mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 03:21:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pogodba med vzrediteljem in kupcem...
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pogodba med vzrediteljem in kupcem...  (Prebrano 25730 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #15 : nedelja, 09.05.2004 : 11:51:16 »

Pa sej ni fora v kupoprodajni pogodbi... se popolnoma strinjam, da mora bit.

Samo zakaj mora prepoved vzreje nujno pomenit sterilizacijo? Sej nimam nič proti sterilizaciji, tudi naša je sterilizirana in me nič ni skrbelo, da bi se zredila ali da bi se karakter spremenil. Se je pa zgodilo, kot že pri prejšnji, da je inkontinentna... in novofundlandka, ki pusti deci do dva urina, kamor se uleže, ni prav zabavna. Meni je samo to argument proti.

(preden se razpočiš Wink)
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #16 : nedelja, 09.05.2004 : 15:04:59 »

Sirtaki,
Ne se razpočit, no! Smiley

In jasno mi je tudi popolnoma vse! Sad Roll Eyes
In če berem med vrsticami, preberem: vzreditelji zaščitimo se, da nam ne bodo začetniki odžiral kruha. Dvomim, da je v interesu vseh vzrediteljev samo skrb za izboljšanje pasme! Lips Sealed

Vsekakor se zavzemam za zdrave in pasemsko značajske pse.
V začetku sem lepo omenila, da tudi sama pišem pogodbe. Vidim tudi, kaj vse definirajo v pogodbah američani, samo sem tudi omenila, da je to že pretiravanje ( pač moj osebni pogled!)

Preberi še enkrat kar sem napisala ( res je, bila je rahla namenska provokacija!) in daj odgovor na moje vprašanje, če lahko, pa v vlogo vzreditelja se daj.
Ti bolj podrobno povem, kaj me zanima:
Mladička plačam npr. 2000 eur, za hrano v 2-eh letih porabim npr. 4000 eur, pa za vet in razstave še nadaljnjih 3000 eur. Moj pes npr. ustreza za vzrejo v »naši  mali državici«, vzreditelj pa zahteva, da psico  steriliziram, ker sva pač podpisala pogodbo, da če ne bo primerna za vzrejo, jo steriliziram, nisva pa npr. detajlno definirala, v kateri državi mora biti primerna za vzrejo. Psice torej nočem sterilizirati, od vzreditelja zahtevam, da če že moram sterilizirati psico, min. 9000 eur. Mi bi jih ti dala???

p.s. nalašč sem se postavila v vlogo naivnega kupca začetnika, ki je podpisal pogodbo, ki odgovarja bolj vzreditelju kot kupcu. In res, zanimajo me vaši odgovori!
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #17 : nedelja, 09.05.2004 : 15:42:19 »


Nisem rekla, da jaz zahtevam sterilizacijo za vsako ceno, ampak če to pomeni manj nerodovniških legel ali legel, ki so "naštepani" zaradi $, potem jo zagovarjam 100 %. Da ne omenjam, da ni niti nujno, da se gredo (vz)rejo ampak je dovolj, da so nepazljivi in se zgodi ups s sosedovim psom... Torej iz tega vidika raje vidim 2 dcl lulanja, kot pa da pride na svet kup mladičev, ki so posledica šašavosti lastnikov psice (v temu primeru bi v bistvu resno razmišljala, da jim vzamem psico, ker to le pomeni, da niso sposobni resno jemati vse faktorje, ki pridejo s psico v paketu, torej tudi 72 ur ovulacije).

Mefisto, če bi bila tvoja vzrediteljica bi se ti lahko pod nosom obrisala za tistih 9.000 EUR. Pogodba je pogodba. Če psica ni primerna za vzrejo pač ni, jebiga. Zakaj bi pa hotela sploh imet mladiče ane (razen faktor denarja), definitivno bi naredila VSE (tudi sodišče), da ne bi teh mladičev imela s psico moje vzreje, ki ne izpolnjuje pogojev za vzrejo, ki so recimo več ali manj splošno merilo v svetu, samo v eni mali balkanski državici ne  Grin

Mogoče malce nepolitičen odgovor, ampak sama se definitivno štejem med tiste, ki jemljejo vzrejo resno in to predvsem v dobro pasme (sem v prejšnjem odgovoru napisala, da pustimo ob strani rejce, ki jim ni mar za pasmo), in naredim vse, da zaščitim pse vzrejene pri meni.





Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #18 : nedelja, 09.05.2004 : 16:02:47 »

Aha vidiš, tu je keč - zahtevaš sterilizacijo, ker domnevaš, da nisem sposobna poskrbet za to, da ne bo psica imela mladičev... tu se mi zdi omejevanje.

Vem, da imajo ljudje lahko svoje poglede na to (v smislu psica mora imet vsaj enkrat mladiče da je zdrava) in da se tudi nesreče dogajajo, v tem primeru sicer obstajajo tudi neke inekcije "morning after" za psice.
Hočem samo reč, da se mi zdi pretirano zahtevat obvezno sterilizacijo.

Zahtevat, da se psice ne pari - to že.  Potem pa se da z bodočim lastnikom zmenit, sploh če si v rednih stikih, ali je ustrezna sterilizacija ali bo pazil na psico... in se proti zaslužkarjem zavarovat s kakšno klavzulo v pogodbi - recimo da mu vzameš psico, ali da se zaveže proti nekemu določenemu znesku, da psice ne bo paril (če bi jaz morala plačat hipotetično pol miljona vzreditelju, če bi se psica obrejila, četudi po slučaju, bi hudičevo dobro pazila nanjo ne samo 72 ur, ampak za vsak slučaj cel teden).

V splošnem pa razumem tvoje stališče.
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #19 : nedelja, 09.05.2004 : 17:38:09 »

lp; vsem:
naj takoj povem; da je maja kriva;ker sem polila tipkovnico; rezultat pa vidite vsi:
rada bi povedala;kako izgleda pogodba med menoj in vzrediteljem naše mastinke: kot prvo imam zagotovljeno zamenjavo za zoyo v primeru kakršnje koli okvare;napake ali pasemskega odstopanja: v tem primeru dobim ispravnega drugega psa:za zoyo pa naslednje;lahko jo vrnem njemu;on jo popravi na svoje stroške oz:sterilizira in ji najde druge prijazne lastnike: lahko pa jo obdržim jaz;jo dam sterilizirati in imam dva mastina v hiši: verjetno mi ni potrebno povdariti; da moja mala žabica ne bi šla nikamor; bi jo pa seveda po sterilizirala; tako kot predvideva pogodba: in v naši pasji hiški bi imela enega mastinka viška: to je za moje pojme tisto; kar si pravi rejci predstavljajo; ko želijo omejiti vzrejo defektnih mladičkov:(maja jutri prideš razstaviti mojo tipkovnico
lp;miša
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 662


« Odgovor #20 : nedelja, 09.05.2004 : 18:07:25 »

OK. Očitno ste vzreditelji v večini za sterilizacijo. Sirtaki kaj bi naredila (ker vem da so ti BCji dobro poznani) s psico, ki je v Italiji dobila odlično 3, kjer so kot razstavni psi BCji veliko bolj naprej od naših, kjer je sodila sodnica iz Anglije, baje dobro pozna BCje (to so mi povedali različni vzreditelji BCjev), v Sloveniji pa ocenjuje Hrvat in dobi samo 4, ker baje preširoka kot je določeno v standardu. Kdo bi v tem primeru odločil ali je psica dovolj dobra za nadaljno vzrejo, saj veš da ima standard za te pse zelo široko zastavljene okvirje, veliko vzrediteljev sploh v tujini ne želijo da bi imeli stoječa ušesa in tudi po zmagovalcih iz velikih razstav se vidi, da zmagujejo psi s polstoječimi ali vsaj malo povešenimi ušesi (brez skrbi vem da se na razstavah gleda še marsikaj drugega), torej ali naj se 75% BCjev v Sloveniji kastrira ali sterilizira?Sam mislim, da en vzreditelj ne more kar tako, ker ni po njegovi želji odločiti in ukazati lastniku naj kastrira ali sterilizira psa.
Pa brez zamire to je samo moje mnenje Wink
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #21 : nedelja, 09.05.2004 : 18:49:25 »


No ekola, Missa vam je napisala kako pogodbo ima ona. Predvidevam, da boste zdaj vsi v en glas zatulili, da ni pri pravi, da jo podpiše? In da je vi NE BI nikoli? Ker ima klavzulo o sterilizaciji notri...uf uf uf konec sveta ane  Roll Eyes

Simon_in_Bay:
emmm zdaj pa nevem kaj bi rad povedal, ampak no preden me spet kdo proglasi za "tavelkega poznavalca BCjev" kot sej e že zgodilo, excuse me, kako BC nosi ušesa je pravzaprav vseeno dokler jih nosi po standardu. In če jih ima pokonci ni absolutno nič narobe ane? Saj jih standard dovoljuje.  Roll Eyes
Ne moreš primerjati ideje sodnikov, enim so všeč taki eni drugačni. Oziroma sori zdele temu naslednjemu stavku, ampak tvoje pisanje nima absolutno nobene zveze s to temo oziroma z mojim prejšnjim odgovorom. Edino, če bi rad prefriziru vprašanje v bolj razumljivo oziroma povezano z vso tematiko? Huh

Lilit:
jaz sem samo napisala, da le če bi se komu od mojih lastnikov psic zgodil ups, bi resno razmislila odvzet psico ali ne...in nic drugega Huh

Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #22 : nedelja, 09.05.2004 : 19:07:32 »

Ne ne, sirtaki, nisem mislila tebe konkretno, ampak v smislu "npr." Sej tudi jaz ne kupujem od tebe psice Wink

In nič ne bom tulila, kako je Missa zmešana Cool To o sterilizaciji je samo moje osebno mnenje, drugi delajo po svoji glavi.
Če bi jaz imela za podpisat tako pogodbo, bi se probala pogovorit z vzrediteljem, mu zaupat svoje izkušnje in svoje dvome o sterilizaciji in se probat nekako drugače zmenit.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #23 : nedelja, 09.05.2004 : 19:09:36 »

Oj! Tudi mi smo za naso Bagi podpisali pogodbo, kar se mi je zdelo cisto samoumevno. V njej sicer ni clena o sterilizaciji v primeru neprimernosti za vzrejo, ampak jaz ga ne potrebujem. Sem ze po naravi "nagnjena" k taksnim posegom in ce bi psica odrasla v kaj "cisto mimo" bi sla sigurno pod noz.  Grin Sem pa pri vzrediteljih pri katerih sem cakala na drugo psico dobila vnaprej pogodbo, da sem si jo lahko ogledala in bila je enaka Missini. Torej zamenjava psa ali povrnitev kupnine, v drugem primeru seveda pes ostane pri lastniku, ki ga mora sterilizirati/kastrirati. Pogodbo bi seveda podpisala!
Verjetno bodo "moji" mladicki odsli v novi svet s taksno pogodbo. Ce pa komu ne bo vsec pa lahko mladicka kupi kje drugje, malo se bo sicer namatral, da ga bo nasel, lahko pa poskusi. Smiley Pac moje skromno (neizkuseno) mnenje! lp
Logiran

Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #24 : nedelja, 09.05.2004 : 19:10:30 »

Kaj pa narediti, ko imate v pogodbi eksplicitno doloceno, da se pes ne sme evtanazirati brez privoljenja vzreditelja, pa se to vseeno naredi? Tudi ce se tozi, pes ne bo ozivel.

Simon_in_bay
Uhlji pri BCjih so, po veljavnem standardu, lahko pokoncni ali polpokoncni. Kar pa ne pomeni - poveseni. Veliko vzrediteljev BCjev (posebej razstavnih), ne bi nikoli (ali redko) obdrzalo psa, ki ima pol glave bele. Pa sem ravno zadnjic nasla Borderja, ki je Ch. tudi s pol bele glave.
Ocena sodnika je vedno subjektivna in najvecji ch. lahko dobi 4 (garantiram, jo je moj svetovni prvak dobil na cist nepomembni razstavi), tako, da ce se je to zgodilo neki psicki, se ji ni prvic niti ne zadnjic...

Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
Simon_in_Bay
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 662


« Odgovor #25 : nedelja, 09.05.2004 : 19:23:23 »

Vem kaj piše o uhljih v standardu o BCjih.
No mogoče res nisem bil jasen:
Zanima me na podlagi česa se vzreditelj odloča kateri pes ni za nadaljno vzrejo ali tak ki ni njemu všeč ali samo tisti, ki niso v skladu s standardom, kajti nekateri psi so v skladu s standardi niso pa v skladu z nekimi idejami kakšna naj bi pasma bila, kajti kot pravi Barbka je ocena lahko zelo subjektivna. Nikakor ne bi pristal na sterilzaciji moje psičke, če je po standardu "prava" ne bi pa bila v skladu z idejo vzreditelja. No sam nimam problemov s svojo vzrediteljjico Smiley
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #26 : nedelja, 09.05.2004 : 19:53:05 »

LP, za vse!
Sem dobila dovoljenje za uporabo novega računalnika. Zato pa moram hitro povedati, kar vam prej nisem dovolj jasno napisala.
Moj vzreditelj je predvidel sterilizacijo v primeru, če bo psička imela okvaro oči,šum na srčku,displazijo, hud pred ali pod ugriz in neplodnost. Določene zadeve se da popraviti.(operacija srca,oči)  ali kak drug vzrok zaradi česar ne bi pridobila vzrejnega dovoljenja. Bila bi nora, če takšne pogodbe ne bi jemala resno, saj mi zagotavlja, da imam predpravico do kvalitetnega psa in njegove prve naslednje vzreje. Ker bi Zoyo obdržala bi mi verjetno delala težave, ko bi v hišo pripeljala še eno mastinko, zato bi jo sterilizirala tudi v primeru, če mi tega ne bi nalagal dogovor. Zaradi mojega lastnega miru v hiši. Vsekakor pa se želim izogniti nekvalitetnim mladičkom. In na kraj pameti mi ne pade, da bi zahtevala povračilo denarja.Hotela bi zdravega nadomestnega psa.
Še nekaj bi dodala k Mefistovemu komentarju. Ona govori o vsoti 9000 evrov , ki naj bi jih zapravila za dveletno psico. Zelo nizko vsoto je napisala. Jaz sem za svojo Zoyo od dneva, ko sem izvedela, da sem na čakalni listi zanjo(takrat še skotena ni bila) pa do danes, ko bo komaj čez deset dni napolnila 9 mesecev zapravila zanjo že celi okrogel milijonček tolarjev pa sem obiskala samo eno razstavo.
Resnično pa ne vem, kako bi reagirala, če bi imela klavzulo o evtanaziji. Sicer pa se mi zdi ta klavzula preveč posega v pravice kupca. Da se razumemo, moja Zoya je samo moja. Vzreditelj ima do nje pravico samo na podlagi moje odločitve. To pomeni, če se odločim uveljavljati reklamacijo. Potem veljajo vsa določila iz pogodbe. Sem pa vsekakor za tisti del pogodbe v katerem piše, da, če se prvi kupec odloči prodati psa naprej ima predkupno pravico vzreditelj.
In seveda za to, da se vsaka poštena pogodba s katero se strinjata obe stranki, overovi pri notarju.
Lepo se imejte, ker jaz danes ne dobim več v roke novega računalnika, na mojega pa ne morem pisat.
LP,Miša
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #27 : nedelja, 09.05.2004 : 19:55:51 »

rada bi povedala;kako izgleda pogodba med menoj in vzrediteljem naše mastinke: kot prvo imam zagotovljeno zamenjavo za zoyo v primeru kakršnje koli okvare;napake ali pasemskega odstopanja: v tem primeru dobim ispravnega drugega psa:za zoyo pa naslednje;lahko jo vrnem njemu;on jo popravi na svoje stroške oz:sterilizira in ji najde druge prijazne lastnike: lahko pa jo obdržim jaz;jo dam sterilizirati in imam dva mastina v hiši: verjetno mi ni potrebno povdariti; da moja mala žabica ne bi šla nikamor; bi jo pa seveda po sterilizirala; tako kot predvideva pogodba: in v naši pasji hiški bi imela enega mastinka viška: to je za moje pojme tisto; kar si pravi rejci predstavljajo; ko želijo omejiti vzrejo defektnih mladičkov

To je to...in se mi zdi edino pravilno. Mislim, da bi take pogodbe MORAL imet vsak odgovoren vzreditelj...oz. vzreditelj, ki bi rad pasmo če že ne izboljšal pa vsaj obdržal na obstoječi ravni....

Če bi vzrejala bi 1000% kupcu dala tako pogodbo v podpis...če mu ni všeč, naj gre pa (kot je že rekla Kaja) po psa kam drugam!

Sicer pa kaj je pa pri taki pogodbi spornega?
Kupec je zavarovan...ima celo možnost izbire...v vsakem primeru dobi tisto kar je plačal (ali pa še kakšen par šapic več  Tongue)
In če dobro premislimo riziko nosi pravzaprav vzreditelj...hmmm....mogoče je pa tu problem...da je treba dejansko kdaj pa kdaj kakšnemu kupcu dat še enega psa BREZPLAČNO Huh
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #28 : nedelja, 09.05.2004 : 20:06:48 »

Jaz se naceloma strinjam s tako pogodbo (sterilizacija v primeru prevelikega odstopanja od standardov), ampak. Povsem logicno, jasno in normalno se mi zdi, da vzreditelj "predpise" kastracijo oz. sterilizacijo mladickov, ki se jim hibe in diskvalifikacije (oz. druge prirojene napake). Oz. se bolj logicno in fer bi se mi zdelo, da za to poskrbi sam. Mislim tudi (ne vem kaksna je praksa pri nas), da bi taki mladici morali imeti drugacno ceno od tistih, ki kazejo neke razstavne potenciale (ok, vem, da je pri mladem kuzku to vcasih precej tezko dolociti). Druga stvar - ce bi kupila psico (ali psa), za katero bi vzreditelj smatral, da je primerna za vzrejo, bi se z njim skusala zmeniti, za pogoje pod katerimi jo lahko parim (obisk te in te razstave, sojenje tega in tega sodnika, in taka in taka ocena, pa se to in to stopnjo solanja mora doseci..).
Me pa zelo zanima, kako je pri nas "z varstvom potrosnika" (pa ne me zdaj napadat, ker sem to namenoma tako grdo napisala). Imate tudi vi v svojih pogodbah tisti del o tem, da ce s psom, za katerega sem odstela pravo malo bogastvo, ne bo vse ok, dobim novega oz. kupnino (vsaj delno) povrnjeno. V ta ne-bo-vse-ok seveda stejem dedne hibe (huda displazija, pomanjkljivo zobovje - to bi se pravzaprav moralo vedeti ze takoj, kaj jaz vem kaksna dedna bolezen ....) in seveda ne poskodb in bolezni, ki bi nastale zaradi mojega napacnega ravnanja s psom. No, seveda, da me ne boste lincali, tudi jaz bi v zdravljenje psa zmetala ves svoj denar, se sposodila bi si ga in seveda psa ne bi nikamor vracala in oddajala. Ce pa bi si psa/psico omislila za vzrejo in zanj placala tezke denarje zato, ker je potencialni standard za pasmo, hotela ravno takega psa/psico, ki bi ustrezal mojim zeljam...
m.
p.s. Missa - kaj pa imam jaz s tvojo storavostjo in polivanjem tipkovnice. Cisto lepo sem sedela na kavcu in srebala svoj caj. Polivala si ti...
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #29 : nedelja, 09.05.2004 : 20:15:09 »

No sej počasi bomo pa celo prišli kam. Ekola smo že pri temu kdaj pa vzreditelj nudi vračilo kupnine oziroma drugega mladiča. Vsekakor jaz pričakujem, da če sem pripravljena povrniti celo kupnino oz. dati nadomestnega mladiča, da bo kaj naredil tud lastnik psa/psičke. In če je to sterilizacija/kastracija na ta račun pa pač to...

Kdaj vračam kupnino? Ponavadi, ko ima kuža kako napako, ki skrajša življenje oziroma samo kvaliteto življenja ali zahteva resne operacije. Nikakor pa je ne bom vračala, če mu bodo manjkali zobje ali bo imel napačen ugriz. Razen seveda, če je bil kupljen kot razstavni in vzrejni potencial. Ostali lahko še vedno razveseljujejo svoje lastnike enako kot psi z vsemi zobmi in pravilnim ugrizom.

Barbka jaz imam to o evtanaziji samo z mojim dovoljenjem v pogodbi. Oživeti kužka je nemogoče, lahko pa ornk plača tisti, ki je to storil (pustimo pri miru primere, ko je evtanazija nujna zaradi matranja psa in je treba to narediti momentalno in brez oklevanja). Sama ne bi pustila nobenemu, da "uide", če bi vedela, da je bil pes uspavan iz "čistega dolgcajta" in ne, ker je bila to zadnja ultimativna rešitev.


Simon, črnobelega BCja z modrimi očmi že ne bi smatrala kot primernega za vzrejo, ali takega z resnim značajskim defektom, ali pa s prevladujočo belino, pa recimo še z "napol praznim gobcem". Pa s kako HD ali boleznimi očmi tudi ne. Pa visečimi uhlji itd.
Uglavnem če se ga najde v opisu standarda in je zdrav, potem ni problema. Drugače pa no way jose.





Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pogodba med vzrediteljem in kupcem...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines