mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 15:34:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: kri v blatu
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10]   Dol
Natisni
Avtor Tema: kri v blatu  (Prebrano 60307 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #135 : torek, 12.06.2012 : 22:14:07 »

Super!
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #136 : sreda, 13.06.2012 : 13:29:30 »

Sem tudi jaz ze slisala glede teh viroz. No, glavno da je ok! Cheesy
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
*sunrise*
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #137 : ponedeljek, 14.01.2013 : 19:59:17 »

No da še jaz povem svojo zgodbo... za vse ki pišete da kri v blatu ni nujno za obisk pri veterinarju.
Pri našem bernskem planšarju Bobiju smo kri v blatu opazili okoli novega leta. Ker trma noče v avto (cvili, krempi, občasno bruha) smo poklicali veterinarja in mu povedali da kuža težko kaka in da ima krvavo blato (kri je bila sveža, čisto rdeča). Rekel je, da je verjetno zaprt in nam rekel naj v lekarni kupimo sirup za odvajanja. Smo mu dali priporočeno dozo in kuža je čez pol ure dobil takšno drisko kot da bi kakal vodo. Krvi pa ni bilo zraven. 14 dni je bilo vredu, potem pa je čez noč pokakal in pobruhal cel boks in zraven je bila tudi kri (spet kot da bi bila sveža). Poklicali smo vetrinarja, ki mu je dal tri inekcije in je rekel če se ne bo bolje da ga bomo morali pripeljati. Čez dan je potem malo pojedel in izgledal bolje. No naslednji dan pa zjutraj ista pesem. S fantom sva se odločila da ga peljema h veterinarju (kuža je bil tako izčrpan da se ni upiral vožnji). Po pregledu so dali diagnozo odpoved ledvic in okvara jeter. Verjetno zastrupitev ali pa hudo vnetje. No tam je bil cel teden brez hrane, samo na infuziji (klicali so naju vsak dan in ledvice bi se mu naj v tem času popravile). Potem ko sma dobila že upanje, da se bo izvlekel pa so naju zjutraj poklicali, da so mu dali hrano, ki jo je zavračal in da ne vedo kaj še naj naredijo. Zato sma se odločila, da ga boma rešila muk in ga uspavala.
Tako da, nočem biti pametna, ampak midva sma izgubila najboljšega prijatelja. Ne oklevajte.
Logiran
mendi
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #138 : četrtek, 29.08.2013 : 19:22:50 »

Pozdravljeni

Z zaročencem sva 22.8.2013 šla iskati psa v zavetišče, ki je star 1 leto ime pa mu je Roki. V zavetišču so potrdili da je Roki zdrav in da je cepljen, vendar je imev že prvi dan hudo drisko in malo krvi v blatu. Njprej sva mu dajala za jesti konzerve, brikete in občasno poslastico vendar je bilo vse huje in huje krvi pa je bilo ravno tako zmeraj več. Nato sva začela kuhati riž z malo meska pa je bilo še zmeraj isto, nato sva se odločila za dieto in en dan Roki ni nič jedel razen zelo malo kuhanega riža pa je bilo čez cev dan isto. Skrbi me ali bi bilo lahko kaj hujšega ali je le sprememba okolja in bo vse to za nam ? zelo naju že skrbi zato se veseliva odgovora.
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #139 : četrtek, 29.08.2013 : 19:56:33 »

Prehod z briketov na konzerve/kuhan oz. kakršenkoli drug obrok pogosto vodi v krvavo drisko. Pri moji so največjo škodo naredile kozerve (tudi najbolj kvalitetne - kozervirano piščančje belo meso) in polsuhi pasji priboljški. Postopoma sem jo navajala na kuhano hrano, pri čemer sem že skoraj obupala...

Glede na to, da ste v tako kratkem času precej eksperimentirali in zato še kar ni bolje, bi šla jaz najkasneje jutri do veterinarja po ustrezna zdravila. Tudi probiotiki znajo biti vprašljivi v posameznem primeru, moja recimo Linexa spet ni prebavljala in je naredil več škode, kot koristi.

Moja je bila res izjemno občutljiva, vendar ne glede na to z briketi ni imela nobenih problemov - ne s takimi ne drugačnimi, noben prehod ni povzročil nobenih težav. S katerimi briketi so ga hranili v zavetišču? Sicer obstajajo tudi sensitive briketi, jaz sem imela z Eukanuba-sensitive zelo dobre izkušnje..

Konzerve (kakršnekoli) izključi iz njegove prehrane.
Če mu mislita tudi kuhati, kuhane obroke uvajajta postopno in se ne usrašit morebitne ponovne driske, če bi minila naslednji dan.. ampak tale traja pa že predolgo.  Veterinar bo psu poleg zdravil določil tudi dieto - kuhano (bel riž + pusta piščančja prsa) ali dietne brikete. Verjetno se bosta odločila za slednje, ker predpostavljam, da v zavetišču res ni imel težav. Povsem možno, da so bile domine sprožene s konzervo in nato s poslasticami itd..
Logiran
mendi
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #140 : petek, 30.08.2013 : 09:30:49 »

Niso nama nič omenili  s kakšnimi briketi so se prehranjevali. Sicer je Roki danes že bolje od kar je samo suh riž z malo mesa umes vendar ga boua za usak slučaj odpeljala še do veterinarja. Hvala za odgovor.  Smiley
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #141 : petek, 30.08.2013 : 09:42:22 »

mendi, kakšne brikete pa ste mu dajali?

Pojdite na posvet k veterinarju, ker tole že predolgo traja.

Ena možnost je tudi uravnavanje stanja z dietnimi briketi iz katere izmed veterinarskih linij,
ki so namenjene prav psom s prebavnimi težavami ali preobčutljivostjo na katero
izmed sestavin. Potem pa postopen prehod na brikete, ki mu bodo ustrezali.
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #142 : petek, 30.08.2013 : 09:52:26 »

Če je trenutno na rižu in mesu OK, kar ostanite na tem in potem postopno na dietne brikete za občutljive, od tu pa naprej, samo konzerv in priboljškov se izogibajte! Suhe kože, bikovke itd. sčasoma ne bi smele biti problem, ostali umetni priboljški so pa lahko ogromen.

Za psa v takem stanju je itak bolje, da se mu kuha, če le njegovo telo sprejema tovrstno dieto.
Logiran
banAncy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 122


WWW
« Odgovor #143 : torek, 28.01.2014 : 09:12:03 »

Zivjo
Pri nas smo imeli, tudi problem z mocnimi driskami. Na sreco ni bilo krvi v blatu. Ugotovili smo, da pes ne prenese zit, piscanca, kosti. Tako, da so nam pri veterinarju priporocili dietno hrano od evkanube dermatosis FP. Blato je zjutraj normalno, enkrat v dnevu pa pride zelo mehko. Nikakor ne moremo ugotoviti zakaj? Za zvecenje so priporocili bikovke-naj ne bi bile, tako problematicne za credo.  Zanima me ali imajo vasi kuzki, tudi take tezave. Ze od parih lastnikov psov sem slisala da ima pes, bolj ko gre proti koncu dneva, bolj imajo mehko blato.
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #144 : sreda, 29.01.2014 : 07:33:35 »

Jest bi na tvojem mestu poskusila dodajati probiotike za vzpostavitev normalne črevesne flore (Bene Bac probiotik).
Pa poiskala bi premium hrano brez sestavin, za katere ste ugotovili alergijo. Bodi pozorna  predvsem, da hrana ne vsebuje niti dodatka piščančje maščobe.
Moja dva imata tudi občutljivo prebavo. Ne preneseta nobenih kosti, z izjemo surovih govejih zglobov. Si te probala?
Vsekakor pa nič eksperimentirat (ne s priboljški, ne s kostmi, ne z novimi hranami), dokler se prebava res ne poštima. Srečno!  Kiss
Logiran
banAncy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 122


WWW
« Odgovor #145 : sreda, 29.01.2014 : 20:51:37 »

Trenutno je samo na dietni hrani riba in krompir. Izkljucili smo vse priboljske in kosti. Problem pa je, tudi v tem da na sprehodu kaj poje (kakci zajcev, srn). Bom dodala malo probiotika, pa bomo potem videli kaj bo. So pa rekli, da je to lahko vse povezano s tem, ker ima tezave z uhajanjem urina. Pes pa bo star sele leto dni. Hvala za pomoc:)
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: kri v blatu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines