mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 21:28:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Občina Divača
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13   Dol
Natisni
Avtor Tema: Občina Divača  (Prebrano 36506 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #120 : četrtek, 03.12.2009 : 00:16:31 »

Jao, Nika2, seveda sem pozabila glavno - predavanje najprej za vet. inspektorje, da bodo na terenu (in za nas denar) vsi enako govorili in delali in ne vsak po svoje glede na to, ali so ze spil svoj jutranji kafe al ne, oz. al so pri jemanju tiste strani pravilnika manjkali.

Potem vsekakor sledijo sefi na MNZ, lahko pa tudi kar komandirji policijskih postaj (o njih vse lepo Smiley), da bodo lahko spacali skupaj ena navodila za policiste (tudi o teh samo lepo), kako ravnati, ko srecas cloveka, ki tezi zaradi psa ali macka.

Seveda je treba pripraviti poseben termin in eno veliko dvorano (pa najbrz zaradi obilice vprasanj in razlicnih razlag ter argumentacij ene 3-5 dni) za vse obcinske magnate, ki se morajo po sluzbeni dolznosti hoces noces ukvarjati z raznimi zavetiskimi cudaki in seveda, za njihove pomocnike, ki se upirajo podpisovanju nalogov za placila (najbrz recejo kje temu tudi verificiranje ali celo pisno zavracanje prejetih racunov). To so zahtevna delovna mesta, ki si zasluzijo dodatna izobrazevanja in upam, da jim bodo dali kaksne tocke (kot recimo uciteljem), ker brez tega ne vem, ce bi poslusali dovolj skrbno.

Torej, kako pripraviti VURS do tega, da je v interesu vseh, da plesemo po njihovih navodilih, le seznaniti nas morajo s plesnimi koraki in koregrafijo, kot so si jo zamislili? Ce se bo Smet (in vsi ostali) se dolgo ukvarjala z ljudmi, od katerih vsak po svoje plese, ne bo dobro za nikogar. Potem tudi predavanj ne bo nihce vec potreboval.
Logiran

Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #121 : četrtek, 03.12.2009 : 01:32:06 »

Jao, Nika2, seveda sem pozabila glavno - predavanje najprej za vet. inspektorje, da bodo na terenu (in za nas denar) vsi enako govorili in delali in ne vsak po svoje
Ojej, to pa itak! To je najhujsi problem ...

Nadrejeni bi res morali preveriti, kaj delajo njihovi podrejeni inspektorji. Ze kar nekaj casa se spravljam spisati eno pritozbo glede nekega primera 'glavnim' v Ljubljano, ker me je razkurilo, da nekateri podrejeni lokalni inspektorji delajo po svoje (in ne opravljajo svojega dela) in zahtevajo od drustva stvari, katerih nismo dolzni opraviti, niti nismo zanje pooblasceni. In hec - ko sem njihovo absurdno zahtevo/navodilo zapisala v clanku v casopisu, pa se je hitro dobil en nadrejeni (ki ga je novinarka prav tako intervjujala), ki je za medij povedal, da oni pa cesa takega od drustev ne zahtevajo. Ma ne me hecat - ce pa imam njihov dopis crno na belem. Naj 'ta glavni' torej preverijo, kaksne dopise posiljajo okrog njihovi podrejeni!
In poleg vsebinske spornosti dopisa - da niti ne govorimo o slovnicni pravilnosti besedila, tipkarskih napakah, obupnem slogu in zanicljivemu tonu pisanja. Verjetno bi v dolocenih lokalnih uradih najprej potrebovali osnovne lekcije pravopisa, pisnega izrazanja, ipd.   
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #122 : četrtek, 03.12.2009 : 06:49:58 »

Predavanje je bilo pred nekaj meseci. VURS je razlagal občinam čisto vse, kar se razložiti da.
Logiran

luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #123 : četrtek, 03.12.2009 : 08:24:43 »

Kaj pa če bi predavanje pripravil inšpektorat? Predvidevam, da VURS ni predstavil vseh kazenskih določb. Če pa jih pozna Inšpektorat, potem jim (občinarjem) lahko da mislit, da o tem celo razmišljajo....
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #124 : četrtek, 03.12.2009 : 14:39:41 »

Predavanje je bilo pred nekaj meseci. VURS je razlagal občinam čisto vse, kar se razložiti da.

Potem je bil pa mogoce nivo podajanja vsebin prezahteven? Morda bi bil ustrezen predlog, da zacnejo od zacetka, v majhnih korakih, z miselnimi vzorci in slikcami?
Saj vem, da ni niti najmanj smesno, vendar ne vem vec, kaj in kako si lahko zmisljuje vsak lokalc po svoje, VURS (oz. pac ustrezen nivo tam, ki dobi zadevo v resevanje) pa siba po svoje, kot da je mio zakonov in pravilnikov in ne le za eno mapco.

Moralo bi biti dejansko tako, da bi v spornih zadevah, kot je tale div(j)aska, bil nekje nekdo (uraden in seveda pri zdravi pameti), ki bi napisal, kaj je treba narest - v konkretnem primeru bi crno na belem pisalo:

- macke je treba polovit (dela zavetisce, omogoci lastnica posesti, pri cemer pomaga obcinski funkcionar osebno),
- macke se s/k (pelje jih zavetisce, s/k pa ustrezen "organ" v vet ambulanti),
- macke se pelje nazaj in ob prisostvovanju vseh ze pri lovljenju prisotnih se jih spusti tam, kjer se jih je ulovilo (delajo vsi vpleteni),
- pove se prisotnim, da bosta uporabljena ZZZiv in KZ, ce macke kamorkoli mrknejo,
- pa pove se jim, da jih je treba fotrat (ce una gospa noce, naj jih pa Obcina),
- placa se racun (hm, vsekakor pocnejo to obcine).

Nobene visoke matematike in verjamem, da bi veliko vec stvari gladkeje teklo, ce bi sel en dopis od sefov do podsefov in do podpodsefov ... v malo bolj poljudni obliki in po tockah - kot FAQ Smiley

Kako dosect, da bo jasno vsem v vecini primerov, kaksna so pravila? In da se lahko s temi pravili (brez razlag "po svoje") pomaha lokalcem (in drugim) pred nosom?
Logiran

Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #125 : četrtek, 03.12.2009 : 15:03:08 »

Hja, verjetno je problem, ker se predavanj ni udelelzila niti vecina obcinarjev, niti veterinarji (za zavetisca - tista, ki jim manjka kaj znanja - pa ne vem). Vsaj obcinarji iz nasih okoliskh obcin se tega dogodka niso udelezili, prav tako ne nasi veterinarji, ipd. Ampak ce se jih pac nocejo, je itak brezveze razglabljat o tem, ker ne pridemo nikamor. 
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #126 : četrtek, 03.12.2009 : 15:13:16 »

Pa te zadeve niso obvezne? Potem je brezveze da so, ker tisti ki mislijo da vse vejo in jih to ne zanima, ne bodo prišli.
Logiran
marjeta888
rad pišem
****
Sporočil: 270


« Odgovor #127 : ponedeljek, 14.12.2009 : 15:03:14 »

Smetka,

zanima me, ali je že kdo prijavil Vursu odgovorno osebo na občini Divača. So se na občini kaj oglasili? Kako je z odlovom tistih mačk? Kaj novega o Senadolkah (jutri potoeče rok za odgovor pristojnega urada vet inšpekcije na moje vprašanje/prijavo)? Nimam prav nobenih ažurnih informacij. Razen, da so senadolke še vedno tam in jih futramo.

Javi, če rabiš pomoč.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #128 : ponedeljek, 14.12.2009 : 15:57:33 »

Jaz sem se posvetovala z mojim območnim uradom, kjer mi dajo seveda prav. Predlagali so tožbo. Ko sem vprašala, ali je smiselno obveščat pristojen vurs, je bil odgovor: raje jih toži.
Z odlovom katerih mačk?
S Senadolkami ne more biti nič novega. S/K so, račun ni plačan in to je vse, kar jaz vem. Bi pomoč, seveda.
Logiran

marjeta888
rad pišem
****
Sporočil: 270


« Odgovor #129 : ponedeljek, 14.12.2009 : 17:55:57 »

Se slišimo na mejl, alora.
Logiran
Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #130 : četrtek, 17.12.2009 : 03:02:03 »

Pripomogli smo k temu, da se je zacelo vseslovensko obravnavanje problematike v zvezi s postopanjem s prostozivecimi mackami.
Najprej sta bila objavljena naslednje dva clanka (Žurnal24; 10. 12. 09):
http://www.zurnal24.si/slovenija/na-obcini-predlagali-usmrtitev-152528
in
http://www.zurnal24.si/komentarji/ko-obcine-javno-priznajo-krsitve-152527

Obenem se je 8. 12. 09 pojavil problem, ko smo bili s strani hranitelja prostozivecih mack v Cepovanu obvesceni, da se nobena izmed mack ni vrnila v prvotno okolje.
Dejstva na kratko (podatki drustva po pogovorih s kraniteljem/prijaviteljem lokacije):
- 26. 11. je pristojno zavetisce prislo odloviti 6 mack, uspelo jim jih je odloviti 4. Hranitelju so po njegovem pripovedovanju na isti dan dali v podpis obrazec za sprejem in prevoz v zavetisce VSEH ŠESTIH mack (za 2 macki torej 'vnaprej', kar pomeni, da bi obcina morala placati 2x2=4 oskrbne dni vec upostevajoc uradno dokumentacijo).  Hranitelj si zeli, da bi muce dobile dom, ceprav so sicer popolnoma nesocializirane, ne pustijo se prijeti niti njemu, lovi se jih z zivolovkami.  Zavetiscar mu ponudi moznost, da jih ne pripelje nazaj, ampak jim najde nov dom. Hranitelj je moznosti vesel in ponudbo sprejme, ceprav smo ga predhodno seznanili z zakonodajo.
Isti dan ob pribl. 16.30 sem v telefonskem stiku s hraniteljem, ki pravi, da se je do takrat ulovila samo 1 muca (kasneje na isti dan so se ocitno se 3);

- 27. 11. zavetisce ponovno pride loviti se preostali 2 muci, a nobena od njiju se v zivolovko ne ulovi. Hranitelj vprasa zavetiscarja, kako je s prejsnji dan odlovljenimi mucami. Zavetiscar odvrne, da so vse 4 muce ze s/k, tri od njih pa so ze dobile nov dom prejsnji dan (26. 11.)

- 28. 11. odlovijo se preostali 2 muci.

8. 12. zvecer hranitelj poroca, da nobene muce ni nazaj na lokacijo. Za tiste tri pa je vesel, ker so menda dobile dom. Skrbi ga, ce je z mucami vse v redu.
Ponoci prestudiram zakonodajo, se 9. 12. zjutraj posvetujem s tistimi, ki vedo vec od mene, in urgiram:
nekaj cez poldan 9. 12. posljem zavetiscu mail, v katerem poizvedujem, kje se na danasnji dan nahajajo macke (eh, v 'body of the letter' sem samo zamesala datum in napisala, da zelim vedeti, kje se "na danasnji dan, 10. 12., nahaja vseh 6 mack - no, saj je iz glave dokumenta razvidno, da sem mail poslala 9. 12., pod "cc" je bil poslan tud pristojni obcini);

- do 10. 12. odgovora ni niti od zavetisca niti od obcine. Ker se izteka zadnji dan predpisane 14-dnevne karantene, se odlocim ukrepati se isti dan in posljem prijavo VURSU (lokalnemu uradu, "cc" pa VURSU v LJ). Zelim, da se ISTI DAN (10. 12.) preverijo, kje je vseh 6 mack. Cetudi ne bi bile obravnavane kot prostozivce macke (kar bi morale biti, pa ocitno niso bile, ker se v 14-ih dnevih niso vrnile na prvotno lokacijo), in bi bile obravnavane kot vsaka druga zival, sprejeta v zavetisce, bi se namrec vseh 6 mack 10. 12. moralo se vedno nahajati v zavetiscu zaradi karantene.

11. 12., naslednji dan popoldan govorim s hraniteljem, ki mi pove, daso ga istega dne (11. 12.) klicali tako inspekcija, kot tudi zavetisce. Zavetisce mu pove, da so 3 od 6 mack se vedno v zavetiscu in ga vprasa, ce zeli, da te tri pripeljejo nazaj na isto lokacijo. Hranitelj (ki ne uposteva nasih informacij o tem, kaj pravi zakonodaja), rece, da jih zaradi njega lahko tudi poskusajo oddajati. OK, macke so nesocializirane, so pa vsaj atraktivnega izgleda, meni hranitelj.

Do vceraj, 16. 12. ne dobimo nobenega uradnega odgovora, niti od zavetisca, niti od VURS-a, niti od obcine. Pomagajo nam mediji.

Ostalo prosim preberite v najnovejšem clanku v Zurnalu24 (16. 12.)



Presodite, ce ste z izjavami pristojnih zadovoljni in ce so njihovi odgovori odgovorili na vprasanja - kje so macke.

Upam, da cimprej dobimo odgovore pristojnih na nasa vprasanja, kje so se na omenjene datume macke nahajale; izpostavila sem hranilcevo pricevanje dajanju obrazca o sprejemu in prevozu zivali v zavetisce "vnaprej" (in posledicno trosenju davkoplacevalskega denarja za oskrbne dni, ki po opisu situacije niso obstajali);pa na vprasanje, kako to, da ni bila upostevana predpisana 14-dnevna karantena; ce so bile oddane macke posvojene v skladu z zakonom (poleg karantene  je tu se s/k, pa cepljenje, cipiranje, ustrezna posvojitvena pogodba). Prosila sem za preverjanje novih posvojiteljev oz. dokaze, kako se macke imajo v novem domu, glede na to, da so nesocializirane sorte. Mogoce se nam bodo novi lastniki sami javili - prosim vas, da v kolikor kdo ve, kdo je na VECER 26. 11. 09 v zavetiscu v Vitovljah posvojil kaksno od treh vecbarvnih muc, ki so bile pravkar (ampak res pravkar, na isti kasen popoldan/vecer) s/k, naj prosim prosi novega posvojitelja, da se javi Drustvu prijateljev zivali S. Primorske. Tako nas kot tudi hranitelja skrbi, ce je z njimi vse v redu. 

No, kot vidite, je dogajanje pestro. Upam, da bo ta primer pripomogel k razresevanju problemov pri postopanju s prosstozivecimi mackami na splosno. 

Kot sem ze omenila, smo v zadnjih mesecih imeli dobre izkusnje - vse macke so se vrnile v prvotno okolje, vsaj tam, kjer smo bili z zadevo seznanjeni mi, kar smo zapisali tudi zavetiscu in pristojni obcini.  Je pa res, da imamo poleg gospoda iz Cepovana se najmanj 1 prico- prijaviteljico lokacije prostoziveck, katera je bila s strani zavetisca vprasana, ce zeli, da se odlovljene (totalno divje, na zivolovko odlovljene macke) vrnejo nazaj na lokacijo, ali ne. Prica je seveda pripravljena o tem dati uradno izjavo.

Vsem bralcem te teme: Ne zelim, da se v tej temi blati kogarkoli, ne zelim, da se poimensko vpleta hranitelje in ostale osebe. Zelim le, da tukaj zberemo cimvec informacij o podobnih dogodkih - izkusnjah z zavetisci, posredovanju pri odlovu prostozivecih mack, predlogov, kako bi stvari izboljsali. Veseli bomo, ce se bo nasemu drustvu javil se kdo s kakrsnokoli izkusnjo, ki bi jo zelel deliti z nami, pristojnimi organi in mediji z namenom, da izboljsamo situacijo na tem podrocju. Hvala.

Zavetisce in lokalni obmocni urad VURS-a, za katere vem, da to temo bereta, pa pozivam k posredovanju uradnih odgovorov tako na kot medijem. Zelimo, da bodo informacije cimprej prisle do cilja - oci in uses davkoplacevalcev.
Logiran
Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #131 : četrtek, 17.12.2009 : 03:18:12 »

Se isti clanek (Zurnal24, 16. 12. 09) v obliki linka - lazje za brat:

http://www.zurnal24.si/primorska/zeli-dokaz-da-so-macke-zive-153077/clanek

Vsem donatorjem hrane za prostozivece macke v Cepovanu sporocam, da bomo hrano namenili v skladu z vasimi zeljami - prostozivecim mackam, ki so le-te najbolj potrebne.

Aja, naj dopisem se, da so bile macke iz Cepovana na varni lokaciji, redno hranjenje. 25. 11. smo hranitelju ponudili pomoc v obliki hrane za tiste prostozivece macke v prihodnje, cesar je bi zelo vesel.
Logiran
marjeta888
rad pišem
****
Sporočil: 270


« Odgovor #132 : četrtek, 17.12.2009 : 12:03:17 »

Pridna, Nika!

Lepo si to predstavila in še boljše ukrepala.
Logiran
Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #133 : četrtek, 17.12.2009 : 16:41:04 »

No, trudimo se Smiley V bistvu porocam dejstva, ki so nam jih posredovali obcani, ki so se obrnili na nas. In pac povem, kako ukrepamo.

Se to: Clanek, ki je pripet v obliki slike, je malo daljsi in ima se stolpic z besedilom na desni.
Logiran
marjeta888
rad pišem
****
Sporočil: 270


« Odgovor #134 : četrtek, 17.12.2009 : 17:29:26 »

In Nika, prava lepotica si.  Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Občina Divača
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines