mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 19.03.2024 : 10:27:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?  (Prebrano 82109 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
cebelica
gost
« Odgovor #30 : petek, 12.04.2002 : 08:14:16 »

Hvala za nasvet in predvsem tolazbo. Ce ti napisem, da sem vse to ze poskusila in ne pomaga skoraj nic, mi bos verjela? Pri osamitvi sem malo zaje....., ker je imela vse od nastetega, ampak poskusila sem jo zapreti v wc pa se mi ni zdelo ok, ker je majhen in je tulila kot volk. Ni nehala.

No ja, ce pravis, da bo bolje oz., da se bo nehalo ti verjamem, ampak meni se vcasih zdi ze prav histericna. Ona kar pride in se zagrize v roko-mirno, pocasi, kot da sem njena igracka, kot da jo to pomirja. Upam, da jo bo res enkrat minilo. Hvala se enkrat. Vsak nasvet mi hudo prav pride.

lp, Maja in kup zob
Logiran
Sally
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 846


« Odgovor #31 : petek, 12.04.2002 : 10:08:17 »

cebelica,
ali se morda obnasa tako, ker bo menjala zobke? Moja tamala je stara 3 mesece pa nekaj, pa se mi zdi, da ji ze kar malo nagajajo. Grize vse skupaj, kar ji pride pod zobe... Ali opazis vidne znake podrejanja tebe pri psicki?!
Logiran
cebelica
gost
« Odgovor #32 : petek, 12.04.2002 : 11:57:31 »

Tako nekako. Ampak hec je v tem, ker sicer vse uboga...no ja, razen ce je v igri 'Mc Smetnjak', ampak za to so povodci...le grize kot piranja - ze od vsega zacetka. Prvi teden mogoce ni, ampak potem pa prosto po Presernu - pred menjavo zobkov in tudi zdaj, ko jih je zacela menjati.
Je pa zelo dominantna psicka in si podredi vse ostale kuzke - tiste, ki jih pozna in tiste, ki jih ne pozna, mladice, odrasle, majhne, velike...razen tistih, ki ji po hitrem postopku razlozijo, da z njimi ni sale.

Ne vem kaj bom, ampak bom ze.
Logiran
althea
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 154


« Odgovor #33 : petek, 12.04.2002 : 14:33:23 »

Zelo mi je bilo všeč, ker so psi spuščeni in se prosto igrajo mi pa debatiramo, sprašujemo, poslušamo, potem smo na koncu malo potrenirali vaji pridi in sedi. Naslednjič pa začnemo s klikerjem in tudi malo bolj resno.

Meni je zelo pomembno, da se kužika socializira ter navadi na ostale pse, ker drugače znajo biti problemi ko odraste:)

Ko sva prišla domov je bila čisto izmučena, da je prespala celo noč Grin Grin Grin

Še eno glede stresanja psa, to je predavateljica močno odsvetovala, ker baje ni v redu in psa še bolj sprovocira.

Bilo pa je 5 psov, od tega trije vražički stari okoli 10 tednov ter dva malo starejša, zlati prinašalec in pa Aljaški Malamut.
Logiran
Tibetanka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 118


« Odgovor #34 : ponedeljek, 15.04.2002 : 17:32:12 »

Grizenje je treba preprečiti že zdaj... morda se bo to nekaj tednov še zdelo ljubko, ko pa bo pes odrasel... Saj veste, kar se Janezek nauči, to Janez zna.

V petek sem bila na čudovitem predavanju o psih, njihovem obnašanju in učenju brez prisile. Če vas zanima kaj več, me lahko tudi kontaktirate.


Vsem, ki imate težave s svojim psom (ne glede na starost, spol, pasmo...) svetujem uporabo KLIKER-ja! Zelo pomaga - in to že v 10 minutah!


Pozdrav vsem lastnikom malih in velikih nagajivčkov, Vesna
Logiran
cebelica
gost
« Odgovor #35 : ponedeljek, 15.04.2002 : 22:32:51 »

Vesna,
Saj sicer je vse vec kot krasno, vse uboga in vse steka, le grize. MENE!!!
Kar se pa klikerja tice: bom mogoce poskusila, ampak mislim, da bo kliker bolj za v gobcek kot za kaj, karkoli drugega. Zal.

lp
Logiran
majax
gost
« Odgovor #36 : ponedeljek, 06.05.2002 : 14:56:54 »

jaz sem svojega kuzka navadila na casopisni papir tako,da sm par kaplic "ipevet kaplice za higijeno mladickov",to je podobno kot amonjak.upam da vam bo to pri teh tezavah pomagalo.
Logiran
shait
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92


« Odgovor #37 : ponedeljek, 03.06.2002 : 11:30:27 »

Zdravo!
Imam problem z grizenjem stvari. Imam tri mesece staro dalmatinko. Je zelo živahna in nagajiva. Ugotovila je katere stvari so prepovedane in katere ne. Seveda najbolj zanimive so ta prepovedane. Ker se potem vsi deremo, ji vlečemo stvari iz gobca. Vem da je to njen namen, kajti to počne samo takrat ko nimamo časa se ukvarjati z njo. Pri kosilu imamo pa sploh maraton po stanovanju. Ali bi bil box ustrezna rešitev?
Logiran
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #38 : sreda, 05.06.2002 : 16:49:51 »


Citat

Vesna,
Saj sicer je vse vec kot krasno, vse uboga in vse steka, le grize. MENE!!!

lp

Poskusi takole.
Meni so svetovali, da naj vsakic ko kuža hoce grizljati za roko, enostavno zacvilim tako kot to stori pasji mladiček, ko ga bratec premočno ugrizne.  Roll Eyes
Največkrat to zelo pomaga, vendar pa moraš biti vztrajna.
Soje cviljenje lahko kombiniraš še z užaljenim, odhodom iz prizorišča in ga nekaj časa popolnoma ignoriraš
(posebej bo zaleglo če to stori v igri).
Nato se poskusi poigrati z njim in če bo spet grizel ponovi vajo.
Sčasoma bo pokapiral  Cool Cool Cool
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #39 : sreda, 05.06.2002 : 19:21:52 »

Shait, glede na tvoje težave se mi zdi bolje, da takrat ko imate kosilo ali pač kakšne druge opravke da jo zaprete v boks. Ne ji vlečt stvari iz gobca ampak glasno poveljujte fuj in naj vidi, da mislite resno. Verjetni vas ne jemlje resno in je zanjo vse igra, saj če naredi kaj prepovedanega je deležna vaše pozornosti. Mogoče bi morali biti malo bolj glasni in da spozna, da ste vi šef in da se boste ukvarjali z njo takrat, ko boste vi to hoteli in ne ko bo ona. Priporočam obisk kakšne pasje šole, da spoznate tudi druge metode dela. Želim vam veliko uspeha!
Logiran
Rottweiler_Ares
gost
« Odgovor #40 : ponedeljek, 10.06.2002 : 09:35:39 »

Pozdravljena!

Jaz sem lastnik rottweilerja ki je imel podobne zamisli kot vajina psicka, pomagalo pa je, da sem ga prijel za vratno gubo (tam kjer psica zgrabi mladica) in ga stresel. Pri Aresu je pomagalo poskusita se vidva.

Lep pozdrav,

Tomi
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #41 : ponedeljek, 10.06.2002 : 12:50:35 »

Za vratno gubo psica zgrabi mladica takrat, ko ga zeli prenesti na drugo mesto. Ce ga zaradi neustreznega vedenja zgrabi za vratno gubo, nikoli ne stresa, ampak samo nezno drzi in mladica prisili v lezeci polozaj. Kadar mu zeli povedati, da nekaj dela narobe ali se ji zoperstavlja, ga prevrne na hrbet in ga z gobcem zgrabi za vrat. To je zadnja oblika, ko gre vedenje mladica psici posteno na zivce. Drugace pa ga z gobcem odrine in rahlo zarenci. Lahko pa tudi vanj zalaja in pokaze zobe. Nekatere psice proti mladicu samo savsnejo in ga tako opozorijo. Z mocnim stresanjem za vratno gubo lahko mladica poskodujete. Dobre psice-matere to nagonsko vedo in tega nikoli ne pocnejo, kajti stresanje predmeta ali zivega bitja pomeni ubijanje plena.
Logiran
shait
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92


« Odgovor #42 : torek, 11.06.2002 : 09:08:25 »

Poskusili smo našo psičko prijeti za vratno gubo in stresti, pa jo to samo še dodatno razdraži. Ima zelo visok prag bolečine, zato jo za kazen lahko samo zaprem. Vendar se je sedaj že malo umirila, ker sem ji pobrala vse igrače razen ene za zobke.
Zdaj se igramo ko nam paše. Pri kosilu pa smo se zmenili, da ji vsi rečemo ne. To jo zmede in se "rahlo" odstrani.
Ta teden sem jo začela učiti naj bo pozorna name ko sva zunaj. Večkrat se ji skrijem. Samo ne vem kaj naj naredim ko začne paničariti, ker ne ve v katero stran sem šla. A se ji naj takrat samo pokažem ali naj jo tudi pokličem?
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #43 : torek, 11.06.2002 : 15:43:20 »

Najprej zazvizgaj in ce ne bo ucinka, jo poklici po imenu. Ce bo se vedno panicna, se ji malo pokazi.
Logiran
daisy
gost
« Odgovor #44 : ponedeljek, 17.06.2002 : 11:38:12 »

ker več glav več ve, bo sigurno tudi tukaj našel kak pameten predlog ali ideja. imam psičko zelo majhne pasme. to da laja na vsak šum sem se že skorja navadila. to da pa je tudi agresivna pa mi predstavlja velik problem. če jo želi kdo pobožati ugrizne. včasih pa tudi sama pride do človeka in se pusti božati. ko pa jo dam na razstavi na mizo pa je to že skoraj prišlo v redno prakso. grize iz strahu, toda ne vem od kod izvira njen strah, predvsem pa kako naj se lotim te zadeve. kot mladič ni bila agresivna.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines