mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 11:36:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Re: Nace, Struna in Diva
Strani: [1] 2 3 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Re: Nace, Struna in Diva  (Prebrano 13409 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« : petek, 02.11.2007 : 23:24:29 »

Pozdravljeni.
Kolegica me je opozorila na vas da oddajate mlade mešančke mopse. Prečitala sem tudi kar je bilo napisanega o oddaji (prodaji) teh psov. Razumem vas, da iščete idealen dom za pse, da je finančna kriza ob skrbi za vse uboge živali, ampak vse skupaj se mi zdi malce pretirano. Pišem vam odkrito, brez prikrivanja in zato mi prosim ne zamerit.
 
Doma imamo ******, **********, do sedaj redni pregledi ter ceplenja, drugih težav ni, torej ali smo dobri in skrbni lastniki, ali imamo srečo s psom. Jaz mislim da prvo! Sterilizirana ni, ker strošek ni majhen za takega psa ni nam pa težko med tistim časom pazit našo psičko.
Skratka da ne zaidem s teme, psi so mešančki kar se jim vidi in marsikoga - tudi mene- to ne moti, moti pa me res ta način o izbiranju lastnikov in kdo da več.  Sam malce poglejte oglase na bolhi (verjetno ste jih, pa tudi jaz sem tam zasledila vaše kužke). Marsikdo se potem raje odloči kupit psa na bolhi, dat zanj 300 €, nobenih stroškov kastracije in sterilizacije, nobene pogodbe, nič! In potem tudi če se ga naveliča (velikokrat) ga bo prodal brez obveznosti naprej. Kaj pa se dogaja pri vas - psa prodat najboljšemu kupcu, plačat sterilizacijo - kastracijo, in potem še po možnosti preverjat kaj se s psom dogaja, imet lastnika pod nadzorom in tako naprej. Razumem in vem kaj se dogaja v določenih družinah, ampak to me je pa presenetlo. Ne vem kakšna so vaša merila o izbiri primernih lastnikov, ampak veste, tudi nekdo ki bo za psa pripravljen odštet 1400 € (seveda pasemskega) se lahko psa naveliča, ali pa zanj ne more skrbet z pravo ljubeznijo.
Če boste malce realno izbirali lastnike se tudi jaz javim in bi z veseljem vzela enega, najraje samčka, ki bi ga dala tudi kastrirat, ampak nisem pa pripravljena licitirat zanj kot da so ne vem kaj. Halooo, to so mladički, mešančki, ki iščejo skrbne in ljubeče gospodarje, ne pa finančne mogotce!
Upam, da se boste glede res ljubkih mladičkov prav odločili, kajti  kot sem napisala - 300 € na bolhi (včasih tudi 200 ali 250) in nobenih obveznosti, in to vaše iskanje primernih lastnikov ni primerljivo, je pa cenovno gledano na isti ravni.V vsakem primeru pa bodo psi tisti, ki bodo potem živeli na vaših odločitvah!
Torej za konec - sem ena od verjetno ogromno kandidatov za posvojitev, ampak ne mislim licitirat!!!!
 
V upanju da se boste odločili v dobro malih stvarc


********


Vam bom odgovorila kar tule, ko pač spremljate temo in berete... Ne licitiram, licitirate lahko vi malo višje v posebnih temah, namenjenih temu. Kaj vas torej zadržuje, zaradi mene res lahko kupite za 200€ psa brez obveznosti. Ne silim nikogar v posvojitev in pričakujem, da tudi vi mene ne v oddajanje živali pod pogoji, ki jih določate vi. Pa smo zmenjeni.
 
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1 : petek, 02.11.2007 : 23:27:32 »

Za crknit, res. Pa kje ste takrat, ko oddajam ostale pod enakimi pogoji??
Logiran

Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #2 : petek, 02.11.2007 : 23:31:03 »

Za crknit, res. Pa kje ste takrat, ko oddajam ostale pod enakimi pogoji??

Točno to sem tudi jaz pomislila. Za unim vred - za crknit.  Roll Eyes Mislim, folk ej ...
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #3 : petek, 02.11.2007 : 23:32:15 »

Počasi se mi začenja sanjat, kakšna vprašanja vse dobivaš. Utrujajoče, da ne rečem česa drugega.   Huh
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #4 : petek, 02.11.2007 : 23:36:39 »

Joj, ko sem prebrala tole zgoraj-sem lahko samo jezna. Niti slučajno si ljudje s takšnim razmišljenjem ne zaslužijo nobenega psa. Potem pa res ni čudno, da se toliko ubožčev znajde na cesti.
Res, ne morem verjet. Roll Eyes

Čisto prav je, da so kriteriji postavljeni tako kot so in prav je, da bo tisti, ki si bo želel enega od teh psičkov tudi zanj plačal. A ni zadovoljstvo ravno v tem, da namesto enemu vzreditelju nakažeš denar nekomu, ki pomaga zavrženim psom in s tem omogočiš, da bo rešen muk še morda kateri drug kuža. Meni je to povsem normalno in prav.... Smiley

Tiste kužke in dobičkonosce, ki jih je pa zaslediti na bolhi pa... Roll Eyes....pa lastniki, ki kupijo te ubožce in potem nimajo nobenih obveznosti...halo...a tam se mar kupujejo igrače ali kaj? Zavrzi po potrebi...mislim, kako ni ene sram sploh tako razmišljati!  Undecided Lips Sealed
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #5 : petek, 02.11.2007 : 23:37:22 »

Sicer je pa vse za nekaj dobro. Od 19:32:56 dalje je moj telefon nem. Sem že nekajkrat pogledala, če sploh še dela  Grin.

P.s. Ne prodajam jih  Smiley.
Logiran

steva cenejac
odvisnež
*****
Sporočil: 542


« Odgovor #6 : petek, 02.11.2007 : 23:42:53 »

Mopsa iz zavetišča - vse kar sva zmeraj hotla. K. mopsa, jst pa psa iz zavetišča  Roll Eyes.

Vem, da jih boš oddala v primerne roke, še bolj pa upam, da boš kaj tudi "zaslužila". Pa čeprav izpadeš karkoli že. Tisti, ki te poznamo že vemo, kako in kaj. Smiley

Lp
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #7 : petek, 02.11.2007 : 23:51:42 »

Joj, joj prejoj. Kakšen naval na tri boge mopske.

Pri vseh takih in podobnih primerih se žal izkaže, da ljudje večinoma še vedno kupujejo psa samo glede na ceno. Čim ceneje tem boljše, saj je vseeno če je samo podoben pasmi, saj je vseeno če je/bo bolan, saj je vseeno če prihaja od mame, ki jo izkoriščajo za zaslužek...prav vse je vseeno samo da je poceni. Če ga pa lahko dobiš celo zastonj...ja potem pa navali.

In ti, kdorkoli že si, ki ne misliš licitirati. Noben ti ne brani nakupa psa na bolhi pri preprodajalcih. Nesi svoj denar tja in podpiraj te ljudi še naprej, da bodo lahko še naprej nemoteno izkoriščali živali za svoj zaslužek. Ja, tudi preverjali te ne bodo prav nič, ker jim je popolnoma vseeno za psa od tistega trenutka ko so dobili denar. Izvoli. Bog ne daj, da bi s svojim denarjem naredila nekaj dobrega in pomagala komu, ki res potrebuje pomoč. Bogi, bogi človeček. In da si sploh drzneš primerjati Polonino delo s tistimi izmečki na bolhi. Sram te bodi.

Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #8 : sobota, 03.11.2007 : 00:03:37 »

Grozno, Smetka, za crknit -
ne vem, ali od smeha ali od joka, ampak verjetno od drugega, glede na to, da je pisemce očitno mišljeno resno.
Edino en point pa ima tale gospa - res, niti če bi postavila "ceno" 300€ se ne moreš zavarovat pred trmami, ki so se vpičile v "Jaz hočem mopsa in to takoj danes!" In žal ob tem obstaja verjetnost, da bi jih bolj kot te (bogatejše) trme imela rada in zanje skrbela celo tale tetka, pa čeprav je tudi sama pravzaprav le ena izmed njim podobnih!
Pa naj kdo reče, da je simpl izbirat lastnike psom...

P.s.: V prihodnje ti pa želim čimbolj "grde" najdenčke - bodo vsaj imeli kako šanso za normalne lastnike! ( Shocked A je kdo rekel, da obstajajo "grdi" psi??  Angry )
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #9 : sobota, 03.11.2007 : 00:16:50 »

Prvič, ko sem dobila vsesplošnim očem všečno žival v oskrbo, sem skoraj dol padla od presenečenja. Nad tistim, kar je sledilo... in od takrat sem vsakič manj vesela vsakega, ki ima dolgo dlako, je posebne barve, je majhen itd. Vedno znova ista zlajnana pesem. A koga v kaj silim?
Logiran

king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #10 : sobota, 03.11.2007 : 00:35:45 »

Meni nekaj ni jasno-a si res toliko Slovencev želi mopsa?  Shocked
Ali je fora v tem,da so kao zastonj?  Undecided
Ker meni se zdi,da če si želiš točno določenega psa,ga greš pač kupit.
Ali pa ne.... Undecided
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #11 : sobota, 03.11.2007 : 00:48:04 »

Ne, samo v naši slovenski naravi je, da smo pripravljeni na zastonj klobase it tudi 100km daleč. Tudi če nismo niti malo lačni in če klobas sicer sploh ne jemo. Z mopsi je isto.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #12 : sobota, 03.11.2007 : 09:19:15 »

Jaz samo nekaj ne razumem...

Po čem sklepa, da je treba Poloni solit pamet Huh ?

Če so postavljeni določeni pogoji se z njimi strinjaš ali pač ne. Tako je na celem svetu.
-Se strinjaš s pogoji registracije na forum, se registriraš, če ne, pač ne. Ne soliš pameti, tistemu ki jih je postavil.
-Se strinjaš s pogoji upravljanja vozila v prometu, voziš po pravilih, ki veljajo za vse. Ne soliš pameti policaju, da pa bi pa brez zakonov bilo bolj fajn se peljati naokoli.
... joj koliko je še možnosti primerjav, saj jih srečujes vsepovsod v življenju Roll Eyes

In končno...
-Se strinjaš s pogoji o posvojitvi živali, jo posvojiš, če ne pač ne. Pa naj bo to xyz mešanec ali pa podoben mopsu. A je res treba, da en laik soli pameti nekomu, ki že ima toliko (žal veliko slabih) izkušenj. Kako si sploh drzne postaviti svoje pogoje (v stilu; ko boste prišli k pameti, vas bom rešila enega revščka) Shocked Ajoj, no Undecided
Logiran

Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #13 : sobota, 03.11.2007 : 09:33:30 »

no, pa da vprašam takole, tiste tapametne:

kako bi vi naredili selekcijo, psi so samo 3je, interesentov pa malo morje? (no ja sedaj očitno ne več, ko se je postavilo vprašanje donacije)

verjamem pa, da Polona ne bo dala psa nikomur, za katerega bo menila, da ni pravi, pa čeprav bi doniral 1000€.

LepDan
Logiran
cink
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #14 : sobota, 03.11.2007 : 09:50:27 »

No vse tole kar pišete pa ni tako enostavno. Sicer nisem pravnik, vendar menim, da je Zavetišče registrirano verjetno kot neke vrste neprofitna organizacija? (Ali se motim? Ker če je d.o.o ali d.n.o pol je tole kar pišem naprej brezveze Smiley). V kolikor se pa greste za določene pse licitacijo glede donacije gre pa pri tem za profit in zaslužkarstvo in bi vas lahko kdo prijavil davčnemu inšpektorju...

Pa ne me zdaj napast, sam se za te pse ne zanimam (imam psa, ko sem se odločal za psa sem se zanimal  tudi že za pse na Horjulu, vendar sem se na to odločil drugače, vzel sem pač pasemskega - pa ne za na kavč, ko o tem tako radi pišete tukaj)  samo opozarjam na mogoče probleme...
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Re: Nace, Struna in Diva
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines