mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 20:36:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Nakup še enega psička ? Da bi imeli par
Strani: 1 2 3 [4]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nakup še enega psička ? Da bi imeli par  (Prebrano 13770 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Datelj
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 84


« Odgovor #45 : petek, 19.06.2009 : 23:28:26 »

V cem pa je stos preracunavanja stroskov v zvezi z vprasanjem, ki je bilo postavljeno?

Imaš prav, to ni bilo del vprašanja. Stroške je prva omenila Lynn.
Štos je v tem, da je to za marsikoga pomemben faktor pri odločanju za drugega psa in avtomatsko najprej tudi na to pomisli. In pa seveda v tem, da se ljudje ne držimo odgovarjanja na vprašanja do pike natančno.  Roll Eyes

Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #46 : sobota, 20.06.2009 : 00:28:19 »

Stroški dvojni, vendar bi bilo prav tako veselje dvojno!

Tukaj sem naletela na stroške in dodala svoje mnenje, da so ti odvisni tudi od velikosti (in seveda zdravja psa). Se pa opravičujem če sem temo speljala na napačne tirnice.. sram
Logiran
luna83
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 301


« Odgovor #47 : sreda, 15.07.2009 : 18:11:23 »

 Cheesy Lepo pozdravljeni, prosim za mnenja,nasvet,..tistih,ki imate doma dva ali pa še več psov,..
Doma imava s fantom 1,5 let starega mopseka,.. najinega sončka dominantnega,..  Grin
Že slabo leto razmišljava, da bi imela še enega psa,.. izbira med pasmami,.. nekako sva se odločila (danes) da bi bila primerna pasma shih tzu. Všeč so nama še angleški buldogi,papilon in goli psi (kako se jim že reče?  Lips Sealed )


Prosim za vaša mnenja kateri bi najbolj pasal k mopsu,.. tako da bi se lepo ujela,da nebi blo ob pravilni vzgoji seveda prepirov in da bi lahko čez nekaj časa sobivala v stanovanju ob naši odsotnosti skupaj v velikem boxu?

Sej vem, da to ne morete povedati za nobenega psa konkretno pač tako pasemsko iz vaših izkušenj,..

Prosim za kakšno mnenje,..
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #48 : sreda, 15.07.2009 : 18:45:46 »

Moje mnenje je, da se vsi psi načeloma navadijo drug na drugega, jim je pa treba ob morebitnem manjšem prepirčku npr. za hrano jasno povedat da se to ne sme. Jaz imam samojeda in kavalirja in se super razumeta, čisto nič problemov, lupčkata se, skupej lajata na vrtu, skratka super je. Wink Ne bi jih pa jaz dala skupaj v box, že zato ker pes rabi prostor. Jaz ju imam skupaj v moji sobi ali pa kje drugje v hiši in povsod se mi v redu obnese.

Pred tem sem imela mešanca (podobnega nemškemu ovčarju) in ko je bil star devet let smo kupili kavalirja. Čeprav so mi nekateri dejali, da se bo devet let star pes težje navadil na novega člana tudi tu ni bilo težav in ga je naš kavalir naravnost oboževal. Želim vama veliko sreče pri izbiri novega člana.
 
Lep pozdrav, Sara
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #49 : sreda, 15.07.2009 : 19:44:39 »

luna83,
vsa vprasanja, ki si jih postavila, se nanasajo izkljucno na karakter posameznega psa in ne na pasmo. Kako bosta "pasala" skupaj je odvisno od karakterja obeh psov in seveda vasega odnosa do njiju, vzgoje in solanja.
Da bi pa puscala oba psa v istem boksu brez nadzora, pa je nekaj kar odlocno odsvetujem v dobro obeh psov in tudi vas.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
luna83
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 301


« Odgovor #50 : sreda, 15.07.2009 : 21:57:24 »

Najlepša hvala za odgovore,.. sedaj mi je malo bolj vse skupaj jasno. Torej oba v isti box  (v stanovanju se razume)  odpade.

Torej preidemo na dva boxa. Dokler ne naredimo sten v stanovanju,..ker imam praktično razne kopalnice in hodnika vse en velik prostor brez sten.

Torej me čaka še kar nekaj prebiranja razne literature,foruma in še česa, da bom jaz kos "obvladat", vzgojit ,..oba psa.

Ampak bo vseeno lažje da pride sedaj ko je mopsek še čisto mlad en pes v hišo ali se motim?

Kaj bi bilo dobro da si še preberem? Prosim usmerite me na kak link,...

Hvala lepa

Torej v bistvo se moram jaz še veliko naučiti niti ni toliko važno od psa samega.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #51 : četrtek, 16.07.2009 : 08:03:48 »

No, meni osebno se zdi pomembno predvsem na začetku, ko se psa prvič vidita, da je prvi vtis na psa ki ga imaš doma dober, meni so svetovali naj se srečata na nevtralnem terenu, npr. zunaj in ker smo šli po psa v Italijo sem vzela kavalirja s sabo, tam se je igral z vzrediteljičinimi psicami, spoznal je našega mladička samojedka in potem smo se odpeljali domov. Doma sem jih imela sprva ločene ko me ni bilo zraven zato da samojed ni silil vanj (ker se je pač želel ves čas igrati, Boni pa še ni bil povsem navajen nanj). Tako je bilo en mesec, medtem sta se že navadila drug na drugega in se spoprijateljila. Zdaj sta najboljša prijatelja, vsi skupaj gremo na morje, skratka kmalu bom najbrž tudi jaz imela še enega in se že fuuuul veselim. Imeti več psov je naravnost čudovito. Kiss Cheesy No, to je moje mnenje.

Lep pozdrav, Sara Wink
Logiran
scottie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #52 : četrtek, 16.07.2009 : 13:53:31 »

 Tudi jaz mislim, da bolj kot pasma, je pomemben karakter (tega pa vnaprej ne poznaš). 
Pred skoraj enim letom sem samcu škotskega terierja pripeljala še samičko, da mu bo za družbo, ker je pes čisto preveč miren in trmast. Ujela sta se lepo, tudi igrata in zabavata se pogosto, ampak psička je bolj dominantna in živahna, samček se ji podreja (včasih ko jo ima dovolj ji to pove), miren in trmast je pa še vedno, pa tudi na sprehodu štrajka  ravno tako kot je prej ( grozno veliko voha, in noče hoditi). Ni mi pa nič žal, da imam 2 psa, ker je Mely moja sončica, Harvey je pa naš depresivni fant. Stara sta 3 in 1 leto, naučila pa sem se to, da bom vedno imela 2 psa, vendar po vsej verjetnosti si bom raje kupila samičke kot samce, se mi zdijo manj zakomplicirane in občutljive. Si predstavljate, da moraš grozno pazit, kako se s psom pogovarjaš,  če nimaš ravno najprijaznejšega glasu je užaljen, se vsede in noče naprej. V drugi roki pa imaš povodec s psico, ki je poskočna in rada hodi. Da se raztrgaš, zadnji stadij je pa da daš trmastega psa v naročje in gremo naprej.

LP Barbara Undecided
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #53 : četrtek, 16.07.2009 : 13:59:02 »

Dobro vas je zdresiral...  Roll Eyes Tongue

Tukaj pa bo vsak pes izkoristil glede na to, kaj si želi, čese mu pusti. Nima toliko več veze karakter. Odvisno je samo še od skupnih interesov in kaj gre komu na živce. Wink

Moja je bila tudi užaljena, ko sem ji prvič resno rekla NE, ko je hotla ukrast piškot z mize in se je kujala več kot pol ure in mi ob tem kazala hrbet in gledala v zid. Pa kaj. Njen problem. In kaj se je zgodilo? Počasi je opustila, ker je ugotovila, da se ne splača.
Logiran
scottie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #54 : četrtek, 16.07.2009 : 15:55:05 »

Ma ja me je res malo zdresiral ....
Poskušala sem pa vse živo, od tega da ga pač povlečem, kot so mi svetovali v pasji šoli. Potem sem pa sredi Tivolija doživela blamažo, ker se je vrgel na bok in sem ga po boku vlekla, ljudi pa malo morje. Včasih ga pač malo čakam, da se odloči in navoha dišečih travic in potem gremo dalje. Je pa en velik psihotik in blefer, pa občutljiv-psihično kot mimiza. Lepo hodi kadar terena ne pozna, ko smo šli prvič na Šmarno goro je hodil BP, drugič je pa že travmatiziral. Potem so tukaj še driske,ki jih ima vedno samo na sprehodu(ker preveč diši po drugih psih), doma nikoli, pa je veliko na našem vrtu, alergije smo že odmislili , čleprav je bila prva diagnoza alergija.Jaz pravim da je psihič. Ima pa še en štos , nekaj minut od našega doma, kjer poteka naš običajni sprehod je bil včasih hrib sedaj pa tam stoji nov blok, vedno se pri tem bloku ustavi na istem vogalu in trmari, potem se pa pregovarjamo, vlečemo, grozimo, čakamo in se končno odvlečemo domov. Aja potem pa  je sposoben celo teči, sploh če se zraven ustavi kakšen sosed s kolesom, ker se mu revež smili (ali pa jaz), in ko se kolesar odpelje naš Harvey začne teči, prej si pa mislil, da je star in ubogi. Priboljški ne pomagajo, ker se ne proda za hrano, kot njegova šefica Mely. Tolažba mi je, da ni edini. Pogosto vidim še enega huskija ali pa njemu podobnega psa , ki počne enako. Trmari in stoji, takrat si mislim, še dobro, da svojega lahko nesem,ko mi dokončno prekipi.

Čeprav sem že zdresirana, sem še vedno dovzetna za kakšno idejo, kako psu zbiti trmo in strah ter občutljivost iz glave. Najbrž je že zato tako fino imeti dva psa, ker sta popolnoma različna.

Logiran
Datelj
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 84


« Odgovor #55 : petek, 17.07.2009 : 12:41:57 »

Se opravičujem, tole off topic:
Scottie, ne vem, če bi to funkcioniralo, na vsak način ne v urbanem okolju zaradi varnosti, ampak mogoče pa bi pomagalo, če ga naslednjič, ko se nekje usidra preprosto tam privežeš in greš naprej brez njega. Ga pustiš, da se malo "paca" kakih 5-10 minut, odvisno od tega, kako hudo mu bo ali ne, in se potem vrneš, mu ukažeš, naj pride/gre s tabo. Če se spet usidra, ponoviš vajo. Lahko se tudi ustaviš na taki razdalji, da te bo še videl in slišal, in se ful igraš s psičko, pa jo nagrajuješ s hrano itd., skratka imata cel žur.

Druga opcija bi bila, da takoj ko to naredi, ga pograbiš in neseš domov, nato pa gresta s psičko sami na sprehod. Verjetno bo kmalu pogruntal, da mu trmarjenje bistveno skrajša sprehod in ga izolira od tebe, pa bo morda nehal.

Lahko tudi poskušaš sprehod narediti bolj aktiven, recimo treniraš ali pa se igrata na sprehodu z njegovo najljubšo igračo. Lahko vzameš njegov dnevni obrok in mu ga cel teden daješ samo na sprehodu, ko lepo hodi poleg tebe.

Samo ideje. Dejstvo pa je, da dlje, kot to že počenja, bolj bo poskušal na vse kriplje izsilit svoje in moraš res imeti trdo kožo in živce.

Kako pa hodi, ko (če sploh) ni na vrvici? Hodi nekje v tvoji bližini ali luta po svoje?
Logiran
scottie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #56 : petek, 17.07.2009 : 14:25:36 »

Jana, da ne bi smetili teme, bi prosila, če se tole lahko premakne npr. v  vzgojo, ker upam, da bom dobila še kakšno idejo.

LP Barbara
Logiran
Strani: 1 2 3 [4]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Nakup še enega psička ? Da bi imeli par
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines