mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 07:37:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Štrumf/Brezje pri Dobrovi
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: Štrumf/Brezje pri Dobrovi  (Prebrano 56668 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #30 : sreda, 25.11.2009 : 21:45:37 »

Je Štrumf že blažen med ženami?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #31 : četrtek, 26.11.2009 : 10:36:11 »

Štrumfek je srečno prispel v rejo. Ravno blažen med psicami še ni, ker se jih še malo boji. In je (zaenkrat še) priden kot bubica. 
No pa pejmo lepo po vrsti. Med vožnjo je bil priden za 10. Jupi, ne boji se vožnje, niti mu ni slabo veselje Ko smo prišli domov, se je na vrtu pridno pokakal, Rok pa se je med tem oborožil s kamero, da bi posnel prvo srečanje s samojedska bando. Pa se ni zgodilo čisto nič pretresljivega, psice so ga samo prevohale od nosa do konca repa in to je bilo vse. Štrumfek revček je bil pa čisto nesrečen. Če bi prevedli njegove pasje misli, bi prav se  gotovo glasilo nekako takole: Joj, kam sem jaz to noter padu. Polona na pomoč!  

Ja, bogi Štrumfek je res podoben XXL borderčku: po barvi, pa tip dlake, pa še ena čisto tipična borderska driska je. Ko so se psice po svoji stari navadi prepirale med seboj za najboljše mesto pod posteljo, se je v sveti grozi lotil vhodnih vrat. No zadostoval je en sam NE (o čem takem lahko pri mojih psicah samo sanjam, te vedno poskusijo vsaj 10x, če mislim resno in potem naslednji dan še parkrat poskusijo če si res še nisem premislila) in vrat ni več niti pipnil. Priden. Potem si je našel varno zavetje pod mizo in od tam lepo mirno opazoval čudni cirkus. Priden.

Pred spanjem sva šla na kratek sprehodek, ki pa je bil precej adrenalinski. Ponavadi na tistih 100m, kolikor jih je treba prehoditi po pločniku do polja ne srečam nikogar. Tokrat so pa kot nalašč špancirali čisto vsi sosedje s svojimi psi. Štrumfek se je na vso moč trudil, da bi poskakal prav vsakega posebej. Gotovo je bil rahlo razočaran, ker mu ni uspelo. No na travniku se je čisto razživel, na fleksu se je zelo lepo obnašal...potem pa je zagledal prvo grozo tistega večera: andrejev križ pred progo. Skoraj bi mi spulil roko, tako jo je ucvrl. Hvala čast bogu, da je ovratnica zdržala. No njemu v bran moram priznati, da tisti nesrečni znak iz pasje perspektive v mraku res zgleda kot hud dedec, ki maha z rokami.
Komaj sva z velikimi mukami premagala prvi strah, že je bi na vrsti naslednji - znamenje z večno lučko. Tokrat sem bila pripravljena in sva mimo prišla brez hudih pretresov za moje roke. Sledile so same znane stvari: trava in grmovje, Štrumf se je čisto sprostil in užival, vmes je sam od sebe se prišel pocrklajt - super....potem pa tretji (in zadnji za ta večer) šok: za grmom je na povsem netaktnem mestu stala velika bala sena. Moje roka je doživela še en šok, ovratnica je še enkrat zdržala, in Štrumfek je še enkrat premagal strah. Priden. Naredila sva krog, in ko je prišel na vrsto drugi andrejev križ, se je Štrumf samo nasršil in korajžno odmaširal mimo. Priden.

Večerjal je v svoji sobici pod stopnicami. Brlogek mu je očitno zelo všeč, ker ima notri sveti mir. Super. Aja, tek ga kljub vsem grozotam, ki jih je prestal ni prav nič minil.
Spal je v sobi skupaj z vsemi. Kljub temu, da ga je strah v veliki meri minil, je ostal lepo priden na tleh. Namreč: seveda je poskusil surfati po mizi, pa zlesti na predalnik...a pasji šefici Betki to ni bilo všeč in se je takoj lotila vzgoje. Delovalo.

Teh nekaj ur, ko je bil sam doma je prespal v svoji sobici - super priden . Nič cvijenje, nič razgrajanja in nič razbijanja vrat.
Zdajle lepo pridno ležita skupaj z Alico pod mizo. Očitno si je našel prvo zaveznico. Fino.
 Naj bo zaenkrat dovolj, na vrsti je sprehod. tokrat se ne bom zanašala na božjo pomoč in bo imel za vsak slučaj dvojno ovratnico. Imam občutek, da je niti ne bo potreboval, ampak bolje preventiva kot...
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #32 : četrtek, 26.11.2009 : 10:40:13 »

Štrumfek  Kiss Sem res vesela, da mu gre tako dobro.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #33 : četrtek, 26.11.2009 : 10:56:10 »

Bravo Stumfi  Kiss Zelo vesela tega porocila. Vem,da bo srecen med zenami, zaba borderska.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #34 : četrtek, 26.11.2009 : 11:21:56 »

Superca! Zelo vesela za Štrumfka!
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #35 : četrtek, 26.11.2009 : 11:49:02 »

Zares veseli bomo šele takrat, ko bo našel stalnega lastnika.

Sicer pa žival napreduje. Vse tri včerajšnje strahove je danes poscal. Pride, če se ga pokliče, za priboljšek se celo vsede. Smiley OK. Dvojna ovratnica je pa vseeno prišla prav, ko sva srečala pasjega potepuha iz Štude (še nikoli videnega tako daleč od doma jezen. Sta se sicer povsem lepo poigrala, ampak gospod Štrumf se je namenil za njim v Študo. Potem sva se malo merila v trmi trmoglavka, Štrumf poražen na celi črti, se je vdal v usodo, ki mu je namenila tako trdosrčno rejnico in pridno odmaširal domov.

Ps: spotoma je še šarmiral sosede, ki se jim uboga zavetiška sirotica silno smili
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #36 : četrtek, 26.11.2009 : 12:12:34 »

A potem ga ne boste oddajali kot cuvaja  Tongue
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #37 : četrtek, 26.11.2009 : 12:47:01 »

Bi rekla, da je v tej službi že enkrat dobil nogo. Si bo moral omisliti prekvalifikacijo.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #38 : četrtek, 26.11.2009 : 15:11:51 »

Lanabela, če bi me videla, s kakšnim bebavim nasmehom berem tvoja sporočila o rejništvu Cheesy Cheesy Zdi se mi, da sta se našla na celi črti, ti in smotana rit kosmata Kiss
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #39 : četrtek, 26.11.2009 : 15:49:06 »

Bomo videli, kakšen bo, ko ga bo minil strah in bo pridnost izpuhtela. Zaenkrat je karakterno čist preveč podoben borderčku. S katerimi se sicer čisto lepo poberem in rada delam z njimi, ampak niso pa ravno moj tip. Je pa vsekakor zelo dober pes, iz katerega se bo dalo še kaj narediti.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #40 : četrtek, 26.11.2009 : 17:24:31 »

 Smiley 
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #41 : petek, 27.11.2009 : 13:14:09 »

Štrumfu se pogum hitro vrača. Rep je že gor in tudi  s psicami se  že malo igra, če so pri volji in če jih ni preveč skupaj. Najhitreje pa se mu je vrnilo veselje do skaknja po ljudeh. Pa ne za dolgo - veselje mu je čisto uničila kratka vrvica, ki jo vleče za sabo. Ima ta nadloga silno neprijetno lastnost - če kdo stoji na njej, se skakati ne da.
No šefice Betke se pa še vedno boji in čisto prav je tako.  Betka hodi okrog kot kakšen kavboj, ki samo čaka, da bo lahko potegnil ven pištolo. Ubogi Štrumf ne sme stopiti na mizo, ne sme dati tace na kljuko, ne sme stikati po policah, ne sme na stol, ne sme na kavč, sploh in še prav posebej pa ne sme dati tace na katero od gonečk. Včeraj je pokasiral par klofut.  Borderji  so zani po silni ustrežljivosti do šefov in celo border mix se temu ne more izneveriti. Danes je tako priden, da Betki ni bilo treba več niti grdo pogledati.

Notri je torej bolj priden od pliškota. (zaenkrat) ne lula, ne kaka, ne laja, ne cvili, če se ga kam zapre ne razbija in ne razgraja. Ne grizlja pohištva in ne uničuje stvari. Celo po ljudeh skorajda ne skače več.

Zunaj, no zunaj je pa druga pesem. Še najbolj priden je na vrtu, kjer je zaradi varnostnih razlogov še privezan. Sicer je že pokapiral, da se mu bolj splača biti pri miru in ne potacati  prav vsakega ki pride mimo. Saj se lepo umiri, celo vsede se včasih, ampak prav dolgo pa z vsemi štirimi na tleh ne zdrži. Pa bo ščasoma, ni vrag da ne, saj je že danes vidno boljši kot je bil včeraj.

Priden je tudi na fleksu, če se ta lepo  steguje in če nikjer v vidnem polju ni nobenega človeka ali boh ne daj celo psa. Na kratkem povodcu, ali  pa če koga zagleda, je  odklop. Če se oboje združi, torej če koga zagleda, ko je na kratkem povodcu,  je pa totalen odklop. Za začetek si je prislužil halti, ko se pa malo unese bo pa treba delat od vrtca naprej.

Pa povsem nefotogeničen je. zaenkrat ni niti ene slike, ki bi bila vredna objave. Črne pasje buče so pa res grozne za slikat. Če bi imel vsaj centimetersko belo črtico po sredi...
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #42 : petek, 27.11.2009 : 13:35:35 »

 

A da ne zna na tleh biti... 

A bi ti nam Betko posodila kdaj pa kdaj? Sem se na Pepsi in Juna zanašala, sem mislila, da bosta delala na vzgoji in si tako za jest zaslužila, pa je duplo ništa od njiju  butnglavc
Logiran

Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #43 : petek, 27.11.2009 : 13:56:15 »

Se bojim, da je Betka uporabna samo na svojem terenu. Pri vas bi se ali usrala, ko bi zagledala kakšno Zofo, ali pa bi koga naluknjala.
Je pa faca res. Se vsede zraven mene ne kavč, se silno resno in pomembno drži in pazi na Štrumfa. Rok je skoraj počil od smeha ko je ugotovil, da se resno drži samo tista polovica pasjega obraza, ki je obrnjena proti meni, na tisti proti Štrumfu se pa vsake toliko svareče pokažejo zobje. Je rekel, da je kot vampirska Mona Lisa.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #44 : petek, 27.11.2009 : 13:58:49 »

  super je tole brati. Glede Betke tudi sama vem, da je zunaj zelo nakulirana psica.

Črne pse je po besedah izkušenih footgrafov res najtežje fotkati, pa še to depresivno vreme je.


Upam, da se kdaj srečamo s Štrumfokm na polju!
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Štrumf/Brezje pri Dobrovi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines