mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 17:21:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Prekomerno izločanje kisline
Strani: 1 [2] 3 4  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Prekomerno izločanje kisline  (Prebrano 19988 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #15 : sobota, 12.04.2008 : 06:26:29 »

Imamo Basset Hounde,ki so ravno tako pasma z predispozicijo za zasuk želodca zaradi globokih prsi.Sicer pa ne drži glih,da dobijo zasuk želodca samo velike pasme.Ena izmed bolj občutljivih in k zasuku želodca nagnjenih pasem je namreč srednji pudelj.Pri Lojzu je bruhanje zelo različno,vendar če ne dobi svojega jugurta enkrat tedensko imamo takoj probleme.Če pa do tega pride pa lahko bruha tudi po 10x dnevno,kar pa na njegovo stanje po vseh operacijah nikakor ni priporočljivo.Hvala bogu,da nima nikakršnih problemov z konzumiranjem ovsenih kosmičev in Ego jugurta.Pravzaprav ga komaj čaka.
LP Tjaša
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #16 : sobota, 12.04.2008 : 10:04:29 »

Ojoj 10x dnevno Sad  To pa je potem kr obremenitev. No mi smo imeli danes zjutraj zopet tečn želodček. Na zadnje je bruhal v nedeljo in zdaj v soboto. S tem, da sem mu dajala 4 dni ranital. Ampak očitno nič ne pomaga. Ponedeljek se bliža tako da bom počakala do takrat kaj bo rekel veterinar. Potem praviš, da sta jogurt in kosmiči na vašem jedilniku Smiley  Če pomaga je to super. Pa še v vsaki trgovini ga dobiš. Po mojem se roki tudi nebi branil tega. Seveda probiotični jogurt že dobi. Komaj čakam na ponedeljek...
Lp, Irina
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #17 : sobota, 12.04.2008 : 11:29:32 »

Ja,pa probaj se izogniti vsem priboljškom in pa temu,da bi pasel travo.plus tega jaz takrat dam rajši več obrokov dnevno.Kaj pa si mu drugače dajala za jesti?
LP Tjaša
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #18 : sobota, 12.04.2008 : 13:12:43 »

Pri prehrani je pa bilo tako. 13 let nazaj, ko sta kupovala hrano še starša in mislim da še ni bilo toliko kvalitetne hrane oziroma vsaj malo se je govorilo o tem, sta kupovala to kar se je dalo dobit v trgovini. Čeprav smo mu večinoma kuhali, le občasno je dobil kakšne brikete ali konzervo. Res zelo redko.  Zdaj v teh letih pa sva bila na hills, trenutno pa na eukanuba, ker se mi zdi da se mu po hilsovih stanje poslabša. Sicer je malo bolje ampak mi ni kaj preveč všeč. Gledam pa zdaj tele nuto choice. Kaj pa tvoj je odkar ima z želodcem težave? aja pa hrana je seveda za seniorje Smiley 
Ja po travi pa obvezno bruha. Seveda si psi tako uravnavajo želodčne sokove in prej je tudi on to počel, ampak zelo poredko, potem se je pa poslabšalo.
Seveda priboljškov že dolgo časa ni več. Oziroma mu dam korenje ko kuham kosila, ker ga naravnost obožuje, ampak mislim da mu to ne škoduje? Kolikor sem brala naj nebi škodovalo. Če misliš da sem dobila napačno informacijo mi prosim povej!
No stvar danes je bila takšna, da sem se zjutraj vstala in mu dala pest briketov. okrog 7 potem pa je ob 9 bruhal, ampak ne vsebino želodca, samo rumeno tekočino. Zdaj mu dajem jest večkrat na dan. Ampak odkrito povedano ne vem če to kaj pomaga, ko pravijo naj ima vedno kaj v želodcu. Sej ne vem. Trudim se eksperimentirat s hrano , tabletami, pa se mi zdi da nič. 2 tedna nazaj sva bila pri veterinarju. Vzel mu je kri in rekel da ledvice odlično delujejo in da ima dobro kri. malo ga je pretipal in opazil da je malo na otip pri želodcu zacvilil (ampak mislim da bolj za to ker je občutljiv če ga kdo žuli po rokah, bolj kot pa da ga je bolelo). Ampak se ne morem s tem sprijaznit, ker se ne mislim eno leto kasneje obsojat da nisem poskusila še kje drugje. Zato grem po še eno mnenje.  Huh
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #19 : ponedeljek, 14.04.2008 : 05:44:09 »

Možno je,da ima tudi vnetje želodčne sluznice.Jaz svoje pse vedno hranim z Royal Caninom,ker imam z njim najboljše izkušnje.Po operaciji sem ga nekaj časa hranila tudi z dietno hrano RC Digestive Low Fat.Vsekakor je tista rumena vsebina,ki jo izbruha žolč.
Psi si z pasenjem trave res uravnavajo,če jim kaj ne paše v želodcu,vendar preveč in prepogosto ni dobro.Trava,ki jo pasejo lahko povzroči,da se poškoduje sluznica želodca in pride celo do vnetja.
Jaz svojemu psu ne smem dati kuhane zelenjave,posebno ne tiste iz juhe, od operacij dalje,ker po njej vedno bruha.Tako da zelenjavo dobi samo malo iz soparnika ali posebej kuhano in nikoli nič zabeljeno.Tudi nobenega olja ali kakšne druge maščobe.Vsa maščoba,ki jo konzumira je samo tista,ki je v briketih.Ta način prehranjevanja mu še najbolj ustreza.
LP Tjaša
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #20 : ponedeljek, 14.04.2008 : 21:53:02 »

No pa smo dali skozi obisk pri še enem veterinarju. Končno nekdo, ki je poslušal in je povedal nekaj pametnega. Če bi bila jaz pes Smiley bi imela prav takšnega zdravnika. Skratka bila sem navdušena nad pristopom in prijaznostjo, kaj šele strokovnostjo. Najprej smo se pogovorili in potem mi je svetoval. Dobila sem dvojne tablete, ki jih mora jest 2 tedna. Eno pikico smo dobili. Novo hrano. In vse to naj bi pomagalo. Če je pa kaj hujšega bo pa potrebno narediti endoskopijo. Skratka bomo videli. Res pa upam da ni kaj hujšega.
Imam vprašanje, če mogoče veš kje na netu so kakšni primeri košev za brikete? Ali pa kje tu na forumu. Sem gledala pa nič ne najdem  Huh   
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #21 : torek, 15.04.2008 : 12:13:18 »

Če bi bila jaz pes Smiley bi imela prav takšnega zdravnika.

Jaz grem vedno s takšnimi mislimi od tam in drugam sploh več ne hodimo. Držim pesti, da bo zdaj vse v redu!
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #22 : torek, 15.04.2008 : 12:31:14 »

Moj pes sicer ni imel tako hudih tezav a je bilo eno obdobje, ko je neprestano jedel travo in jo izbruhal skupaj z zolcem. Seveda sva sla s tem problemom h veterinarju. Ta mi je rekel, naj psu nikakor ne smem pustiti jesti trave, ker le-ta se bolj iritira ze tako razdrazen zelodec in naj mu takrat raje dam pol Rupuruta.
Receno, storjeno... in pes ze nekaj let nima problemov.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #23 : sreda, 23.04.2008 : 21:14:09 »

Z Rokijem že 2. teden pridno jemljeva tablete, ki mi jih je dal veterinar. Moram reč, da se mi zdi, da se počuti bolje. Od takrat, ko sva bila pri veterinarju je pa enkrat bruhal Sad  Ampak se mi zdi, da vem kaj je bil problem, ampak bi vseeno rada slišala od vas, če imam prav. Namreč prejšnji dan, ko sva bila zunaj sem imel poleg brikete in po nesreči so se mi posuli po travi. Roki seveda ni čakal na povabilo in je pridno pospravil malico Wink  je pa mislim da pojedel poleg še en list od drevja, ki je ležal na travi Sad  Naslednji dan ga je pobruhal ven, ker ga želodec predvidevam da ni prebavil. Zanima me a prav sklepam? Ali sem lahko zaskrbljena??   Huh
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #24 : četrtek, 24.04.2008 : 06:21:41 »

Ja, čisto možno je. Meni je veliko lažje, ko moj pes izbruha kakšno stvar, ker potem vsaj vem, kakšen je razlog za bruhanje. Verjetno ga je list dražil in ga je izločil. Seveda pa ga še vedno z enim učem opazuj, če bodo kakšne spremembe.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #25 : četrtek, 24.04.2008 : 07:41:37 »

Je cel čas pod lupo Smiley  Počuti se odlično. Upam, da tako tudi ostane. V nedeljo imava zadnji obrok tablet, potem se bo pa videlo ali je pomagalo ali pa je kaj hujšega. Nedelja se bliža, jaz pa vsa na trnih  Shocked  Tole je huje kot pa čakanje na kakšen izpit. No ampak tudi to bova dala skozi.

Lp, Irina
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #26 : nedelja, 04.05.2008 : 17:31:17 »

Minili so 3 tedni od obiska pri veterinarju v Toplicah. Roki že 3 tedna ne bruha SmileySmileySmiley
Dobila sva 2 tablete in so pomagale. Edina sreča je ta, da se nisem sprijaznila z diagnozo prejšnjega veterinarja in šla še po drugo mnenje. Ker, če bi ostala pri ranitalu bi se situacija iz meseca v mesec poslabšala in nebi se končalo dobro. Veterinar je rekel, da sem prišla zadnji čas.
Mogoče samo še to, da ne čakat in rajši pojdite po drugo mnenje, kjer veste, da so izkušeni veterinarji. Se splača!!!

Pozdrav od Rokija, ki se počuti odlično  Cool
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #27 : nedelja, 04.05.2008 : 18:12:00 »

Katere tablete pa je?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #28 : nedelja, 04.05.2008 : 20:01:45 »

Dobil je VENTER-za želodčno sluznico in SYNULOX-sem brala na netu, da je za pljuča in nosne odprtine. Verjetno je slišal še kaj na pljučih. Dobil je še 1/3 tabletke Ranital zjutraj. Tablete je jemal 2 tedna in sicer z brizgo direkt v usta, ker naj bi bolj pomagalo kot da mu jih zdobim v hrano.
Brizgali smo zjutraj in zvečer. Moram reč, da je kar sodeloval, čeprav mu je na koncu šlo že mal na živce. 
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #29 : ponedeljek, 05.05.2008 : 17:02:25 »

Synulox je enak kot humani amoksiklav (amoksicilin + kalvulanska kislina) in sodi med sirokospektralne antibiotike. Deluje tudi proti nekaterim povzrociteljem gastritisov, pa se proti cemu drugemu, med ostali tudi proti nekaterim povzrociteljem respiratornih obolenj.
m.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Prekomerno izločanje kisline
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines