mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 03:08:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Že na začetku z nemškim boxerjem?
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Že na začetku z nemškim boxerjem?  (Prebrano 21413 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #15 : nedelja, 03.08.2008 : 12:28:07 »

Obstajajo pasme, ki ob zadostnem ukvarjanju res lahko živijo zunaj, ampak bokser pač ni ena od njih. Zakaj sprašuješ za mnenja? Damo ti tako svoja mnenja kot DEJSTVA, pa se vseeno ne odločiš v dobro psa.
Če psa ne moreš/nočeš imeti noter, si izberi pasmo, ki ima dovolj dlake, da lahko zimo preživi zunaj. Bolj enostavno ti ne morem napisat. Vem, da si še otrok, ampak daj PROSIM staršem za prebrat opis bokserja (link in en citat od tam sem ti navedla zgoraj).
Logiran
jatmire
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 122


« Odgovor #16 : nedelja, 03.08.2008 : 12:48:42 »

Zakaj pa ravno boxer? Vam je všeč po karakterju ali zgolj zunanjost?

Rodovnik bo imel
?
Logiran
Glossy
otrok do 14 let
*
Sporočil: 14


« Odgovor #17 : nedelja, 03.08.2008 : 13:05:56 »

Sedaj bom pa še jaz povedala svoje mnenje.
1. Lahko se lepše izražate!
2. Meni se zdi mučno imeti psa v stanovanju, ker nima svobode do gibanja(mislim za večje pse, kot so:boksar, zlati prinašalec, itd.)
3. Zakaj govorite, da smo sebični, saj nas sploh ne poznate.
4. Ne veste kako bomo skrbeli zanj, zato ne "bluzite".
5. Imamo zelo veliko ograjo, zato bo pes lahko po cele dneve zunaj.

Drugače pa! Hotela sem samo izvedeti, kaj koristnega od vas, ne pa, da mi takoj odgovrite z takšno nevljudnostjo (razen jatmire)!

Hvala za razumevanje!
(Prosim adminstratorja, da zapre to temo)
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #18 : nedelja, 03.08.2008 : 13:08:41 »

Svoboda gibanja v pesjaku? Pa kaj je s tabo? Pes rabi človeško bližino, ne svobode, gibanje dobi pa na sprehodih - ko se z njim ukvarjaš, ne tako, da je sam.
Sebični ste pa zato, ker boste za svoje veselje mučili kratkodlakega bokserja čez zimo v pesjaku.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #19 : nedelja, 03.08.2008 : 13:13:52 »

Oprosti lahko se boste še nevemkoliko ukvarjali in skrbeli za njega (ampak skoraj vsak ima 8 urno službo, šolo in druge obveznosti, tako da se cel dan sigurno ne boste z njim ukvarjali, igrali, crkljali,.. ) ampak če ga boste imelu ZUNAJ boste zelo slabi lastniki. Pes je družinski član, ki mora živeti z lastnikom v hiši,stanovanju. Ne pa da ga zaprete ven in se ukvarjate z njim samo ko se vam zljubi.
O.K., se strinjam z vsem napisanim glede boxerja in tega da ni za zunaj in da je zelo družabna pasma. Samo glede tega kar si ti luna83 napisala pa res ne morem biti tiho. nekaterim starši psa pač ne pustijo imeti zunaj in to še ne pomeni, da so slabi lastniki. mi zagotovo nismo. Psa imamo zunaj, tudi pozimi, tudi ponoči. Če je zelo mrzlo je ponoči v garaži, prav tako je v kleti če je zelo vroče in je tam bolj mrzlo. Drugače ima daljšo dlako in mu zunaj na ograjenem vrtu čisto nič ne manjka. Ima veliko naše pozornosti, kar nekaj sprehodov na dan (nekaj od mene, nekaj od očeta in nekaj od mame), hrano 2krat na dan, vedno svežo vodo,... ko gre kdo na dopust je vedno nekdo doma da skrbi zanj. Pes je srečen. Tako da soditi ljudi, da so slabi lastniki, ker imajo psa zunaj je grdo in nima prave podlage, če ima pes dovolj pozornosti, pravo dlako da je lahko zunaj in oskrbo vedno ko kaj potrebuje. Naš pes je družinski član četudi je zunaj.
Glossy tebi priporočam, da si izbereš pasmo, ki bo lahko zunaj, torej bo imela daljšo in primernejšo dlako, če bo moral biti pes zunaj. In upam, da se boste z njim res ukvarjali tako kot praviš. Seveda upam tudi, da bo pes rodovniški, če bo pasemski.
Aja pa ni napisala, da bo pes v pesjaku, ampak da ima ograjen vrt (a prav razumem?). Res si izberi primernejšo pasmo za bivanje zunaj.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #20 : nedelja, 03.08.2008 : 13:21:08 »

Glossy ... ti lahko povem, da tudi jaz poznam enega psa, ki je zelo podoben civavici, le da je mesanec, pa ga imajo tudi zunaj ... se celo na ketni ob uti ... ampak TO NI PES ZA VEN ... celo prezivel je in to dolgo casa ... po moji oceni je pes ze krepko cez 10 let, pa je se vedno tam ... no, vsake toliko ga pa spustijo, da se gre zenit po vasi in to je to Roll Eyes Angry ... tudi oni so verjetno rekli, da se bodo s psom ukvarjali ... ampak ne samo dokler bo mladicek, CELO zivljenje, pa sedaj ni tako. Ne pravim, da bo tako tudi pri vas, ampak ce je pes zunaj, lahko kaj hitro pozabite nanj ... ce pa je noter, se pa to malo tezje zgodi.

Morate se zavedati, da ni vsak pes za vse: nekateri so hiperaktivni, drugi pocasni, tretji spet taksni in drugacni. Bokser je pes, ki sodi K DRUZINI (ker je ZELO DRUZABNO BITJE!!!) ... to ni pes za v pesjak ... bomo pa cez par let brali, da mu je kost zrasla v glavi in da se mu je zmesalo. Ne, raje si omislite nekaj zelo zelo kosmatega, da bo lazje prezivel zimo zunaj v pesjaku ... vsak jo prezivi ... gre za to, da jo bo LAZJE prezivel.

Če pravite, da PES ni za noter ... potem si pa osla omislitite, ta ne bo potreboval toliko vase druzbe kot pes ... pa ko bo majhen, bo tudi simpaticen, pa vsei ga bodo radi cohljali. Cheesy Malo za hec, malo za res. Wink

Pa se en dokaz, kako zelo so psi za noter ... joj, pa se otroka imamo. To je srecen bokser ...



... lahko pa si ogledas se vse ostale slikce mojih psov, kako zelo druzabni so in kako zelo uzivajo v nasi druzbi ... tudi sedajle, ko sedim le za racunalnikom, one pa so ob meni!!!

Lp, Ursa
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #21 : nedelja, 03.08.2008 : 13:24:17 »

Psi z kratko dlako brez podlanke niso primerni za bivanje zunaj. Rajši poiščite pasmo, ki je primerna za tak "stil življenja". Boxer pri vas ne bo srečen, preživel res bo, samo ali se ti zdi preživetje dovolj?
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #22 : nedelja, 03.08.2008 : 13:25:52 »

Žalostno je, da mislite psu nuditi samo "preživetje".
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #23 : nedelja, 03.08.2008 : 13:31:57 »

Moj je pa dovolj kosmat, da bi teoretično lahko bival zunaj. In kakšno leto sva živela v hiši z velikim, senčnim, dobro ograjenim vrtom. Čez dan je bil včasih zunaj, ko sem šla v službo; če pa sem bila v hiši je pa ležal pred vrati in jokal. Zjutraj sem ga spustila ven, opravil je svoje potrebe (dobrih 10 minut), potem pa je na vsak način hotel nazaj k meni (in sem ga seveda spustila nazaj noter, da je ležal v istem prostoru, ko sem pila kavo). Ostalih 10 let svojega življenja (prvih 8 in zadnje leto) živi v bloku, pa ni prav nič nesrečen.  Smiley Lej:


S tem ne mislim, da vsak pes MORA živet noter. Ampak vsak bokser bi pa definitivno moral živet noter.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #24 : nedelja, 03.08.2008 : 13:34:17 »

Ostalih 10 let svojega življenja (prvih 8 in zadnje leto)
Khm, khm. Saj drugače mi matematika ne gre tako slabo...   Cool Prvih 9 in zadnje leto bo bolj prav.  Roll Eyes
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #25 : nedelja, 03.08.2008 : 13:34:55 »

Se ena stvar, ki ne samo da je VREDNA branja, ampak skoraj obvezna:
Nakup psa.

Sicer pa ... nisem cisto prepricana, ce je pes bokser, moskega spola mislim, primeren za ciste zacetnike.
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #26 : nedelja, 03.08.2008 : 13:37:56 »

Sedaj bom pa še jaz povedala svoje mnenje.
2. Meni se zdi mučno imeti psa v stanovanju, ker nima svobode do gibanja(mislim za večje pse, kot so:boksar, zlati prinašalec, itd.)

Ne morem mimo tega. Pes potrebuje družbo in prav uživa v stanovanju. Zakaj bi bila razlika med čivavo in npr. nemško dogico? Obe pasmi sta družabni bitji in potrebujeta nego,hrano, veterinarsko oskrbo...in seveda družbo. Zakaj bi bila nemška doga (v tvojem primeru bokser) zapostavljena samo zaradi tega, ker ni v velikosti čivave? Zakaj si potem ne omislite psa, ki mu bivanje zunaj ne dela problema (čeprav bi bilo lepo, da bi vsi uživali na kavču) ali pa manjšega psa, ki bi ga lahko imela v stanovanju? No, zakaj? Zato, ker človeška sebičnost nima meja. Očitno gledate samo na svoje potrebe in pa na izgled psa. Ne zavedate se potreb psa, saj je pes živo bitje. Pa naj bo mali ali velik.
Imam zlatega prinašalca, ki ravno smrči poleg mene. V stanovanju. In če verjameš ali ne se sploh ne pritožuje. Še takrat ko sesamo stanovanje in je na balkonu žalostno stoji pri vratih in komaj čaka, da zasede svoj najljubši kavč. Ampak glede na tvoj komentar smo vsi po vrsti mučitelji živali, saj imamo pse v stanovanju.



A se ti zdi, da trpi?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #27 : nedelja, 03.08.2008 : 14:08:50 »

Vse bistvo je, da pes v 21. stoletju nima vec vloge okraska na dvoriscu, temvec polnovredno clanstvo v nasem domu, z vsem, kar mu pripada - hrana, postelja, igrace, nasa pozornost, veterinar, sprehodi, druzenje ...

Bokser definitivno ni samotarski pes, temvec ena od pasem, ki hira (predvsem psihicno) brez moznosti biti z lastnikom ali ob njem. Neprestano potrebuje naso blizino. S tem ni receno, da ne more pocakati 8 ur, ko smo v sluzbi, temvec da ne more ziveti le za tiste trenutke, ko imamo cas zanj, temvec mu je zivljenjskega pomena, da je z nami, pa magari lezi na prostoru celo popoldne, da nas le vidi in cuti. Seveda mu godi tudi letanje po vrtu, kopanje lukenj, obiranje sadja, grizenje drevja in grmovja, lajanje na mimoidoce in kup drugih neumnosti. Vendar ne cel dan in vsak dan v letu. Bokser se hitro navelica samostojne igre (ali unicevanja), postane mu dolgcas, vedno bolj je neposlusen in samosvoj.

Seveda si lahko bokserja umislite za prvega psa. Brez tezav. Me pa zanima, zakaj toliko bokserjev (predvsem takih, ki so bili prvi psi pri hisi) do dopolnjenega prvega leta starosti menja dom?

Glossy, ste kot druzina ze kdaj preziveli dan s tipicnim bokserjem? Recimo pri prijateljih ali znancih? Veste, kako hiperaktiven je bokser vse svoje zivljenje in ne le prvo leto?
Nekaj nasih znancev je imelo namen kupiti bokserja. Vsem sem predlagala, da pridejo za en dan na obisk. Vsi so se bokserju odpovedali in si kupili drugo pasmo ali ostali brez psa. Le zakaj?
Logiran

Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #28 : nedelja, 03.08.2008 : 15:56:23 »

2. Meni se zdi mučno imeti psa v stanovanju, ker nima svobode do gibanja(mislim za večje pse, kot so:boksar, zlati prinašalec, itd.)
A v pesjaku se lahko pa več giblje kot v stanovanju oz. hiši? Grin Joj, joj..pes mora imeti gibanje omogočeno s sprehodi in drugimi aktivnostmi, pes ki je notri in pes ki je v pesjaku rabita oba enako gibanja.

Pa izjave "za mene je pes za zunaj"..a ne živimo že v letu 2008, pa naj bi se določene logike že malo spremenile?
Logiran
Glossy
otrok do 14 let
*
Sporočil: 14


« Odgovor #29 : nedelja, 03.08.2008 : 16:04:09 »

Res. Po resnici povem, ne da se mi več komentirati.

Lepo prosim! Adminstrator, prosim zbriši to temo!!! Hvala Smiley

Vseeno vsem hvala za komentarje!

Aha, še zadnjič(pri tej temi).
Psi so zame za zunaj. Sestričnina psica živi zunaj. Presrečna je, ker ne rabi biti zaprta v hiši. Veliko in zelo radi se ukvarjamo z njo.
Vi mislite tako, jaz pa drugače.
 Hvala in adijo Wink
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Že na začetku z nemškim boxerjem?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines