mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 03.06.2025 : 17:43:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 443 444 445 446 447 [448] 449 450 451 452 453 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 653232 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
Namshi
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 418

« Odgovor #6705 : sobota, 30.08.2008 : 20:03:02 »

Lepa hvala za čestitke seveda tudi Starsy in Methi  Smiley , mi pa čestitamo tudi Naji in Indii za dosežene uspehe.

Vsem skupaj pa se z Dailyjem zahvaljujeva za vse nasvete, popravke frizure in vzpodbujanje, ki so nama pomagali pri prvih korakih po manekenski pisti  Wink .
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.337

« Odgovor #6706 : sobota, 30.08.2008 : 20:05:43 »

sej prej pozabila napisat, čestitke vsem.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #6707 : sobota, 30.08.2008 : 22:06:00 »

Čestitke Methi in Naji za zaključen šampionat, Indii in Marku za BOB in pa seveda Namshi in Dailyju za uspešen debut (lepa razstavna vrvica, če lahko pripomnim Wink ).
Logiran
Namshi
rad pišem

« Odgovor #6708 : sobota, 30.08.2008 : 22:53:13 »

Ja, Kalsang, po moje je odločilno prispevala k uspehu  Grin Grin Grin .

Moj sin pride jutri iz Amerike in sem ga prosila, da pogleda, če jo dobi v kakšni trgovini. Bom videla, če me bo osrečil z njo, ker je res super. Sicer jo bom naročila čez net. Samo mi je skrajno zoprno, ker se je treba z Američani vedno pogajati, ali so sploh pripravljeni poslati v Slovenijo, ker oni še vedno mislijo, da je to nekje v Transilvaniji  Roll Eyes .
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #6709 : sobota, 30.08.2008 : 22:55:47 »

Ni krize. So se že kar navadili, tako da se ne čudijo več tako zelo... Wink
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #6710 : sobota, 30.08.2008 : 23:03:28 »

Čestitke vsem udeleženim!

Ja Marko je nekaj slikic, a bo treba malce počakati, smo se tako utrujeni vrnili domov iz Trbovelj, da gremo sedaj samo še na mehko z zaprtimi  očmi, da lahko jutri krenemo novim upam da uspehom na proti.  Grin
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**

« Odgovor #6711 : nedelja, 31.08.2008 : 19:26:07 »

Danes pa India CAC in BOB.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #6712 : nedelja, 31.08.2008 : 20:35:08 »

Undecided IN KAM SO SE POSKRILI VSI TT-ji ?

Danes je bila India sama in to dobesedno (tudi to enkrat doživiš). Te kr prime, da bi ostal kr doma .... o ne ne ne, ni pošteno se prijavit potem pa manipulirat - grem če ne bom sam, grem če tega in tega ne bo, grem če ... klobas klobas  Tongue No ja, eni malipulirajo, taktizirajo, preračunavajo - mi ne. Zato smo v Trbovlje tudi odšli. Bil pa je še en razlog in o tem kaj več kasneje.

Kot običajno zgodnje vstajanje, sprehod, kuhanje hrenovke (to je zelo pomembna zadeva), pakiranje in gas ..... v Trbovlje. Danes smo bili polj pozni, ker smo se dogovorili za košček sence pri Mojci (Lhaso šefica) in je postavljanje našega Arafata  Roll Eyes odpadlo. Počasi se je bližl začetek naše napete skupine v kateri je bila kot pravim India in ...no India in konec. Mal strahu nam je vlila vodja kroga, ki je rekla, da včasih sodnik tudi ne da odlične ocene, ne da CAC-a in potem tudi ne BOB-a. Ampak tudi to se ti lahko zgodi - seveda si tega ne želimo in kot pravim, je bil naš plan "zakaj današji obisk razstave še malo drugačen". Danes je bila na vrsti Romi, da malo potrenira razstavljanje. V ring je odpeljala Indio čisto po predpisih, naredila krog, potem na mizo ... Sodnik je prej delal dokaj hitro  Huh ampak sedaj se je kar vleklo in vleklo - vsaj meni, ker sem bil tokrat za ograjo in nisem vedel kaj govori, kaj mu je ali ni všeč. Na izrazu obraza pa ni pokazal nič .... joj kako se je vleklo.

Ko se je Romi obrnila pa je bilo vse jasno. India je dobila CAC in BOB, Romi pa opravila dober trening, ki ji bo še kako prav prišel ko ...  Wink o tem pa kaj več kdaj drugič.

Včeraj zaradi pomembnega razloga nismo ostali na izboru 9 grupe, je bil pa to plan za danes in to zato ker naj bi grupo sodil g. Stanton, ki ga jaz kot še nekatere vrhunske in renomerane sodnike zelo cenim, čeprav to ne pomeni, da ima le on prav  Wink ampak od teh ljudi se veliko naučiš. Računal pa nisem, da bi kaj posebnega naredila v grupi, ker sem zdi in nenezadnje je tudi res, da sva oba še pre'zelena in bo treba še mal zgancov pojest, da bo potem prišel tudi najin čas za kakšno zmago v grupi ali  Cheesy  celo BIS. Zgance jeva, jemo, trenirava na razstavah, sedaj tudi že Romi ... ampak zajec tiči v drugem grmu ...

... kaj več pa  Wink KDAJ ? ... takoj ko pridemo nazaj  Smiley

[attachment deleted by admin]
Logiran
luvi7777
odvisnež
Sporočil: 642

« Odgovor #6713 : nedelja, 31.08.2008 : 21:23:12 »

Najveće čestitke Romi  Kiss molim isporučiti!!

Šteta da nije bilo više TT prijavljeno. Kao što sam već napomenula odličan, objektivan sudac koji ne dijeli olako titule.
Logiran
Namshi
rad pišem

« Odgovor #6714 : nedelja, 31.08.2008 : 22:15:44 »

Bravo, Romi  Cheesy Cheesy ! A je tebe Marko tudi tako skritiziral kot mene  Wink ? Dvomim, da se je upal  Cheesy !
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #6715 : nedelja, 31.08.2008 : 23:05:30 »

... Namshi  Grin v hecu tako kot tebe sem jo še bolj skritiziral   Cheesy  resno pa se imamo vsi kaj za naučit in tele malo manjše razstave so ravno prava stvar  Wink

Nadaljevanje: 2 del

... Žgance jeva, jemo, trenirava na razstavah, sedaj tudi že Romi ... ampak zajec tiči v drugem grmu ... No Stenton ni sodil 9 grupo in lahko si predstavljate kako sem bil razočaran. Urekova je sicer povedala razlog in če priznam ga nisem poštekal in si bom to razlago moral dat še 1x razložit. Torej nič ne bo z njegovo oceno, pa ne da sem kaj pričakoval - ampak mogoče pa bi naju dal v ožji izbor kar bi bilo že kar OK. No pa kaj, bo pa sodnik iz Srbije povedal kaj si misli o Indii v 9 grupi. V predkrogu je izgledalo mega. Ful jo je pogledal, pretipal, ocenjeval skratka od blizu in od daleč. Mal se mi je zdl - hej mogoče pa vseeno greva v kakšen prvi ali drugi izbor. Ampak konkurenca je bila huda ... Tekla sva prva, mislim, da brez težav, ... slike mogoče dobim jutri pa bomo bolje pogledali. No v ožji izbor nisva šla  Wink torej VEČ SREČE PRIHODNJIČ.

Ampak ni problema, moj namen je bil, da po Evropski razstavi še 1x dobim Stentonovo mnenje v TT ringu bi bilo prima, tudi v 9 grupi bi bilo uredu - še bolje pa če si bo za naju vzel čas po razstavi in vzel Indio v roke tako zbrano, počasi in dosledni. Sej razumete, da je India kar precj drugačna kot takrat, ko sva sodelovala na Evro dogu v zagrebu še med juniorčki.

Spet je kazalo, da bodo utrujeni sodnik popihali na večerjo AMPAK Mojca je obljubila in obljubo tudi izpeljala. Stenton je prišel k našemu taboru  Wink (kakšna čast) in ...

.. tretji del pa  Cheesy  KDAJ ? ... takoj ko pridemo nazaj    Undecided
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**

« Odgovor #6716 : ponedeljek, 01.09.2008 : 08:28:48 »

Marko razlaga zakaj ni sodil 9 grupe, naj bi bila ta, da je tisti dan sodil specialko za pritlikave pasme in mu niso dali še enkrat 9 grupe. Urekova se je zmotila, ko je natisnila katalog.

Drgače pa sem tudi jaz mislila da vaju bo potegnil v ožji izbor oz. kar na stopničke, ker si je pri vama uzel največ časa za pregled in ful se mu je India zdela fajna.
Logiran
luvi7777
odvisnež
Sporočil: 642

« Odgovor #6717 : ponedeljek, 01.09.2008 : 09:28:09 »

U Hrvatskoj također na izložbama organizator zadržava pravo promjena sudaca u ringu.
A za grupu također.
Ako u jednom ringu sudi sudac većinu pasa iz jedne (u ovom primjeru 9.grupe) onda je i logičan slijed da ih on ocjenjuje za grupu. No ako pogledamo raspored suđenja pasmina po ringovima ne možemo reći da je u samo jednom krugu bila zastupljena 9 grupa već su pasmine iz te grupe bile po više krugova.
Naravno da su u prednosti oni psi koje je sudac koji sudi grupu sudio i u ringu a opet ne mora biti pravilo. Moožda baš sudac preferira neku drugu pasminu koju nije sudio u ringu a opet mu se jako sviđa  a i pas koji ju predstavlja pa mu da plasman u grupi.
9. grupa jest (po mišljenju mnogih) najatraktivnija, često najbrojnija, i samim time najteža.
Tibetski terijeri postaju ipak sve zamijećeniji i nadam se da će kako postižu rezultate u Grupi u jakim kinološkim zemljama poput Finske, Engleske, Francuske i Amerike, tako doći na zasluženo mjesto i na našim područijma.
Čekamo slikice  Smiley
Logiran
Jasi
midi
Sporočil: 698

« Odgovor #6718 : ponedeljek, 01.09.2008 : 09:38:20 »

Čestitke vsem nastopajočim, tako štirinožnim kot dvonožnim  Wink
Logiran
nuhl
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #6719 : ponedeljek, 01.09.2008 : 10:15:22 »

Marko razlaga zakaj ni sodil 9 grupe, naj bi bila ta, da je tisti dan sodil specialko za pritlikave pasme in mu niso dali še enkrat 9 grupe. Urekova se je zmotila, ko je natisnila katalog.

Hmmm, ja prosto po Prešernu. Pa kdaj kdo od organizatorjev pomisli, da gre v končni fazi za plačljivo uslugo. Kjer je denar v igri, pa ima plačnik neke pravice in tisti, ki nekaj reklamira mora obljubljeno iz reklame izpolniti. In navajanje katerega koli svetovno znanega sodnika v katalogih ipd JE reklama za razstavo, ki privabi lastnike psov, ki se drugače sploh ne bi odločili za udeležbo.
Logiran
Strani: 1 ... 443 444 445 446 447 [448] 449 450 451 452 453 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.