mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 00:55:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: počena stegnenica pri mladičku
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: počena stegnenica pri mladičku  (Prebrano 6017 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
charli
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« : torek, 17.05.2005 : 21:02:48 »

IMAM 3 MESECE STRAEGA MALDIČKA PASME WHIPPET.PRED DNEVI JE PES ZAČEL ŠEPATI, PELJALI SMO GA K VETETRINARJU KI JE PSU ZADNJO TAČKO SLIKAL IN UGOTOVIL POČENO STEGNENICO. ZANIMA ME ČE IMA KDO KAJ IZKUŠENJ S TEM IN KOLIKO ČASA TRAJA DA SE TAKA STVAR POZDRAVI IN ČE IMA LAHKO PES KASNEJE TUDI KAKŠNE POSLEDICE ZARADI TEGA.
ZA ODGOVOR SE VAM ZAHVALJUJEM.
POZDRAV
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #1 : sreda, 18.05.2005 : 07:08:46 »

oprosti ampak mene bolj zanima kako je stegnenica počila. kosti ne pokajo kar same od sebe.
glede na to, da je še mladič se bo kost hitro zacelila. 3 tedne do en mesec, če je drugo vse v redu. sicer pa ti veterinar tega ni povedal?
Logiran
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #2 : sreda, 18.05.2005 : 07:44:27 »

Ja, kako je počila stegnjenica tudi mene zanima Shocked Ampak bi ti svetovala, da se posvetuješ z dr. Matkotom kako in kaj naprej...Dober veterinar bi ti moral odgovoriti na vsa tvoja vprašanja...
Logiran
charli
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #3 : sreda, 18.05.2005 : 13:42:39 »

STEGNENICA U JE POCILA VERJETNO NA PASJIH URICAH, KO SE MU JE  EN OD PSOV ZALETEL V BOK, KER OD TAKRAT SEPA IN SKLEPAM DA SE MU JE TO ZGODILO TAM.
VETERINAR JE REKEL TRI TEDNE IN DA NAJ SE PSA CIM MANJ OBREMENJUJE, KER NI IZKLUCENO DA NIMA TUDI KOLENSKE VEZI NATRGANE, KAR PA SE POD RENTGENOM NE VIDI.
MI SE TEGA DRZIMO PES HODI SAMO KO JE NUJNO AMPAK KAKO BOS MLADICA KI JE TAKO RAZIGRAN USTAVIL KER ON KLJUB TEMU CE NE SKACE ZUNAJ PA SKACE V STANOVANJU(SICER BITVENO MANJ)
MENE JE SAMO ZANIMALO CE IMA KDO IZKUSNJE S TEM IN KAKO JE KASNEJE ALI IMA LAHKO KASNE POSLEDICE?
HVALA IN POZDRAVCEK
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #4 : sreda, 18.05.2005 : 17:22:39 »

če moreš popokaj psa k zaninoviču! čimprej!  in naj ti ga pregleda, ker je nemogoče, da bi mu kost počila samo zaradi udarca drugega psa. ne rečem ko bi bil pes star ali bi imel osteoporozo. ampak mladič?"!!  moj se je nekaj mesecev nazaj res z vso silo zaletel v obcestni kamen pa razen poštene potplutbe in ornk bolečin  ni bilo hujšega.
če je šla kost k vragu zaradi takih "banalnih" (oprosti na izrazu boljšega ne najdem)stvari, potem je z mladičem nekaj narobe. sj tudi ni doga.
bi rekla, da mu hudo primankuje mineralnih snovi in z zvezi z tem lahko tudi ne funkcinira kakšen organ. dj če ga imaš rad ga pelji pokazat.
pa poročaj
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #5 : sreda, 18.05.2005 : 20:59:44 »

Charli, moj nasvet je, da psa čim prej odpelješ k dr. Matkotu v Topolšico, ki je znan kot daleč najboljši ortoped. Pri Zaninoviču nimajo tako dobrih prtopedov kot je Matko. Malo si preberi še na forumu, kjer je bilo govora o kakšnih ortopedskih posegih ali poškodbah in videl boš, da večina predlaga Matkota. Se je vredno peljat do Topolšice in dobit njegovo mnenje- sestrini bordojki je rešil življenje z operacijo kolka  Smiley Kdo pa je tvojega psa najprej "zdravil"?
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #6 : četrtek, 19.05.2005 : 01:52:06 »

Morda malce izven teme ampak vseeno:
nedolgo nazaj sem po TV gledala oddajo o veterinarjih velikih zivali...imeli so malo pacijentko, nekaj mesecno lamo, ki se je kmalu po porodu poskodovala(sumijo, da je lamico po nesreci pohodila druga lama ali pa celo mama)...ker v teh nekaj tednih zivljenja lama sploh ni uporabljala nogice ampak je naokoli skakalam le po treh, se je lastnica odlocila, da jo koncno odpelje na kliniko...dali so jo panckat in slikali nogo in kaj so ugotovili: zlomljena stegnenicna kost in ker lama ni bila takoj oskrbljena je spodnja polovica kosti zasla na zunanjo stran zgornjega dela stegnenice in se zarila v meso-cca.3-5cm...raje ne pomislim kako bolece je to moralo biti za zival...veterinarji so jo odprli, naravnali kost, na mesto zloma dodali ploscico in vijake in jo zasili. Na vrsti je bilo strogo mirovanje in dolgo okrevanje. Ze nekaj dni po operaciji je lama prvic v svojem zivljenju zacela poizkusati stopiti na nogico-uspesno.
Kot sem razumela vas sicer nima zlomljene kosti ampak samo "poceno" vseeno pa je tudi moj nasvet dr. Matko in nic odlasanja.
LP

P.S.
babyjazz, saj te ni bilo na igralnih uricah, da bi vedela kaj se je dogajalo. In ja mladici imajo bolj krhke kosti kot pa odrasli psi, saj se vendarle razvijajo... zato pa mora puppy-hrana vsebovati vec kalcija, fosforja in D vitamina/po drugi strani pa, ce je teh snovi prevec pride do prehitre zakostenitve, kar pa seveda zopet vodi do nepravilnega razvoja...samo zato, ker ima mladic poceno kost to se ne pomeni, da je rahiticen, se sploh pa ne neka pasma ki po tezi ze skorajda meji na majhnega psa.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #7 : četrtek, 19.05.2005 : 08:25:47 »

babyjazz, tudi jaz poznam eno whippetko, ki si je na podoben nacin poskodovala taco. Zal ni slo le za poceno kost, ampak ji jo je drugi pes cisto zares zlomil... (pa nima kuzica sicer nobenih tezav s pomanjkanjem kalcija ali cesa podobnega)...
m.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #8 : četrtek, 19.05.2005 : 12:34:46 »

lahko, da poznaš.  jaz pa vem, da je stegnenica ena  od najmočnejših kosi v telesu. do poči mora biti sila velika, ali pa je nekaj narobe s samo gostoto kosti.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #9 : četrtek, 19.05.2005 : 12:42:16 »

lahko, da poznaš. jaz pa vem, da je stegnenica ena od najmočnejših kosi v telesu. do poči mora biti sila velika, ali pa je nekaj narobe s samo gostoto kosti.

...ali pa si imel veliko smolo in je bil kot sunka ravno neprimeren.....
Vet morad lahko naredikak test, da preveri č eje s psom vse O.K.
Sicer se pa kosti zarastejo brez posledic, če so pravilno naravnane. Večji problem zbna biti poškodba vezi,če je res sočasna.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #10 : četrtek, 19.05.2005 : 18:19:56 »

Citat
Večji problem zbna biti poškodba vezi,če je res sočasna.
doma imam tak primer starejše psice (17 let). kolensko vez si je natrgala pri napačnem sestopu z pločnika. pri veterinarju je bilo rečeno, da bi jo lahko operirali vendar srce ne bi zdržalo narkoze. pustili smo jo in zdaj malce šepa drugih težav pa nima. glede na to, da je tvoj še mladič bi ti svetovala operacijo. sicer pa kaj ti je pa rekel veterinar?
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #11 : četrtek, 19.05.2005 : 20:34:25 »

Citat
babyjazz, saj te ni bilo na igralnih uricah, da bi vedela kaj se je dogajalo. In ja mladici imajo bolj krhke kosti kot pa odrasli psi, saj se vendarle razvijajo... zato pa mora puppy-hrana vsebovati vec kalcija, fosforja in D vitamina/po drugi strani pa, ce je teh snovi prevec pride do prehitre zakostenitve, kar pa seveda zopet vodi do nepravilnega razvoja...samo zato, ker ima mladic poceno kost to se ne pomeni, da je rahiticen, se sploh pa ne neka pasma ki po tezi ze skorajda meji na majhnega psa.

ne ni me bilo na uricah. in je to sploh važno če sem bila ali ne?   
Sem pa imela in imam tudi zdaj dva doma psa. Eden od tega je pasme whippet. Vem kako ti psi hitro rastejo. Ravno zaradi hitre rasti je povsem mogoče, da je gostota kosti manjša.Sj nikogar ne obtožujem. mladič naj pač dobiva kvalitetno prehrano.
Po teži so ti psi med srednjimi pasmami. Razen če 15 kil odraslega psa spada v kategorijo majhnih pasem.
aja, ti pozabljaš pa, da so ti psi fanatični tekači. Njihove kosti morajo biti že prirojeno močne,da zdržijo pritisk telesa pri hitrosti 50, 60 ali celo več km/h.  Da mladiču whippeta zaradi udarca drugega psa poči kost....   neverjetna smola bi rekla.
na pregled bi ga vseeno popokala. smola gor ali dol
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #12 : petek, 20.05.2005 : 01:39:59 »

Eh, babyjazz cemu taka ihta Roll Eyes? Clovek sprasuje za nasvet ti pa si edina ki poznas pravi odgovor? Izkusnje nas ostalih niso nic vredne? Smo mar napisali kaj drugega kot si ze sama predlagala?
Mar mislis, da si edina, ki ima doma psa in to celo vec kot le enega? Si mar edina, ki ima doma whippeta in pasmo kot tako pozna? Imas morda le ti take in take izkusnje mi vsi ostali pa smo ob besedi "pes" nebogljenci Undecided Cry.
Whippet je resda specificna pasma ampak se zdalec ne cisto drugacna kot pa ostale. In ne, whippetov fizicni razvoj se ne odvija tako drasticno, kot je prebrati saj spada med srednje pasme(sama sem napisala, da bi ga po !kilazi skorajda! lahko uvrstili med male pasme in ne da spada med male pasme). Kilaza po standardu naj bi bila nekje med 11-12kg, ki jo pa dandanes veliko psov preseze posledicno tudi zaradi vse pogostejsega prerascanja max. dovoljene visine(to je nad 51cm pri samcih in nad 47cm pri samicah). Tudi buldogi so v povprecju zelo pri tleh pa s svojimi cca. 25kg se zdalec niso majhni psi...
Sicer pa kako ves, kako ti psi hitro rastejo, mar nisi ti svojega dobila, ko je imel ze 5 mesecev, takrat se namrec rast zacne stabilizirati in se umirjeno razvija dokler ne odraste...saj ne govorimo o velikih pasmah, kjer je fizicni razvoj daljsi in so razvojni ekstremi bolj opazni.
Jaz ne pozabljam, da govorimo o tekacih, se mi pa zdi, da si spregledala, da govorimo o mladicu staremu 3 mesece. Seveda, da morajo imeti prirojeno zasnovo za mocne kosti, ko odrastejo, ne pa ko so se mladici...pri mladicu mineralne snovi niso potrebne, da se bo kot mladic lahko razkazoval s trdnim in cvrstim okostjem, temvec da bo kot odrasel pes imel pravilno razvit skelet in seveda trdne in mocne kosti. Kosti mladicev so mehkejse pa naj gre za katerokoli pasmo, ce bi bile zatrdele, se pasji skelet ne bi normalno razvijal, saj okostje tega ne bi omogocilo, ker bi bilo prezgodaj prerazvito(napisala kot cisti laik-priznam Cool Tongue)...ce bi dala skupaj 3 mesecnega mladicka malega it. hrta in 5 mesecnega whippeta dvomim, da bi slo med grobo igro brez poskodb pri italjancku- pa naj bi po tvoji logiki italijancek moral imeti mocne kosti, ker je hrt in pri vzreji ze apriori tezijo k trdnem okostju...

Ko ze tako radi iscemo sivanko v senu bom postregla s se enim primerom:
Citat
moj se je nekaj mesecev nazaj res z vso silo zaletel v obcestni kamen pa razen poštene potplutbe in ornk bolečin  ni bilo hujšega.
 
tvoj pes gotovo ne vidi dobro, ce se mu je uspelo zaleteti v stojeci kamen, saj je vendar znano, da imajo med vsemi pasmami ravno hrti najbolje razvit vid in so bojda edini predstavniki psov, ki medlo razlikujejo barve.
Obe, pa se marsikdo drug, veva da temu ni tako, da je pac samo fanaticen tekac, ki lahko v afektu teka veliko stvari nesrecno spregleda.
Danes je bil kamen, jutri bo kaksen otrok ali pa nosecnica(ki se bosta po moznosti poizkusala umakniti in trk bo se bolj neizbezen) pojutrisnjem pa avto in problemi z nadzorom hitrosti se bodo razblinili. Vidis jaz svojemu psu sploh ne bi dovolila brezglavo noreti, ce ga ne bi bila sposobna usmerjati, levo, desno, naprej, nazaj, pocasi in predvsem pazi in stoj...na tebi lezi odgovornost, da ga zavarujes pred morebitnimi poskodbami, ki jih pri takih odklopih lahko stakne, da ne govorim o varnosti ostalih osebkov in predmetov. Ze nekaj casa nazaj sem napisala, da je za vsakega lastnika hrtov poklon njegovi vzgoji, ko so ga sposobni odpoklicati iz morebitnih nevarnosti(seveda ce jih opazijo in predvidijo) in gonjenja zivali.
Ravno tako, kot je bil pri vama kamen nakljucje(ker dvomim, da si predvidevala, da se bo zaletel vanj) ravno tako je ta mladic lahko fasal poceno stegnenico(ja eno najmocnejsih kosti, ko bo odrasel do takrat pa mu se dosti manjka) bodisi zaradi pregrobe igre, morda se je noga zataknila v mali luknji, zakriti pod travo in je drug pes priletel vanj....ne ves in tudi jaz ne vem, vem pa da je vse skupaj le splet nesrecnih okoliscin in malo manj verjetno rahiticnosti.
Predno postanes specialist za whippete ni dovolj da z enim zivis pol leta(tako je namrec razbrati)...se veliko se jih bo moglo zvrstiti pri tebi pa seveda tudi pri nas ostalih, da bomo lahko rekli, da pasmo poznamo. Do takrat pa se bo potrebno uciti in biti odprt tudi za mnenja drugih.
Mimogrede ali si vedela, da se problem stojecih uses pri whippetu, bojda 100% odpravi sele po petih generacijah pravilne selekcije?

LP

P.S.
1)V razmislek: pri greyhoundih, ki si sluzijo kruh s tekom, sta zaradi pritiska in moci samega pospeska pri startu najbolj na udaru, za zlom, prednji okoncini(leva ali desna je odvisno od njihovega startanja). Glede na to da so hrti, takih zlomov sploh ne bi smelo biti, ker imajo bojda kot tekaci ze prirojene mocne kosti za hitrost, ki jo lahko dosezejo?
2)Mislim, da sem poskrbela, da smo zasli s teme, morda bi nas Jana morala prestavit v temo o whippetih?

Govorila sem.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #13 : petek, 20.05.2005 : 10:13:07 »

ajoj... post, ki ga je spisala Caterpillar, me je opomnil, da govorim o malem italijanskem hrtu in ne o whippetu... Se posipam s pepelom Tongue Ampak menda ni bistvene razlike...
m.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #14 : petek, 20.05.2005 : 12:25:15 »

Charlie ne glede na tole argumentiranje tukaj pelji psa na pregled, pa naj izmerijo gostoto kosti. sj če bo z psom vse v redu super.  če ne zaradi drugega najmu  naredijo pregled zaradi tvojih mirnih noči. noben kljukec me ne bo prepričal, da je normalno,ker psu poči stegnenica zaradi udarca drugega psa. halo?

Citat
moj se je nekaj mesecev nazaj res z vso silo zaletel v obcestni kamen pa razen poštene potplutbe in ornk bolečin  ni bilo hujšega.

Citat
tvoj pes gotovo ne vidi dobro, ce se mu je uspelo zaleteti v stojeci kamen, saj je vendar znano, da imajo med vsemi pasmami ravno hrti najbolje razvit vid in so bojda edini predstavniki psov, ki medlo razlikujejo barve.
Obe, pa se marsikdo drug, veva da temu ni tako, da je pac samo fanaticen tekac, ki lahko v afektu teka veliko stvari nesrecno spregleda.
Danes je bil kamen, jutri bo kaksen otrok ali pa nosecnica(ki se bosta po moznosti poizkusala umakniti in trk bo se bolj neizbezen) pojutrisnjem pa avto in problemi z nadzorom hitrosti se bodo razblinili. Vidis jaz svojemu psu sploh ne bi dovolila brezglavo noreti, ce ga ne bi bila sposobna usmerjati, levo, desno, naprej, nazaj, pocasi in predvsem pazi in stoj...na tebi lezi odgovornost, da ga zavarujes pred morebitnimi poskodbami, ki jih pri takih odklopih lahko stakne, da ne govorim o varnosti ostalih osebkov in predmetov. Ze nekaj casa nazaj sem napisala, da je za vsakega lastnika hrtov poklon njegovi vzgoji, ko so ga sposobni odpoklicati iz morebitnih nevarnosti(seveda ce jih opazijo in predvidijo) in gonjenja zivali.


tebi pa caterpillar ker me nekaj brezveze napadaš z tematiko hrtov in nesreč.
1. moj pes mene uboga. in to uboga z velikim u-jem. jasno?!  celo bolj uboga kot sosedov nemški ovčar.
2. enkrat dnevno spustim psa na travnik. imam pač srečo, da je za hišo travnik in malce naprej gozdna pot, kjer si mirno da duška z norenjem. usmerjala levo, desno ga pa res ne bom. naj dirka za božjo voljo saj je hrt. za to ga pa imam, da dirka.
3. tudi tebe ni bilo zravn ko se je moj pes zaletel v obcestni kamen. če zaradi prevelike hitrosti ni mogel speljati ovinka niso krive njegove oči ampak gravitacija in fizika. Jaz sem takrat stala na čisto drugem koncu travnika in pes je dirkal proti meni. in zato ker je pač prepozno ugotovil, da ovinka ne bo speljal, ni krivda ne moja ne nikoršnja. pač je bila nesreča.  Nekakšne nosečnice, otroci in niti ne vem kaj še, tukaj res nimajo veliko opraviti. kriza.

poskušaš me zabiti nekakšno nesposobnostjo vodenja psa. škoda, da izgubljaš čas z takim napadanjem. rajši pojdi na eno pivo in si ohladi živce.
 
Logiran
charli
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #15 : petek, 20.05.2005 : 13:55:49 »

ojla, od tega nesrecnega dogodka je ze en teden in pes ze bistveno manj sepa, bom se drzala veterinarjevih navodil in bomo psa tri tedne manj obremenjevali, ce se bo pa to sepanje stopnjevalo bom pa psa peljala se k dr.  matkotu.
drugace mi pa psa zdravijo pri dr.copovi v lescah na kliniki za male zivali.
je pa tko, pes itak prevec ne miruje ker je pac hrt, kar se pa hrane tice je vecinoma brikete hills za mladicke in nutropro pa malo pasje konzerve zraven, ker je pac malo bolj zbircen in briketov samih ne je.
upam da je ta prehrana ok, ce ima pa kdo kaksen boljsi predlog glede prehrane bi bil pa dobrodosel.Mislim, da je pa poskodba od udarca in da je njegova hrana kvalitetna kar ne more biti vzrok za pokanje kosti ali pac?
predstavljajte si  da se v 5 kilskega whippeta z vso silo v bok zaleti 20 kilski stafordski terier, psu spodnese nogo in poskodba je tu.
hvala za vase odgovore! Wink
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #16 : petek, 20.05.2005 : 19:52:06 »

maja01, govora je o trimesecnem whippetu, jaz sem malega italjanskega hrta vzela le kot primer, da bi se gotovo poskodoval(kljub temu da je hrt), ce bi se tezji pes zaletel vanj(recimo whippet). Mali italijanski hrt ima kot odrasel tezo cca.4-5 kg(do38cm), whippet pa je toliko tezak sedaj pri 3 mesecih in glede na to, da Charli pravi, da se je vanj zaletel Am staff., ki je bojda tezak 20kg, mi je poskodba vec kot jasna-sem pac kljukec Smiley, ponosen kljukec Wink  Grin.

babbyyazz, samo zato, ker ti nekdo nekoc na kulturen(bolj ali manj Roll Eyes) nacin oporeka in te poizkusa razsvetliti se malo naprej od tocke B, ti ni potrebno biti prav nic uzaljena.
1)Super, da tvoj Gal uboga bolje kot sosedov nemski ovcar...ceprav bi lahko omenila kaksno malo manj stereotipicno pasmo-samo zato ker je nemski ovcar to se ne pomeni, da je na svet padel ubogljiv in vzgojen.
2)Dirja naj kar, seveda da naj, ti pa drugic poizkusi kamen prej opazit kot on, da ga lahko preusmeris ali vsaj upocasnis, se predno dobi moznost slabo preceniti bodisi svoje telo oz. hitrost, saj vendar poznas karakteristike hrtov-gre se za njegovo varnost Shocked, saj imas oci na pecljih in te uboga ne  Huh ?

Niti slucajno te ne poizkusam zabiti kaj sele napadati, tale kamen sem dala samo kot primer na poskodbo stegnenice kot nesrecen slucaj, odgovor nanj sem ze enkrat spisala in ce si pozorno prebrala, bi to vedela. Kar pa se ohlajanja zivcev tika Cool...zivcni ljudje niso primerni skrbniki za hrte tako, da je bojazen, da bi morala za pomiritev(ce tako razumes ohladitev zivcev) vase zliti pivo cisto odvec, se pa zamisli nad seboj, da to meni predlagas in zakaj mi predlagas.

LP
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #17 : petek, 20.05.2005 : 19:55:01 »

Hej charli, to je pa res pozitivna novica...upam, da se boste kar najhitreje uspesno pozdravili in zaceli nabirat kroge in kroge dirjanja Cheesy. Kako pa je z vezmi? Se mi zdi, da kar uredu vozite zadevo...ste pa srecnezi, da vam papa pa cetudi mu morate apetit povecati z malo konzerve-ni panike...Porocajte, ko bo kaj novega pa seveda se lahko oglasite se v temi o whippetih pa kaksno slikico od malega prilepite, da nam skomine naredite Tongue Grin.
Sighthounds rock...
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #18 : petek, 20.05.2005 : 20:07:24 »

caterpillar... saj meni je tudi vse jasno Grin samo popravila sem se, da kuza iz mojega posta ni bil whippet, ampak italijanski hrt. Ce si mlada doga lahko na podoben nacin zlomi nogo, potem si jo verjetno whippet se lazje...
m.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #19 : petek, 20.05.2005 : 20:20:48 »

sam am.staff je moral prileteti pod čudnim kotom, da je kost počila. sj ne rečem, da ni mogoče. vse skupaj je bila pač smola nič drugega. vseeno pa bi dala skozi pregled.

in kako naj psa preusmerim če je žival v polnem teku in dirka proti meni? preden sem jaz dojela ,da pes ne bo speljal ovinka, je proti svoji volji že letel proti kamnu.

pa nism užaljena. kar se mojga Galca tiče vem, da imam čisto vest. Imam krasnega psa, ki mi je bil zgleda usojen.

in nima se kaj zamisliti nad sabo. pivce za živce. če pa rajši poleti piješ kakav tudi v redu. kakav za živce.

 
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #20 : sobota, 21.05.2005 : 00:10:11 »

maja01,  joj Cheesy mi sploh ni potegnilo, da popravljas svoj post, sem mislila, da sem te zmedla z it. hrtom v svojem postu Smiley...zdej mi je pa res jasno Grin Cheesy.

Citat
in kako naj psa preusmerim če je žival v polnem teku in dirka proti meni? preden sem jaz dojela ,da pes ne bo speljal ovinka, je proti svoji volji že letel proti kamnu.
 
z nekaj treninga in scepcem pregnanosti...ugotovi kako najlazje vzbudis njegovo pozornost med tekom in potem izhajaj iz tega. Mogoce je "alergicen" na zvizg, na oster zavpit ukaz-recimo paaaaziiiii, na mahanje z rokami, umirjen zavpit ukaz...ne vem, ti ga sama najbolje poznas in tudi ves, kako do sedaj sodelujeta in kako se odziva na dolocne kretnje, ton itd....verjemi, da vem kako tezko je nadzirat hitrost v polnem zagonu ampak vseeno, ce ti uspe preusmerit/predramit njegovo pozornost iz afekta dirjanja mu bos morda nekoc prihranila kaksno hujso poskodbo-ze v tem pogledu se splaca. Saj ne pravim, da mora trimckat ob tebi, ti pa mu govoris levo in desno...naj si kar da duska, ti pa poizkusaj s svojimi ocmi biti vedno par korakov pred njim, ker je njemu oz. njim ko laufajo zadnja skrb kako varni so pri tem opravilu-tek je droga. Ce spet vzamem kot primer kamen, saj se mu ni treba ustaviti pred kamnom samo zmanjsati bi moral hitrost in postati malo bolj pozoren na okolico in svoj tek, to pa lahko dosezes ti s tem, da ga "zbudis" in ne da ga kamen zbudi, ko pa je mimo pa ga lepo spodbudis(morda z navduseno spodbudo), da se mu lahko zopet odpuli.
Ce je bil kamen med vama in je pes dirjal proti tebi bi pomagalo tudi to, da ti steces(hitro) ali levo ali desno od oddaljenega kamna, ker bo tako tudi pes spremenil smer proti tebi, se predno bo sploh prisel do tega objekta, ki je na poti. To je super zadeva, problem je samo, da moras kamen ali pa hlod ali karkoli drugega videti pred psom in tudi samo nesreco predvideti se predno se zgodi, ker laufarji velikokrat precenijo svoje sposobnosti okretnosti in zavor-imajo tudi to v krvi Wink Grin.

Citat
kar se mojga Galca tiče vem, da imam čisto vest. Imam krasnega psa, ki mi je bil zgleda usojen.
 
Po Sloveniji razsaja whippetmania Smiley Wink...dobrodosla v klubu Grin

Citat
in nima se kaj zamisliti nad sabo. pivce za živce. če pa rajši poleti piješ kakav tudi v redu. kakav za živce.
 
za zivce sem ze povedala, da mi ni potrebno piti prav nic, ce pa zelis izvedeti kaj pijem, da se poleti osvezim in si naberem+energijo pa ti sporocam, da je ni cez dobro ledeno kavo, s potunkano kepico sladoleda pa veliko smetance mora imeti pa smetana mora biti posipana s cokoladnimi drobtinicami Smiley Tongue Tongue, mnjam Tongue Tongue aja pa obvezno mora v smetano biti zapicen se holip Tongue

LP
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #21 : sobota, 21.05.2005 : 00:14:17 »

Pozabila:
charli, mladicku obcasno lahko ponudis tudi kaksnega od mlecnih izdelkov, ki jih dobro prebavlja, recimo sir(ementaler), skuto, kefir, kislo mleko...
Pa veliko srece...

LP
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Okostje in muskulatura  |  Tema: počena stegnenica pri mladičku
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines