7. prišli z morja sem dala Sammyju frontline, pa do sedaj še ni imel nobenega klopa (hitro potrkam dol na les). Smiley
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #336 : četrtek, 08.09.2005 : 14:34:26 »

Sej to je čisto zgleda odvisno od psa. Npr. na mene klopi ne grejo, gredo pa strašno radi komarji. Na Belo pa so nori klopi. Ko sva bile spomladi kdaj na kakem travniku al pa kje v gližini grmovja. Ma to jih je bilo desetine. Enkrat sem bila ob dravi z njo. Doma sem jih, ko sem jih pobirala dol z nje, naštela okoli 56. Pol onih ostalih ko pa so se že prijeli (naslednji dan) pa nisem več štela. V glavnem to je noro.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #337 : četrtek, 08.09.2005 : 14:44:36 »

lani je Sammy imel tudi veliko klopov (ampak ne toliko, kot jih omenjaš ti), letos pa ne vem, kaj je z njimi ... Smiley saj, hvalabogu, da je tako.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #338 : četrtek, 08.09.2005 : 15:01:28 »

Kar se tiče slikc..najbolj krute šele prihajao. Slike sva naredila jaz in moj sin, tiste od agilitija so večinoma njegove, druge so večinoma moje. Pri agilitiju je slikal tiste pse, ki so se mu zdeli zanimivi, sicer je pa v bistvu naredil veliko več slik kot jih je v albumu.
Vse slikce iz sprehodov so nastale na Mengeškem polju, tisti drevored tudi, iz Volčjega potoka nimam gor slikc, čeprav gremo včasih tja. se pa da tam pse spustiti gor na hribčku v gozdu.
Bela 01, tista psička v vodi je Beti, kolikor sem videla po slikci tvoji Beli ni podobna, ker je veliko lažje zgradbe. Mogoče ji je bolj podobna sassy.
Sassy je imela pretrgane kite na prstih, zdaj je že dobra, je pa trajalo skoraj tri mesece. In ne boste verjeli, pri vsem kar počnejo, se je zadeva zgodila, ko je bila peš, na povodcu in na pločniku (stopila je v nekaj cm veliko luknjo v asfaltu. Ne bi verjela, če ne bi videla)
Psice se sicer razlikujejo, vendar je na slikah tudi ena in ista psica lahko zelo različna, največ odvisno od tega, koliko je zmolsana.
taskrotovičena psica je Sassy, ki se ravnokar otresa.

Kar pa se tiče sterilizaceje, se mi zdi najboljša starost tam nekje 5, 6 mesecev. Sem opazila, da imajo mlade psice kasneje manj težav. Sama sicer psic nimam steriliziranih, če pa bi katera imela stalno ponavljajoče se navidezne brejosti, bi jo vsekakor dala.
 Na poslušnost sterilizacija ne vpliva.

Advantix je nov samo pri nas, drugje ga že dolgo poznajo, je pa precej bolj strupen od frontlina. Drugače na klope čisto dobro delujejo piretrini, (biokill recimo) žal pa ne delujejo več na bolhe
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #339 : četrtek, 08.09.2005 : 15:48:24 »

Mojega imajo klopi tudi precej radi. Mene opikajo vse druge stvari (bolham se zdi se posebno dobra poslastica-si predstavljate zensko v lekarni, ko sem jo sprasevala, ce imajo kaksno stvar proti bolham za ljudi  Grin). Se mi zdi, da zato, ker so psi precej bolj opazni kot ljudje in klopi lazje skocijo (oziroma padejo) nanj kot na ljudi.

Drugace so pa tudi meni slikce izredno vsec.   Cheesy
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #340 : četrtek, 08.09.2005 : 15:58:06 »

Lanabela: glede podobnosti psic. To je čisti slučaj, da je na tisti sliki Beti podobna Beli (malo sicer), ker na drugih ni čisto nič. Drugače pa res mogoče malo bolj Sassy.

Glede zatrjevalcev bolh: tudi jaz sem opazla da Biokill ne deluje več na bolhe. Mogoče jih nekaj pobije ampak ne kaj opazno. Na klopa pa deluje. Včasih ko sem šla z belo ven in da sem vedla, da grem kam kjer je precej klopov, sem jo pred sprehodom pošpricala z Biokillom. In je delovalo. Blo jih je manj.
Glede sterilizacije se tudi jaz strinjam, da je najboljše da je sterilizirana tam pred prvo gonitvijo (5-6-7 mescev). Sej zdaj mi je žal, da se nisem prej spravla. Ne pa da sem tak dolgo čakala. Upam, da ne bo sedaj kakšnih problemov z kakšnimi vnetji. Namreč dale smo samo jajčnike ven. Maternica je bila zdrava. Tak je sicer manj možnosti za inkontinenco.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #341 : petek, 09.09.2005 : 07:39:46 »

No, medve sva bili včeraj pri veterinarki na zadnjem cepljenju proti kugi. Pol sva se pa tudi o krempljih, sterilizaciji in glede Advantixa pomenile. Zadnje kremplje ji je postrigla in ni zgledalo tako zelo zakomplicirano, pa tudi Aja ni delala nobenih težav, prednji pa so dovolj obrabljeni od hoje. Samo tisto kar je belega na koncu (tako kot pri ljudeh) odstrižeš, kar pa je roza pa pustiš, točno tako kot je napisala Sammy, samo da mi je zdaj kosem vidla bolj jasno. Glede sterilizacije pa tako. Vsi tisti, ki so me strašili da se lahko goni že pri 6 mesecih nimajo prav kot je rekla zdravnica, saj menda prva gonitev nastopi približno pri 8 mesecih, zato je svetovala, da jo steriliziramo pri 6,5 oziroma 7 mesecih. Naštela je vse prednosti, ki jih res ni veliko in eno neprijetnost, ki pa nu nujna - uhajanje urina med spanjem. Glede na to, da živi v pesjaku, to ne bi bila prevelika težava.

Sammy: hvala za nasvet kako dozirati  Advantix. Jaz ji nisem čisto do kože dala narazen dlako, mogoče pa ima zato toliko več madežev. je pa res kot je napisala Bela, da se takoj ne vidijo, zato tega nisem opazila pravočasno. V glavnem, včeraj sem se zmenila, da bom ampule, ki so mi ostale prinesla nazaj, oni pa mi bodo dali Frontline (če je manj strupen pa sploh, saj če je strupen za ves mrčes tudi psu ne koristi). Še dobro, da nekateri menda želijo samo eno ampulo in jih bodo tako spravli v promet, ker niso ravno poceni.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #342 : petek, 09.09.2005 : 10:41:29 »

Ajči: Glede gonitve je čisto odvisno od pasme in tudi od same psice, kdaj se bo začela prvič. No moja se je pri 8 mescih Smiley. Tak da je res najbolje nekje pri 6 mescih.
Glede krempljev pa tak. Čim več na sprehod pa se bo vse obnucalo Smiley - razen petega kremplja.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #343 : petek, 09.09.2005 : 10:58:57 »

Ja, saj zadnji pet ji je postrigla, ostali sp znucani. Mi smo z njo res kar veliko na sprehodih, pa v času dopusta smo letos mal lažje hribovske ture vžgali, ampak nas je skozi spremljala. Bila je že v Tamaru (tam smo kako uro počivali, da se najedla, napila in spočila), pa na Robleku, na pol poti na Kamniško sedlo in takle. Kje smo bili z njo pišem zato, ker sem vas hotla vprašat, če je to vseeno malo preveč za mladička. Mi smo imeli občutek, da ne, saj smo se večkrat ustavili, pa tudi če bi nakazala, da je utrujena bi jo nesli. Res pa je pol doma spala kot ubita.
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #344 : petek, 09.09.2005 : 11:00:11 »

Lanabela sem vidla da si dodala v album tiste napovedane najbolj krute slikice  Cheesy Ma so pa res hude veš!!! Kakšen raztur nardijo psice ej, sploh če jih je tolk na kupu! Že ena mala zverina kot je naša nardi veliko bedarij. Prejšen teden je recimo tudi on recikliral. Knjigo o psih! Sem jo brala na kavču na terasi, in jo nato vedno odložila na okensko polico. Od začetka do police ni dosegel niti v sanjah, sedaj pa za šalo kaj sklati na tla. No in tako je šla knjiga. Se je mami potem smejala da se je pač hotel samo navaditi pasjega bontona. Je bil res prav smešen ko je prav pametno sedel ob odprti knjigi  Grin
Logiran
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 129   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines