mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 31.05.2025 : 09:29:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 430 431 432 433 434 [435] 436 437 438 439 440 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 651714 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Namshi
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 418

« Odgovor #6510 : ponedeljek, 04.08.2008 : 08:24:19 »

Revčki ubogi, potem vam je pa odpuščeno  Wink. Vem, kje sta vozila, se je en najin prijatelj enkrat prav tako izgubil. Tista cesta gre skoraj čez Menino, a ne?

A pri Vodotočnih jezerih sta že kdaj bila? Meni je dosti bolj všeč pot na Korošico po drugi strani, proti kapelici na Molički planini (ali pa celo mimo nje) in od tam na tisto sedlo nad Korošico (a ni celo Sedelce, al nekaj takega). Midva sva šla potem nazaj grede (kar nad Korošico, se nisva do doma spustila) na jezera in sva nekaj lutala in morala spet precej visoko nazaj  Smiley . To ponovitev planirava za letošnjo jesen, zdaj je meni čisto prevroče za v hribe.

Z Dailyjem zdaj na veliko gobariva, ga probam naučit najt jurčke  Cheesy Cheesy Cheesy Skupaj sva kar uspešna  Wink
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #6511 : ponedeljek, 04.08.2008 : 08:44:00 »

Citat
Tara in Shu vam pošiljata pozdravčke iz Logarske doline

Smo se zgrešili, sem bila tam včeraj (pa tudi v Robanovem Kotu).   Grin

Z zamudo čestitke Loli za RD, ter Briku za otročičke.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #6512 : ponedeljek, 04.08.2008 : 08:57:04 »

Namshi .... ja, cesta gre po (nekako zahodnem) robu Menine  Smiley Ufffa, ampak je res trenutno zoprno tam, ker so drevesa vse povprek in jih pospravljajo in voziš po vleki  Tongue ....
Ne, nisva bila še pri Vodotočnih jezerih niti pri Kocbekovem domu .....midva tako malo zaideva v Kamniško Savinjske alpe, da bi rada to malo popravila in si jih zelo želiva  Smiley...pa nama, kar ne rata  Sad Hvala za predlog, bom povedala mojemu " kompasu B-ju"  Wink Grin .... Sicer pa imaš prav, če v tem letnem času nisi ob vznožju svojega vzpona ob 4-5ih zjutraj je vse skupaj zelo prevroče  Tongue, ....Tudi midva upava na lepo jesen  Roll Eyes
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #6513 : ponedeljek, 04.08.2008 : 09:05:48 »

Varja ...., a si videla tudi tole  Grin ?
...našli smo čudovit prostorček za spanje v naravi ob vodici v senčki... samo je bil že zaseden  Grin in smo se morali umaknit  Grin

Hm, mislim, da vem katere prekrasne živalice so to ... ampak spet pa nisem čisto sigurna  Wink Smiley
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #6514 : ponedeljek, 04.08.2008 : 09:22:44 »

jaja, videla. Grin mam tudi fotkice, sam so še na kartici. Mene so čisto navdušili, taki kosmatuhci, sploh mladički.

sem rekla prijatelju, vidiš, ko bo bajtica, bo pa tudi himalajska kozica, pa en tak kosmatuh, pa še en TT.  Grin
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #6515 : ponedeljek, 04.08.2008 : 09:30:49 »

...ja, res so prav cartasti in kosmati, da bi se človek kar stisnil k njim in nič kaj "zabodeno ne gledajo" so samo zelo radoveni  Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
alala
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61

« Odgovor #6516 : ponedeljek, 04.08.2008 : 10:35:42 »

Ljiljana, mi smo se pa postrigli. Ne biti žalostna, ker smo Thaija postrigli, na razstave pač nekaj časa ne bomo mogli. Thaija smo postrigli na "puppy cut" (7 cm) in je ravno tako luškan kot prej; videti je kot mali medo. Dlako mu je frizerka tudi razredčila, tako, da bom imela zdaj bistveno manj dela kot z dolgo dlako. Moram reči, da mi je že kar slabo ratovalo, ko sem se prej spravljala Thija česati. Neugodno obdobje pri 15. mesecih in Thijeva mehka dlaka kot vata sta kriva, da se mu je zelo zavozljalo, pa še mučenje se mi je zdelo tako za njega kot za mene. Me je s prosečim pogledom gledal: "Ne me več toliko česati!", pa smo se odločili. Res pa, da sem se vsak dan trikrat premislila, ali naj ga peljem postriči, ker sem si zares zelo želela priti kdaj na razstavo in rada imam dolgo dlako. Samo parktičnost je prevladala. Vem, da nekateri z manj težavami vzdržujejo dlako in da so celo v leglu lahko razlike med psi. Casper ima očitno malo več sreče.

Slikce: http://a-la-la.moj-album.com/
Logiran
alala
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #6517 : ponedeljek, 04.08.2008 : 10:37:08 »

Shanti in Amelie sta takooo zelooo luštni.
Logiran
Ljiljana Li
rad pišem
Sporočil: 396

« Odgovor #6518 : ponedeljek, 04.08.2008 : 11:42:38 »

Alala, ma kaj bih bila zalosna Wink

Vjerujem da ste se oboje namucili s dlakom i sigurno je sada i njemu i tebi lakse....osim toga 7 cm je i dalje duga dlaka  Smiley

Nazalost, Alala je u periodu koji nije jednostavno proci - to se ne odnosi samo na njega vec i na ostale tibetanske terijerje i koji obicno zavrsava tako ili da se pas osisa ili da stvarno zapnete i cesljate svaki dan. Ovisno o dlaci taj period moze trajati dulje ili krace.
Konkrerno s Lunovom dlakom sam imala jako puno problema i u milijun navrata sam ga htjela osisati, no kada je navrsio 2 godine sve je polako pocelo dolaziti na svoje. Danas ima odlicnu dlaku za odrzavanje i sasvim ga je dovoljno pocesljati jednom mjesecno....a ni tada nije zapetljan. Od njegove paperjaste dlake nitko nije ocekivao da ce se razviti u lijepu cvrstu dlaku......njegova groomerica koja ga je cesljala u pocetku kada ga je vidjela nakon dosta godina isto nije mogla vjerovati kako se dlaka sredila.

Gala i Mo su nam jedini psi koji nisu imali te periode i dlaka je otpocetka bila vrlo lagana za odrzavanje....he,he,he ...Mo se nema ni kaj petljati Grin.....svi ostali su prolazili te faze. Casper ju isto prolazi, ali je sada vec super, no kupam ga i cesljam svakih max 10 dana, stalno je u ulju kako bih smanjila petljanje i vjerujem da sve to pomaze.
Otto (crno-bijeli) ima super dlaku - cvrstu, ali se i on vrlo petlja tako da s njim imam dosta posla kada dode na cesljanje.

To ti je jednostavno tako - ako stavis 10 tt jedan kraj drugoga svi ce imati drugaciju dlaku.
za sada je Shanti vrlo obecavajuca po tom pitanju - iskreno, nikada nisam vidjela stene tt s takvom dlakom - vrlo cvrsta, ravna i duga za njena 3 mjeseca - mislim da s takvom dlakom nece biti problema Smiley
Logiran
alala
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #6519 : ponedeljek, 04.08.2008 : 12:14:58 »

Ljiljana, hvala na tolažbi. Sej bi se lahko še malo trudili, pa hodili na 14 dni k frizerju na razčesavanje, pa se špricali s še dodatnimi regeneratorji brez spiranja, pa še ideja o olju... Pa ne vem, kaj še. Vse to bi lahko naredili, samo se mi enostavno več ne da, pa nočem več Thaija mučiti z dolgimi urami česanja. Pri nas česanje na 10 dni ali celo 1 mesec ne pride v poštev. Dlaka, ki je na otip kot vata, je sicer luštna za božati, ne pa tudi v času vozlanja. Glede na primer Luna, ki si ga opisala, upam, da bomo morda tudi mi kdaj imeli kaj manj težav in ponovno zopet uživali v dolgi dlaki.

Sicer pa ZDRAVJE, je najvažnejše. In seveda, da ostane vesel in prijazen kuža.
Logiran
Namshi
rad pišem
Sporočil: 418

« Odgovor #6520 : ponedeljek, 04.08.2008 : 16:06:55 »

Nanda in Varja, ti simpatični kosmatinci so škotsko višavsko govedo, lastniki so naši prijatelji Logarji. Za pogledat so čisto luštni, samo prav prijazni pa niso  Smiley . Še domači ne smejo zraven, telijo same sredi travnika, če se kaj zaplete, je ful problem, ker ne pustijo zraven niti veterinarja. So še zelo prvinske živalce. Celo zimo so zunaj, včasih zgledajo kot kupi snega, dokler se ne dvignejo  Cheesy .

Zadnjič sem napisala, kako je Dailyja v Logarski stresel električni pastir - je bil prav ta, ki čuva te simpatične kosmatinčke. Močen je njihovi velikosti primerno - kar Dailyja vprašajte  Roll Eyes. Če ne bi bil na flexici (ki je potem čisto požgala mojo roko), bi ga verjetno našli nekje v Solčavi, je drvel s svetlobno hitrostjo stran  Grin Grin Grin .

Tista potka je pa zame najlepša na svetu  Cheesy, vedno se mi zdi, da sem v kakšnem fantazijskem filmu. Taki prizori so bili v filmih Lord of the Rings, ki so jih snemali na Novi Zelandiji  Smiley.
Logiran
Starsy
rad pišem
Sporočil: 353

« Odgovor #6521 : ponedeljek, 04.08.2008 : 17:45:23 »

Hei =)
Čestitke Briku za mladičke=)
ooo, Namshi, še en maneken se pridružuje =) Mi najbrž pridemo v Trbovlje, v soboto. Samo moramo it najprej zobke pokazat. Zaenkrat v redu kaže =)
Nanda in A-tsa-rja, super slike =) Baileyeve pridejo pa jutri, ko bo končno spet delal moj računalnik, kjer imam USB
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #6522 : ponedeljek, 04.08.2008 : 22:27:26 »

Ojej, med dopustom sem naredila malo pavze za delovne obveznosti, pa je tukajle toliko za prebrat in fotk za pogledat, da bom morala mogoče delovno pavzo podaljšati Cool Tongue

Hvala Jani in Nandi za fotke naših zverinic in vsem obiskovalcem za pomoč pri čohanju in prijeten klepet Smiley Smiley

Čestitke Briku in nevestici za naraščaj, Loli za rojstni dan, pohodnikom za osvojene vrhove in vsem, ki vas dopust še čaka, veliko prijetnega uživanja!!!!
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
Sporočil: 358

« Odgovor #6523 : torek, 05.08.2008 : 07:40:46 »

Briko, čestitke v imenu hčerkic.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #6524 : torek, 05.08.2008 : 14:52:45 »

Malo branja za poletne, dni kdor želi doživeti Tibet in njegove ljudi .... Soname Yangchen, Otrok Tibeta, knjiga, ki se te res dotakne ....
Logiran
Strani: 1 ... 430 431 432 433 434 [435] 436 437 438 439 440 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.