mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 13:36:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Jolly in Jimmy
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Jolly in Jimmy  (Prebrano 38365 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #180 : četrtek, 04.12.2008 : 10:01:00 »

Smetka ti svetuje,da greš s psom na sprehod zato, ker  ti bo najbrž postalo jasno.
Tukaj ni problem ugriz , pač pa odnos psa do človeka.
večinoma namreč imajo psi do človeka drugačen odnos kot do drugih živali. redki pa ne. In očitno je bilo tu razvidno,da ta pes je tak.
Tudi oni moj,ki ga omenjam je bil tak. In njegov oče tudi. In ko vidiš, da je pes sposoben človeka ne ugriznit- ampak zagrabit in strest kot mačka ali zajca- no problem do smrti- verjemi da začutiš razliko, tudi če nisi še nisi tega videl in tudi če nisi specaialist. Moraš pa bit tam prisoten,ker gre res za občutek.
Naj povem,da so tako psi izjemno redki. Predvsem v tej pasmi- kjer med rodovniškimi original vzreje jih ni.
Še posebaj malo možnosti imajo da srečajo to vrstne pse ljudje, ki se ukvarjajo z zapuščenimi in zlorabljenimi živalmi. Ampak  npr Smetka je imel v zgodovini priliko videti tudi kakšnega psa in druge zgodbe, zato jaz zaupam njeni presoji.
Ker med  tistimi psi, ki so bili zlorabljeni že kot mladiči ali mladi psi jih ni.
Večina je zlomljenih in ponižnih.Med njimi so posamezni grizači in ščipači iz stahu pa taki, ki aktivno čuvajo svojo hrano ipd. Ampak to povzrči ugriz, lahko tudi več ugrizov in pri tem se konča.

Kako pa misliš,da bi se končalo v primeru, če bi ta ga. ugriznjena veteriarka bila sama ob tem dogodku v ordinaciji?

Kot sem že napisala- zelo verjetno ta pes ne bo nikoli več napadel. Ampak zelo verjetno ni dovolj, če se ve,da v primeru, če bo, ima lahko zadeva tragične posledice.
In v družbi te posledice bi bile tragične samo za eno osebo ali malenkostno kot zdaj za enega psa.

Ali se zavedaš,da v primeru enega samega tragičnega dogoka lahko to povzroči velike  negative posledice za vse pse, najmanj določenih pasem in najverjetneje za vse lastnike psov v Sloveniji?












deteljica, hvala za pojasnila.. če bi takoj dobila vsaj malo podoben odgovor tvojemu, se tema, ki ni temu namenjena, sploh ne bi razvila v to, o čemer se sedaj pink-ponkamo in mečemo bombe en drugemu...



emm, sicer sem pa nekje tudi vprašala nekaj.. samo ste se vsi tako zaleteli v druge moje besede, da ste to spregledali..pa me še vedno zanima..

Smetka..si zapisala, da te s tabelim gleda in da ni več isti.. Pa kako to..zakaj? A je pri psih tako močan občutek krivde, morda zla slutnja, da ve, da je nekaj naredil zelo narobe in da sledi nekaj slabega zanj? A kaj je-mislim papa? Kako pa se Jolly drži - pa a se že kaj ve, kakšna bo njena usoda?
A sta z Jolly skupaj? Kako se pa do nje obnaša?


Če Smetka nima časa za odgovor, kar je popolnoma razuljivo, bi prosila nekoga, ki ima malo časa in da ve kakšna je situacija..da poskuša na vsaj kakšno vpr. odgovorit?

LP, urša
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #181 : četrtek, 04.12.2008 : 10:02:12 »

Zakaj? Bo to kaj spremenilo?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #182 : četrtek, 04.12.2008 : 10:07:20 »

Jaz nikoli v življenju ne bi posvojila kateregakoli psa z zgodovino takega ugriza.
Razlog - strah za varnost sebe, družine in ostalih živih bitij (ljudi in živali).
Predvidevam da večina povprečnih ljubiteljev psov razmišlja podobno.
Morda bi se kak kinološki strokovnjak željan izzivov le javil, ampak takih pa predvidevam da ni prav veliko, oz. imajo že polne kapacitete.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #183 : četrtek, 04.12.2008 : 10:10:25 »

Enako, žal. Če bi šlo samo zame - takoj; prepričana sem, da bi uspelo. Ker pa skozi življenje na srečo ne potujem več sama, pa... Ni šans, žal. In pes bi seveda lahko mirno nekje živel v pesjaku do konca svojih dni; ampak v tem primeru je evtanazija bolj humana. Undecided
Logiran
kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #184 : četrtek, 04.12.2008 : 10:10:41 »

kastelecu, jaz od tebe ne rabim nobene razlage, poleg tega si me z zadnjim postom popolnoma izgubila in nimam več pojma, o čem govoriš in/ali kako to paše v temo (če je letelo name).
Smetka ve, kaj dela in za svoje odločitve nikomur ni dolžna razlage. O zadevi pa debatiramo, ker več glav več ve in ker je zadeva poučna - mogoče se kdo lahko kaj nauči, kar mu bo v prihodnosti prav prišlo. Čeprav se strinjam s FŽ; o tej temi smo verjetno res povedali že vse, kar je za povedat.

Lp, 5ra



rekla si:
Sorry, ampak tole nikakor ni eno in isto.


V prejšnjem komentarju pa sem ti samo poskušala razložiti, kaj sem mislila z enim in kaj z drugim. Kaj mi pravi srce in kaj možgani.

Ne rabiš bit taka, ker ti ni nihče nič naredil. Imaš prav, nisem ti dolžna razlage, ampak potem ti lahko samo spet vrnem in ti rečem, da niti ti nisi meni bila dolžna dati odgovora, če ne znaš nekaj normalno povedati, kot naprimer deteljica, in če nisi odprtih misli za druga razmišljanja in mišljenja o teh zadevah..



Še to:
Čeprav se strinjam s FŽ; o tej temi smo verjetno res povedali že vse, kar je za povedat.

Lp, 5ra


Ja, nekateri ste že povedali, kar ste imeli za povedat..kaj pa ostali? Je izražanje svojih mnenj in mišljenj tu prepovedano Huh
Logiran
kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #185 : četrtek, 04.12.2008 : 10:11:36 »

Zakaj? Bo to kaj spremenilo?


a je to kot odg. na moj post?
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #186 : četrtek, 04.12.2008 : 10:16:15 »

in da se nebi slučajno kdo našel sedaj, ki bi rekel, da primerjam psa in človeka.. upam da se razume kaj sem hotela povedati.

Pa si primerjala psa in človeka, tega pa ne moreš tako poenostavit. Sej se pomojem vsi strinjamo, da bi v idealnem svetu verjetno obstajala še kakšna drugačna rešitev, kot je ta. Ampak smo daleč od idealnega sveta.
Jaz Smetko razumem in podpiram. Verjemi, da ji je tudi brez dodatnih vrtanj in vprašanj težko, četudi ni nihče ni hotel vzbujat občutkov krivde.

Dejstva so znana, možne posledice oddajanja psa, ki lahko z ugrizom otroško glavo zdrobi če hoče, tudi. Tud jaz mislim, da ni več kej za debatirat Huh
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #187 : četrtek, 04.12.2008 : 10:18:14 »

kastelecu, ne, Jimmy nima nobene zle slutnje, niti občutka krivde, med drugim tudi zato ne, ker se ne obnašamo do njega nič drugače kot prej. Sem napisala, zakaj me s ta belim gleda in kaj mu ni všeč. Še enkrat: imel je ovratnik. Dovolj zanj, da se je obnašal drugače.
Kar se Jolly tiče, ti žal ne znam odgovorit, ker nisem jasnovidna. A si prebrala? Piše, da jo bom obremenila, in se odločala glede na njene reakcije ob obremenitvah.
Kaj bi ti rada? Vzgajala forumovce ali kaj drugega?
Logiran

kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #188 : četrtek, 04.12.2008 : 10:23:09 »

kastelecu, ne, Jimmy nima nobene zle slutnje, niti občutka krivde, med drugim tudi zato ne, ker se ne obnašamo do njega nič drugače kot prej. Sem napisala, zakaj me s ta belim gleda in kaj mu ni všeč. Še enkrat: imel je ovratnik. Dovolj zanj, da se je obnašal drugače.
Kar se Jolly tiče, ti žal ne znam odgovorit, ker nisem jasnovidna. A si prebrala? Piše, da jo bom obremenila, in se odločala glede na njene reakcije ob obremenitvah.
Kaj bi ti rada? Vzgajala forumovce ali kaj drugega?


hvala..

in ne, sem sem se prišla kaj naučit, izpostavit svoja razmišljanja, vprašat, kar me zanima, in navezat stike z ljudmi, ki jim posvajanje psov ni tuje, z ljudmi, ki poznajo karakterje psov in z ljudmi, ki se na splošno ukvarjajo s psi, pa ne samo ljubiteljsko, z ljudmi, katere bi lahko vprašala za kakšen nasvet in kar me zanima.

Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #189 : četrtek, 04.12.2008 : 10:24:42 »

kastelecu, a veš, kako se branijo psi, ko "dobijo pikico u rito in jih zaboli"? Šavsnejo. Takrat in proti mestu bolečine. Ne vstanejo in grejo počasi do osebe, ki jo krivijo, in jo želijo fentat.
Če bi katerikoli od psov, ki jih je Smetka dala v posvojitev, koga resno poškodoval, bi se Smetka do neke mere sigurno čutila krivo, pa čeprav taisti pes nikoli ni kazal znakov agresije. Če pa bi oddala psa, ki je nekoga že huje poškodoval in bi se kaj takega zgodilo... Ne, pes, ki tako poškoduje človeka, je nevaren pes in pika. In zakon v zvezi z nevarnimi psi je jasen. In kot je že Desobediencia lepo napisala malo višje - pit mora biti v vseh okoliščinah do človeka neagresiven; še po nesreči v žaru borbe ga ne sme napast, kaj šele tako, premišljeno, zaradi ene injekcije... Še veliko hujših in bolj nepredvidljivih stvari se dogaja psom v življenju, pa to ni opravičilo za take ugrize.

Smetka pa te o sprehodu sprašuje zato, ker ji poskušaš vzbujati občutke krivde zaradi odločitve o evtanaziji. Kar lahko storiš, če si pripravljena psa recimo na lastno odgovornost posvojit (ali bi se vsaj ukvarjala z njim). Če ne, skušaj sprejeti dejstvo - ni vsak pes primeren za posvojitev. In če ni, je evtanazija edina možnost.

Tale moj odgovor je bil mišljen čisto prijazno. Če se ni tako bral, sorry.

Kar se tiče tistih dveh citatov, kjer sem napisala, da ne gre za isto stvar - sorry. Če si vmes spremenila mnenje, super.

Nisem rekla, da mi nisi dolžna razlage (kar je dejstvo), še manj, da mi je nimaš pravice dati, rekla sem samo, da je ne rabim, ker dotičnega psa ne poznam, nimam z njim nič, odločitve v zvezi z njim niso moje in nasploh s Horjulom nimam nič (razen podpiranja po zmožnostih). Izražam svoje mnenje, ki bazira na mojih izkušnjah in razmišljanju, to je vse.

Nikakor nisem rekla, da nihče ne sme več povedat ničesar, ne vem, kje si to prebrala. Samo strinjam se s FŽ, če dovoliš. Ker javne debate v javnem delu foruma o agresiji pitov pač berejo tudi ljudje, ki nočejo prebrat tistega, kar res piše, ampak iščejo senzacije. In dlje kot se razpravlja, več ljudi bo to prebralo. Tudi takih, ki ne znajo prav prebrati.

Vprašanje, če bodo odgovori kaj spremenili, se bere nesramno, vem, ampak ni tako mišljeno. Zakaj gleda s ta belim ve samo on; če se tukaj napiše, da je "okusil kri in ne bo odnehal", recimo, komu to pomaga? O občutkih krivde po dejanjih smo na forumu že veliko debatirali... Ja, pes ve, da je naredil nekaj narobe, ampak zato ne postane (ostane) napadalen po mojem.
Kaj bo z Jolly, je pa že povedano. Veliko testov v različnih okoliščinah in upanje, da bo pokazala tak značaj, kot ga je do zdaj.

Lp, 5ra
Logiran
kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #190 : četrtek, 04.12.2008 : 10:25:03 »

ker sem mislila v bližnji prihodnosti tudi jaz posvojit psa..

ampak uredu..tu sem zato da pač vzgajam ljudi, ki so stokrat bolj izobraženi kot jaz, kar se tega tiče..


ko človek kaj vpraša, izopostavi svoje razmišljanje ali svoje nestrinjanje z drugim, to pomeni vzgajanje forumovcev.

ok. vse jasno.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #191 : četrtek, 04.12.2008 : 10:27:19 »

Zdaj pa jaz sprašujem, čeprav sem pozivala k zaključlevanju debate  sram
Se vračam k pravemu razlogu za tale ugriz - bivšim lastnikom.

Zanima me, ali je bila podana prijava zaradi zapustitve, mučenja ali česa podobnega?
Da se stori še nakaj za 'boljši pasji jutri' na splošno, ne samo o konkretnem psu jamra.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #192 : četrtek, 04.12.2008 : 10:28:32 »

kastelecu, mene osebno ne moti, če me kdo poskuša vzgajat.  Wink In se tudi opravičim, če kje zvenim nesramno, ker običajno ne mislim tako. Povem svoje mnenje, tako kot ti, in to je to. In drugačnih mnenj ne jemljem osebno, ker bi se mi na forumu že davno zmešalo, če bi jih. Smiley To svetujem tudi tebi.  Smiley
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #193 : četrtek, 04.12.2008 : 10:32:39 »

in ne, sem sem se prišla kaj naučit, izpostavit svoja razmišljanja, vprašat, kar me zanima, in navezat stike z ljudmi, ki jim posvajanje psov ni tuje, z ljudmi, ki poznajo karakterje psov in z ljudmi, ki se na splošno ukvarjajo s psi, pa ne samo ljubiteljsko, z ljudmi, katere bi lahko vprašala za kakšen nasvet in kar me zanima.

No, potem pa to počni in ne še ostalega zraven, pa bo.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #194 : četrtek, 04.12.2008 : 10:34:44 »

Mene pa moti, če koga berem tako, kot da me hoče vzgajat.
Logiran

Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Jolly in Jimmy
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines