mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 29.05.2024 : 09:59:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 353   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek  (Prebrano 326355 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #30 : četrtek, 05.01.2006 : 11:24:28 »

Čestitam za prve korakece!
Kateri pa je bil?

Komaj čakam, da jih vidim!

Lp, Tina
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #31 : četrtek, 05.01.2006 : 11:38:47 »

Čestitam, Gremlin!

Jaz sem pa včeraj zvečer vriskala, ko sem opazila, da so se eni od našh bejbik začeli učki odpirat... Smiley

Jih je pravo veselje gledat in cartat, a ne?
Logiran
gremlin
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 444


« Odgovor #32 : četrtek, 05.01.2006 : 13:45:19 »

Naši so odpirali oči od 9-12 dneva. Prvi je odprl oči Tango (kličemo ga mali Willy) zadnji pa naš bajsek Toby.
Seveda je včeraj prvi shodil Tango, danes pa bomo opazovali naprej.
Boš videla Ljubica, vsaki dan so bolj luštni in živahni.
Naši so imeli danes ponoči pevske vaje, tako, da sem se komaj priplazila v službo.
Kako pa sta kaj težki tvoji princeski ?
Jaz jih bom danes tehtala, ker dobijo pasto proti parazitom. Me je že groza, ker imajo verjetno že kakšno kilo.
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #33 : četrtek, 05.01.2006 : 19:04:55 »

Danes pa imam spet nekaj vprašanj. Najprej me zanima do kdaj shih-tzu raste? Meni se zdi da je Lina ista že od 8, 9 meseca naprej.  Zanima me pa tudi kdaj približno ste začeli z adult hrano? Jaz ji nameravam počasi uvesti hrano za odrasle pse, npr. v roku 1 meseca ko bo dopolnila 1 leto.

Ali imajo vaši ljubljenčki na razpolago hrano cel dan ali jih hranite 1, 2x na dan?

Hvala in LP
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #34 : četrtek, 05.01.2006 : 19:15:28 »

Gremlin - čestitke za prve korake malčkov. Cheesy Kdaj bodo nove fotke na tvoji strani?

Kimi psičke ponavadi nehajo rasti po prvi gonitvi; potem pa se izoblikuje še prsni koš, glava ... No, kak centimeter v višino lahko še dobijo, kaj več pa ne. Se je tvoja psička že gonila?

Luna je začela nekje pri 10 meseih počasi dobivati adult hrano (mešala sem jo z odraslo); ampak po potrebi včasih še vedno posežemo po baby briketih (npr. v obdobju neješčnosti, pa ko katera potrebuje več beljakovin - npr. Rozi je po okrevanju odpovedi pankreasa morala dobivati izjemno malo OH) Sicer imajo pa Canidae briketi, na katere absolutno prisegam, samo eno vrsto za mladičke in odrasle pse; prilagajaš samo količino hrane.
 Moja prijateljica še zdaj daje svojemu St puppy brikete, čeprav je star že dve leti - nobeni drugi  mu niso odgovarjali, po teh pa super funkcionira ...

Moji punci imata dva obroka - od teh je en obvezno kuhan (samo za niju), pa še kakšno malico imata vmes Wink Saj veste kako je. Wink
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #35 : četrtek, 05.01.2006 : 19:37:04 »

Ja, gonila se je malo pred novim letom.
Ko bi Lina vsaj en obrok pojedla z veseljem. Hrano ji pustim na razpolago cel dan, oz. odvisno kaj ima, če so briketi + konzerva gre jutranji obrok popoldan v smeti in zvečer dobi svežega. Nekaj časa sem ji tudi kuhala potem pa sem ugotovila da še nimam dovolj znanja za kuhane obroke in smo šli raje na brikete in konzerve.
Lina je pravi mali zbirček, prijatelji ne morejo verjeti, ko ji kdo ponudi kakšen priboljšek in se ona namrdne in gre stran od priboljška. Razen če le-ta ni kaj od človeške hrane, pri tej ji pa kar oči ven z jamic skočijo ko jih zagleda  Shocked  samo da vidi koga od nas jesti bi ona tudi, seveda tega ne dobi (razen če ji moj oče kda da malo na šverc ko mene ni??))))  Angry

lpk
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #36 : četrtek, 05.01.2006 : 21:41:45 »

Mi smo tudi imeli cel kup problemov z neješčnostjo; pri Luni je nastopila po gonitvi, pri Rozi iz zdravstvenih razlogov.
No, odkar sem sama uredila določene stvari pri sebi (da se mi Luna ne smili, če ji ne diši ponujena jed ...) so se zadeve drastično izboljšale. In to gonitev smo jo odnesli brez kakršnih koli "izpadov". Enkrat je šla spat brez večerje, ni imela na izbiro celega menija - in to je to. Včasih jo je treba tudi ignorirati, ko se spakuje pred skledo (vedno briketov), ampak slej kot prej jih poje.
 Vse kar moraš ugotoviti je, iz kakšnih vzrokov tvoja psička ne je in ali izgublja na teži.  Če sumiš razvajenost - je čas za dosledne ukrepe (puščanje hrane cel dan ni priporočljivo). Pri resnih težavah pa zelo pomagajo dodatki vitaminov, predvsem B skupine, oz. vitamina B-12. Zelo bolanim psom brez apetita veterinarji ponavadi predpišejo kuro z inekcijami tega vitamina. Mi smo tako spravili pokonci Rozi; ko je NUJNO morala jesti.

Sicer se mnogi najbrž ne boste strinjali z mano - ampak jaz mislim, da imajo naši psi izjemno intuicijo. In da včasih briketov ne jejo zato, ker vedo, da niso dobri zanje. (Ok, treba je ločit tudi to, da, če bi imeli izbiro, bi nekateri jedli samo tatarski biftek. Te variante upoštevam.)  Resno. Zaradi Rozijine bolezni sem ogromno "študirala" pasjo prehrano in 2/3 briketov višjega ranga, ki se jih dobi pri nas, ne bi niti v sanjah dala svojima puncama. Ampak to je pač moje mnenje in vsak je poglavje zase. Tudi vsak pes ima različne potrebe in ko jih "pogruntamo" je zmaga naša.

Lp
Logiran
gremlin
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 444


« Odgovor #37 : petek, 06.01.2006 : 09:23:42 »

Ja, se strinjam s tabo Tia.
Vsi naši psi se nekoliko razlikujejo i edinstvenega recepta ni.
Iz svojih izkušenj lahko trdim, da nas poskušajo fejs motat okoli prsta, če se pustimo.
Glede števila obrokov pa sem pristaš tega, da se prilagodimo vsakemu psu posebej. Vsekakor hrana NE SME biti na voljo cel dan!!
Psi, ki v enem obroku pojejo malo količino, jim pač ponudimo dva obroka na dan. Tisti, ki se nabašejo pa dobijo enega.
Pri nas imamo oba ekstrema. Vedno dežuram pri skledah s hrano,
ker bi naša Čiči pojedla kar vse tri obroke naenkrat.
Glede briketov za mladičke pa imam jaz z našimi psicami drugačne izkušnje.
Pri nas se hranijo mladiči s puppy briketi maksimalno do 5 meseca starosti, potem preidemo kar na odrasle. Ti briketi so za manj aktivne pse premočni in povzročajo polnjenje analne žleze in s tem pogojeno praskanje.
Primer: Ko je Sonča dobila mladičke, sem jo zaradi povečane potrebe po energiji začela hraniti s puppy briketi.
Po enem tednu te hrane se je začela praskati in imela je polno žlezo.
Tako sem se odločila, da ji bom po treh tednih dojenja začela dajati spet hrano za odrasle pse.
Se pravi, ni univerzalnega recepta. Vsak od nas mora ugotoviti sam, kaj njegovemu psu najbolj ustreza.
Nove slike malčkov bodo gor še danes.
LP
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #38 : petek, 06.01.2006 : 09:24:38 »

Mislim da je pri Lini ravno razvajenost tista ki vpliva na njeno ješčost / neješčost  Undecided Hujša ne, dlako ima svetlečo tako da bolezensko sigurno ni (pa še praskati se je končno čisto nehala - juhu za nas  Cheesy).
Se popolnoma strinjam da bi morali najprej mi razčistiti glede smiljenja ipd, jaz sem že nekako, ampak ker jo dopoldne, ko sem v službi pazita moja starša pa nastane manjši problem. Njima se pa izredno smili ker je tako lačna in boga in kar naprej mora neke brikete jesti in potem sigurno pade kakšen človeški priboljšek (čeprav tajita)   Angry pa še prigovarjata ji kar naprej kako je boga ko mora jesti brikete in konzerve in ona to s pridom izkorišča. Sem jih že poskusila prevzgojiti pa na žalost ne gre (sta še stara šola), čeprav obupala še nisem in še vedno vztrajam in se kregam z njima.

Tia če boš imela voljo in čas pa mi še kaj napiši od prehrane / briketov. Nekaj sem si že prebrala (največ na forumih) ampak sem vedno zbegana ker ima pač vsak svoje mnenje / teorije ipd. Lahko tudi na domači e-mail: kimil@email.si

lpk
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #39 : petek, 06.01.2006 : 11:18:56 »

Se strinjam z Gremlin in Tio.

Pri nas smo kar "neusmiljeni" s hrano. Če Tari ni všeč, kar dobi v skledo, ji drugega ne dajemo.

Seveda je zdaj drugače, ko ima mladičke. Ampak se potrudim, da ji naredim obrok zanimiv, zato da ga sigurno poje, ker seske mora imeti polne. Zato ji med puppy brikete, ki jih zdaj je, nadrobim malo kuhanega piščanca ali zmešam eno malo žličko tune (Calvo z manj soli).

Z navajanjem na strožji režim se bom ukvarjala pozneje....

Seveda pa moram priznati, da je Tara izredno sladkosneda, zato moram ponavadi bolj šteti kalorije, kot se bati, da bo shujšala in ni nobene panike, če kakšen dan noče jesti.

S starši je pa težko. Mi sicer ne živimo skupaj, ampak sem že na obiskih imela probleme. Ko so na primer ugotovili, da ima strašno rada mandarine, so ji sfutrali na kile mandarin. Seveda je bila potem driska, jaz pa sem rit prala in sušila. Takrat je imela še razstavno dlako... Sad

Ampak bila sem vztrajno tečna, zdaj pa tudi ni več tako zanimiva, ker so se je že navadili, tako da je ne futrajo kar vprek... Seveda pa pričkujem, da se bo pri naši malčici ponovila ista zgodba....
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #40 : petek, 06.01.2006 : 11:21:35 »

Gremlin, tudi druga je spregledala!!!

Komaj čakam, da začneta raziskovati beli svet. Zaenkrat še niti ne vesta, za kaj imata oči...

Za svojo starost sta precej bajsasti. Danes sta stari 14 dni. Težja ima 735 g, lažja pa je med odpiranjem oči malo zaostala pri teži in zdaj vaga dobrih 690 g. Baje se to pogosto zgodi, tako mi je rekel Peer. Pričakujem pa, da bo zdaj ta glavno bajso hitro dohitela, saj ima odličen apetit. Smiley
Logiran
gremlin
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 444


« Odgovor #41 : petek, 06.01.2006 : 11:38:31 »

Čestitam!!
A nista smešni, ko napol škilita.
Naši komaj sedaj malo zaznavajo okolico.
Za težo pa se ti sploh ni potrebno sekirat.
Jaz pravim: Kar je zapisano v genih, to pač bo !
Vsi bajseki zgubijo težo, ko začnejo dirkat naokoli.
Korčyni mladički so se skotili zelo drobni, pa jih poglej sedaj !
A imaš že kaj novih slikic?
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #42 : petek, 06.01.2006 : 11:53:57 »

Ja, tole s težo se res vse okol obrne... Sicer so pa šicuji itak pasma polna presenečenj! Smiley

Vsak dan posnameva par fotk. Jih bom kmalu spet kaj dala v album...

Škilita pa sto na uro... Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #43 : petek, 06.01.2006 : 11:56:26 »

Itak pa, glede na gene ne bosta nikoli drobižka... Smiley Smiley Smiley

Take mam rada, robavsaste in vesele... Smiley
Logiran
gremlin
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 444


« Odgovor #44 : petek, 06.01.2006 : 12:53:23 »

Hvala enako! Tudi meni so takšni dosti ljubši.
Raje pol kg preveč kot premalo. Si pač ne morem pomagati.
Sicer pa sem zelo zadovoljna, da je bila Sonča rahlo tapecirana, ker je sedaj vse dol dobila.
Na razstavah pa so se mi vedno tresle roke, ko sem morala prenašati tako maso do ringa.
Si zamisliš, da bi jo poskusila dvigovati in prestavljati za vrvico in rep HA.HA.
Nisem popolnoma prepričana, da mi rep in vrvica ne bi ostala kar v rokah, psica pa bi bila še vedno na tleh.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 353   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines