mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 02:08:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Sisi sporoča: Povsod je lepo, a doma je najlepše...
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 23   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sisi sporoča: Povsod je lepo, a doma je najlepše...  (Prebrano 43302 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #120 : četrtek, 04.09.2008 : 13:15:32 »

frigga, ne meni se za tiste, ki pravijo da je kletka zapor za psa, ker nimajo pojma. Veš kako šele jaz mučim moja dva velika psa, ker morata bivati z nama s fantom in štirimi začasnimi mucami na 50 m2 in se morata po kavču valjati Grin. Ko pa zagledajo še kletko (pa čeprav največjo - za doge), jih pa sploh kap sune. Seveda samo take, ki kot pravim nimajo pojma o pojmu.

Naša psička je kletko sprejela kot svoj brlog in se prav rada umakne tja počivat, kadar rabi mir. Seveda smo kletko uvedli po navodilih Xene. Če je pes par ur dnevno v kletki, mu ni prav nič hudega. Jaz sem se je tudi izogibala kolikor dolgo je bilo možno, ko pa si je iz pulta postregla tablete proti alergiji, je bila pa mera polna. Če bi ukradla in pojedla celo škatlico Ketonalov, se verjetno ne bi dobro končalo. Prav tako lahko pes požre npr.plastično vrečko ali pa le kos nje, pa naj se mu kje zaustavi...pomoje je kletka tudi za varnost psa, ne samo naše stanovanjske opreme Smiley.

Boš videla, da bo kletko lepo sprejela. Pa kakšno res mehko in udobno ležišče ji daj notri Wink. Mi imamo kar Dollarjev jogi, narejen po meri Smiley.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #121 : četrtek, 04.09.2008 : 13:16:49 »

Pa saj ne gre samo za neko neškodljivo uničevanje - psica dejansko lahko naleti na kaj NEVARNEGA, ŠKODLJIVEGA ali STRUPENEGA. Tukaj NI KAJ za razmišljati, dlje ko odlašaš (in se pustiš ostalim odvračat od te ideje), večja bo škoda.

katarina
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #122 : četrtek, 04.09.2008 : 13:19:51 »

Frigaa, jaz sem ena izmed tistih ki je bila dolgo časa odločno proti boksu. Da najina psica pa že ne bo v boksu. Pa smo dolgo časa raje vsak teden 3x kupovali nove rjuhe in posteljnino (ker je vsega doma že zmanjkalo), pa menjali blazine na kavču pa prevleke, pa pospravljali, pa se sekirali ker je bilo vse spraskano itd...Potem je bilo pa enkrat dovolj in sem lansko leto kupila ta največji Savičev box pa njeno ležišče zabasala notri in vse skupaj postavila v predsobo in čakala kako bo Biba reagirala (aja, Biba je bullmastifka stara 8 let). In tamala pride, malo povoha gre noter, se uleže in zaspi. In meni se zdi, da na začetku skoraj 14 dni sploh ni hotela ven priti. Boks je popolnoma osvojila takoj in ga vzela za svojega brez kakršnihkoli ceremonij. Ko jo je strah grmenja ali petard ga še pokrijeva in se prav vidi kako se počuti varno. Boks je cele dneve odprt in lahko hodi ven in noter (čepra je prostovoljno več noter kot kje drugje) razen če je sama jo zapreva, dava igračko, kakšno žvako in vodo. Hrane nima na razpolage cel dan, ker moramo paziti na linijo.

No, res pa je da mi je da mi je malo za tem ko ga je dobila ta isti box zdemolirala, odstranila stranico in šla uničit nov kavč. Potem smo boks popravili in od takrat nimam več nobenih problemov. Biba ima boxs za svoj prostor.

No, sedaj sem ena izmed tistih, ki definitivno priporoča boks. Jaz sem imela sicer srečo s tem, da ni nič protestirala kljub njeni starosti, vsekakor pa jo začni čimprej navajati na to.
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #123 : četrtek, 04.09.2008 : 13:23:19 »

Upam, da se ni narobe razumelo - jaz nimam nič proti boksu, napisala sem samo, da sem jih že slišala, kakšna da sem, ker bom psičko zaprla not. Trenutno sem že v fazi iskanja primernega. Wink
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #124 : četrtek, 04.09.2008 : 13:38:05 »

Eh, pa saj je samo papir. Grin

Župa si je že tudi privoščila podobno žurko. Časopis, ki se odlaga na nizko poličko na hodniku, je razcefrala v prfaktorje po celi predsobi. Ko sem prišla domov, je slišala le moj, v sebe potegnjen, AAA ... kaj si naredila? Shocked Ko sem videla, da je le časopis, sem se v sebi nasmehnila in oddahnila ... uh, samo papir je Grin. Ni bilo skakanja in veselega pozdravljanja, ona je le stala na prehodu predsobe v dnevno in me s povešeno glavo gledala, kako tiho pobiram papirčke. Sva imeli nekaj minutni molk in ignoranco, pa je pomagalo.
Nekaj časa sem še igrala dežurnega policaja, zdaj pa pusti papir pri miru. Smiley

P.s.: Dokler ne najdeš boksa, ji lahko gibanje omejiš na en prostor, brez "motečih" elementov.
Logiran
catjusa
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 532


« Odgovor #125 : četrtek, 04.09.2008 : 13:41:47 »

frigga- ti, ti, ko skrbiš da kuža ne bi pojedel kaj zanj strupenega Smiley no naša ni ravno tako navdušena nad boksom, samo sem ga pomoje "u kamn", ker je preveč zaprt (čisto navaden plastičen boks). Tega ima sedaj v avtu, za doma nimamo nič še. Trenutno sem ravno v iskanju novega boksa, primernega za njeno velikost, pa da je tud za v avto Smiley mogoče bom še malo počakala, da dokončno zraste, da ne bo še ena brca v temo, pa bo za silo tastari Smiley Tako da raje kupi večjega kot manjšega.

Bom kar tukaj vprašala: a ma kdo izkušnje z boksi in majhnimi avtomobili (twingo, getz)... Problem imam ker če kupim večji boks imam avto sam za 2... mogoče bi vseeno rada avto v katerem se lahko peljejo 3+pes Smiley Aja, to da naša ne mara vožnje ne spremni dejstva da se vsak 3x na teden ne pelje vsaj 15 min SmileySmiley
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #126 : četrtek, 04.09.2008 : 13:57:15 »

Catjusa, vožnje lahko prilagodiš situacijam.
Naša se vozi na zadnjih sedežih in na daljših relacijah spi raztegnjena z vsemi štirimi od sebe. Če kdo sedi še zraven nje, se pač stisneta Wink. Če nas je več, pa sedi pri meni od spredaj (takrat nisem voznik) na tleh pri nogah, pri tem dam sedež čisto nazaj. To zadnje velja le za kratke relacije.
Logiran
catjusa
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 532


« Odgovor #127 : četrtek, 04.09.2008 : 14:00:42 »

Ne ostajam pri boksu, ker le tako ji je najmanj slabo- očitno ker je njen prostor in ker se lahko namesti... pa še nočem da mi skače mala zverinica po avtu. Vožnja na tleh pri sovozniku je bila preizkušena 1x in nikoli več.... no bom več napisala v njeno temo Smiley da ne bomo sisi smetil tukaj...
Logiran
majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #128 : četrtek, 04.09.2008 : 14:02:28 »

Anja, mi smo super kletko kupili v Trbižu (prostorna, pa še draga ni bila), mala jo ima ful rada, notri ima dovolj prostora za svoj prostor, igrače, šalico z vodo... gre pa rada noter tudi ko so vara odprta in smo vsi doma Grin
mirno jo puščamo samo doma in še nikoli ni ničesar niti prežvečila, kaj šele uničila!

Lp, Maja Smiley

Upam, da se ni narobe razumelo - jaz nimam niè proti boksu, napisala sem samo, da sem jih že slišala, kakšna da sem, ker bom psièko zaprla not.

čudno, da se niso strinjali, da moraš tako nevarnega psa zapret v kletko Roll Eyes
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #129 : četrtek, 04.09.2008 : 14:10:42 »

frigga, če boš kupovala kletko, kupi znamko Savic (upam, da ne bom kregana, ker je reklama sram), ker so res močne in kvalitetne. Moja kolegica si je kupila eno cenejšo (ko jo primerjam z mojo ima ful tanjše štangice, zatiči so pa čist zanič, samo palčke, da se ja nič ne zatakne nikjer...), pa je njeni dalmatinki uspelo zgoraj odpreti vratca in se zbasati ven. Pri tem si je grdo poškodovala mišico na nogi, ker se je na silo vlekla ven čez ozko špranjo in je bila vsa stisnjena.
Logiran
Micika
rad pišem
****
Sporočil: 445


« Odgovor #130 : četrtek, 04.09.2008 : 14:14:35 »

Je, a ne. Sej nisem vedla, ko sem prisla domov, al naj se smejem al jokam. Grin

Tudi mi smo že imeli po celem stanovanju raztreseno hrano (semena) za papagaje in seno za glodalce... Ni kaj, tele pasje buče znajo biti pravi umetniki Grin

Se strinjam - boks oz. omejitev prostora (tam kjer ne more narediti škode oz. se poškodovati) je odlična rešitev.
Logiran
NusaInKlaj
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #131 : četrtek, 04.09.2008 : 20:27:49 »

Joj  Shocked Je pa imela velik uničevalski pohod.  Smiley To mi je tako znano...
Midva sva mu poskušala omejiti prostor na kuhinjo. Pa se je takoj naučil odpirat vrata. Nato sva zavezala kljuko k omari z vrvico,ker ključa od vrat ni bilo. Pa sva prišla domov in je bila omara sred hodnika  Shocked vrata pri kljuki so bila pojedena  Tongue. Kljuka pa ena vlka gmota polna luknjic od zob. Morala sem uporabit smisel za humor. Ti drugo ne preostane.
Poskušajte jo navaditi na box. Je že nekaj napisanega, kako navaditi na box.
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #132 : torek, 09.09.2008 : 22:36:42 »

Bok, jst sem... mimogrede, pa povejte, če nisem luštna Cool
http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/3xGcdCt4pfspXOri.v.jpg

Skratka, ker sem šefoma prejšnji teden kravžlala živce, sta se odločila, da se gremo čez vikend malo sprostit na Dolenjsko. Sem si mislila, super, bom spet Friggi lahko težila. Grin No, in smo šli. Je blo tooolk fajn, da sem se odločila, da naredim eno fotoreportažo.

S šefico sva šli mal do Krke na sprehod...
http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/k4A_QJVFJit7PU_u.v.jpg

Takoj, ko sva prispeli, sem obsedela kot zaklana, ker sem na drugi strani Krke zagledala tole:  Shocked
http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/5Ao30BLHRfYP1iM1.v.jpg

No, ampak se nisem pustila preveč motit... je šefica rekla, da so to sam krave in da ne rabim nič debelo gledat. No, pol sem šla mal Krko povohat (ampak res sam mal, ker mi voda zaenkrat ne diši preveč)...
http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/mElmY9IFxwQLylmt.v.jpg

Sem se šla raje igrat na travo - sem se kotalila in kotalila...
http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/lMSgK_TTK5jKf5r1.v.jpg

...in odkotalila direkt v vodo!
http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/GGnO3trnoWxBLcnA.v.jpg

Takole me je blo sram, ker se je šefica smejala... bi jo prov rada vidla, če bi se njej to zgodilo... Angry
http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/G37lsdjnunCtlI6x.v.jpg

No, pol sem se še mal igrala, nakar se gospa šefica odločijo, da mam dost in da gremo. Doma sem mal zadremuckala...
http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/nB1o5YFyZYtCLSaH.v.jpg

...pol sem se pa odločila, da je dost in šla poiskat Friggo.

Se nadaljuje...



Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #133 : torek, 09.09.2008 : 22:48:45 »

...no, Frigga je spala k ubita na balkonu, sam sem si rekla ''ne ne, takole se pa ne gremo''
http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/2hrh6N5bgGiYwbQd.v.jpg

Frigga se je vstala in me napizdila, kaj se grem...
http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/1wXSZwQ7sA1STyRn.v.jpg

...ampak ji nisem ostala nč dolžna
http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/glkx_UlDmCFWL24h.v.jpg

in kaj mi je baba stara pol naredila - skor pol glave odgriznila!
http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/cSXAsd7T5fw7XKs_.v.jpg

Tko da sem se pol zanalaš mal šlepala po njej.
http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/ag1_H3hKPUre3bDM.v.jpg

Pa mi je takole, zelo nazorno, pokazala, kaj si misli o meni:
http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/U2K3andm3sQb8wVw.v.jpg

Pol sem hotla neki čudnga sprobat na njej, sam me je odpikala po hitrem postopku...
http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/nfPVa9HqAIAmZJd7.v.jpg

Ampak se mava še zmerej fuuuul radi...
http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/V1f_wLc2djVnkd7m.v.jpg

No, tkole je blo na kratko (pravi šefica, da ne more glih vseh slik prilimat sem). Kot vidite, fajn. Lep pozdrav do naslednjič od mene.

http://mojasisi.moj-album.com/slike/12800230/o_BVbv7kiJxDve1g.v.jpg

Logiran
majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #134 : sreda, 10.09.2008 : 06:08:30 »

Odlična fotoreportaža - sam je mogla bit pa fejst užaljena, ko se je v vodo skotalila Cheesy Cheesy
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 23   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Sisi sporoča: Povsod je lepo, a doma je najlepše...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines