mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 06:30:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: mladička mi je padla z višine 1 metra - zaskrbljena
Strani: 1 2 3 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: mladička mi je padla z višine 1 metra - zaskrbljena  (Prebrano 9780 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
vrt007
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« : ponedeljek, 04.05.2009 : 22:32:34 »

pozdravljeni forumaši!

imam eno skrb, glede katere si želim vašega odgovora.

pred enim tednom smo dobili zelo živahno psičko mešanko - mladičko. ko se je navadila okolice, je hitro postala razigrana, zelo rada grize in trga stvari, ne more biti pri miru.

kar me skrbi, je to, da se mi je včeraj že drugič izmuznila iz rok - enostavno je tako "živa", da je nisem mogla obdržati v objemu. imela sem jo v višini naročja, prvič je padla na mehko travico in je tam zmedena obstala nekaj sekund, potem pa je hitro odrepkala naprej.

včeraj pa je z višine okoli metra priletela na betonska tla (na tlakovce na dvorišču) in je presunljivo cvilila, nato pa utihnila in kar odtavala po svoje ter odšla stran, nato je opravila veliko potrebo in se vrnila k meni, a nezaupljivo, ni se hotela več igrati, kot da bi slabo izkušnjo padca povezala z mano.

nato je počivala pol ure, spančkala in se spet zbudila za lulat. takoj ko me je videla, je pomigala z repkom in se normalno polulala zunaj na travi, le živahna ni bila več (je bila pa tudi zelo utrujena od igre). skrbi me, ker se je začela potem tresti - kot od šoka (lahko jo je tudi zeblo, ali pa zaradi utrujenosti).

kar mene skrbi, je, ali bi lahko pri tako majhnem psičku prišlo do poškodbe notrnajih organov, krvavitve ali kake poškodbe skeleta? psička je mladiček, stara je dobra dva meseca in kak teden povrhu, ko je padla na tla, je tlesknilo a razen cvileža (ki se mi je zdel zelo presunljiv) in nato začasnega tresenja nisem opazila znamenj poškodb.

nočem zganjati panike, psička se zdi ok, tudi na veterini mislijo, da ni nič posebnega, mene pa vseeno skrbi, na katere znake naj bom v naslednjih dneh pozorna, ki bi lahko napovedali, da se je pri padcu poškodovala.

predvsem pa - kako naj preprečim, da bi mi skakala iz naročja? zelo rada se crklja, ampak ker je tako radovedna, je nič ne zadrži. vem, da so padci sestavni del življenja, vseeno pa me je zdaj zelo strah jo dvigniti s tal na višino naročja, ker se bojim, da ne bi spet padla.

hvala za vašo pomoč oz. odgovore
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #1 : torek, 05.05.2009 : 07:28:56 »

Kaj pa je delala na višini 1 metra? Shocked

Kako to misliš, da vet pravi, da ni nič posebnega? A jo je pregledal ali je bila to telefonska diagnoza?

Zakaj pa bi jo sploh morala imeti v naročju? Saj zna hoditi, a ne? Če pa se crkljata, potem sedi na tla in se padec z višine ne bo mogel zgoditi.

Praviš, da je razigrana, da rada grize in trga stvari in da ne more biti pri miru....no, popolnoma normalen mladič Wink....ki pa seveda nujno potrebuje vzgojo. Upam, da ste s tem začeli pred enim tednom, ko ste jo dobili in da ste vpisani v malo šolo Smiley

Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #2 : torek, 05.05.2009 : 07:57:35 »

Pes ni igrača za po rokah vlačit.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #3 : torek, 05.05.2009 : 07:59:58 »

Koliko je pes star?
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #4 : torek, 05.05.2009 : 08:11:07 »

TagTu, padla je z naročja.

Meni je padel 2-letni sin 5 metrov, ampak na zemljo. Na urgenci so svetovali samo opazovanje in ga niso nič slikali ali drugače pregledovali. Pa zbujanje ponoči, če bi šlo za pretres možganov.

Mislim, da se ti ni treba sekirati, če ni padla prav na glavo, ne more biti hudega. Opazuj jo, pa naj počiva, kolikor se to pač da pri tako malih psih. Da bi imela notranje poškodbe je zelo malo verjetno, lahko bi šlo samo za lažji pretres možganov, tako laično.

Tudi si ne očitaj, samo ne jemljite je več v naročje.

Če bi padla v nezavest, pa hitro na veterino.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #5 : torek, 05.05.2009 : 08:25:47 »

Tudi vsak od mojih otrok mi je vsaj enkrat padel z naročja - to je pač lajf.
In obrambna reakcija obeh je bila, da sta po kakih 10-15 minutah dretja oba zaspala kot top. Od šoka predvidevam. Seveda smo zagnali mal panike Roll Eyes in ju peljali pogledat k zdravniku in nato opazovali, ampak ni bilo nič hujšega, hvala bogu.
vrt007 - opazuj mladička in če se ti zdi karkoli narobe ga pelji k vetu pokazat.

Pes ni igrača za po rokah vlačit.
Tale je pa mal močna ika. Ne poznam človeka, ki ne bi pasjega, mačjega ali človeškega mladiča ˝vlačil˝ po rokah.
Samo previden pa moraš bit.
Bolje torej vlačiti po rokah na tleh ali v sedečem položaju, kot je svetovala TagTu.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #6 : torek, 05.05.2009 : 08:27:50 »

TagTu, padla je z naročja.


Hm, enkrat na travo, ja...to piše, ampak za padec z višine enega metra na tlakovce pa nič ne piše, da je bila v naročju Huh

Ni nevaren samo padec na glavo....mladič si lahko polomi kosti tudi pri nerodnem padcu ali skoku s kavča...in če je to kakšno reberce npr., tudi poškodbe notranjih organov niso izključene....

Tvoj sin je imel srečo...na petih metrih višine je npr. strop v prvem nadstropju povprečnega bloka.....ali pa tla v drugem nadstropju....
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #7 : torek, 05.05.2009 : 08:41:35 »



predvsem pa - kako naj preprečim, da bi mi skakala iz naročja? zelo rada se crklja, ampak ker je tako radovedna, je nič ne zadrži. vem, da so padci sestavni del življenja, vseeno pa me je zdaj zelo strah jo dvigniti s tal na višino naročja, ker se bojim, da ne bi spet padla.

hvala za vašo pomoč oz. odgovore

Kako preprečiti ? Najbolj enostavno seveda tako, da je ne dvigujete v naročje v stoječem položaju. A bo to šlo ? Jaz bi tudi najraje Bučka v naročju nosila, pa je žal pretežak zame... Roll Eyes V naročju jo imejte v sedečem položaju (kot ste že lahko prebrali), da jo malo pocrkljate, sej vem, kako je lušno... Wink Drugače naj pa seveda čim več sama hodi.  Smiley
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #8 : torek, 05.05.2009 : 08:44:12 »

Koliko je pes star?

Je napisala:  psička je mladiček, stara je dobra dva meseca
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #9 : torek, 05.05.2009 : 09:01:50 »

Tvoj sin je imel srečo...

Padel je z balkona v 1. nadstropju v klet. Pred 30 leti. Wink
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #10 : torek, 05.05.2009 : 09:25:44 »

Padel je z balkona v 1. nadstropju v klet. Pred 30 leti. Wink

A se je igral mačka Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #11 : torek, 05.05.2009 : 10:00:22 »

Vrt: verjetno ne bo hudega, vseeno pa psu večkrat poglej sluznice - če so blede, ima notranje krvavitve.
Kako narediti, da ne bo več padal iz naročja? Imej ga na oprsnici in medtem ko ga imaš v naročju drži tudi povodec. Če se ti izmuzne se ujame in ublaži udarec. Čisto tako, kot se varujejo alpinisti, pa delavci, ki delajo na višini.
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #12 : torek, 05.05.2009 : 10:09:00 »

Mogoče je moja res malo huda. Ampak saj je povedala, da se ni zgodilo prvič. In ja vsak rad psa pocarta tud jaz, ampak pač temu primerno, se vsedeš, na stol, kavč,tla.Ne pa da ga nosiš sem in tja.
In mogoče z  moje strani še bolj burna reakcija zato, ker ne jaz ne moj pes ne marava da se ga dviguje.Rad se carta, na višini v naročju mu pa ni všeč in ni veliko psov,ki jim je.
In me jezi da ga vsak, ki mu je všeč hoče dvignat, ker je pač majhen.
Zato sem mislila da ni za po rokih vlačt. Ker si tako predstavlajm da prve mesece pes preživi večino časa v rokah. Ker je nov, sladek, srčkan,majhen.Pa ni le to, a ne?
Logiran
vrt007
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #13 : torek, 05.05.2009 : 10:10:10 »

Pozdravljeni in hvala za vaše odgovore.

Kot rečeno, naša Tajča se rada crklja v naročju, ampak potem jo nekaj prešine in mora to takoj narediti (npr. iti nekam, kjer je zanimiv zvok). Iz rok se mi izmuzne ko jegulja! Do zdaj smo jo vsi jemali v naročje in jo nosili v stoje, toda kot rečeno je zdaj že drugič padla iz naročja (višina en meter zato, ker ocenjujem, da je to v višini mojih bokov, kjer je psička v naročju tudi počivala).

Veterinar je po tel. rekel počakati, kaj bo, če sploh kaj bo. Psička je zaenkrat živahna, normalno je, opravlja potrebo, se igra, le danes ponoči je zelo cvilila, ampak ni bil zvok, kot bi jo bolelo, pač pa, ker je hotel izsiliti, da bi šla iz škatle se crkljat na posteljo.

Padla je pa na tačke direkt (in verjetno na trebušček), ne na glavo. Vseeno pa je bila nekaj minut videti pošteno zmedena, nakar je šla pančat. Skrbel me je ta tremor (tresenje), ker sem se bala, da bi bil lahko to znak prikritih notranjih krvavitev. Tudi če ji je počilo rebro, se bo hitro zacelilo, medtem ko je za notranje organe potrebna preiskava - ampak zaenkrat Tajča kaže normalen, živahen značaj, zato res upam, da padca nista imela usodnejših posledic. Jo pa od dogodka naprej nič več ne vzamem v naročje v dvignjenem položaju, pač pa ob njej čepim ali sedim, tako da ne more skočiti s take višine.

Mater, res me je skrbelo in vest me je pekla, da sem bila tako malomarna in nisem predvidela, kaj se lahko zgodi - in da se je to zgodilo dvakrat. No, tretjič se ne bo!

Hvala in lep pozdrav!
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #14 : torek, 05.05.2009 : 10:12:45 »

Tale ideja z oprsnico je super! Tako sem tudi jaz živahnega mladička držala v naročju. Če živiš v bloku na primer, ni druge kot psa v naročje prijet in po stopnicah nosit (če ni dvigala recimo). Jaz vsakega mladička, če lahko, primem v naročje in crkljam Smiley Se ne morem upreti.
Upam, da je z vašim vse o.k.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #15 : torek, 05.05.2009 : 10:15:23 »

Ja, tale ideja z oprsnico je krasna Smiley.
Samo da ne bi kdo oprsnice zamenjal z ovratnico Shocked
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #16 : torek, 05.05.2009 : 10:47:46 »

oprsnica je res fajna reč.  Smiley Sem z njeno pomočjo svoji pesjanki čisto refleksno in z lahkoto preprečila, da bi se, čisto po nerodnosti, naučila plavat med zlatimi ribicami v enem malem ribničku.... Grin
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #17 : torek, 05.05.2009 : 11:10:28 »

To, da je mladiček veliko po rokah je odlično. sama imam veliko v naročju tudi svoje sicer ne prav majhne psice. Posebno dokler so mlade. Zakaj? Psi, ki jih kot mladiče veliko nosimo in dvigamo, se kasneje ne bojijo višine in veliko lažje osvojijo take in drugačne ovire.  Dominantni mladiči se na ta način na lep in fin način naučijo, da so kdaj pa kdaj tudi povsem odvisni od nas. Če delaš z mladičem brez povodca ga takrat, ko dela nekaj kar ti ni všeč preprosto pobereš in odneseš drugam. Itd, itd.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #18 : torek, 05.05.2009 : 11:21:29 »

To, da je mladiček veliko po rokah je odlično. sama imam veliko v naročju tudi svoje sicer ne prav majhne psice. Posebno dokler so mlade. Zakaj? Psi, ki jih kot mladiče veliko nosimo in dvigamo, se kasneje ne bojijo višine in veliko lažje osvojijo take in drugačne ovire. Dominantni mladiči se na ta način na lep in fin način naučijo, da so kdaj pa kdaj tudi povsem odvisni od nas. Če delaš z mladičem brez povodca ga takrat, ko dela nekaj kar ti ni všeč preprosto pobereš in odneseš drugam. Itd, itd.

Ja, to je čisto res! Treba je pa poudariti, da mora biti poskrbljeno za mladičkovo varnost in če nekdo ne obvlada mladiča v naročju, naj ga ne ima v naročju stoje, ampak sede na tleh in naj se najprej v takem položaju nauči obvladovanja in pravilne in varne drže!
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #19 : torek, 05.05.2009 : 11:42:50 »

Citat
To, da je mladiček veliko po rokah je odlično. sama imam veliko v naročju tudi svoje sicer ne prav majhne psice. Posebno dokler so mlade. Zakaj? Psi, ki jih kot mladiče veliko nosimo in dvigamo, se kasneje ne bojijo višine in veliko lažje osvojijo take in drugačne ovire. Dominantni mladiči se na ta način na lep in fin način naučijo, da so kdaj pa kdaj tudi povsem odvisni od nas. Če delaš z mladičem brez povodca ga takrat, ko dela nekaj kar ti ni všeč preprosto pobereš in odneseš drugam. Itd, itd.


Ja, to je čisto res! Treba je pa poudariti, da mora biti poskrbljeno za mladičkovo varnost in če nekdo ne obvlada mladiča v naročju, naj ga ne ima v naročju stoje, ampak sede na tleh in naj se najprej v takem položaju nauči obvladovanja in pravilne in varne drže!

S tem se strinjam, ampak tako vemo da večina mladičev ni zaradi tega po rokih, sploh če ga kupijo svojem otroku in se ga neprestano žuli. In pri tem marsikdo ne pomisli, da lahko pes ko mu je dovolj skoči.
Moj se rad pocarta, ko sedim, ko sem nižje. Ko ga pa dvignem in stojim mu je pa neprijetno in se ne more sprostiti in ga s tem posiljujem. Čeprav v drugih primerih se višine ne boji.
Mislila sem samo na to, da veliko ljudje pasme ki spadojo pod  ˝naročni psi˝ preveč zaresno vzamejo naročni.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #20 : torek, 05.05.2009 : 11:45:43 »

Naš Miško bi bil pa še bolj naročen, kot je mogoče (je pretežak) Wink.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #21 : torek, 05.05.2009 : 12:58:45 »

Buči bi bil tud, pa žal v naročje spravim le njegovo glavo  Tongue
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #22 : torek, 05.05.2009 : 14:58:44 »

Jaz pa psravim Albo v naročje in je zelo rada. Tudi po stopnicah jo dol nosim, ker drugače ji drsi na ovinkih in potem so praske po lesenih stopnicah.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #23 : torek, 05.05.2009 : 15:47:11 »

Moje se pa pustijo nositi navite okrog vratu kot kakšno lisičje krzno.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #24 : torek, 05.05.2009 : 15:53:31 »


Moje se nosijo kot majhni otroci...zadnje tace okrog pasu in sprednje okoli vratu Cheesy
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #25 : torek, 05.05.2009 : 15:56:49 »

Zdaj jaz vem zakaj se Flip ne boji visine. Ocitno so ga fejst nosl po rokah. Medtem ko Bostjana ocitno niso, ker ga je groza visine  Tongue.
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #26 : torek, 05.05.2009 : 17:51:15 »

Naš Miško bi bil pa še bolj naročen, kot je mogoče (je pretežak) Wink.
sori za ot - ampak kolk pa tehla tale mulček?
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #27 : torek, 05.05.2009 : 18:22:46 »

Medtem ko Bostjana ocitno niso, ker ga je groza visine  Tongue.

 Grin sem se močno nasmejala
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #28 : torek, 05.05.2009 : 19:28:32 »

sori za ot - ampak kolk pa tehla tale mulček?

12 kg. Bi pa moral 9.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #29 : torek, 05.05.2009 : 20:27:55 »

Moje se nosijo kot majhni otroci...zadnje tace okrog pasu in sprednje okoli vratu Cheesy
Naša Missy tudi Kiss Kiss
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #30 : torek, 05.05.2009 : 20:33:12 »

Pes ni igrača za po rokah vlačit.

Je, je, samo lomljiva! Grin
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #31 : sreda, 06.05.2009 : 06:56:25 »

Ja saj to je, samo ker tega se marsikdo ne zaveda. Mogoče sem res sama trenutno občutljiva bolj na to, ker prej sem imela vedno večje pse. Zdaj imamo pa  malega 3 kg (če sploh ima tolk) papillona in prav vsi nepoznani, poznani ga hočejo po rokah vlačit.Zadnjič sma bila spet na dvorišču in prileti ena mala punca, pa ga je že hotela dvignat, ko sem se zadrla: ˝E..E..Em! Ne dviguj ga!˝Pa ona: ˝Kaj nima rad?˝ Jst pa:˝ Ne, jaz nimam rada!˝ Cheesy
Saj ne rečem, tudi jaz sem ga nosila po stopnicah, še vedno ga dvignem ko ob kakšnih bolj stresnih situacijah, ko se okoli njega nagrmadi 20 ljudi in otrok in ne ve več kam bi pobegnal, ko iz kakšnega vogala prileti večji spuščen pes.
Ampak drugače je vedno na tleh tudi na začetku ko se je bal psov, ljudi...Mu nisem dajala zavetja v naročju, ampak sem ga mirila z glasom. Se točno vidi razlika med našim in sosedovim ˝čivavkotom˝ (moj pravi da je činela), ki so ga nosili nonstop in se dere na vse žive in boji, kot da ne bi nikoli videl dneva.
Kar se pa cartanja tiče, se pa vedno cartava ali na postelji, stolu, kavču, ali pa na tleh. Ker ko ga primem v roke in vstanem se boji da ga bom dol vrgla. Po drugi strani mu pa ni problem z nobene višine skočit, pa tud če bi se cel pobil.
Logiran
vrt007
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #32 : sreda, 06.05.2009 : 20:05:51 »

No, takole, da zašpilimo to zgodbo.

Z našo miško je vse v najlepšem redu. Je vesela, živahna, ima dober apetit, vse super  Cheesy Jaz sem zdaj zelo pazljiva in sem z njo v nižjem položaju, ko jo pestujem.

Nekaterim, ki pravijo, da ni pes za vlačit po rokah, naj povem, da si naša Taja tega sama zelo želi in prav rine navzgor, da bi jo vzeli "na všino". Zanimivo je, da je po padcu postala neverjetno hrabra, kot za šalo premaguje stopnice gor in dol, pa je še čisto majčkena. Sploh se ničesar ne boji. Izredno rada je nekj 'gor' in gleda dol, tudi ni tako, da bi se naveličala cartat, ampak je jaz nekako nisem pravočasno zadržala v naročju, ko se je zganila. Zdaj zelo pazim nanjo, da se ne bi še kdaj kaj takega zgodilo. Mala je naš cuker in vsi jo mamo radi, tisti, ki pridejo na obisk, se ji pa ne morejo upreti. Mislim, da je čisto ok da bo taka razvajena princeska, hej, zakaj pa  ne. Naj uživa. Naj ima vsaj naša kužika vse radosti tega sveta, glede na to, da marsikdo od nas ljudi živi resnično precej bolj pasje življenje  Wink saj veste, recesija, odpuščanje, slabi medčloveški odnosi, itd. - dobro je, da se vsaj pri majhnih kužkih vsi strinjamo, da so nekaj najlepšega na svetu.

Taja vam vsem lepo maha s tačko v pozdrav in veselo miga z repkom  Grin
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #33 : četrtek, 07.05.2009 : 10:07:19 »

Moje se pa pustijo nositi navite okrog vratu kot kakšno lisičje krzno.

 Grin to si pa tako posrečeno napisala  Smiley
Logiran
Katya
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 99



« Odgovor #34 : četrtek, 07.05.2009 : 10:15:22 »

, kot za šalo premaguje stopnice gor in dol, pa je še čisto majčkena.

Hoje po stopnicah se pri mladičkih izogibaj in jo raje nosi, da se izogneš preobremenjevanju sklepov -   Smiley
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #35 : četrtek, 07.05.2009 : 10:16:32 »

dobro je, da se vsaj pri majhnih kužkih vsi strinjamo, da so nekaj najlepšega na svetu.

Se ne strinjamo. Tudi ''malo večji in veliki in ogromni kužki'' so nekaj najlepšega na svetu. Kar pa ne pomeni, da morajo biti razvajeni in scrkljani, ker lahko hitro postanejo zoprne tečnobe. Majhne ali velike.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #36 : četrtek, 07.05.2009 : 11:07:09 »

Fino, da je vse v redu, sem tudi pričakovala, da bo! Smiley
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #37 : četrtek, 07.05.2009 : 11:15:58 »

Se ne strinjamo. Tudi ''malo večji in veliki in ogromni kužki'' so nekaj najlepšega na svetu. Kar pa ne pomeni, da morajo biti razvajeni in scrkljani, ker lahko hitro postanejo zoprne tečnobe. Majhne ali velike.

Tako je.  Wink
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #38 : četrtek, 07.05.2009 : 16:03:51 »

Vrt007, super, da je s psičko vse v redu. Je bila najbrž kar lekcija...
Za v bodoče ti svetujem, da tujcem (tudi obiskom pri vas doma) ne dovoliš, da psičko jemljejo v naročje, razen če jih ona dobro pozna. Nikoli ne veš, česa se bo ustrašila oziroma kaj ji ne bo prav, in lahko bo tudi kot odrasla psička skočila komu "iz prvega nadstropja", pa se mogoče ne bo tako srečno končalo.
Za domače pa ni problem, saj se boste navadili - ona se bo pa tudi malo umirila, tako da jo mirno crkljajte. Le bolj previdni bodite, dokler je še nepredvidljiv mladiček! Wink
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Strani: 1 2 3 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: mladička mi je padla z višine 1 metra - zaskrbljena
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines