Pred nekaj leti, si bil sosedov.
Bilo vas je več a le ti si preživel, saj se lastniki niso zmenili zate saj si bil le navaden maček.
Hodil si k nam čeprav si se nas bal, a dobil si hrano, kar pri "svojih lastnikih" ni bilo. Začel si mi zaupati, se pustil pobožati, tvoj nežni glasek...
Na skrivaj smo te kastrirali, skoraj nikoli več nisi šel iz našega dvorišča, a v hiši te žal nismo mogli imeti - bal si se psov. Včasih sem te imela jaz v sobi, kadar ni bilo nobenega doma niti psov. Takrat si pazljivo vse prevohal, vsako stvar premaknil s tačko. Ko si vse pregledal si zapredel in se ulegel.
Skoraj 10 let si bil tu nam zvest in najbolši maček...
Sprejel si tudi najdenčka, tigerčka, po videzu tebi enakega, s tvojo pomočjo je začel zaupati ljudem edina razlika je da se on ne boji psov, je pa do ljudi bolj plašen.
V nedeljo zvečer, ko sem prišla domov pa se je zgodilo nekaj grozljivega
Na dvorišču je bil velik neznan črn pes in z gobcem je držal tebe. Zvit si bil in čisto pri miru, on pa je grabil po tebi.
Takoj sem stekla zraven brcnila psa bila sem panična nisem vedela kaj naj storim. Psa v življenju ne bi brcnila toda hotela sem te rešiti, pes je zacvilil nisem pomislila, da me lahko napade... Ti pa si stekel.
Pes je odšel ker se me je bal in ga nisem več videla. Tebe pa nisem našla, bila je že tema, klicala sem te pa nič.
Naslednje jutro sem te našla, mrtvega, nedaleč od hiše.
Miki tako zelo mi je žal zate, očitam si zakaj nisem prišla prej, ker bi to lahko ustavila. Vedno si bil zelo pazljiv a tokrat se je zgodilo nekaj najbolj groznega.
Imeli smo te radi in za vedno boš v našem spominu. Naš velik tiger, najlepši muc na svetu