mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 15:30:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?  (Prebrano 82452 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
ticka
rad pišem
****
Sporočil: 421


« Odgovor #225 : nedelja, 27.05.2007 : 17:11:56 »

s temle vprašanjem nočem provocirati, pa mogoče tudi ne spada v to temo, tako da me Jana lahko mirno brišeš, ampak... ali mora biti po vaše pasja vzgoja vedno samo priboljški, če pa naredi kaj slabega, pa stran se obrnit? tudi pri dominantnemu ali agresivnemu psu?
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #226 : ponedeljek, 28.05.2007 : 11:13:49 »

Vzgoja in šolanje je nekaj čisto drugega. Če se dva psa stepeta ali si kažeta zobe ne moreš ignorirat.

Kakorkoli vzameš, psu moraš preprečit da pride do cilja, če je pot napačna.

Ker je v tem primeru pri psu željeno nekaj čisto drugega kot hranca, hranca nikakor ne pride v poštev.
Če pa od daleč treniraš pozornost nase je pa zadeva drugačna.

Ni pa nujno, da je uporaba sile vspešna sama po sebi... To je tako splošno...

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #227 : ponedeljek, 28.05.2007 : 11:22:42 »

ticka, tole res spada med tezave z vedenjem, kjer je odprtih ze cel kup tem tudi o dominanci in agresiji ter ukrepanju pri takih psih. Pospegaj, morda bo kaj uporabnega.
Logiran

ticka
rad pišem
****
Sporočil: 421


« Odgovor #228 : ponedeljek, 28.05.2007 : 11:27:27 »

super, hvala  Smiley
Logiran
nagajivka
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #229 : torek, 28.08.2007 : 10:37:45 »

živjo! mene pa zanima kako 3 mesečno prinašalko navadim na kopanje oz. tuširanje? dvakrat mi je skočila kar iz banje! vem da ima ta pasma res rada vodo in čofotanje, zato ne bi rada da že na začetku dobi slabe izkušnje Sad delam vse počasi z mlačno vodo, tko da res ne vem
Logiran
bibsy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 142


« Odgovor #230 : torek, 28.08.2007 : 11:14:53 »

Moja tudi ni marala se kopat, no tud zdej komej čaka da bo muke v banji konec. Sem jo pa na začetku s povodcem v banji mela (tako na kratko) in jo cel čas z eno roko držala tako, da mi ni vn skakala. No psi (vodoljubci) kolikor slišim in vidim pri moji,  kopanje v banji/kopalnici nemarajo, po drugi strani pa obožujejo  it v naravi plavat (reke, jezera, zunaji bazenčki...). Tko da ne rabiš mislit da tvoja prinašalka ne bo plavala če ne mara kopanja v banji, tudi zunaj se ne radi kopajo takoj...pride z odraščanjem. Moja je do 5. meseca komej tačke namočila pri obrobju reke, po sterilizaciji pa je kar sama začela v vodo rint.
Upam, da sem ti kaj pomagala z odgovorom.
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #231 : torek, 28.08.2007 : 13:00:07 »

Tudi jaz imam takega psa, ki se boji kopanja v banji. To mu je res največja muka in komaj čaka, da končam. Če ga ne bi pazila pa bi pobegnil ven iz banje. Vrtna cev, je pa še večja groza. V naravi pa je neutrudljiv plavalec. Plava v rekah, morju, jezerih. Nič se ne sekiraj, kopanja po vsej verjetnosti ne bo vzljubila. Se bo pa navadila, da je to del življenja.
Logiran
donteja
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #232 : četrtek, 11.10.2007 : 08:21:41 »

Pozdravljeni! Sem novopečena lastnica 4-mesečnega kužka (M). Imamo ga šele 5 dni, glede na to, da je to naš prvi kuža pa imam mnogo vprašanj. Celo goro odgovorov sem si že prebrala in marsikaj izvedela. Nisem pa zasledila odgovora na naslednji dve začetniški vprašanji. Če že kje obstaja, me prosim pravilno usmerite.
- PRI KATERI STAROSTI NAJ BI PSIČEK NEHAL RASTI OZ. DOSEGEL KONČNO VELIKOST?
- KOLIKO ČASA (OKVIRNO) NAJ BI TRAJALO NAVAJANJE NA ČISTOČO - da opravi potrebo zunaj in ne v hiši, sedaj namreč dela tako - ne glede na to, koliko časa sem zunaj z njim, se pokaka vedno takrat, ko prideva notri in ga jaz ne opazujem. Lulanje mu še kdaj uspe zunaj (ga izdatno pohvalim), kakanje pa nikakor ne gre. Pa tudi velikokrat kaka - cca 5 x na dan...je to normalno za mladička?
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore!
Logiran
NusaInKlaj
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #233 : sreda, 24.10.2007 : 12:08:05 »

jaz še imam komentar za dve sporočili navzgor. moj klaj se je od malih nog izogibal že čisto majhnih lužic, potem pa jih je kar naenkrat vzljubil in vedno veselo skače po njih- s tem pritegne veliko navdušenja mimoidočih,ker izgleda prav posrečeno.  :Dkopanja pa še zmeraj ne mara.  srammed kopanjem povesi ušesa in rep, ko pa ga spustim iz kopalnice pa skače kot navit. drugače pa je napol vodni pes (v vodo gre samo do kolen). mislim, da je to bolj ali manj prirojeno.
Logiran
siva lara
novinec
*
Sporočil: 48


« Odgovor #234 : sreda, 24.10.2007 : 12:21:06 »

Donteja, ko prideta s kužkom noter, ga opazuj, ves čas. Ko se ti bo zazdelo, da se pripravlja da se bo polulal ali pokakal, ga nemudoma, tudi sredi dejanja odnesi ven in ga potem pohvali. Vzemi si čas zdaj na začetku, ker je potem čedalje težje. Važno je sa ga ne izpustiš izpred oči in da takoj reagiraš. Pa nikar poslušat koga, ki bi ti svetoval kako ga je treba v takih primerih kaznovat (taki se zmeraj najdejo). LP!
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #235 : sreda, 24.10.2007 : 15:04:07 »

Tvoj mali bo rasu do približno 6 mesecev pol ma možnost pridobit max kak cm, v širino pa še kake pol leta --> da se "naredi".

Sobna čistoča je pa relativna. Če ga nosiš ven na 2 uri in hvališ kot da je doktoriral in ga vedno odneseš tik pred dejanjem ali v mes, pes ve, kje mora kakat in lulat po treh štirih dneh, ampak, ker je še premajhen, da bi zadrževal več kot le nekaj ur, ni sobno čist, če mu ne omogočimo sprehode tako pogosto.

Nesrečice se pa lahko zgodijo tudi pri pol leta.

Moja se mi je zadnjič noter polulala pri 7im mesecih.
Logiran
Aron
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #236 : četrtek, 25.10.2007 : 19:46:15 »

No tako se je zgodilo...danes sem mojemu zlatkotu dala svinjsko uho na katerega je nor in s katerim se zaposli za celo uro. In ker sem ga hotela premaknit, ker sem pospravljala sem se mu približala da ga bom pobožala in je začel name prvo renčat, kar drugače nikoli ne dela. Ko sem približevala mojo roko njegovemu gobčku je pa začel name poleg renčanja še napadalno lajat in se pripravljal v položal da me ugrizne. Ostala sem kot kamen, saj se mi to pri mojem 3-mesečnem ZP ni še nikoli zgodilo. Vem da so psi posesivni do hrane, ampak če bi mu vzela med jedjo skledo, ne reagira nikoli tako. Niti pri odvzemu igračke. Nisem vedela kaj naj naredim in sem pomislila kaj bo če bo to delal ko bo zrasel in bo 50-kg mrcina. Odločila sem se, da  grem do konca in vidim če me bo ugriznil ali mi samo grozi. Zraven sem mu seveda najprej skušala na miren način razložit, da je vse OK ampak ni pomagalo. Potem pa sem se znova približala in stvar se je ponovila. V tistem trenutku sem ga zgrabila za vratno gubo (to sem naredila prvič, saj ga drugače vedno pozitvno skušam vzgajati in nikoli s kakšno kaznijo). V tistem ko sem ga prijela (še dobro da sem ga ker je bil njegov gobec že na moji roki) je tako zacvilil in se vrgel na hrbet, jaz pa sem ga spustila in ga oštela in 15 min ignorirala. On je med tem skozi skakal za mano. No težava je v tem, da se že cel dan počutim zanič, ko se spomnim dogodka in najhujše je, ker se on že cel dan do mene obnaša hladno in me tudi po svoje ignornira. Ni tako vesel do mene kot ponvadi. Med tem je prišla na obisk mama in nanjo se je vrgel takoj, tudi na sprehod je šel z njo brez da bi me sploh pogledal. Ko je prišal nazaj domov pa je bil ponovno do mene ravnodušen, kar nikakor ni v njegovi navadi. Vem kako občutljivi so ZP zato se toliko sekiram.

ALI JE MOŽNO DA MI JE KAJ ZAMERIL IN DA IMA V SPOMINU DOGODEK IN DA ME ZDAJ NIMA VEČ TAKO RAD KOT PREJ? KOLIKO IN KAKO VPLIVAJO KAZNI NA PSA?

PROSIM ZA ODGOVORE KER SEM ČISTO OBUPANA. ČE BO OSTAL TAK NEVEM KAKO GA BOM DRUGIČ KAZNOVALA, SAJ ČASOPIS PO RITKI NE POMAGA NIČ OZ. MI TO NI VŠEČ, SPLOH MI KAZNI NISO VŠEČ, AMPAK TOKRAT JE BILO MALO PREHUDO, DA BI SE KONČALO BREZ KAZNI ZANJ.  sram
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #237 : četrtek, 25.10.2007 : 21:49:14 »

Brez skrbi,psi ne kuhajo zamer. Je bila par dni nazaj podobna tema in je lastnica ugotovila, da je bila krivda pri njej. Ker je ona psa predolgo ignorirala in se do njega obnašala drugače, je tudi pes reagiral na to. Morda se do njega obnašaš kot "skesanec" in on čuti spremembe v tvojem obnašanju.

Morda se kdo ne bo strinjal z mano, vendar si postopala pravilno. Psa si kaznovala, on se ti je vrgel  na hrbet in se ti popolnoma podredil. Moje mnenje je, da pri prvih znakih agresije ne smemo popuščati, ker se nam lahko to zelo maščuje!

Pes ti ne bo zameril, pokazala si mu kdo je "šef" in psi to spoštujejo. Ne zagovarjajm grobosti, ampak včasih  malo prisile ne škodi.

Poizkusi se do psa obnašati popolnoima enako kot prej in vse bo po starem,!

Veliko veselja z malim zlatkotom še naprej!
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #238 : petek, 26.10.2007 : 15:51:10 »

Prav si ravnala, ko si ga kaznovala. Ne pusti mu, da bi si dovolil renčat nate. Zdaj, ko je majhen rešita problem, ko bo velik, bota težko kaj rešila.
Na tvojem mestu bi mu večkrat dala kaken priboljšek za grizenje in mu ga potem vzela, če bi se obnašal pravilno, bi ga pohvalila in mu dala stvar nazaj. Pa tudi po hrani mu kdaj pa kdaj pobrskaj. Včasih mu daj v posodo manj briketov, kot mu jih daješ za obrok in mu med obrokom vzemi skledo in dodaj brikete (seveda, če se bo lepo obnašal). Pri takih stvareh ne gre brez kazni.
Naj še omenim situacije, pri katerih bo hudo, če bo agresiven pri hrani:
-na spehodu bo našel kost, hrano, vrečko s hrano in te stvari pojedel, potem ima pa lahko drisko, bruha, lahko se mu kaj vmes ustavi in je potrebna operacija, lahko se zastrupi
-če je odvezan in najde ogromno smeti, hrane..., potem ga lahko čakaš po uro in več, da se bo najedel in se odločil iti s tabo domov
-na obisku lahko najde kakšno hrano in mu je ne moreš vzet
...
Še več je takih situacij, ki so resnično neprijetne bodo trajale celo njegovo življenje, zato je res pomembno, da mu zdaj na začetku pokažeš kdo je šef.
Če se bo naslednjič obnašal pravilno, še ne pomeni, da bo tudi v prihodnosti tako, zato vsake toliko časa preveri situacijo.
Pri hrani naj se pa vedno usede in začne jesti ko mu daš ukaz. Moj pes se sedaj že sam od sebe usede in čaka, da mu dovolim jesti, potem pa nekajkrat pobožam in grem stran.
Svojega psa sem navajala na to kasneje in imava še vedno probleme, kadar sva na sprehodu. Velike stvari mu lahko vzamem iz ust, majhne kosti pa skrije med zobe in mu ne morem razpreti ust. kar se pa tiče kompostov in raznih stvar, pa ga nikakpr ne bi dobila stran, zato je na sprehodih vedno privezan, ali spuščen na 10m vrvici.
Doslednost na začetku se res obrestuje.

Veliko uspeha ti želim.
Logiran
NusaInKlaj
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #239 : petek, 26.10.2007 : 16:53:29 »

mogoče bi pomagalo tudi, če ga naučiš, da se mora vedno usest preden kaj dobi od tebe( moj je tak naučen). jaz sem mela nekaj časa probleme na sprehodih, kadar sem mu hotela vzeti vrvico iz gobčka, je renčal name.  Huh ampak moraš vstrajat in pokazat odločnost. vsekakor pa nikoli popustit. sem pa prepričana, da se bo dalo vse rešit, dokler je še tak majhen lumpek.
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Imate izkušnje ali potrebujete nasvet?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines