mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 21:06:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: RAK NA PLJUČIH
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: RAK NA PLJUČIH  (Prebrano 7979 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #15 : sreda, 24.11.2004 : 23:08:01 »

slikanje in pregled smo plačiali 12.000.-sit ( apaurin, pregled in RTG slikanje).

PS: Danes sem bila pri veterinarju...pravi dokler kuža je, hodi na sprehod je še kar OK, sicer pa ni upanja in možnost na nobeno ozdravitev.



Pa brez Apaurina res ni šlo? Za slikanje pljuč se psa le enkrat obrne, lastnik si obleče zaščitni plašč in ga lahko drži in ni potrebno še takšno pomirjevalo, sploh pa ne v takem stanju kot je vajin kuža. Sama nikoli ne dovolim kakšnih substanc, če gre le za slikanje pa smo slikali že vse živo.

Drugega ti res ne preostane kot opazovanje-ko pa bo začel odklanjat hrano , težko dihat in ne bo več z veseljem vstal, bo pa napočil čas za slovo. Mislim, da do težkega dihanja sploh nebi smeli čakati....
Logiran
nikitta
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #16 : četrtek, 25.11.2004 : 00:02:48 »

Pa brez Apaurina res ni šlo? Za slikanje pljuč se psa le enkrat obrne, lastnik si obleče zaščitni plašč in ga lahko drži in ni potrebno še takšno pomirjevalo, sploh pa ne v takem stanju kot je vajin kuža. Sama nikoli ne dovolim kakšnih substanc, če gre le za slikanje pa smo slikali že vse živo.

Drugega ti res ne preostane kot opazovanje-ko pa bo začel odklanjat hrano , težko dihat in ne bo več z veseljem vstal, bo pa napočil čas za slovo. Mislim, da do težkega dihanja sploh nebi smeli čakati....


APAURIN je bil dan zaradi prvotnega namena, da se izvede punkcija in odvzem tkiva, vendar se je med tem veterinar odločil, da bi ga še slikal!

Rezultat RTG je pokazal nesmisel še odvzema tkiva in nadaljno preiskavo.

Strinjam se, da težkega dihanja ne bi smeli čakati a kakor sem rekla psa ne morem sama odpeljat in ga dat uspavat.
Pa tudi ne bi gledala, da se mi duši in matra...upam, da sem bila dovolj jasna.
Moj današnji obisk pri veterinarji je bil namen, da zvem tisto kar sem na forumu spraševala. Kaj lahko jaz naredim... IN  KAKO!
Dobila sem konkretne odgovore in napotke, strokovno razlago poteka bolezni, obnašanja, razlago RTG slik in nasvete!
Seveda, šla sem sama in osebno. Veterinar dobro pozna  našo zgodbo, ki se je zgodila pred enim letom, ko se je pes sesedel zaradi displazije kolkov. Takrat so rekli, da ne bo dočakal niti naslednji dan, kaj še le vstal. Korikosteroide ni dobro prenašal in je res bil konc...pa vendar, občutek sem imela, da Margo hoče še živet, to sem mu videla v očeh.
Dneve in noči smo bedeli ob njemu, ga vozili v Domžale k osteopatu, nosili ga na rokah ko je šel na potrebo (35kg) ...in nudili OGROMNO ljubezni in potrpežljivost.
Iz Ameriki smo naročili zdravila, ki so sicer za ljudi...in naš Margo se je postavil na noge.  Na veterini so bili zaprepadeni glede uspeha.

Še vedno pride sam po stopnicah gor in dol.
 Sedaj imam občutek drugačen in celo upanja nimam za ozdravitev.

Eto...
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #17 : četrtek, 25.11.2004 : 00:26:11 »

Punkcije zgoraj nisi omenjala, zato se mi je čudno zdelo.Vseeno pa mislim, da bi psu ves ta kažin lahko prihranili, saj si že pri prvem obisku veterinarja izvedela, da je 2/3 pljuč rakastih, pa še 14 let ima. KAJ konkretno boš ukrenila? To, da ste ga prvikrat uspeli pozdraviti, je krasno, zdajšnja diagnoza pa je ...saj sama veš. Ali je to res možno, da tvoj mož noče nič slišati o evtanaziji??!! Veterinarji pridejo tudi na dom in zares lep odhod bi psu naredila, da sta oba z njim, ko dobi injekcijo. Tisti, ki so to že doživeli, pravijo, da je videti hvaležnost v pasjih očeh. Če mož ne bo odreagiral, kot bi bilo humano, bi sama vzela stvar v roke. Vsaj ti pokaži malo več odločnosti, no.
Logiran
nikitta
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #18 : četrtek, 25.11.2004 : 06:34:47 »

Primavera, hvala za trud, ki si ga namenila pisanju in razmišljanju na to temo.

Ps: ni možno, da bi bil "tako" nehuman...mogoče se gre za tipične težke odločitve  in kar sem dojela je to: vsak nosi svojo odgovornost in vsako napačno (namerno) ravnanje je breme.
Daleč od tega, da bi bil osamljen primer osebe, ki se ne more odločit za uspavanje dokler mu pes pride do naročja in se npr. pohvali, da je nekaj dobrega pojedel! V tem primeru ni ne prvi ne zadnji. Verjetno, bo še vsak doživel, da se bo mogel poslovit od ljubljene osebe, ne gleda ali je to žival ali človek. Vsak korak v tej smeri je težak...

Včasih slovo pride kot olajšanje...za vse.  Konkretno  imam v mislih pisanje v tej rubriki oz. temi.  

Hvala za vaš čas in izkušnje, ki ste jih opisali. Hvala za kritike in primobe - vzete so bile dobronamerno. Tudi čas ima svojo vrednost!

Lep pozdrav vsem , ki ste na forumu...in ki ste pisali osebna sporočila. Hvala
Logiran
katy-l
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #19 : četrtek, 25.11.2004 : 10:49:37 »

Pozdravljena nikitta! Razumem vas kako težko se je ločiti od živali, ki jo imaš neizmerno rad. Se pa strinjam z ostalimi, ki so povedali da ste lahko samo srečni da je bila žival tako dolgo z vami. Jaz imam leto in pol starega prinašalca in si lako samo srčno želim, da bi dosegel tako lepo starost. Imava kar pogoste obiske pri veterinarju, zaenkrat ni bilo nič bolj strašnega. Ampak vem, da če bi mi povedali da ima moj pesek raka in da kljub operaciji se njegovo stanje ne bi izboljšalo - dolgoročno, bi se odločila za uspavanje. Tudi če bi bilo slovo težko mislim, da bi manj trpel. Življenje bi mu podaljševali zaradi nas sami in ne v dobro psa.
Nisi pa še točno povedala kaj meni tvoj mož!?? Kakšne so njegove besede na vse to? Kj je pa mislil do kdaj bo pes živel?
Logiran
P5ra
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 23


« Odgovor #20 : petek, 26.11.2004 : 00:40:41 »

Res ni osamljen primer! Z mami sva do zadnjega poslušali da je Laki popapcala tri žličke segedina kar je bilo ravno edino kar je sploh še jedla v zadnjem tednu. Pred odhodom na veterino "tisti" dan sem šele izvedela da ni pojedla nič že cele tri dni ampak zdaj vem da se je bilo za očeta le najtežje odločit in rečt to je to, gremo Cry

Včasih slovo res pride kot olajšanje...kar pa tudi šele zdaj vem je to da sta olajšanje ki sem ga čutila takrat in razum ki mi je bistril glavo nekaj tednov po psičkini smrti oba izginila in je ostala le bolečina. Ne teden ne dva, niti mesec ne bo olajšal neizogibnega, crkljajte se dokler se lahko, kuža pa bo pokazal kdaj je njegov čas slovesa prišel...saj njihove očke prav nikoli ne lažejo...lažemo si le ljudje ko jih gledamo in se prepričujemo v nasprotno sram
Logiran
timi12
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #21 : torek, 20.05.2008 : 12:50:06 »

POZDRAVLJENI! ZAČELA SEM NOVO TEMO ,KER NIMAM MOČI ,DA BI PREBIRALA VSE ODGOVORE. V SOBOTO ZJUTRAJ SEM SE PO SPREHODU S TIMIJEM ODPRAVILA V SLUŽBO. TIMI JE BIL NAŠ SKORAJ 13 LETNI SHIH TZU IN RAZEN NEKIH STAROSTNIH ZNAKOV ( SLABŠI SLUH, IZPAD DVEH ZOBKOV, SLABŠI VID.... ) NI KAZAL NOBENIH BOLEZENSKIH ZNAKOV. PO ŠESTIH URAH SE VRNEM DOMOV IN SKORAJ SEM OMEDLELA. PO TLEH JE BILO POLNO KRVI, NAŠ TIMI JE PA LEŽAL NA TLEH IN ČUDNO DIHAL, HROPEL. VSO TO KRI JE IZBRUHAL. POKLICALA SEM DEŽURNEGA VETERINARJA IN NEMUDOMA TIMIJA ODPELJALA V AMBULANTO. TAKOJ SO GA PELJALI NA RENTGEN IN SLIKA JE POKAZALA, DA IMA S TEKOČINO ZALIT ŽELODČEK IN PLJUČA. VENDAR TO ŠE NI BILO VSE. POVEDALI IN POKAZALI SO MI TUDI, DA IMA NAŠ TIMI RAKASTE METASTAZE NA PLJUČIH. OD ŠOKA SEM SKORAJ OMEDLELA. DALI SO MU DVE INJEKCIJI, PROTI KRVAVENJU IN ANTIBIOTIK. TER NAJU PONOVNO NAROČILI  V PONEDLJEK. NJAGOVA DIAGNOZA JE BILA: POGIN. SOBOTNO NOČ SMO PREBEDELI OB NJEM. HROPENJE, SREP POGLED, NIČ TEKOČINE NI SPRAVIL V SEBE, NAPADI KRČEV, KAR METALO GA JE, HODIT NI MOGEL. JEZIK NI BIL VEČ ROŽNAT, SKORAJ SIV. IN DOČAKAL JE NEDELJSKO JUTRO. BIL JE VZDRŽEN, BORIL SE JE, TODA NJEGOV POGLED ....... BILO JE NEVZDRŽNO. PELJALA SEM GA USPAVAT,KER MU NI BILO POMOČI. KAKO JE MOŽNO,DA SE STANJE V NEKAJ URAH TAKO POSLABŠA, DA MU NI VEČ POMOČI?Huh??
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #22 : torek, 20.05.2008 : 13:00:50 »

Ker so pljuca zelo oziljena in se rakave celice prenesejo povsod po telesu..sigurno ni imel metastaz samo tam.. Verjetno prej ni kazal nekih znakov bolezni, kar je tudi tipicen simptom raka - ponavadi ne boli, dokler ni ze zelo razvit..

Pri moji babici so najprej odkrili metastaze na pljucih, nato pa je slo v roku 1 meseca naprej na kosti itd...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #23 : torek, 20.05.2008 : 13:30:52 »

timi12, ni treba vsega prebrati, le malo se je za ozreti okrog.
Tvoje vprasanje je bilo prestavljeno v temo Uspavanje - kdaj?, ki obravnava vprasanja o odlocitvi, kdaj je cas za odhod. Prosim, da pises naprej tja in da uporabljas normalno pisavo, saj tvoje dretje nad nami ne bo pomagalo k boljsemu zdravju tvojega psa, se manj pa k nasemu boljsemu razumevanju.

Tole je pridruzeno ze odprti temi o raku na pljucih.

Sicer pa so ustrezne teme za zgornje tezave:
- Izkusnje - rak
- Voda na pljucih
Logiran

zeno
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #24 : sreda, 02.07.2008 : 12:17:13 »

Tudi meni se je zgodilo da sem morala dati psa uspavati in to že pri desetih mesecih. Odkrili so mu metastaze na vseh notranjih organih, to se je pa zgodilo v slabem mesecu dni. Za nas je bil to velik šok saj je komaj začel z svojim pasjim življenjem. Upam da se mi kaj takega ne bo več zgodilo, vsaj ne pri tako mlademu.
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: RAK NA PLJUČIH
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines