mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 13:05:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Strani: 1 ... 68 69 70 71 72 [73] 74 75 76 77 78 ... 129   Dol
Natisni
Avtor Tema: samojedi - čvek  (Prebrano 288079 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #1080 : ponedeljek, 17.04.2006 : 22:16:08 »

ajči sicer se malce v vašo temo mešam, a tole mi je znano, moja tud trenuno malce manj uboga odpoklic, no ne štejem šole zraven, tam uboga, drugje pa tak tak, tako zgleda, kot da bi me malce preizkušala, kdo bo prej popustil Wink No nekaj pa je tvoja v sorodu z mojo, trma in samosvojost.. Wink Grin 

Sammy to tudi mene zanima do kdaj traja puberteta...lp
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #1081 : torek, 18.04.2006 : 10:09:40 »

Koliko pa je tvoja stara Aska in katera pasma?
Mi ne hodimo v nadaljne šolanje saj so mi rekli, da samojedi niso najbolj za te izpite in naj gremo raje na  agility. V našem kraju je šola prilagojena bolj nemškim ovčarjem, agility-ja nimajo kakor so mi rekli, tako da ne hodimo nikamor. najprej smo mislili, da bi šli v LJ ampak nam časovno ne znese, saj popoldne igram še vlogo šoferja na razne obšolske aktivnosti svojih otrok.
Kaj pa se v šoli učite?
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #1082 : torek, 18.04.2006 : 14:14:29 »

Ajči: to obdobje preizkušanja je pri moji trajalo skoraj tja do drugega leta (al pa še malo dlje). Jaz zdaj vem da bi marsikaj mogla drugače naredit in da me je včasih fajn okrog prsta motala. V glavnem ne dopustit oz. ji dat možnost, da se dela norca. Če pač ne uboga pa pač na povodec. Zadnjič je moja tudi mela en tak napad, ko sem nabirala regrad. Te pa mi je blo dovolj pa sem jo mela na povodcu in je mogla cel čas poleg mene sedet, ko sem jaz regrad nabirala. No pol ure take šole je bilo dovolj, da je pol lepo ubogala Wink
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #1083 : torek, 18.04.2006 : 14:52:29 »

ajči, v gozdu ga imam na povodcu zaradi živali. nočem imeti problemov z lovci, sploh zdaj, ko so mladiči. mislim, da se fleksi vidi samo na dveh slikah (ki sta v bistvu tako "brezveze" Smiley). ko sem ga dala na poziranje je moral ali sedeti ali ležati (povodec sem spustila) in je moral biti pri miru toliko časa, da sem se oddaljila in nekajkrat slikala.
na običajnih sprehodih (po travnikih in njivskih poteh) pa je prost, edino ko prideva do reke (ki je onesnažena), ga dam na povodec. 
glede odpoklica pa - plačujem začetniške napake (nedoslednosti) Sad.

govorim o tem natečaju: http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,154.0.html

puberteta traja nekje do 18-24 mesecev, lahko tudi dalje (še posebej pri večjih pasmah). ne se tolažiti s tem, saj bo minilo! potrebno je nekaj storiti, da bi se stvar izboljšala. vsako stvar si naj zasluži (nikoli ne pojdi k njej, recimo če jo želiš pobožat, pač pa naj ona pride do tebe itd) .
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #1084 : torek, 18.04.2006 : 15:41:01 »

"ne se tolažiti s tem, saj bo minilo! potrebno je nekaj storiti, da bi se stvar izboljšala. vsako stvar si naj zasluži (nikoli ne pojdi k njej, recimo če jo želiš pobožat, pač pa naj ona pride do tebe itd) ."
Točno tako. Res je, da je v puberteti, ampak to ni razlog, da ne bi mogla ubogat. Če ji boste sedaj odpuščali - ah saj si v puberteti zato ne ubogaš, pol to ne bo ok. Zdaj je obdobje ko te preizkuša in te skuša okrog prinest. Če je sedaj ne boste "zašpanali" pol tudi kasneje ne bo ok.
Jaz vem, da nisem bila dosledna in sedaj marsikaj gor plačujem. Narete napake se dolgo odpravljajo.
Bela je tam nekje do 6-7 mesca lepo ubogala, potem pa je začela z manevri in takrat smo popuščali, ker "Bela tak al tak lepo uboga, samo danes je pač malo smotana" Smiley
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #1085 : torek, 18.04.2006 : 15:44:28 »

In kak odpravljat probleme. Vadit odpoklic in na mestih, ker veš da bo bolj gluha je pač ne imet proste (med tem časom se tudi veliko z njo ukvarjat, da te pa vseeno uboga na povodcu). V glavnem ne ji dat možnosti, da bo "gluha". Dretje za njo na 10m nima smisla. Raje jo met na dolgem povodcu (ona misli, da je prosta) - ne na fleksiju (ta rahlo zateguje in ga čuti) in ko ne čuje dobro jo pa malo pocukat in ko pride dobi nagrado. Pač naj ugotovi, da tvoje besede "delujejo" tudi na daljše razdalje Wink
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #1086 : torek, 18.04.2006 : 15:59:12 »

Koliko pa je tvoja stara Aska in katera pasma?
Mi ne hodimo v nadaljne šolanje saj so mi rekli, da samojedi niso najbolj za te izpite in naj gremo raje na agility. V našem kraju je šola prilagojena bolj nemškim ovčarjem, agility-ja nimajo kakor so mi rekli, tako da ne hodimo nikamor. najprej smo mislili, da bi šli v LJ ampak nam časovno ne znese, saj popoldne igram še vlogo šoferja na razne obšolske aktivnosti svojih otrok.
Kaj pa se v šoli učite?
Aska je pasme Aljaški malamut, stara pa je 1 leto in en mesec. Glede teh opazk, da ti naši polarci niso sposobni za izpite, ne verjamem, bolj je v nas, ker preveč popuščamo, se pravi , da delamo napake odvisno. Je pa tudi res, da jih v kakih pasjih šolah nimajo preveč radi in bolj prisegajo v Nemške ovčarje ipd pasme, ki niso tako samosvoji. Učimo se osnovnih vaj (prvo pozornost, poleg, sedi, prostor, odlaganje tako v prostoru kot v sedi položaju, odpoklice, srečevanja psov ipd, seveda pa vmes veliko igre).  So tudi polarček vodili slepe, pa v KD-ju kamor z Asko hodiva je med ruševinarji ena malamutka.  

Tole z preizkušanjem pa kar lepo drži. Je moja tudi tja do 10 mesecev kar lepo ubogala že, sedaj stanje malce slabše. V gozdu pa moja tudi ne bo ravno zaradi lovcev spuščena, na travnikih pa ja.
lp
 
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #1087 : nedelja, 23.04.2006 : 19:17:10 »

Hojla, da vas malo "na noge spravim". Ali poznate koga, ki psa hrani s ProPac? Jaz je imam doma cca.20-25 kg, saj je naša več noče jesti. Prej jih je veselo jedla sedaj pa jih tudi povohati noče. Trenutno ima Nutro, v petek pa dobim Bosh, ki ji je bil kot vzorček najbolj všeč. Upam,da bo to res hrana, ki jo bo jedla, saj smo izčpali vse dane možnosti. Nutro sicer poje - počasi, tako da smo malo v dvomih ali poskusimo zamenjati za Bosh, glede na izkušnje s testerjem ali naj kar ostanemo na Nutru, čeprav ji najbolj ne tekne. Skoraj zagotovo pa sem počasi v eno - da kompliciram, mar ne?
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #1088 : nedelja, 23.04.2006 : 20:06:33 »

ajči če se le da ostai vsajn na nutru, bosh ravno ni najbolj kakovosna hrana za pse..lp
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #1089 : nedelja, 23.04.2006 : 20:17:57 »

Jaz mojega hranim z Boshom in se čisto obnese (mislim, da nisem edina, ki tako misli). Pes je za svoja leta zivahen, ima kvalitetno dlako in, kar je najbolj pomebno, nima nobenih zdravstvenih težav. Dokler bo tako, ga bom hranila z njim.

Glede teh težav, ki jih ima ajči, pa mislim, da že pozna moje mnenje tako, da se ne bom ponavljala.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #1090 : torek, 25.04.2006 : 09:03:54 »

Pa saj zdaj v bistvu mi nimamo več težav, ker vsak dan poje svoj obrok. Kot sem že večkrat napisala je Aja svoje brikete jedla brez problemov (sedaj jo malo naokoli prinesem in ji jih vsak dan eno pest vmešam v Nutro), da je nastal problem smo krivi mi ker smo nasedli kinološkim nasvetom po radiu - ali pa smo si jih napačno razlagali, da ne bom komu delala krivice.

Za nasvet glede izbitre hrane vas sprašujem bolj zato, ker imate s psmi več izkušenj kot mi (tudi mi jih pridobivamo in bomo drugič marsikaj vedeli). Za hrano Bosh sem slišala zelo veliko pohval, poleg tega sem vidla, da so ji izredno dobri (Premium), pri vet. pa so mi rekli da je dost kvalitetna saj ima veliko zelenjave.... Po drugi strani slišim, da je Nutro, ki pa ga poje čeprav ne s takšnim apetitom, bolj kakovosten in poleg tega cenejši od Bosha. Mogoče malo kompliciram, toda zakaj ji ne bi nudili to kar je zanjo najboljše in najpametnejše, v forumu pa se mora nekaj dogajat, vi imate v 99% zelo dobre nasvete...

Uživajte v sončku
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #1091 : torek, 25.04.2006 : 10:50:40 »

Bosha še nisem poskusla. Sem pa poskusla Nutro. Bela ga je mela kar rada. En čas sem kupovala tak, eno vrečo Royala, eno vrečo Nutra. Zdaj pa še samo Royal (ker Nutro nima 4kg vreče, ampak samo 2kg - nekaj takega in potem večjo) Wink
Je pa res, da je Bela zelo raznoliko hrano. Nekje 1/4 njene hrane so briketi, ostalo pa kuhana in nekaj konzerve.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #1092 : torek, 25.04.2006 : 11:49:26 »

Bela kako pa letos rešujete probleme z dlako? Jaz prvič izkušam kaj to pomeni. Vedno sem govorila, da ne bom imela psa, če pa že, bo pa majčken in brez dlak. 100% pa ne bo v stanovanju. Evo, trditev, da se zarečenega kruha  največ poje pri meni drži kot pribita.
Koliko časa bo pa tole česanje trajalo? Jaz jo češem najmanj 2x dnevno in napolnim vrečo
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #1093 : sreda, 26.04.2006 : 19:02:14 »

Ajči: krtačimo, krtačimo in krtačimo in upamo, da bo čimprej mimo Smiley. Pa saj ni tako hudo. Pač, dlaka je povsod. Fant je najbolj jezn, ko vzame z omare sveže opran pulover in na njem najde metersko skodrano dlako Smiley. Drugače pa ni sile, se letos dosti manj misi in sem prav vesela. Izgublja samo poddlako in skoraj nič krovne, tako da raje vidim, da se magari celo leto tak misi, kot pa da gre vse dol, ker tisto pa je obup. Ampak smo tudi to preživeli. In ko si mel dlak puni kufer, se ti je Bela prišla pocartat, ti dala enega slinavega lupčka in si pozabo na jezo Wink
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #1094 : sreda, 26.04.2006 : 19:04:06 »

Glede trajanja: moja ko je zgubla vso dlako, je trajalo nekje mesec in pol. Zdaj pa ko gre samo poddlaka pa že dva mesca.
Logiran
Strani: 1 ... 68 69 70 71 72 [73] 74 75 76 77 78 ... 129   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines