mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 01:35:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Goltanje hrane
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Goltanje hrane  (Prebrano 7221 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
KIN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


« Odgovor #15 : sreda, 31.07.2002 : 08:10:04 »

Včeraj sva mu kupila kongota. Kin je zelo užival ob pogledau nanj, ker kakor se ga je s tačko dotaknil se je ta premaknil. V kongota sem mu dala tudi brikete, vendar jih večina takoj ven popada tako, da jih takoj vse poje.

Imam pa še en problem. Vedno ko mu nesem hrano se sploh noče umiriti in mi zelloooo otežuje delo z odstavo posode.Kako naj mu to preprečim?! Sad Sedi sem ga že nekako naučila, vendar pri posodi to velja samo 1 sek. Še ena stvar je. Ko me vidi,da mu pripravljam hrano začne tako lajat, da bi ga najraje kar v predsobo zaprla.Ve da jo bo dobil, vendar ne vem zakaj potem laja?! Hvala vsem za odgovore.
Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #16 : sreda, 31.07.2002 : 10:28:58 »


KIN... IMAVA POVSEM ENAK PROBLEM Z NAJINIM THOROM. KO ZASLISI KASTROLO, SE MU STRGA! Da bi sedel... ni šans. Če ga hočem umiriti, laja, pa tud ugrizne lahko. Če posode ne slisi, vseeno tocno ve, da je to ta trenutek.

Tako da bojo odgovori dobrodosli tudi pri nas Cheesy

LP

Thor
Logiran
altervita
gost
« Odgovor #17 : sreda, 31.07.2002 : 10:55:50 »

a ni halicanum enkrat pisal o tem, al je bla Jasna? Suhe brikete pa malo večji nej bodo. Pa pri mladem tako počet, ker bo kasneje pač "goltač". In se tako navadi grist preden pogoltne.

Pri mojem Barku pomaga tudi to, da jé iz posode ki jo postavim v višino njegove glave tako da se ne sklanja, ker on ima pa potem še z ispahovanjem in bruhanjem probleme. Enako je za pitje vode. Vedno ima posodo na višini. Konkretno, imam kar gajbico in gor postavimo posode.
Logiran
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #18 : ponedeljek, 05.08.2002 : 09:37:49 »

Poskusite prestaviti posodo kar tako, večkrat na dan (naprimer jo pomijete), ne da bi mu dali v posodo kaj hrane, ali pa mu daste notri samo nekaj briketkov ali kak drug priboljšek.
Logiran
Jasna
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #19 : ponedeljek, 05.08.2002 : 13:51:00 »

altervita,
imas prav, halicanum je o tem pisao in to velja za tiste najmlajse, ko jih ucis jesti. Mi nasega Luckyja nismo nikoli uspeli odvaditi od poziranja celih briketov. Do tretjega meseca zivljenja je jeo samo mehko hrano in potem smo mi poskusili z briketi (bilo je groza ta cas) prvo ni jedeo, potem smo mu te brikete kamuflirali s pasteto, juho, smetano, maslom in vsem kaj mi je prislo pod roko. To je trajalo skoraj dve leti, da je sploh zaceo jesti ciste brikete. Danes ima 9 let in 2 meseca in se vedno pozira-golta cele brikete. Arthy (1,5 let) je pa pravi mojster v razcofavanju briketa, ta jih prezvakava, kot da hujsa. Vsaki briket dobro prezvace. Svojih 200 gr briketov telovadi 10 minut. Ne samo brikete vse kaj dobi prezvakava, da mi obcasno gre na zivce.

Mislim, da bi vzreditelji morali misliti o tem in mladice nauciti jesti pre vsega, da ne goltajo ampak da zvecijo. To se po meni edino doseze z briketi. Nama je to uspelo-zaenkrat. Dva legla smo tako pripravili - 9 mladicev - Arthy je eden od njih.

To so nase izkusnje.

LP in kar naprej poskusajte, zelim vam da uspete, nama ni z Luckyjem.
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #20 : nedelja, 20.04.2003 : 09:56:04 »

Živio!
Verjetni ima tvoj pes rad tudi konzerve?Naredi mešanico konzerve in briketov in jo daj v kongota(igračko),tako se bo pes namatral,da bo ven dobil vso hrano.Poskusiš pa lahko tudi z posebno velikimi briketi od Royal Canina,ki jih pes težko poje cele!
pa veliko sreče Smiley
lp,Pia&Co.
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205


« Odgovor #21 : sobota, 28.08.2004 : 15:35:47 »

moja psička tudi golta brikete (tehni-cal) so zelo majčkeni in je sedaj že drugi dan (včeraj zvečer in danes za kosilo za zajterk ni) ki bruha cele brikete?!!
kako naj jo odvadim tega???

nina
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #22 : sobota, 28.08.2004 : 18:05:37 »

par idej:
dvigni ji posodo na visino gobca (kar bi bilo glede na pasmo itak fino), poskusi tako, da ji v posodo das kaksno zogo ali nekaj takega, da jo bo motilo pri hranjenu, lahko poskusis s kongom (ena taka igraca - malo pobrskaj) inj ji brikete das tja notri. Na ta nacin se bo zabavala, ko jih bo brskala ven, pa se pocasneje bo morala jest, ker bodo ven padali posamicno.
m.
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205


« Odgovor #23 : sobota, 28.08.2004 : 18:45:55 »

hvala za odgovor bom dons zvbečer pri večerji probala Grin če bo uspel
bom poročala Grin sam usen ne vem zakaj vso hrano potem zbruha in v tem so celi briketi ji mogoče ne paše hrana ali bruha zato ker prehitro je?Huh Huh
mam pa konga doma tako da bomo probal dons!! Tongue
lp nina
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #24 : nedelja, 29.08.2004 : 09:50:44 »

Če se pes dere, ko pripravljaš hrano, pusti pripravljeno na pultu, dokler se ne umiri, tudi eno uro. Ko bo umirjen in se bo usedel, mu daj posodo. Če mu hočeš med jedjo umakniti posodo, naj se usede, umakni jo, dvigni, zadrži nekaj trenutkov, nato pa mu jo zopet daj in ga lepo pohvali. Če pa se ob čakanju na obrok nikakor ne more umiriti, ga pred pripravljanjem zapri v predsobo in naj tam počaka.  Hrano goltajo predvsem psi, ki so ob pripravi tako nestrpni in neučakani, da se jim potem skoraj zmeša. Kdor mirno počaka na obrok, tudi potem ne golta.
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205


« Odgovor #25 : nedelja, 29.08.2004 : 10:51:07 »

karmen!
bom dones se tvoj način porobala! Grin
bom poročala če je uspel Tongue

lp nina
Logiran
*katya*
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #26 : nedelja, 04.11.2007 : 09:05:11 »

Imam 3 mesece staro rottweilerko. včeraj večer sem ji dala brikete za pasje mladičke in je kot vedno vse takoj požla ne zgrizla ker to neje nikoli. danes zjutraj pa je imela boks skoraj ves pobruhan in tudi drisko. potem ko je zunaj spet srala je imela čist normalen drek.
Zanima pa me kako jo naj odvadim goltanja hrane?
Saj se mi zdi da je bil to glavni vzrok za bruhanje in drisko

LP Katja
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #27 : nedelja, 04.11.2007 : 09:35:01 »

*Katya*, poskusi med brikete naliti malo vode, pa bo morala najprej popiti vodo(1 dcl) nato pa pojesti brikete, jih ne bo zgoltala ampak lepo pobirala s posode, ker so malo mokri in jih je težje pobrati iz posode. Ali pa daj teniško žogico v posodo, med brikete, pa jo bo morala odmikati in bo počasneje jedla. Tako sem naredila jaz pa sedaj lepo počasneje je, nič več ne golta.

Ni pa rečeno, da je bruhala in driskala zaradi prehitrega žretja. Lahko je prej čez dan pojedla kaj kar ji ne paše. Na to pa bodi pozorna, ko greš z njo na sprehod, malo glej, kaj ti pobira po tleh! Wink
lp
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Goltanje hrane
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines