mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 20:20:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Izbira mladiča
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Izbira mladiča  (Prebrano 6699 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #15 : torek, 02.06.2009 : 17:30:20 »

Majhnih pasem je veliko, zato pa sem ti prilepila link, da se sama razgledas. Ob vsaki pasmi je napisana plecna visina, ki ti pove kako velik ali majhen je pes dolocene pasme.

Ne razumem zakaj naj bi ti dajali fotografijo mesancka.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #16 : torek, 02.06.2009 : 21:02:06 »

Jaz sem tudi za prve v leglu. Vsaj pri samičkah.
Imajo v sebi živc, ki ne ugasne. Pa ne unega bevskajočega, nemirnega, ampak takega, da se zavedajo svojega jaza. Ozaveščene živali Smiley.

Jaz sem mojo (bivšo) tudi tako izbrala. Ne bom pozabila, kako je z debelim gobčkom pometla tamale, ki so se gnetli pri skledicah, pojedla, kar je bilo za pojest, potem pa šibala brskat po vrtnicah in lovit trepetajoče listke. Definitivno bolj zanimivo kot ukvarjanje z 'naključnimi' obiski. Pa je bila moja Kiss! V odraščanju je postala strašno senzibilen pes (pes ti špegu nastavi Roll Eyes). Ta prava podlaga je pa le ostala.

Zame so prvčki (oz. -čke) carji!
Je pa prav neverjetno, koliko malo bitje že nosi s seboj, če se jim posvetiš in si pozoren na detajle.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #17 : nedelja, 14.06.2009 : 14:01:56 »

Jaz pa imam ta problem, da vsakič ko kupujem psa nimam izbire - vedno mi vzreditelj določi psa in to me zelo moti.  Vzreditelju povem, da iščem psa za razstave, ampak nikoli ne morem izbirati, tudi če mi vzreditelj reče, da si ga bom v sama izbrala, mi ga na koncu on izbere, češ ta je primeren zate (čeprav sama včasih zelo jasno vidim, da je nek mladič lepši, mi vseeno vzreditelj odgovori, češ npr. tile trije so vsi enako lepi). Ne vem kaj naj naredim, da si bom naslednjega psa lahko sama izbrala, ima kdo kak nasvet?

Hvala za odgovor.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #18 : nedelja, 14.06.2009 : 14:09:03 »

Lynn ne vem pri katerih vzrediteljih si sicer ti bila, samo če pride k meni nekdo kupit psa za razstavo, potem mu zberem tistega, ki je zanj najprimernejši - mislim da imam kot vzreditelji vsekakor boljše oko za tistega mladička z legla, ki se mi zdi najprimernejši, kot nekdo ki kupuje psa prvič. Drugo je, če pride nekdo z izkušnjami s pasmo, ki ve kaj hoče in ve kaj išče - sicer takšnemu tudi svetujem je pa seveda njegova odločitev ali bo nasvet sprejel ali ne. Potem kot si napisala...kaj pa je tisto lepše? Ne vem, dam primer, mogoče ma en mladiček res ne vem lepšo dlako, pa kaj če ma slabše kote in slabšo glavo recimo...je tudi vprašanje kaj je pomembnejše in s čem prideš na razstavi boljše skoz. Da ne govorimo seveda o karakterju, ne pomaga ti nič najlepši pes iz legla, če ima recimo slab karakter in se na razstavi ne bo znal "pokazat". Tako da, to je vse relativno. Predvsem je bistveno, da najdeš vzreditelja, ki mu boš zaupala. Ker koliko sem razbrala med vrsticami imaš ti predvsem občutek, da te niso hteli dat najlepšega, to pa je problem zaupanja, ne problem izbora kot takšnega.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #19 : nedelja, 14.06.2009 : 23:12:12 »

Jaz mislim, da je bil pri meni bolj problem to, da tisti, ki dlje čakajo na mladiča imajo prednost izbire, ampak vzreditelj ni odkrit in ti pove, da jih je še pet pred tabo potem, ko si se v psa že čist zaljubil. Tko je bilo pri meni, čeprav ko sem kupovala samojeda, sem toliko časa vztrajala, da mi je všeč en drug kuža, da sem na koncu dobila tistega ki sem ga želela (ali pa se je kdo drug premislil in sem potem jaz dobila željenega). Ne pravim pa, da sicer gospa ni v redu vzrediteljica. Drugače imam z njo in z vzrediteljico našega kavalirja čisto v redu izkušnje.
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Izbira mladiča
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines