mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.04.2024 : 08:04:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: nemški terier
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: nemški terier  (Prebrano 27620 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
martinca
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 140


« Odgovor #30 : torek, 11.04.2006 : 20:27:12 »

Deteljica čestitke, nisem vedela, da se spuščaš v lovske vode! Izbira pa je vsekakor zanimiva!
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #31 : sreda, 12.04.2006 : 07:17:41 »

Deteljica čestitke, nisem vedela, da se spuščaš v lovske vode! Izbira pa je vsekakor zanimiva!
Ne spuščam se glih v lovske vode, ampak imam pa navado , da z vsako pasmo vsaj malo "povoham"  prvotni namen, pa mal pravilnike za delo  in tekme pogledam itd. Tud z Borderji sem malo pašo probala in vem za kaj gre, čeprav to ne bo nikoli moja prioriteta.
Logiran
Kraški
novinec
*
Sporočil: 40


« Odgovor #32 : sreda, 12.04.2006 : 08:06:40 »

Deteljica,če prav vem,ne živimo daleč vsak sebi.
Kaj misliš s tem-ali je v okolici ljubljane kaj uporabnega?
To pa verjamem,da vso zadevščno vzgoje in šolanja psa obvladaš bolje,kot marsikateri inštruktor na tečajih VP.

Logiran
Kraški
novinec
*
Sporočil: 40


« Odgovor #33 : sreda, 12.04.2006 : 08:31:30 »

Žal ne gre drugače,kot tako,da vstopaš v lovišče brez preiskušenega psa.Vsaka-ali pa večina LD ima del svojega lovišča namenjenega šolanju mladih psov,psov,ki še niso opravili PNZ-ja.
Nekaterih veščin se pes priuči le v lovišču (sistema dela,ločevanja toplih in hladnih sledi...).
Logiran
katyb
otrok do 14 let
*
Sporočil: 13


« Odgovor #34 : petek, 20.10.2006 : 09:34:32 »

zivojo
ali ma kdo nemskega terierja,da mi prosim opise njegove znacilnosti?
Logiran
k4fg0501
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #35 : sreda, 29.11.2006 : 13:35:50 »

Mene pa zanima če kdo pozna Nemškega lovskega terierja z uspešno opravljeno B-BH šolo?
Logiran
martinca
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 140


« Odgovor #36 : četrtek, 30.11.2006 : 08:07:47 »

Mislim, da je deteljica sicer nima, ampak je dela pa njena psica rally obedience, kar je zelo podbno zahtevam B-bh-ja. Smiley
Logiran
paprika
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #37 : nedelja, 09.09.2007 : 22:14:54 »

ja te lovski terierji so res nekaj zelo posebnega. moj fant ga ima doma in mali je totalno hiperaktiven. cel cas se hoce igrat, vedno ti prinasa zogico in palcke in leta in isce. ajej zna biti prav naporen a je tudi zelo simpaticen. se posebno je prisrcen v morju ko sploh noce ven iz vode in bi se samo igral in skakal za kamni.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.299


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #38 : petek, 28.09.2007 : 08:58:25 »

Amalka, prosim, da preberes pravila na mojpesForumu in mail, ki ti je bil poslan.
Logiran

k4fg0501
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #39 : torek, 12.02.2008 : 11:54:14 »

Pozdravljeni!

Sam imam NEMŠKEGA LOVSKEGA TERIERJA in naj vam z lastnih izkušen povem, da je pes zelo učljiv, priden, poslušen in tudi delaven.
Ime mu je ARI in ni resasti kot večina predstavnikov te pasme ampak gladek. Nima bradice in dlak za tačkami, skratka luškan.  Hodila sva v šolo in sicer šola poslušnosti. Naj vam povem da so bili učitelji malo skeptični do pasme, na koncu se je izkazalo za najbolj poslušnega psa v celi skupini in tako sva opravila BBH šolanje ter bila po šolanju še nekajkrat povabljena na predstave, da pokaževa kaj vse se da naučiti z človeško voljo in ljubeznijo do malih hudičkov. Poleg tega je pes aktiven tudi pri lovu. Pogon traja sprva 30-45min po tem pa je krajši in se vedno ampak res vedno vrne na kraj kjer se je ločil. Če vas ne bo tam pustite kako osebno stvar na mestu kjer je odšel in 100% vas bo čakal, čeprav malo užaljen, ker ga niste počakali. Ja nagon je huda stvar. Mački, lisice, zajci, srne, pujsi, kune, hermelin.... velik in bogat spisek umorjenih živali. Do psov je ne agresiven če ni privezan ali na povodcu. Če je prost se ne meni za pse niti za mačke če mu jaz ne rečem. V kolikor je to v gozdu kaka divja žival, takrat odpade vse kričanje in nevem še kaj. Ko on gre, gre. Ima tudi PNZ, saj je v prvi miri pes lovski in zakaj tega nebi imel. Odlično se je izkazal pri nošenju pernatih živali iz vode, v rovu je agresiven in neustrašen(umetni rov).....
Do ljudi zelo zaupljiv, le do neke meje. Če je on na postelji in tam leži že vrsto let je to njegovo in to si lahko deliva samo midva. Pri kupovanja pač ni. Hrana! Pes ima pri jedi rad mir! To pove vse.
Krasen kuža tako v hiši kot na dvorišču, samo ne ga zapirat v stanovanja. On rabi gozd, sledenje, igro in veliko ljubezni saj jo tudi sam večkrat povrne.
   
Ari in Mitja
Logiran
sisi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 314


« Odgovor #40 : torek, 06.01.2009 : 10:56:46 »

Vidim ,da ni ravno pestro v tej temi.Sama sem kot otrok rastla s to pasmo nlt.Bil je predvsem kupljen za lov.Namreč ded in stric sta bila lovca.Opravil je vse potrebne izpite, da se bi lovcem pridružil.Ampak tu se je zapletlo.Moj mali Cizi ni hotel loviti raje je bil z mano.Skupaj sva spala ,jedla(sama nisem ničesar pojedla brez ,da nisem delila z njim),se potepala,raziskovala..........Dedek ga je vzel s seboj na lov a je kaj kmalu prišel nazaj domov.Takrat so bili avtomobili še redki in se je šlo od hiše peš na lov.Seveda so bili lovci nezadovoljni saj ga niso mogli uporabljati v lovske namene.Meni pa je bil najboljši prijatelj.Bil je pogumen samček a nikoli napadalen.
Kasneje je tudi moj tast imel to pasmo a tukaj je bila psička kaj kmalu pripravljena na lov.Tudi plen je čuvala in se zanj bala.Kar nekaj kokoši je polovila okoli hiše.Ampak imela je rada ,da ti je zlezla v naročje.Tudi bivala je raje v hiši kot pa v boksu.Mislim,da pri tej pasmi je vse odvisno od okolja v katerem raste,vzgoje in splošnega karakterja psa.Nlt ima v mojem srcu posebno mesto.Mogoče nekoč ,če bom imela pogoje tudi sama postanem lastnica te čudovite pasme.Klub temu pa ne bo opravljal svoje naloge lova bo predvsem moj spremljevalec.
Logiran
doctor
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #41 : sobota, 01.01.2011 : 14:18:54 »

k4fg0501

Zdravo!  Imam eno vprašanje in sicer kje ste dobil NLT-(gladkega)? Namreč spomladi ,ko bom imel ograjeno parcelo bi zelo radi imeli takega kužija! Videl sem že oba , a vendar mi je gladek precej lepši,zato me zanima kje bi ga lahko dobil,če morda veste. Če pa vam ni odveč mi pa prosim pošljite kako sliko vašega.
 LP,Peter!
Logiran
cincabinca
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #42 : nedelja, 31.07.2011 : 12:06:03 »

ne morem si pomagat, da še sama ne pohvalim te pasme! Naša terierka nas spremlja že 8 let pa je še vedno ena velika hiperaktivna pozitivka Smiley. Ima rodovnik, odlične ocene in za sabo že 5 legel krasnih rodovniških kepic..S sedmimi leti smo jo poslali v pokoj, kar se kotenja tiče -pri teh letih mama ni biti več enostavno..čeprav ona bi še, vsaj če prav razumemo njeno neumorno tuljenje in jokanje v času gonitve Smiley. In edinokrat, ko je mene, kot malo manj pomembno članico krdela (sem vseeno samo hči  alfa samca) opozorila z renčanjem, je bilo, ko je ščitila svoje pravkar skotene mladičke...drugače je psica izjemno prijazna, pri nas smo jo 3 je otroci navadili na potrpežljivost Smiley, Prijaznost pa kar dobro skriva, ko sreča kako drugo žival, če ne bi bila na povodcu bi požrla vse ljubke male kužke v oblekicah..na te je še posebno alergična- ne vem , mogoče jo spominjajo na zajčke..ravnodušna ne ostane tudi pri večjih, in v moči bi se pomerjala z vsakim traktorjem..je pa res, da si je to nečedno lastost pridobila v mali šoli, ko jo je napadla neka druga psica lovskega terierja.

Jo pa tudi sama odsvetujem nelovcem, ker ima res zelo izražen lovski nagon, ki zna bit kar problematičen v nelovskih situacijah. ( ko zavoha sled jo v našem primeru ustavi le glas alfa samca..ostale sicer uboga v večini drugih situacij, tu pa se je ne da ustaviti..zato je z ostalimi člani krdela prikrajšana za svobodne sprehode- mene je izučilo, ko mi je iz svojega lova prinesla zadavljenega mladega zajčka in, ko je nekoč malo manjkalo pa bi mi prinesla tudi malega belega psička). priporočam tudi ograjen vrt, da vas sosedje ne bodo tožili zaradi zadavljenih kokoši...
Potrebuje veliko gibanja ( v gozdu postane čisto drug pes..in nobenemu lovskemu terierju ne privoščim, da ostane brez lova) in družbo...sama je res nesrečna. ljubezen in veselje pa izkazuje na tako simpatičen način..ne more si pomagati...cvili in skače, teče okoli grmovja kot torpedo in maha s svojim repkom..in če odideš k njej na vrt 100krat na dan, si pač 100krat na dan deležen take dobrodošlice Smiley, ne naveliča se igre in ko se je naveličaš ti, ti skoči v naročje (če ni nikjer alfa samca, ki tega ne pusti), ali pa se ti zlekne k nogam in se pusti čohat do onemoglosti (tvoje seveda) in ko končaš, te gleda tako žalostno, da se vrneš nazaj in se z njo igraš še malo in potem jo čohaš še malo Smiley.

 No če strnem to moje dolgovezenje: to so lovski psi, srčni, hrabri, ki potrebujejo veliko gibanja in igre, družbe in doslednega, izkušenega lastnika..v našem primeru je tudi družinska psica, ki pa je včasih malo bučkasta in brez občutka, iz preveč ljubezni premalo nežna...ko naprimer želi v naročje skočiti moji 2 letni hčerkici, ali ji 100 na uro prinese žogico, da bi se z njo igrala...Sama bi ravno zaradi močnega lovskega nagona izbrala kakega bolj umirjenega družinskega psa, za lovce, ki iščejo družabnika na svojih dolgih pohodih pa je idealna ( z izjemo tistih, ki radi sedijo na prežah in čakajo- ne vem če je možno tako hiperaktivnega psa prisiliti, da je pri miru več kot nekaj sekund in zraven še tiho)- haha, bi mogli vidt kako ji ritka trza kadar z očetom delata vajo prostor in ga mora tam počakati do odpoklica...in ko jo pokliče se kar izstreli od tal Smiley
Logiran
PowderRider
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #43 : torek, 02.10.2012 : 00:11:04 »


Evo slikco Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #44 : torek, 02.10.2012 : 12:04:01 »

Kako lepa psička. Smiley

In odličen opis. Takšen, kot si ga tako srčen lovski pes zasluži. Hvala, ker ste podelili svoje izkušnje in jih realno opisali. Smiley
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: nemški terier
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines