mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 00:43:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Strani: 1 ... 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 ... 129   Dol
Natisni
Avtor Tema: samojedi - čvek  (Prebrano 288027 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #630 : ponedeljek, 31.10.2005 : 18:36:01 »

York, jaz sem imela isto težavo Roll Eyes. Moja napaka je bila, da ko sem opazila, da ima nekaj  "prepovedanega" v ustih, sem šla z jezo proti njemu in mu stvar izpulila iz ust. Vendar se je kmalu uprl - ko je videl, da prihajam proti njemu, ker je imel nekaj v ustih, je enostavno odskočil in ni bilo šans, da ga takrat ujamem. Psi so hitrejši in bolj spretni od nas! Zaradi tega je bilo izredno težko iti nazaj, na prvo stopnjo, ker mi ni zaupal. In zaupanje sem si morala pridobiti.

Stvar je v tem, da dokler veš, da bo pobiral hrani podobne stvari, je najbolje, da ga ne spuščaš, ker ti lahko takrat pobegne in ga dobiš komaj, ko stvar požre. Najbolje ga je naučiti ukaza spusti, vendar tako, da vadiš najprej s kakšno igračo. Ko jo drži v ustih, se mu ti previdno približaš, toliko da pokažeš psu, da imaš kakšen še posebej slastne priboljšek, za katerega bo vredno priti k tebi. In potem enostavno zamenjaš priboljšek z igračo, vmes pa poveljuješ PUSTI.
V bistvu pa "v končni fazi" ni tako pomembno, če pozna ukaz, pomembno je, da pridobiš pri njem toliko zaupanja, da je tisto stvar pripravljen spustiti za priboljšek oz. že da ti pusti k sebi.

Druga možnost je povelje FUUJ!! ali pa NEE!!, vendar se pes lahko ob tem spet prestraši in rajši stvar pogoltne. Razen če ukaz zares pozna in upošteva. Težava je v tem, da lahko požre kakšno kost, ki se mu lahko kje zatakne.

Jaz sem žal morala nekajkrat ukrepati tako, da sem ga primila za vratno gubo, da mu je zmanjkovalo kisika in je stvar izpustil. To je bilo takrat, ko res drugače ni šlo, je pa res da sem mu morala nežno prigovarjati, da je priden, pa "kaj maš to?", "waw, pokaži kaj maš!", da mi je sploh pustil k sebi. Resnično mi je žal, da sem mu to naredila, vendar bi lahko bilo še hujše, če bi tiste kosti pogoltnil.

Potem pa se je težava kar "sama od sebe" odpravila. Ravno danes sem razmišljala, ali res več ni kosti na travnikih in po gozdu, ali pa je Sammy izgubil voljo do njih ...
Logiran
puppy ares
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 77


« Odgovor #631 : ponedeljek, 31.10.2005 : 18:53:39 »

ja Ares pa meni nikoli noče dati stvari, ki jo je našel. vedno jo odnese za hišo in če mu jo hočem vzeti renči name. če pa ima res kaj takega, kar se mi ne zdi vredu, je kakšna stara kost... pa mu rečem "greva na sprehod" tako da pozabi na tisto reč in jo potem vzamem.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #632 : torek, 01.11.2005 : 12:47:17 »

Pri mojih, ki so strastne smetarke in mrhovinarke, se najbolje obnese, če jih vprašam kaj imajo in prinesejo pokazat. Samo po sebi je razumljivo, da se tega zaupanja ne zlorablja, vzamem samo kakšno res nevarno svinjarijo (kosti recimo lahko obdržijo). Če je kakšna dovolj blizu, uboga tudi na "spusti", vendar tudi v tem primeru lahko zadevo ponavadi vzamejo nazaj, ker bi se znalo zgoditi, da sicer takrat, ko bi bilo nujno, ne bi ubogale.
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #633 : torek, 01.11.2005 : 15:44:40 »

Hvala za nasvete! Bomo začel delat na tem....

Mam pa spet eno težavo  Undecided Kot veste York živi v pesjaku. Je zelo čist in se redko pokaka ali polula notri (ponavadi vedno začne lajat in ga gremo odpret in to opravi zunaj, ozrioma zdaj je že tako da to opravi na sprehodih ker imamo že ustaljen urnik.) Zdaj pa sem dvakrat prišla domov sredi noči (noč čarovnic pa pikniki, saj veste  Cheesy) in me seveda vedno pozdravi in skače v pesjaku. In potem se je (pomoje od veselja in nenadzorovano) v pesjaku polulal. In potem urin polizal  Shocked Ko sem rekla fuj je nahal. In sem šla v hišo in sem ga gledala skozi okno pa je spet začel. Pa sem šla spet ven....no to sem ponovila trikrat, potem pa je tiste lužice itak že zmanjkalo  Angry Naj povem da ni bil nikoli kregan če se je polulal v pesjaku in bi to mogoče zdaj sam čistil zaradi strahu.... Zakaj to počne!?
Logiran
mat...
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #634 : sreda, 02.11.2005 : 10:55:20 »

lep pozdrav
Tudi pri nas smo ponosni lastiki samojeda , ki sliši na ime Tai. v naslednjem tednu bo dopolnil 7 mesecev in moram reči da je v teh mesecih v hišo prinesel veliko veliko dobre volje in zadovoljstv. Zdaj imamo sicer nekaj težav, saj smo ga iz hiše končno preselili v nov pesjak. Ampak tudi tega se bomo privadili. Imam pa eno vprašanje, ki nas zadnje čase precej muči: Tai namreč zelo malo je, zelo je izbirčen in vsake hrane se zelo hitro naveliča. Poskušali smo že z najrazličnejšimi briketi in vsesorte kuhane hrane, in četudi jo na začetku slastno pospravi se kaj kmalu naveliča in je še povoha ne več pa čeprav je zelo lačen. Hrano drugače dobi dvakrat na dan vendar vsega skupaj zalo malo poje. Zanima me koliko kaj vaši samojedi pojedo in kaj mi je storiti?
nlp
mat...
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #635 : sreda, 02.11.2005 : 11:45:47 »

lepo, da se nam je pridružič še en navdušen lastnik samojeda! mat, tvoj samojed ima res lepo ime in bi bili veseli kakšnih slikic v prihodnosti Wink.

za samojede na splošno velja, da so zelo izbirčni, vendar če ga že od malega hraniš z najrazličnejšo hrano, pozneje ne bi smelo biti težav. Sammy bi tako recimo pojedel karkoli, le da rdečega mesa ne sme, ker je alergičen nanj, prav tako mu ne dajem kosti, krompirja, salam in šunk, enolončnic itd.
poskusi se spomniti s čim ste ga hranili, ko je prišel k vam ... verjetno ste ga nekaj časa hranili z isto hrano, potem pa ste poskusili uvesti še drugo, pa jo je začel zavračati.

to, da ga hranite dvakrat na dan je v redu, morda pa le dobi preveč naenkrat? pomembno je tudi, da hrano po recimo 15 min odstranite, če se je ne dotakne in da nima hrane ves dan na razpolago. poleg tega naj ne dobi za jesti vsaj 1 uro pred sprehodom in 1 uro po sprehodu.

koliko kg pa ima? s kakšnimi briketi ste poskusili?
Logiran
puppy ares
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 77


« Odgovor #636 : sreda, 02.11.2005 : 13:12:05 »

mat, lepo, da si se nam pridružil na forumu

ares poje eno kar dost veliko skledo briketov in mesa iz konzerve in potem še kuhane hrane malo. poskusi, kaj bo najrajši jedel. Aresu je veterinar odsvetoval mleko tako, da mu dajemo jogurte, ker pa jih baje lahko je.

lp
Logiran
mat...
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #637 : sreda, 02.11.2005 : 14:39:31 »

o, tle ste pa res hitri!
Ko smo ga dobili je jedel samo brikete in sicer Eucanubo, potem smo prešli (ne sicer direkt ampak z mešanjem) na Hills (prvo eno varinto potem drugo in še tretjo), vmes smo mu že začeli en obrok kuhat, potem smo probali Nutro in je blo spet en teden navdušenje pri hiši, pa smo prešli na Royal Canin, pa še ene baje zelo dobre slovenskega porekla, in ProPac, zdej smo pa nazaj na Hillsu. Ob zelo lepem dnevu jih pospravi maksimalno en lonček (te ki ji dobiš pri hrani) če se ne motim je to 200g.
Kuhanega pa zmeraj manj, zdaj je začeš še z piščancem izbirat - samo z omako, tistega kuhanega pa ni šans.
Poskušali tudi z raznimi konzervami (najbrž kar vsemi ki so v zoo trgovinah) pa je bila celo kira za dva dni dobra...
Tudi jogurta je bil zelo navdušen (seveda ne bilokaterega) zdaj pa se samo obrne stran. mleko pa zaenkrat rad popije.
Zanimivo pa je da ima zelo rad sadje - celo sam se je večkrat odpravil pod drevo po marelice ali na trte po grazdje.
Zdaj tehta nekaj čez dvajset kg, lahko 21kg.
nlp
mat...
ps: slikce pridejo

Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #638 : sreda, 02.11.2005 : 15:05:12 »

Samojedi so izbirčni samo, če so razvajeni. Načeloma so zelo ekonomični - glede na svojo velikost porabijo malo hrane. Zato so številni lastniki prepričani, da njihov kuža poje premalo in ga razvajajo, da bi ja pojedel še malo. škoda. samojed mora ostati vitek, če želimo zdravega psa. Za primer, moje odrasle psice težke od 18 - 20 kg na dan dobijo 20dkg briketov adult premium kvalitete (= pribl. 25 dkg standard kvalitete) + priboljške, ki si jih zaslužijo (recimo povprečno pol hrenovke ali kaj podobnega) + nekaj sadja ali kakšen oreh, ki si a same naberejo na vrtu. niso nič presuhe.
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #639 : sreda, 02.11.2005 : 15:13:54 »

Nas pes poje toliko, kolikor mu odgovarja. Je pa vecinoma samo briketirano hrano. Vcasih pomaze celo skledo (to ni zdaj kilogram na dan, da ne bo kdo mislil), vcasih pa samo proba in potem pusti. In potem dobi naslednji dan isto. Ce mu slucajno damo vecjo kolicino kot ponavadi, pusti prav toliko, kolikor smo mu dali vec. Ima pa 25 kilogramov.
Nikoli pa nisem prehajala iz enega tipa hrane na drugo zaradi tega, ker bi se pes zmrdoval nad doloceno hrano.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #640 : sreda, 02.11.2005 : 17:08:16 »

No da se še jaz malo oglasim. Pri moji se je apetit strašno povečal od kar je sterilizirana. Jo moramo prav pazit saj se je od avgusta zredila za slaba 2 kg. Visoka pa je 52cm. Tako da ima malo preveč  sram
Meni se je tudi zdelo da premalo poje ko je bila še mlajša. NIti približno ni pojedla toliko kot je pisalo na tis6ti razpredelnici na vrečki. Tudi do operacije je pojedla manj. Nekje polovico tistega kar je pisalo. No zdaj pa poje nekje 3/4 tistega kar piše  Angry. Problem je v tem, ker je ne hranim samo jaz. In poleg obroka še malo nafehta pri mizi in pol je to tak... Zdaj še sicer ni podobna prašički, vendar se bojim da bo. Ker pojedla bi še dvakrat več, če bi ji dal.
Logiran
Kati
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« Odgovor #641 : sreda, 02.11.2005 : 18:55:43 »

No naša Ajka je bila na začetku tud full zbirčna, pa čeprav smo jo hranili z isto hrano kot vzrediteljica, pa nismo poskusli nič menjat je kar sama po določenem času prenehala jesti tako da smo potem v pol leta preizkusili vso mogočo hrano, od hillsa, pro plana, bosha (na tega je full slergična tko da smo ga mi ukinili), pa še nekaj hran vsaka je bila dobra le kak mesec, potem smo končno prišli na royal canin na katerem smo še danes in sem z njim zelo zadovoljna saj ga vsak dan poje svojo mirico in to toliko kot je predvideno zanjo in ima pravo težo, še kak kilogram manj kot bi morala imet Zato tudi v prihodnje ne razmišljamo o menjavi hrane.
Pri nas se ni obneslo da smo hrano po 15 minutah odnesli, pa tudi pri osmih mesecih smo jo pričeli hranit le enkrat na dan, ker mislim da je bilo dvakrat preveč. Še vedno pa kdaj dobi kuhano hrano kakšne makarončke, piščanca, riž in kakšne kosti.
S konzervami je nismo nikoli hranili ker jih ne prenese dobro tko da večinoma dobi brikete in enkrat do dvakrat še malo kuhanega dodatno, ponavadi čez vikend ko imam čas za kuho.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #642 : sreda, 02.11.2005 : 19:13:50 »

Danes smo bili na cepljenju in smo se seveda stehtali - 28 kg pri plečni nekje 58 cm. Za dva kg "smo" se zredili ... Sad Sem mislila, da bo boljše, če mu dam za odtenek več hrane, ker postaja vse bolj mrzlo, ampak zdaj vidim, da bom morala zmanjšat nazaj, ker sem light brikete tudi zamenjala z navadnimi.

Kati, ni fora v tem, da če dobi obroka dvakrat na dan, da dobi več, ampak enostavno tisti en obrok (kolikor je pač predpisano za en dan) razdeliš na dva dela, da pes hrano lažje prebavi in zmanjšaš možnost, da pride do zasuka želodca.
Logiran
Kati
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« Odgovor #643 : sreda, 02.11.2005 : 19:56:50 »

Sammy saj vse to vem, sam pri nas se je bolj tko obneslo in s tem da je imela hrano cel dan na voljo seveda tisto količino ki jo je dobila zjutraj. Nekaj časa je tista količina hrane ostala cel dan. Kmalu pa jo je pojedla že v dveh urah, zdaj pa že prej.
Logiran
York
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 143


WWW
« Odgovor #644 : sreda, 02.11.2005 : 20:09:24 »

Sammy saj vse to vem, sam pri nas se je bolj tko obneslo in s tem da je imela hrano cel dan na voljo seveda tisto količino ki jo je dobila zjutraj. Nekaj časa je tista količina hrane ostala cel dan. Kmalu pa jo je pojedla že v dveh urah, zdaj pa že prej.
Kati, hrano moraš razdeliti na dva dela in ji dati dvakrat. Ne enkrat in ji pustit cel dan. Če hrane ki jo ponudiš ne poje, jo umakni po 15 minutah in ji za naslednji obrok ponudi isto hrano, drugače pes postane izbirčen.
No sicer pa jaz z izbirčnostjo samojeda nimam problemov. Ravno nasprotno Shocked Moj je prav požrešen. Poleg hrane ki jo dobi v posodo si vedno poišče (beri: ukrade  Wink) kašno hrano, če ne drugega suh kruh ki je namenjen konjem. In je ni hrane ki je nebi maral. Hranim pa ga po trikrat na dan, ker je star šele 5 mesecev, mislim pa da bom v roku enega meseca začela samo po dvakrat in bo tako tudi ostalo v bodoče. Mu pa poskušam dajati manjše obroke, pa me doma obravnavajo kot kakšno trdosrčno mačeho!  Sad Kar naprej mi nekdo govori poglej kako je York lačen, mu daš premal za jest, slabo skrbiš za njega itd.... Ne morem jim dopovedat da mu z prekomernim hranjenjem delajo več škode kot koristi!  Angry Upam da jim bom nekako dopovedala da tisto kar je dobro za ljudi, ni dobro tudi za psa. Saj sem tudi jaz rabila kar nekaj časa da sem prišla do tega spoznanja  Undecided

Nisem pa dobila nobenega odgovora na vprašanje o pitju-lizanju lastnega urina. Lanabela mogoče kakšna ideja? Ali kdo drug seveda...
Logiran
Strani: 1 ... 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 ... 129   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines