mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 06:42:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Strani: 1 ... 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 ... 129   Dol
Natisni
Avtor Tema: samojedi - čvek  (Prebrano 288051 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #570 : ponedeljek, 17.10.2005 : 19:26:20 »

Vsi so avstralci. Desna dva sta se mladica (4 mesece). So pa fuuuul simpaticni.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #571 : torek, 18.10.2005 : 11:11:41 »

Če tvoj sosed uživa v metanju petard, jih bo metal, pa če bo tudi moral kazen plačati za to (pa je itak ne bo). Saj jih naš tudi, pa kaj. večji del leta je čisto v redu, proti koncu decembra se mu pa malo strga, njegovi raketlini letijo točno k nam. Še največ kar se je dalo narediti je to, da mi prej pove, kdaj misli narediti ognjemet. Takrat so psi lepo notri, tista, ki se boji dobi kašno uro prej apaurin, pa je. Navsezadnje sosed celo leto posluša lajanje in se nič ne pritožuje.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #572 : torek, 18.10.2005 : 14:04:00 »

stvar je v tem, da se Sammy pokanja ful boji (v zimskem vrtu, do kamor ima vstop, je glasnost samo za odtenek manjša, včasih mu uspe uiti v jedilnico pod mizo), direkt trese se. poleg tega smo v strnjenem naselju, kjer sploh ni dovoljeno spuščati rakete in petarde. dostikrat se mi zdi, da se rakete razletijo ravno na našem dvorišču. naj jih gre rajši svojim jelenom nastavljat Roll Eyes.
lajanja sicer on ne rabi poslušat, razen kakšnih 5 min na dan (ponavadi pred sprehodom), sicer pa je itak redko doma. o tem, da je njihova psička hodila na naše dvorišče opravljat potrebo (dokler smo bili brez ograje), pa ne bi zgubljala besed.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #573 : sreda, 19.10.2005 : 11:32:17 »

Saj ne rečem, da je prav, kar počne, tudi pri nas je strjeno naselje in ne bi smel pokati, pa je konec leta kot na fronti. pravim samo, da se s sosedi zaradi tega ne splača kregati. Ne dosežeš nič, če bi moral plačati kazen pa bi bila zamera takšna, da bi ti zagrenil ne samo konec leta ampak vse leto. saj tudi moje ne lajajo tako veliko, ponoči sploh nič, ker so notri, ampak če bi bil zoprn, bi mi vseeno lahko kakšno inšpekcijo pripeljal na vrat. takšne prijave so zelo zoprne, tudi če je potem vse v redu. Lahko bi se šla pravo vojno, če bi hotela. Moja ograja je preblizu meje, njegove smreke so previsoke in mi delajo škodo itd v nedogled. se ne splača. če se sammy res tako zelo boji, je bolje da pri veterinarju dobiš apaurin. Pri Lani, ki je zelo boga kadar poka zelo pomaga. Odkar ga ji v kritičnih dneh dajem se je njen strah precej zmanjšal, prej pa se je iz leta v leto stopnjeval. Pa je lahko notri, celo pod kovter ali v omaro lahko zleze, če se tam počuti bolj varno.
Logiran
puppy ares
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 77


« Odgovor #574 : sreda, 19.10.2005 : 12:09:15 »

tudi Ares se boji pokanja petard in pa , ko lovci streljajo v gozdu pa tudi grmenja. takrat ga dam noter - potem zleze pod stopnice in je uredu. lanabela, kakšne so te tablete?a pomagajo proti strahu? nisem slišala še
 Huh
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #575 : sreda, 19.10.2005 : 12:50:43 »

Ne poznaš apaurina? Blagor ti. V bistvu gre za kar močno pomirilo, ki ga nikakor ne smeš dajati kar tako na pamet in brez prave potrebe. Pri Lani zadeva zgleda nekako takole: psica je normalno budna, sliši pokanje, vendar se zaradi tega nič ne sekira. Problemček je v tem, da se ne sekira tudi zaradi drugih stvari, prav nič je recimo ne gane, če jo podiš s kavča recimo. Psom, ki postanejo takrat ko jih je strah agresivni pa se sploh ne sme dajati. pri Lani se zelo dobro obnese zato, ker jo je strah samo pokanja peterd in drugih zadev, kjer je zraven smodnik, neviht ali razno raznih močnih zvokov pa ne. Tudi posamezne poke nekako prenese, kanonad ob ognjemetih, za Novo leto ipd pa ne. Ker se da te dogodke predvideti, lahko dobiva pomirilo samo nekaj dni v letu. Neviht, posameznih strelov... se ne da predvideti, pes bi moral jemati zdravilo kar naprej, to pa ne pride v poštev. Če hočeš, da zadeva deluje tako kot je treba mora namreč dobiti tableto kakšni dve uri pred dogodkom. (je bilo zelo smešno, ko sem šla z receptom v lekarno, navodilo pa je bilo vzeti 1 tableto dve uri pred ognjemetom. Farmacevtko je skoraj zvilo)
Kadar strah še ni zelo hud, pomaga desenzibilizacija, postopno navajanje na hrup, obstaja cel kup metod, ki se obnesejo, včasih pomaga navijanje glasne glasbe...Kadar pa nič ne pomaga in je strah z vsako izkušnjo vse večji, so pomirila izhod iz začaranega kroga.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #576 : sreda, 19.10.2005 : 14:00:28 »

nad pomirili nisem preveč navdušena (no, naš veterinar je predlagal persen).
poleg pokanja se boji tudi neviht in grmenja, tako da ...

s sosedi pa si nismo v laseh, samo se pač ignoriramo ... Roll Eyes
Logiran
puppy ares
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 77


« Odgovor #577 : sreda, 19.10.2005 : 15:14:36 »

aha, se pravi, da jaz teh pomirjeval ne morem dat aresu, ane?
jaz tudi nimam težav s sosedi samo, zadnjič je psa na "potrebo" in je šel k sosedu, jaz tega nisem vedla naslednji dan sem zvedla od hčere od soseda in mi je bilo ful težko, čeprav mi sosedi niso rekli nič samo  zdaj zapirajo vrata na vrt... Lips Sealed Roll Eyes drugače pa imajo aresa res radi Smiley
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #578 : sreda, 19.10.2005 : 18:35:26 »

Sem slišala da je persen v redu, samo posebno močan ni, lahko poskusiš.
Če imaš s pasjimi strahovi res hude probleme, se splača posvetovati s Sabino  Stariha Pipan, dela pri Zaninoviču. Obstaja veliko uspešnih terapij, vendar moraš vedeti, kaj delaš. sicer lahko strahove potenciraš. Pomirila so izhod v sili, ko drugo odpove. Meni je žal, ker Lani nisem dala tistih par tablet na leto že prej. Odlašala sem, ker pomiril ne maram, psica pa je po nepotrebnem trpela.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #579 : sreda, 19.10.2005 : 18:45:34 »

Hvala za nasvet, vendar v LJ (če prav sklepam), pa res ne moreva hoditi na terapije ... Undecided Poleg tega ne vem, če je njegov strah tako močan, je pa tudi možno, da sem se že navadila ...
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #580 : četrtek, 20.10.2005 : 13:06:13 »

Meni se je večkrat zgodilo, da je kakšna psica začela kazati nelagodnost ob nevihtah.  Takrat sem se jaz lepo žrtvovala in ko se je začelo pripravljati na nevihto šla s tisto psico na sprehod, bolj ko je bila huda nevihta, bolj zanimive stvari sva takrat počeli in boljše so bile nagrade. Po nekaj ponovitvah so bile ozdravljene. Če bi bil strah že malo večji, bi pa s tem lahko psico prignala na rob živčnega zloma, strah bi se pa samo še potenciral. poleg tega zadeva ne bi delovala, če bi se neviht bala jaz.
Podobno je s strahom pred poki, če pes kaže samo nelagodje, lahko poskusiš z desenzibilizacijo, recimo da nekdo takrat, ko se s psom igraš ustreli z otroško pištolco  zelo daleč stran, nagrajuješ nereagiranje na strel, potem zelo postopno stopnjuješ jakost poka.  Vendar tudi tu lahko dosežeš točno obraten učinek kot si želiš, če ne paziš dovolj. Isto velja za posnetke hrupa (s tem, da velika večina psov takoj loči posneti hrup od resničnega, tako da posnetek ne učinkuje)
Ker velika večina lastnikov ne zna oceniti, pod kakšnim stresom je njihov pes, se mi zdi izvajanje desenzibilizacje brez strokovnega nadzora preveč riski.
V vsakem primeru pa velja, da psa, ki ga je strah ne tolažimo, ker s tem strah še potenciramo, da nagrajujemo nereagiranje na motnjo, pa tudi to, da če se sami bojimo nevihte ali pokanja ali pa se ob tem razburjamo, psu samo škodimo.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #581 : četrtek, 20.10.2005 : 18:18:26 »

V vsakem primeru pa velja, da psa, ki ga je strah ne tolažimo, ker s tem strah še potenciramo, da nagrajujemo nereagiranje na motnjo, pa tudi to, da če se sami bojimo nevihte ali pokanja ali pa se ob tem razburjamo, psu samo škodimo.

toliko jaz že tudi vem Smiley ob strahu ga enostavno poskušam ignorirat, čeprav ga gledam s pomilujočim pogledom, ampak nikoli ga ne hvalim ali kako drugače nagrajujem, niti ga ne karam ... je pa baje ok ob takšnih trenutkih delat s psom vaje, ki jih ima rad in ga potem hvalit in nagradit za pravilno opravljeno vajo. toda ko sem jaz to probala, je sammy sicer vse naredil lepo in prav, toda nagrade (priboljškov) od samega strahu ni hotel vzeti, igračke pa ga takrat itak ne zanimajo.

glede tistega, da si šla s psicami takrat na sprehod - jaz sem bla enih parkrat tudi (tudi tako, da je na sprehodu začelo grmeti). in takrat se sammy prelevi v najbolj poslušnega psa na svetu Cheesy Grin 
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #582 : petek, 21.10.2005 : 11:47:38 »

To, da pes ne vzame hrane ali pa se ne igra (če je to zanj nagrada) je znak že kar hudega stresa.
Če ga pomilovalno gledaš, to ni dosti drugače, kot bi mu milo prigovarjala "bogi bogi kužek..." Najbolje se je vesti tako, kot da se ne dogaja popolnoma nič posebnega.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #583 : petek, 21.10.2005 : 14:13:43 »

saj na splošno ga je do igre težko pripraviti (občasno, v bistvu zelo redko pa mi celo sam prinese igračko in vabi k igri). priboljška pa v bistvu v 50% na sprehodu ne vzame (ko kaj vadiva). sicer pa verjetno tukaj  razlog tiči drugje (verjetno, ker so druge stvari bolj zanimive; je zelo "navzven usmerjen", zanima ga okolica).   
Logiran
puppy ares
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 77


« Odgovor #584 : petek, 21.10.2005 : 15:12:51 »

pri meni pa Ares na sprehodih ne laja, samo doma. takrat pa ga dam notri, kjer pa nikoli ne laja. ali naj poskusim s pomirjevali, ko bodo petarde in grmenje? a imajo kakšne stranske učinke?
Logiran
Strani: 1 ... 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 ... 129   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines