mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 00:36:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Pasje farme - Puppy Mills
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pasje farme - Puppy Mills  (Prebrano 24131 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #30 : nedelja, 12.03.2006 : 09:42:27 »

Duševno prizadet primerek. Zrel je edino za lobotomijo.
Jeb.... Kr slabo mi je, ko to gledam.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #31 : ponedeljek, 13.03.2006 : 15:37:46 »

Na svoj email sem od gospe Bonaceve dobila sledece pojasnilo:

Tema Pasja farma na madžarskem, je bila podana kot opozorilo vsem, ki kupujejo psa pri preprodajalcih. Sama močno obsojam tako početje, zato se z vsem napisanim strinjam, pa vendar nima dogajanje v "psarni" Szoborkerti Merges nobene veze z preprodajanjem. Zgodba je žal še veliko bolj žalostna. Ta grozovita dejanja so rezultat zavestnega, premišljenega "raziskovalnega" dela. Lastnik ni niti preprodajalec, niti zbiratelj. Sam sebe ima za znanstvenika. Psov namenoma ne prodaja niti ne oddaja. V njegovem "programu" so prvenstveno križanja merle-merle, namerno produciranje albinov in križanja znotraj avtohtonih madžarskih pasem. "Raziskuje" na odraslih psih in mladičih (to tudi pojasni zarodke in mrtve mladiče v hladilniku). Njegovo početje je na Madžarskem znano že kar nekaj časa, na srečo so se končno odločili ukrepati. Žal je moje osebno mnenje, da je za pse prepozno. Na posestvu so našli cca. 180 psov, od tega veliko večino mudijev. (Ostalo so še puliji, pumiji, kuvaši, komondorji, vižle in njihovi križanci). Psov zelo verjetno žal ne bo moč rehabilitirati, so popolnoma podivjani in prestrašeni. Veliko jih je tudi bolnih, ali iznakaženih do te mere, da je evtanazija za njih humana rešitev.

Verjetno vas še zanima od kje mi te informacije. Sem lastnica mudija, in imam še iz časov nakupa precej poznanstev na Madžarskem. Poznam tudi nekaj glavnih akterjev v akciji za zaprtje te "psarne". Kot sem že omenila je bilo njegovo početje vsem znano, verjetno pa si nihče ni mislil v kakšnih strahovitih razsežnostih se to dogaja. Da še enkrat poudarim - "znanstvenik" je bil svet zase, psov ni niti oddajal, niti prodajal.

Polona Bonač
Logiran

Klaus
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.036


« Odgovor #32 : sreda, 15.03.2006 : 06:36:17 »

 
Mengele!
Ta, je samo eden izmed.......odkritih!
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #33 : petek, 26.05.2006 : 07:57:59 »

Pozdravljeni!

Včeraj sem na ENIMALS PLANET gledala odajo o pasji farmi na kateri so proizvajali (če se lahko tako izrazim) mladičke manjših pasem. Zgrozila sem se, ko sem videla kako, ti psi živijo v malhnih kletkah in lastnih iztrepkih skoraj brez vode in hrane, zanje je skrbela le ena oseba, bilo pa jih je 220. Na vhodu na farmo pa je stal napis :PRODOAJA PSOV IGRAČK:
Hvala bogu da v Ameriki veljajo malo strožji zakoni, o varstvu živali in so te revčke vse do zadnjega zasegli, lastnica farme pa se je še čudila in ni razumela, zakaj so ji pdpeljali vse pse, saj je imela dovoljenje za vzrejo.GROZNO! Ali so ljudje res nori ali pa je sla po denarju premočna, da bi bili zmožni pomisliti na te uboge živalice.
Bila je zelo poučna odaja, ob njej me je zagrabil neverjeten bes do teh neodgovornih ljudi,
upam pa, da je to odajo gledalo čimveč takih, ki so hoteli kupiti psa pri preprodajalcih in so se ob gledanju teh grozot premislili.

LP
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #34 : petek, 26.05.2006 : 08:02:56 »

popravek

PRODAJA PSOV IGRAČK

kot tovarna plišastih kužkov!!!!!

LP
Logiran
LULIKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #35 : petek, 26.05.2006 : 08:16:11 »

Na tem svetu se bo vedno našel nekdo, ki bo hotel na tako krut način zaslužit denar! Me zanima kakšno kazen je dobil tisti lastnik tam! Bi jaz njega privezala na tako ketno dolgo ca 20 cm... Kruto izraženo, vendar si tak človek ne zasluži ničesar! Oko za oko!
Človeka kar zaboli, ko vidi, kako se nekateri izživljajo nad uboge živali! In pol mi še naj nekdo pove, da je človek najpametnejša "žival" na svetu. Nekateri so še vedno na stopnji primitivcev!
Žalostno za današnji čas!
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #36 : petek, 26.05.2006 : 10:09:15 »

Absolutno obsojam takšno početje, moram pa vas popraviti. Toy dog je uveljavljen izraz v kinologiji in je drugi izraz za male družne pse. Tu ne gre za pse igračke. S tem izrazom se označuje več pasem malih družnih psov in z njim ni nič narobe.

Sicer pa, ni nam treba gledati ameriških oddaj. To se dogaja tudi pri nas in ljubi Slovenci večinoma pse kupujejo pri takšnih izmečkih, potem pa vihajo nos in pravijo, da so psa "rešili". Ne, samo profit so povečali še enemu mučitelju....

Business... demokracija...
Logiran
LULIKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #37 : petek, 26.05.2006 : 10:17:15 »

Tu pa imaš seveda prav! Tudi pri nas se to dogaja in marsikdo si zatiska oči pred tem!
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #38 : petek, 26.05.2006 : 11:42:15 »

Uf mi taki ljudje (če se jim sploh lahko tako reče) dvignejo pritisk, pokrov,...  Angry
Mnenje:
Naša zakonodaja je še vedno preohlapna na področju živalskih pravic. S tem se vsi strinjamo (upam). V ZDA je veliko strožja, vendar pa nam je vsem jasno, da sama zakonodaja bolj malo pomaga proti takim, milo rečeno, psihopatom. Zato imajo tam tudi posebne policijske enote, ki se ukvarjajo samo z živalmi, pri nas pa... no še za "navadne" prekrške je premalo policistov. Načeloma bi lahko naša vlada kaj hitro pripravila primerne zakone (če bi bilo to v njihovem interesu) in ustvarila nekaj takšnih enot, vendar pa se vse, če ne prej, zatakne pri denarju... je bolj pomembno kupovati nove vladne prostore, vojaško opremo,...
Moram pa priznati, da glede na moje izkušnje, smo še vedno precej pred Madžarsko. Tam imam nekaj prijateljev, ki sem jih dostikrat obiskovala. Največji šok zame je bil, ko mi je prijateljica razložila kaj se tam dogaja tudi z rodovniškimi psi. Namreč enkrat tedensko se vsi, ki želijo oddati psa (ali drugo žival) zberejo z živalicami v nekem prostoru, tisti ki želijo žival, pa pridejo kar na te točke, če jim je kakšna všeč jo vzamejo, plačajo vsa cepljenja (cca 5.000 sit se mi zdi je bilo takrat) in odpeljejo žival brez kakeršnegakoli vprašanja kaj se bo z njo naprej dogajalo. Ker tega nisem verjela, me je peljala tja... Psi z rodovniki in brez, od čivave, psičev tipa bull, nemških dog, pudljev, mopsa, raznoraznih mešančkov... še bi lahko naštela, lastniki mladičev in odraslih psov, ki te lovijo za rokav in ponujajo psa kot branjevke solato.
Groza... Mislim (upam), da do tega tukaj še ni prišlo (in tudi ne bo).
Se pa strinjam, da bi bil pred nakupom (ali posvojitvijo v zavetišču) psa ali druge živali potreben izpit in psihotest (mislim, da se ponavljam  Undecided ). Čeprav se RESNI vzreditelji trudijo po svojih močeh in ocenijo človeka preden mu prodajo psa niso nezmotljivi, najbrž pa tudi psihotesti niso...
Rešitev... na žalost je ni (vsaj z naše strani) Vsi se lahko le trudimo z poučevanjem ljudi, odločitev pa je še vedno njihova. Upam pa samo, da drži pregovor in nihče "ne bo šel več kot enkrat na led" in bo nekoč takim preprodajalcem zmanjkalo strank. Mediji bi morda lahko bolj obveščali ljudi o takih zadevah, namesto da ustvarjajo psihoze z debatami o prepovedi "nevarnih" pasem.
Še bi lahko napisala, pa se mi zdi, da tako vsi to vemo, problem je bolj v tistih, ki šele nakupujejo psa, njih bi bilo treba seznaniti. Pa smo tam... Malo je takih, ki se (temeljito) pozanimajo kje kupiti psa, pač odprejo oglasnik...
lp
T.
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #39 : petek, 26.05.2006 : 12:02:09 »

Kalsang

vem za male družne pse, saj imam tudi jaz maltežanko, ampak prav z temi besedami( PRODAJA PSOV IGRAČseveda v slovenskem prevodu) je stala tabla na vhodu v pasjo farmo, kjer so po tekočem traku razmnoževali ravno maltežane, toy pudlje, pikenizerje, čivave itd...Veliko od teh psičkov je bilo zelo bolnih, tako da so nekatere morali celo uspavati, res zelo žalostno jih je bilo videti v tistih majhnih kletkah, vse me je spominjalo na kurjo farmo, katera se mi mimogrede zdi tudi grozna.
Res bi morali malo bolj osveščat bodoče lastnike, kje bodo kupili svojega ljubljenca.

LP
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #40 : petek, 26.05.2006 : 12:13:10 »

Ja, razumem, ampak ta napis si narobe prevedla - ne psi igrače - to je dobesedni prevod angleškega izraza toy dogs, ki v resnici pomeni male družne pse, ne pse igrače.
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #41 : petek, 26.05.2006 : 12:38:39 »

nisem prevedla jaz, bilo je prevedeno v podnapisih, no pa saj je vseeno ,važeno je ,da se s temi psički zelo grdo dela in da nimajo niti najosnovnejšega za kolikor toliko normalno življenje. Samičke pa kotijo, do onemoglosti in zaradi tega poginejo.
Da se to dogaja pri nas sem samo sumila in če zvem za koga, ki ravna tako s psički, ga takoj prijavim na vse mogoče inštance, in prav mala mi bo mar njegovega profita.

LP zelo besna!
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #42 : petek, 26.05.2006 : 12:47:18 »

Se dogaja, in vsi vemo, kdo to počne - inštance? tudi vedo, haska pa ni nobenega

Na žalost je pri nas žival po zakonu še vedno blago, predmet, zato se lahko z njo prosto trguje in se jo skladišči po mili volji.... Zakonsko ti ljudje niso odgovorni za svoje početje, dokazati pa jim ni mogoče, ker jih tisti, ki so pri njih kupili žival in ki so na lastni koži izkusili in na lastne oči videli, kaj se tam dogaja, nočejo prijaviti. To bi bila edina pot - trenutno... Ampak ljubi Slovenci imajo radi mir, pa se nočejo vmešavat... Pa čeprav so celo premoženje potem plačali za veterinarja, da so pri življenju ohranili shirano, bolno in parazitov polno živalico.... Govorim iz izkušenj, iz pogovorov s temi kupci.... Celo tako zaplankani so, da potem, ko jim takšna živalica umre, takoj tečejo k istemu preprodajalcu po novo. Čeprav pravijo, da jim je jasno, da jim je prva umrla zaradi tega mučitelja....

Prevod podnapisov, čeprav napačen, pa na žalost potrjuje večinski odnos do domačih živali...
Logiran
sagara
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #43 : četrtek, 12.10.2006 : 18:00:21 »

Malo pozno, a vseeno bom povedala svoje mišljenje.
Kriv ni kuža in ne človek, ki se odloča za nakup psa pri prodajalcu, temveč človek, če ga lahko tako imenujem, ki vzreja v takšnih nehumanih razmerah in zakonodaja. Takšno nepošteno in nehumano reprodukcijo je potrebno reševati v kali še pred razvojem, ne potem, kužki, mucki... obstajajo in hvala bogu so dobri ljudje, ki jim pomagajo.
Kuža iz zavetišča ni nič drugačen od kužka v trgovini, pa to odobravamo in sprejemamo, zato menim, da si tudi kuža iz trgovine zasluži topel dom in dobrega gospodarja.
Izkoreniniti je potrebno nečloveške osebke, ki to počnejo in kazen za njih ni nobena previsoka.
Sama imam rodovniške psičke, vem pa da nekje morajo preživeti tudi  nerodovniška, vsi pa imajo dobro pasje srce, ki ga človek ne bo nikoli dosegel.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #44 : četrtek, 12.10.2006 : 20:44:43 »

Tukaj sploh nima veze rodovniški nerodovniški. Ljudje so tudi pokvarjeni in vidijo korist v vsem, kar jim prinaša denar. In dokler bodo ljudje, ki bodo te mladičke kupovali, do takrat bodo "kapitalisti" to počeli.
In zakaj so po moje kupci bolj krivi v tem primeru, ker ti kupci se imajo za ljubitelje živali... In na koncu celo trdijo, da so temu kužku rešili življenje.
Idiotizem, ker so samo naredili prostor za drugega. Če bi pa naredili kažin in te psičke zasegli in jih posvojili, je pa zadeva popolnoma drugačna!

Ker če ti kupiš, daješ zaslužek izkoriščevalcem pasjih trupel.

Širše gledano, je bolje, da nekaj mladičkov uspavajo, ker jih ne morejo prodat, kot pa še naprej vzdrževat proizvodnjo. Dosti več živali na tak način trpi.
Posamezniki, za katere plačamo pa to vzdržujejo. Nobenega nismo rešili na tak način, nasprotno. Omogočili smo nadaljno izživljanje in mučenje pasjih mater in vedno novih in novih mladičev.

Vsaj zakonodaja bi lahko to prepovedala, če smo že mi ljudje inbecili.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Pasje farme - Puppy Mills
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines