mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 14:20:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Pici-posvojitev
Strani: 1 2 [3] 4  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pici-posvojitev  (Prebrano 9769 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #30 : četrtek, 27.03.2008 : 09:29:12 »

Tudi jaz sem posvojila muco iz Horjula. Brez kakršnihkoli težav, pa sem daleč od kakšne elitne osebe. Takrat sem bila na forumu praktično čisto nova, dela zavetišča pravzaprav sploh nism poznala. Res pa je, da je bila muca taka čisto prava zame. Idealna, popolna, najboljša. Se še spomnim klica in Polone, ki me je opozarjala. Pogovor je potekal nekako tako: "Rože bo treba umaknit" - "Jih nimam", "Ponoči napada prste na nogah" - "Spim z nogami zavitimi v kovter", "Samo res je hiperaktivna" - "Vem, to hočem"... Če bi danes še enkrat posvajala žival iz Horjula (no mogoče jo pa še bom), bi moj klic zgledal verjetno podoben Ostržkinemu, v smislu: "Katerega mi svetuješ".
Treba je vedeti, da delo v zavetišču ni ravno tako, kot sem si ga nekoč v otroštvu (ko sem imela še ideje, da ga bom imela tudi sama) niti slučajno ni takšno kot si ga večina predstavlja. In traja 24/7. Aha in še nekaj kar večini ni jasno: "zaposlena" (narekovaji zato, ker službo po 8. urah lahko zapustimo in pozabimo) tam je samo Polona, tam živi in dela cele dneve in noči. Ureja kompletno vse: pse, mace (piščance in lisice Huh), čisti, sprejema klice (od katerih je 90% takih, da bi se vsak človek zjokal), birokratske zadeve, ... in nenazadnje je tudi mama, skrbnica svojih živali in človek. Odkrito povedano jaz pol tega ne bi zdržala. Telefon bi verjetno menjala na 3-4 dni, ker bi iz zafrustriranosti letel v zid.
In veste kaj (kolikor bo to grdo/čudno zvenelo): prav privoščim Poloni, da se res odloči in zapre. Da zaživi svoje življenje, ki ga zdaj pravzaprav sploh nima. Da dobi en tak "šiht" za 8 ur na dan, kjer si lahko vzameš dopust in bolniško. Da ji ostane samo 5 horjulčkov (njenih). Da jo najde en miljarder in jo do konca življenja razvaja "u iber" Tongue. Da gre lahko kamorkoli in kadarkoli se ji zahoče in da ima telefonsko številko, ki jo kličejo samo njeni prijatelji. Čeprav me ob misli na to vsakič stisne, čeprav vem, da je veliko živali, ki jo potrebuje,... Vendar tudi ona je človek. Me prav zanima koliko ljudi bi prevzelo njeno mesto?
Smetka komot me brišeš, ker sem verjetno šla čez mejo.
lp
T.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #31 : četrtek, 27.03.2008 : 09:36:31 »

Pa, porkaduš, kaj se mi tukaj gremo! Jaz predlagam da nehamo, resno... Sploh ker predvidevam, da smo vsi tukaj prisotni čisto prijazna bitja, ki bi se v normalnem življenju stvari uspela nekako pametno zmenit.

Nadja, logično, da hočeš žival, ki ti "potegne" - tudi jaz ne bi hotela take, ki bi mi jo hotel nekdo od zunaj (pa magari Smetka) "vsiliti", meni pa nikakor ne bi šla. Verjamem, da je v zavetišču dovolj tudi takšnih mačk, tako da bomo na koncu vsi srečni. S Piciko ali brez nje. In da bodo srečne tudi naše (bodoče) muce.

Pici pa je trenutno še last zavetišča, ki jo je kar nekaj časa hranilo in negovalo na lastne stroške, zato tukaj ne mislim več napletat - pač pričakujem Smetkino odločitev. Seveda ko bo malo bolj zdrava!

Amen z moje strani. Pa lep pozdrav vsem, brez izjeme!



P.s.1: Tole je bilo napisano pred Smetkinima postoma...
P.s.2: Nikdar v življenju si nisem mislila, da bom udeležena v "pretepe" za brezdomno mačko. Đizs...
Logiran
žana
rad pišem
****
Sporočil: 311


« Odgovor #32 : četrtek, 27.03.2008 : 09:57:07 »

žana, daj mi najprej ti povej, kaj bi ti tako zelo rada spremenila v delovanju Horjula    ? Saj je bolj retorično, ni ti treba odgovarjat...

Nič - ker sploh ne štekam zakaj je to naslovlejno name?
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #33 : četrtek, 27.03.2008 : 09:59:02 »

       Jaz pa SEM elitna oseba, pa nimam ne mačka ne psa iz Horjula      Neki ne štima!!! Vsi oranžni grejo drugam     elita pa taka

P.S.
Dobro blago se samo hvali!
Hecam se Wink No, to da nimam ne psa ne mačka iz Horjula in da grejo vsi oranžni domov je pa res  Roll Eyes

Ali ni bistvo posvojitve živali iz zavetišèa, da vzameš k sebi nekoga, ki dom v tistem trenutku (po mnenju vodje zavetišèa) najbolj rabi in k tebi najbolj paše glede na karakter, ne pa nekoga, ki si ga TI želiš... ?
Ne! Bistvo je, da posvojiš nekoga, za kogar obstaja največja možna verjetnost, da se bo vklopil in tam ostal in ti seveda odgovorja.
Samo mimogrede  Smiley
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #34 : četrtek, 27.03.2008 : 10:21:23 »


Pri vsem tem me zanima, kako smo vsi ostali, ki smo tudi nekega dne prvič prišli v zavetišče, našli skupen jezik s Polono? Veliko se jih vrača na obisk, jih kliče, pošilja maile... Kako je "preživelo" pogovor brez slabe volje, užaljenosti in jeze približno 400 posvojiteljev?



Se je za vprašat, a ne?  Wink
Logiran
morjeSONCE
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #35 : četrtek, 27.03.2008 : 11:17:40 »

Citat
Polona piše: Pred tem je bila komunikacija nekako takole: se zanimajo, pokličejo jutri. Od "jutri" do dejanskega klica mine nekaj dni. Od tega klica do naslednjega spet mine.... potem se pojavijo ideje o urah, ko bi bilo možno... in potem se pojavi morebitna posvojiteljica: zdajle pridem. Hja, lahko, samo ne po Pici, Pici ima zagotovljen nov dom. Prosila sem morebitno posvojiteljico, če lahko pride v sredo, ko bom imela nekoga tu. Povedala sem, da lahko dobi katerega koli drugega mačka. Je povedala, da je užaljena, jaz pa nazaj, da sem bolna in da mi ne paše, da me kdo pegla, ker se mu ni izteklo po načrtih. Pa sva se vseeno slišali še enkrat zaradi Dame.

Ravno zato pravim, da je prišlo le do kratkega stika v komunikaciji in do velikega nesporazuma. Midve še nisva imele opravka z zavetišči in sva verjetno stvari narobe vzele, tebe sva pa motile ravno ob nepravem času ... in potem je šlo enostavno vse skupaj predaleč. Sama sem pri sebito že razčistila in z očitki nehala, ker sedaj vem, da so bili neupravičeni. Če pa ve želite nadaljevati pa kar ...

Polona zavetišča ti zaradi nas "tečnob" ni treba zapreti, če je to tisto kar si v življenju res najbolj želiš in v to verjameš. Verjetno si na podobne poste že navajena, zato lahko tudi mojega mirno pozabiš, prosim! Nehajmo izgubljati čas in živimo dalje v miru.
Pa srečno vsem.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #36 : četrtek, 27.03.2008 : 11:25:46 »


 Verjetno si na podobne poste že navajena, zato lahko tudi mojega mirno pozabiš, prosim! Nehajmo izgubljati čas in živimo dalje v miru.
Pa srečno vsem.

Na kaj takega se ne navadiš, lahko jih probaš ignorirati in greš dalje. Samo tudi tega se ne da, če s tem škodiš zavetišču (odganjaš morebitne posvojitelje, saj Smetko predstavljaš kot bav bav). Zato je bilo na tvoje poste toliko postov. Kot ostalim, se tudi meni zdi zavetišče Horjul super in Smetka-kapo dol. Jaz verjamem, da tega nisi hotela, pa vendar si.
Upam, da najdeš primerno mucko zase in za svojo cimro.
Logiran
morjeSONCE
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #37 : četrtek, 27.03.2008 : 11:40:09 »

Drugače pa vem, da fotke v to temo ravno ne spadajo, tako da jih lahko administrator zbriše, če objava ni ustrezna.
Samo želela sem temo zaključiti z nečim bolj prijetnim od vsega zgoraj napisanega. Lepotec na fotki pa je Žiži, ki nas je zaradi starosti žal že zapustil ...

http://img156.imageshack.us/img156/3526/p1201703zd6.jpg
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #38 : četrtek, 27.03.2008 : 12:41:46 »


 Verjetno si na podobne poste že navajena, zato lahko tudi mojega mirno pozabiš, prosim! Nehajmo izgubljati čas in živimo dalje v miru.
Pa srečno vsem.


Ne gre se za to kaj Polona pozabi in kaj ne, ne gre se za to koliko pozitivnih postov / odgovorov je podano na en negativen post, ne gre se za to, da poskušajo ljudje svoje užaljene, razočarane poste potem omiliti, gre se za to, da grenak priokus vseeno ostane in da bodo tole brali ljudje, ki so gostje, nerigistrirani, ki ne poznajo Polone in njenega dela in se bodo vseeno vprašali: "Kaj je res?" In morda ne bojo nikoli poklicali, zaradi dvoma, ki ga s takšnimi posti nehote vsidramo naključnim bralcem v glavo in s tem delamo škodo živalim, zavetišču in Poloni.

lp
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #39 : četrtek, 27.03.2008 : 12:50:05 »

... Lepotec na fotki pa je Žiži, ...

Lepa fotka Smiley lep muc Smiley
Logiran

gaja_
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #40 : sobota, 29.03.2008 : 12:39:45 »

....bodo tole brali ljudje, ki so gostje, nerigistrirani, ki ne poznajo Polone in njenega dela in se bodo vseeno vprašali: "Kaj je res?"...

Kot zunanja, nepoznavalka dogajanja vam lahko povem kako celotno kreganje izgleda...

1.Glede na to, koliko opravka imate vi ljudje s tem forumom me prav zanima kdaj (poleg suzbe in vsakdanjih obveznosti) najdete dovolj casa za zivali?!?!?! Zdi se, kot da pridejo vedno sele na drugo mesto, saj so vasi odgovori in komentarji veckratdnevni (pa mislim, da je potrebno pred odgovor prejsnje poste tudi prebrati!?!)

 2.Kako lahko v zavetiscu ugotovijo, ce sem resen in zanesljiv clovek?! Preko foruma?!? Ce me spoznajo v zivo?! Ce pol leta na forum pisem 'Joj kako lepa mucika!!' Mislite, da ce bo kdo hotel zival za mucenje, bo prisel v zavetisce in mu bo na obrazu pisalo MUCITELJ?! Ne mi rect, da se niste slisale za igranje, prebrisanost?! Tisti, ki ima v glavi nek cilj, se bo sigurno potrudil ga doseci?! In sigurno tega ne boste ugotovile.

3.Clovek v zivljenju dela tisto, kar hoce. Tako, da stavke kot so 'Polona je boga, ker njeno dela traja 24/7, birokracija,..............bla,bla,bla......' Torej, kot sem jaz razumela, dela nekaj kar ji ne ugaja?! Cesar ne dela z veseljam?! Je prevec za njo?!....posledicno si mislim....boge zivali!!! Kot da naredis otroka, pol pa se konstanto pritozujes nad delom z njim?! Kot, da sprejmes neko sluzbo, potem pa povdarjas samo negativne situacije. Sigurno ima vsaka sluzba in vsako delo, ki se ga lotimo pozitivne in negativne strani. Razlika je samo v nas samih, in nasem pogledu na to.   

4.Vsi pisete, naj prepustimo, da zavetsce odloci na podlagi znacaja zivali, katera nam najbolj 'pase'. Kako pa naj zavetisce ve katera zival je to, ce nas ne pozna?! Ali ni bolj logicno, da sami izberemo zival, ki nam 'pase'?
Kaj niste zato naredili vseh teh forumov?! Da preberemo kaksne so zivali in si izberemo eno?!


To razume nek zunanji bralec foruma. Ali pa samo jaz. Sigurno je imela Polona zacetno in vi vsi skupaj z njo dober namen, ki pa se vedno bolj spreminja v neko zaprto skupino, kamor le redki lahko pristopijo.
Mogoce bi ob spremembi odnosov vec zivali naslo nov dom?!
Ne poznam delovanja vseh svetovnih zavetisc, poznam le enega poleg tega. In njihov nacin delovanja je dosti bolj pozitiven in dostopen, kot zgleda vas (vedno samo glede na prebrano).

PS: Kritike pametni ljudje ponavadi sprejmejo kot pozitivne in ob njih rastejo. Vasa reakcija nakazuje to 'zaprtost skupine' ki jo omenja tudi soncemorje. Ni mozno, da vsi prisotni na forumu reagirajo identicno enako. Se vam ne zdi to nerealno?!

Samo v premislek.
Lp.
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #41 : sobota, 29.03.2008 : 16:26:12 »

Gaja,
nisem članice Polonine "zaprte skupine",niti njena osebna znanka,tako,da sem popolnoma nepristranska.
Tvoj post sem prebrala 3x,pa sploh ne vem,kaj si hotela povedat?Huh Huh
Nakladanje o nečem,o čemer ne veš popolnoma nič.
Ali pa sem mogoče premalo brihtna,da bi znala brati med vrsticami.
Sama tudi oddajam mucice,pa ti povem,da se po vseh oslarijah,ki ti jih trosijo nekateri potencialni posvojitelji garantirano spremeniš,kar se komunikacije tiče.
Tudi sama sem se.
So tudi zavetišča,kjer so prijazni,dostopni in ti rečejo dober dan,nasvidenje in toliko evrčkov,prosim.
In to je vse.
Ne vprašajo kam gre žival,kako boste z njo ravnali,...Nič.
Kot,da je žival predmet.
Bi rada,da bi vsi delali tako???


Tudi tebi v premislek.

(poskušaj sama poskrbeti in oddati brezdomno žival,pa boš potem vedela,o čem ti pišem)
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #42 : sobota, 29.03.2008 : 20:07:22 »

gaja_, po tvojem priporocenem premisleku, ti odgovarjam kar po točkah:

1.Glede na to, koliko opravka imate vi ljudje s tem forumom me prav zanima kdaj (poleg suzbe in vsakdanjih obveznosti) najdete dovolj casa za zivali?!?!?! Zdi se, kot da pridejo vedno sele na drugo mesto, saj so vasi odgovori in komentarji veckratdnevni (pa mislim, da je potrebno pred odgovor prejsnje poste tudi prebrati!?!)

 2.Kako lahko v zavetiscu ugotovijo, ce sem resen in zanesljiv clovek?! Preko foruma?!? Ce me spoznajo v zivo?! Ce pol leta na forum pisem 'Joj kako lepa mucika!!' Mislite, da ce bo kdo hotel zival za mucenje, bo prisel v zavetisce in mu bo na obrazu pisalo MUCITELJ?! Ne mi rect, da se niste slisale za igranje, prebrisanost?! Tisti, ki ima v glavi nek cilj, se bo sigurno potrudil ga doseci?! In sigurno tega ne boste ugotovile.

3.Clovek v zivljenju dela tisto, kar hoce. Tako, da stavke kot so 'Polona je boga, ker njeno dela traja 24/7, birokracija,..............bla,bla,bla......' Torej, kot sem jaz razumela, dela nekaj kar ji ne ugaja?! Cesar ne dela z veseljam?! Je prevec za njo?!....posledicno si mislim....boge zivali!!! Kot da naredis otroka, pol pa se konstanto pritozujes nad delom z njim?! Kot, da sprejmes neko sluzbo, potem pa povdarjas samo negativne situacije. Sigurno ima vsaka sluzba in vsako delo, ki se ga lotimo pozitivne in negativne strani. Razlika je samo v nas samih, in nasem pogledu na to.   

4.Vsi pisete, naj prepustimo, da zavetsce odloci na podlagi znacaja zivali, katera nam najbolj 'pase'. Kako pa naj zavetisce ve katera zival je to, ce nas ne pozna?! Ali ni bolj logicno, da sami izberemo zival, ki nam 'pase'?
Kaj niste zato naredili vseh teh forumov?! Da preberemo kaksne so zivali in si izberemo eno?!

1.
Kako to misliš, "mi ljudje"Huh? In kako lahko sklepaš, da nekdo nima časa za svoje živali, če je na forumu? Pa dejmo vse mamice tule po forumu obtožit, da se ne ukvarjajo z svojimi otroci, ker spišejo na dan več kot 2 posta...kaj šele mamice, ki sodelujejo na forumih namenjenih prav materinstvu! Uf, te bi morali po tvojem potem kar zapret pa otroke odvzet al kako? Če bi kdaj v življenju res delala evalvacijo oz. ocenjevanje nečesa, ti iz prve roke povem, da takšni indikatorji nikakor ne bi vzdržali pri takšni hipotezi.

2.
Draga gaja, če bi vsaj malo prebrala - pa pusti prebrala, če bi vsaj malo logično razmišljala, bi VEDELA, da se posvojitelje ne izbira preko foruma. Ja? Je bolj jasno? Po vseh klobasah priznam, da me je ta najbolj nasmejala. Draga moja, na forumu so:
- osnovne informacije IN
- velikrat veliko več kot to: torej dodatne fotke, spremljanje živali skozi čas, če je dalj časa v zavetišču, če so zdravstveni problemi, kaj se dogaja itd. itd. itd.
- povsod se poudarja ravno to, da je treba poklicati in opraviti preiliminarni pogovor z vodjo zavetišča in se z njo meniš naprej kaj in kako.

3.
kako prijetna misel na koncu...res. Sploh ne vem kaj naj ti odgovorim, ne da bi te do konca užalila. Pa začnimo  s tem: ja kdo za vraga pa misliš da si?! Kaj pa ti veš, kakšen odnos ima Polona? Glede na delovanje zavetišča, kakor ga zahteva sam zakon in seveda dejstvo, da je vse narejeno do pikice natančno, da je vse b.p. moram rečt, da ima Polona prav fajn odnos. In UBOGE ŽIVALI...jap, seveda. Pošlji mi na mail svoj naslov, da ti zdajle ob pomladanskem času dostavim ene 15 dudarjev, ki jih boš z veseljem futrala na vsake 2 uri in seveda boš nasmejana ves čas in seveda ti noben ne bo poginil. Seveda, uboge horjulske živalice...mislim, uboga jaz, ker moram brat takšne oslarije. Upam, da se zavedaš, da obrekuješ nekaj česar zelo očitno ne poznaš?

4.
Čestitam, končno si pogruntala! Kaj misliš, da se ljudi ne povpraša kakšnega psa/mačka bi želeli, kakšno so izkušnje itd.? Seveda ljudje kličejo za tega in tega...in se jim tudi pove kaj ta in ta pomeni, kako je zahteven itd. In vsi tisti, ki so domov odšli z drugim kot so si želeli oz. vsi tisti, ki niso imeli nobenega izbranega so dobili žival primerno zase...in danes to potrjujejo prav tukaj na tem forumu. Seveda pa noben ne dobi psa za na ketno in mačko za ven. Takši so pogoji (poleg drugih), ki so vsem razloženi že na začetku.


Za konec morda le še to:
tvoj "pogled" kot nekoga nepristranskega in zunanjega kaže prav to, da očitno ne prebereš zadev prav ali pa jih sploh ne. Sklep iz tvojega pisanja. In gre za tvoj pogled...ne vseh nepristranskih.

Pa lep pozdrav Smiley
Maja
Logiran
majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #43 : sobota, 29.03.2008 : 22:47:27 »

....bodo tole brali ljudje, ki so gostje, nerigistrirani, ki ne poznajo Polone in njenega dela in se bodo vseeno vprašali: "Kaj je res?"...
Kot zunanja, nepoznavalka dogajanja vam lahko povem kako celotno kreganje izgleda...

samo eno vprašanje: kako lahko nekdo, ki se sam označi za zunanjega nepoznavalca dogajanja širnemu svetu razlaga kaj se dogaja?Huh

lp, maja Smiley
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #44 : nedelja, 30.03.2008 : 00:21:14 »


Za konec morda le še to:
tvoj "pogled" kot nekoga nepristranskega in zunanjega kaže prav to, da očitno ne prebereš zadev prav ali pa jih sploh ne. Sklep iz tvojega pisanja. In gre za tvoj pogled...ne vseh nepristranskih.


Ja, gaja_ gre za tvoj pogled, tako kot sem jaz nekoč imela kot gost svojega ampak se je zelo razlikoval od tvojega.


Jaz sploh nisem vedela, da zavetišče Horjul obstaja dokler nisem prebrala Ninkove zgodbe v prilogi nekega časopisa in tako sem pristala tukaj, kot gost/ neregistriran. Pogojev za posvojitev nisem imela, imela pa sem čas brati in verjami v parih mesecih sem prebrala vse teme od zavetišča, vse kaj me je zanimalo in vse do česa sem imela dostop. In takrat sem kot gost, preko postov spoznala Polonino delo, njeno požrtvovalnost, njeno nesebično ljubezen do živali in zaradi njenega odnosa do živali sem se odločila, da bom, ko bom imela pogoje posvojila žival pri njej.
So se pa že takrat med vsemi posti našle kakšne užaljene cvetke, ki so Polono in vse ostalo želele pokazati v slabi luči in zaradi takšnih cvet sem imela, ko je prišel dan za klic tudi sama tremo kot pred izpitom  Tongue

Zato je nastal tudi ta moj stavek, ki si ga uporabila
....bodo tole brali ljudje, ki so gostje, nerigistrirani, ki ne poznajo Polone in njenega dela in se bodo vseeno vprašali: "Kaj je res?"...


S tem sem hotela povedati, da niso vsi takšni kot jaz in da morda nekdo ne bo poklical in to samo zaradi bedarij ki jih nekateri užaljeno stresajo po forumu, ker ga bo morda strah, da je Polona res tak bav bav.

Vsem tem bi rada rekla le eno, ne ozirajte se na to kar pišejo "užaljenci" ampak poslušajte svoje srce, če ste preko postov, tako kot jaz, ali kako drugače videli v Poloninem delu  tisto pravo, pokličite, naj vas ne bo strah, lahko pa imate malo treme  Wink














Logiran
Strani: 1 2 [3] 4  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Pici-posvojitev
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines