mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 15:12:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Jolly in Jimmy
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Jolly in Jimmy  (Prebrano 38368 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #150 : sreda, 03.12.2008 : 22:46:21 »

Tu je zakon precej jasen, brez čustvenih mutenj...
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #151 : sreda, 03.12.2008 : 23:07:48 »

Vse kar sem napisala je moje čisto OSEBNO mnenje.

Imaš vso pravico do njega. Moje je celo zelo podobno tvojemu, vendar psa vseeno ne bom oddajala.
Logiran

kar tako
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #152 : sreda, 03.12.2008 : 23:25:21 »

Tu je zakon precej jasen, brez čustvenih mutenj...
Kakšen zakon? Nobenega takega zakona ni. Kar pa se čustev tiče, če jih nebi imela nebi zapravljala svojega časa in denarja za zavržene živali, saj od tega nimam nobene koristi, to počnem izključno zaradi svojih čustev do teh nedolžnih bitji. Ne vem kaj je s čustvi narobe, tisti ki jih nima pač ne pomaga nikomur, še najmanj živalim. Najmanj pa so to mutenja, mislim da sem svoja stališča dovolj jasno izrazila.
Logiran
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #153 : sreda, 03.12.2008 : 23:28:28 »

ZZŽiv Uradni list RS 43/2007
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #154 : četrtek, 04.12.2008 : 00:28:45 »

Pes je očitno doživel šok in bolečino in se je branil, to ni napadalnost ampak obramba.
V bistvu nihče ne pravi da je Jimmy napadalen, pravzaprav je daleč od tega. Če je pes že v štartu penast je po mojem mnenju iz izkušnjah lažje poštimat, kot če imaš cukrastega cukra za katerega bi dal obe roki v ogenj da je popolnoma neškodljiv, pa v takem primeru TOLIKO reagira. To je pes ki je na bolečino precej neobčutljiv in ima do ljudi sicer visok prag tolerance, v konkretnem primeru pa je reagiral z ostrino s katero reagira pes, ko hoče potamaniti drugega psa. Ja, tolčenje v poskusih da spusti vse skupaj samo še potencira, vendar je problem da je pozabil da ima pred sabo oz. v gobcu ČLOVEKA. Srčno si želim da bi bila takrat zraven, takrat bi lahko še najbolj fer presodila, ker pa nisem bila se lahko držim samo teh nekaj dejstev. Pri veterinarju je že bil (2 leti nazaj sicer, ko je bil zadnjič cepljen) in so ga tudi tam pikali, zgodilo se ni nič. In še najmanj ni enostavno kot praviš, tamle ga ena gleda in ga bo gledala še več kot en teden, kljub temu da ve kam se ga bo peljalo potem.
Še manj enostavno je pa zato ker je sicer tako sproščeno srce od psa ki mu nebi predpisal da bi lahko bil v danem trenutku zaradi česarkoli napet ali prestrašen, konec koncev sva se pa tudi midva tisti kratek čas ko sva bila skupaj nekoliko pregovarjala (v avtu nimam boksa, pa je v začetnem navdušenju dobesedno letel naprej pa nazaj), da sta me sploh resno jemala sem kar nekajkrat dvignila glas in ga med vožnjo ki bi bla sicer na začetku nemogoča parkrat zagrabila in butnila na zic s komando naj da prostor. Gledal me je kot butelj in se na vse pretege trudil da bi mi dal lupčka. Ob prihodu v Horjul mu je Smetka v prvih minutah poznanstva tlačila tablete za razglistit v gobec, niso mu bile všeč in jih je spljuval, zato je morala poskusiti parkat. Ni prijetno če ti nekaj na silo rinejo v goltanec, vendar ni pes ki bi ga to spravilo iz tira. Ok, nujno zlo, jepa še tooolk drugih stvari za počet in se ni za obremenjevat s tem fuj okusom. Je pes ki ima ušivo preteklost, vendar nima travm zaradi tega.

Reakcije psov se da razložit in če bi bil ta moment Jimmy pri meni in bi se pojavil resen interesent ki bi mi dogodek orisal kot da je bil tam ko se je zgodilo, povedal zakaj smatra da je pes reagiral kot je reagiral in kako bi on postopal v bodoče (bi me moral hudičevo prepričati) bi mu ga verjetno celo zaupala, a mogoče poznaš kakega takega? Bi psa za foro namestila pri sebi in ga od tam oddajala in pridno selekcionirala interesente, ko bi ga oddala pa upala da nikoli ne bo prišlo do kakih problemov? Namreč strokovnjakov ki bi posvojili točno njega očitno ni, torej ostanejo samo še ostali-ki jih tudi ni in bojo še manj zdaj, ko se ve kaj je naredil.

Ne me narobe razumet, ampak veš kaj bi se zgodilo če bi npr. v borbi ranjen Pit napadel človeka, ker bi ga ta prijel da ranjeno mesto? Šel bi po gobe. Ravno v izogib takim incidentom so skozi generacije hodili po gobe vsi psi, ki so kaj takega poskušali in dobili so pse, ki jim je človek bog in batina in med borbami lahko posega vmes. Ponavljam, ne gre za psa s travmami. Gre za veselega psa ki je pokazal, da je v določeni situaciji pripravljen it na človeka kljub temu da mu ta sploh ni naredil nič tako strašnega, še sploh pa ne za zgrabit in ne spustit. Meni ni fajn ko to pišem, če bi imela svojega psa ki bi to naredil bi ostal, pazila bi zelo, vendar bi to bil moj pes-moja odgovornost. Forsirat nekoga naj forsira in kasneje mogoče nosi posledice (na vesti) pa ni pošteno, lahko je tapkat po računalniku. Nek rizik je že itak oddajat psa ki ga mogoče poznaš en mesec in ga sploh nisi imel možnosti videti v različnih situacijah kot v boksu in okrog svoje hiše, psa ki je že napadel pa še toliko večji rizik, sploh psa za katerega je zelo atipično da gre na človeka.
Nočem delat krivice, tudi Pit je samo pes in tudi njemu čisto komot kdaj kaj ne paše (sej niso sprogramirano mrtvilo), gre za to da je bila reakcija taka kot da bi mu kdo na živo rezal jajca stran, pa se mu je stemnilo.

Saj nevem kako naj napišem da boste razumeli, ker mi vse skupaj nikakor ni fajn.
Logiran
kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #155 : četrtek, 04.12.2008 : 08:08:34 »

čigava odločitev je pa bila, da bo evtanaziran?

ampak ni mi jasno..zaradi ene napake..in v nekih stvareh se strinjam s kar tako..
ne vem, zakaj se takoj govori o evtanaziji ko naredi tak "cukr" pač napako..


a si predstavljate, da bi imel nekdo moč usodo človeka tako določevat? zaradi ene napake...

pa dobro, saj se zavedam, da ga ni posvojitelja, ki bi si upal vzeti rizik na sebe..in da Smetki že primanjkuje prostora..ampak no.. mah, ne vem.. tažko je sploh kaj komentirat, ker si niti v sanjah ne morem predstavljati kakšni občutki te spreletavajo Smetka..

Nič, držte se vsi skupaj..

LP,Urša
Logiran
kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #156 : četrtek, 04.12.2008 : 08:20:45 »

Pes, ki je brez vidnega razloga naredil tako hudo poskodbo z ugrizom ni za posvojitev temvec evtanazijo. Pit, ovcar, najbolj zmesan mesanec. Tu zame ni debate.

Citat
a si predstavljate, da bi imel nekdo moč usodo človeka tako določevat? zaradi ene napake...

A si predstavljate, da Smet tega psa odda in pes tole ponovi se enkrat v prihodnosti? A?

Varja, hitro okrevaj!  Smiley
Logiran

kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #157 : četrtek, 04.12.2008 : 08:29:52 »

Pes, ki je brez vidnega razloga naredil tako hudo poskodbo z ugrizom ni za posvojitev temvec evtanazijo. Pit, ovcar, najbolj zmesan mesanec. Tu zame ni debate.

joooj, pa saj vem no.. ampak vseeno..

saj pravim, da si ne morem niti predstavljat, kako lahko take odločitve sprejemate.. Ajde, uredu, če je bolan..pa mu ni pomoči..  Razlogov smo pa že dovolj slišali, zaradi katerih bi napadel.. Bil je ločen od sestre in bil je pri neznanih ljudeh, ki so mu dali "pikico u rito" in ga je zabolelo..pa se je branil..

jao, v kako žalostno temo se je tole razvilo..




Smetka..si zapisala, da te s tabelim gleda in da ni več isti.. Pa kako to..zakaj? A je pri psih tako močan občutek krivde, morda zla slutnja, da ve, da je nekaj naredil zelo narobe in da sledi nekaj slabega zanj? A kaj je-mislim papa? Kako pa se Jolly drži - pa a se že kaj ve, kakšna bo njena usoda?


LP,u Kiss

Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #158 : četrtek, 04.12.2008 : 08:38:26 »

kastelecu, a gresta vidva z Jimmyjem malo na sprehod? V naš gozd, imamo kar nekaj terena za sprehode. Ti dam psa na povodcu, pa malo priboljškov, pa gresta? Resno sprašujem.
Logiran

kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #159 : četrtek, 04.12.2008 : 08:43:48 »

ja in kaj sem zdaj narobe naredila da prebiram tak post?

a ne smem vprašat, pač mi ni nekaj stvari jasno? a se na tem forumu res ne da dobit enih preprostih pojasnil?
Logiran
kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #160 : četrtek, 04.12.2008 : 08:45:56 »

Smetka..si zapisala, da te s tabelim gleda in da ni več isti.. Pa kako to..zakaj? A je pri psih tako močan občutek krivde, morda zla slutnja, da ve, da je nekaj naredil zelo narobe in da sledi nekaj slabega zanj? A kaj je-mislim papa? Kako pa se Jolly drži - pa a se že kaj ve, kakšna bo njena usoda?



Huh in zakaj odgovor o nekem sprehodu???
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #161 : četrtek, 04.12.2008 : 08:49:44 »

kastelecu, a veš, kako se branijo psi, ko "dobijo pikico u rito in jih zaboli"? Šavsnejo. Takrat in proti mestu bolečine. Ne vstanejo in grejo počasi do osebe, ki jo krivijo, in jo želijo fentat.
Če bi katerikoli od psov, ki jih je Smetka dala v posvojitev, koga resno poškodoval, bi se Smetka do neke mere sigurno čutila krivo, pa čeprav taisti pes nikoli ni kazal znakov agresije. Če pa bi oddala psa, ki je nekoga že huje poškodoval in bi se kaj takega zgodilo... Ne, pes, ki tako poškoduje človeka, je nevaren pes in pika. In zakon v zvezi z nevarnimi psi je jasen. In kot je že Desobediencia lepo napisala malo višje - pit mora biti v vseh okoliščinah do človeka neagresiven; še po nesreči v žaru borbe ga ne sme napast, kaj šele tako, premišljeno, zaradi ene injekcije... Še veliko hujših in bolj nepredvidljivih stvari se dogaja psom v življenju, pa to ni opravičilo za take ugrize.

Smetka pa te o sprehodu sprašuje zato, ker ji poskušaš vzbujati občutke krivde zaradi odločitve o evtanaziji. Kar lahko storiš, če si pripravljena psa recimo na lastno odgovornost posvojit (ali bi se vsaj ukvarjala z njim). Če ne, skušaj sprejeti dejstvo - ni vsak pes primeren za posvojitev. In če ni, je evtanazija edina možnost.
Logiran
kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #162 : četrtek, 04.12.2008 : 09:08:35 »

Vixen.. hvala za pojasnila..

Ampak zadnje, kar bi poskušala narediti, je to, da bi šla Smetki občutke krivde zbujat.. Ni res, samo nekaj stvari mi pač ni bilo jasno, zakaj, kako...in tudi nisem še zasledila kakšne take podobne teme, da bi bil že kakšen Horjulček iz takšnega razloga evtanaziran.. Razen Čabija..ampak on je bil bolan..
In vem, da Smetka nobenega dejanja ne stori brez premisleka..in če je to pač potrebno, je potrebno. In ne dvomim v pravilnost njene odločitve, ampak res mi ni bilo jasno..

Mislila sem, da je mogoče kakšna možnost..kot naprimer resocializacija pri človeku..

In z ničemer nisem mislila nič slabega..
Logiran
majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #163 : četrtek, 04.12.2008 : 09:09:04 »

ja in kaj sem zdaj narobe naredila da prebiram tak post?
a ne smem vprašat, paè mi ni nekaj stvari jasno? a se na tem forumu res ne da dobit enih preprostih pojasnil?

Huh in zakaj odgovor o nekem sprehodu???

dobila si pošten odgovor. horjulske pse se sprehaja... Jimmyja bi jaz osebno zavrnila - nimam dovolj izkušenj s podobnimi psi (pa pomojem mi ga tudi Polona ne bi dala). tudi druge bulle, ki so šli iz horjula smo sprehajali (Maco, Roxya...). Maca, se me je recimo na smrt bala in sem morala bit zelo previdna, dokler me ni približno sprejela.

nepredvidljiv pes je (moje mnenje) kot tempirana bomba - lahko jo raznese, lahko pa tudi ne. nisem nič fouš Adi in Poloni, ki morata še teh 10 dni po napadu skrbeti za Jimmyja. (v vseh pogledih)
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #164 : četrtek, 04.12.2008 : 09:16:00 »

Tudi jaz jima ne zavidam. Sploh pa ne Adi, ki je vse to videla. Jaz bi se odkrito povedano psa, ki bi ga videla narediti kaj takega, bala. Kar pa itak da ni dobro za odnos med človekom in psom.

Kakor izgleda, se sliši in dejansko je žalostno, tu skoraj da ni druge rešitve kot evtanazija. Si ne predstavljam, da bi ga Smetka oddala in potem bi se kaj podobnega še enkrat zgodila. Moralna odgovornost je prevelika. Tako, da jaz popolnomapodpiram odločitev, ki je padla. Čeprav možgani mi pravijo eno, srce drugo. Jebat ga  Angry.
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Jolly in Jimmy
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines