mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 13.06.2025 : 16:38:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 548 549 550 551 552 [553] 554 555 556 557 558 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 664521 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Jasi
midi
Spol: Ženska
Sporočil: 698

« Odgovor #8280 : nedelja, 18.01.2009 : 22:02:03 »

A niste šli mal predaleč?
Ali pa dost ? Sad
BTW.: sama sem v izobraževanje za sodnika vložila več, kot v magistrski študij, gospod pa je sodnik že od leta 69.
In ni čisto brezvezen.
Le čevlje sodi naj kopitar!
Za kaj več napisat pa nimam interesa, čeprav sem velika občudovalja natuščakov, in se strinjam, da če jih  ne boste kazali, bodo sodniki sodili po tem kar piše v standardu
Hvala Nandi za predstavitev Gyantsa, super sta bila Kiss Kiss Kiss
lp
Jasna

PS.: tud ocena moje prve lamleh psice na razstavah je bila neperspektvno
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.337

« Odgovor #8281 : nedelja, 18.01.2009 : 22:11:04 »

Sej jaz osebno se nad oceno ne pritužujem, saj je bila, razen dlake, prava. Sicer pa je vedno tako. En sodnik ti lahko da 3 ali še manj drugi pa celo BOB.

BOmo pač počakali na drugega sodnika za kakšno boljšo oceno. Cheesy
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.337

« Odgovor #8282 : nedelja, 18.01.2009 : 22:12:25 »

Aja pa sem še pozabila, da jaz se hodim na razstave tako samo zabavat, če pa je ocena še lepa je še toliko lepše.
Logiran
Jasi
midi

« Odgovor #8283 : nedelja, 18.01.2009 : 22:23:17 »

Ja, A-tsa-Rja, ravno zato sem se "razburila".
Če je hec je hec, ni se pa treba norčevat iz drugih, če se tvoj pes ni dobro odrezal.
Tvoj pse se je zdel sodniku eden od petih TTjev, ki usrezajo standardu. In (moje mnenje) temu kar je videl do sedaj. Verjamem pa, da je videl kar nekaj TTjev.
A nismo kot klub protestirali, ko so nam hodeli dati drugega sodnkia in želeli tega?
In kaj je bilo na specialki lani i? In kaj predlani?
Zato še enkrat pozdravljam vse, ki razstavljate svoje "natur pse", ker delate "veliko delo".
Sama verjetno verjetno za svojo narur psico (ko končno bo) ne bom imela tolk vesela in bo videla bolj agility ovire.
Nočem bit tečna, ampak z avse dvomljivce poglejte le TT standard v slikah, lahko ga posodim in boste videli, da pač n eopisuje natur TTja, ni pa nujno, da ga enkrat ne bo  Wink

Logiran
Jasi
midi

« Odgovor #8284 : nedelja, 18.01.2009 : 22:24:36 »

Pa še to, tako na specialki lani, kot predlani so psi moje vzreje še zdaleč niso dobro odrezali, pa se zato nismo norčevali iz sodnika
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #8285 : nedelja, 18.01.2009 : 22:46:37 »

Jasi ....  Wink hvala....  Kiss je priden ta moj fant, a ne ?! Wink

Mislim, da se bolj "sproščamo" iz takih in drugačnih razlogov, kot pa, da smo škodoželjni ali žleht  Wink Smiley...

Tole bom napisala in potem se umaknem  Wink, ker ne mislim spet zapravljat čas in sedet pred računalnikom cel naslednji teden in razglabljat o življensko nepomembnih stvareh  Tongue

Gyatnso je mega  Cheesy in njegovi otroci tudi. Tisti, ki jih imamo vemo za kaj jih imamo  Wink in cenimo tisto kar imamo in kar so (poleg ostalih kužončkov - K, S, N, B...) in za kar se nas že kar nekaj trudi! Vsi, ki smo bili danes tam s potomci Gyantsoja in tudi Gyantso sam, smo vedeli v kaj se spuščamo in nihče ni nič pričakoval...... Naj bo jasno, ti štirje psi so danes bili tam, zato, da se jih vidi !!!!! Ne, samo zaradi  ocen, ampak in predvsem zaradi širšega kroga ljudi !

Jaz imam že "trdo kožo" in se me to sploh ne dotakne več  Smiley.....

...ne moreš pa napisati psu (kar dvema), ki je kvadratičen (in kratek!!!! v ledvenem delu) in dolgonog, da je predolg v telo in kratkonog  Huh .... ali ... ne da se mi res... Tongue

Tudi ena od mojih je bila na prvi razstavi spodsekana z nizko oceno, nato pa je "podirala vse rekorde", potem druga , tudi na prvi razstavi "dotolčena", pa ji je šlo nato super.... Nič takega, to se dogaja in se bo...tudi meni ni vsak TT všeč, tako to je.
...... res pa ne moreš reči, da je črno belo, če je črno  Wink Cool .... in tega je bilo menda (tako sem slišala in brala) danes precej. Pa sedaj ne govorimo o G in njegovih.

Resnica leži tule : ...... Saj sploh ni važno  Smiley.....,slava mine, še preden se je dobro zaveš, razstavljaš lahko uspešnega posameznega psa leto dve tri..... in kaj ?!.... pa morda, čez kakšno leto še leto v veteranih......, ko to mine ostane itak samo še "Koštrunček doma in ti ki z njim uživaš" , vsega ostalega se ne spomni nihče več, razen morda, samo morda ... ti sam Roll Eyes Tongue

Lupčki moji - pa, pa.... da se spet ne zaštrikam in pristanem na bolniški, ker mi bo stoplo v hrbet zaradi nepravilne drže pri računalniku  Kiss Smiley

Se vam javim s kakšno novo fotko mojih dveh malih  lubic in mojih petih velikih lumpkov... sam, da pogruntam kako fotoaparat deluje  Wink Smiley Tongue

Logiran
nuhl
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #8286 : nedelja, 18.01.2009 : 22:54:41 »

Huh  Hvala za opomin Jasi. Vendar je to prvi sodnik, ki je psa pohvalil da je prišel na razstavo čist. In to pisno.
Oprosti ob tem ne morem ostati resen. V to kaj je skritiziral in v ocenjevanje TTjev na splošno, pa se ne bom spuščal, ker sem pristranski. Pa ni bilo pri ShihTzu in Lhassa Apso nič drugače. Letos je bilo manj psov kot lani. Naslednje leto jih bo verjetno še manj. Ponavadi je že tako, da nekaj ni v redu če 90% prisotnih samo zavija z očmi. Vesel sem edino, da je BISS prisodil mastifu, saj je bila to res ena od redkih svetlih točk njegovega slabega dneva. sem ga pa res ujel, da se je uspel v enem trenutku celo nasmehniti.
Logiran
charlie
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 367

« Odgovor #8287 : nedelja, 18.01.2009 : 22:56:55 »

Pa še to, tako na specialki lani, kot predlani so psi moje vzreje še zdaleč niso dobro odrezali, pa se zato nismo norčevali iz sodnika
Draga Jasi, govoriš, da je sodnik že od leta 69. Moji ženi je rekel, da ima naš kuža nepravilen ugriz oz da ima narobe formirane zobe. Take zobe imajo draga Jasi vsi TT-ji, po standardu in brez. Poleg tega pa ti bom rekel še nekaj, sam sem bil mednarodni sodnik, v določeni kategoriji celo prvi evropski sodnik z mednarodno licenco in vem, da so sodniki takšni in drugačni. S Finci pa smo imeli vedno probleme in tudi gospod, ki ga braniš lahko sodi samo vaterpolo.
Logiran
charlie
rad pišem

« Odgovor #8288 : nedelja, 18.01.2009 : 23:01:38 »

Nanada in Lhun:  Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #8289 : nedelja, 18.01.2009 : 23:11:34 »

Lhun, Charlie: ne se usajat. Če ste že omenili shih tzuje, ki je "moja" pasma, sodnik, čez katerega tako pljuvate, je eden redkih, ki je pri psih, ki so se razstavljali, našel res njihove dobre in slabe plati.

Pri vsaki pasmi je sodnik našel tudi dobre predstavnike, ne samo slabih. Jebiga, če tisti, ki so bili po njegovem mnenju dobri, niso med vašimi favoriti. Life sucks.

In ja, Lhun, glede na to, da vsi psi v ring ne pridejo čisti, je včasih sodnik vesel tudi kakšnega, ki je bil skopan pred razstavo.

Neokusni ste, res. Tako kot itak ves kinološki cirkus. Nič drugačni od vseh ostalih vsevednežev, tako zmagovalcev in poražencev. Vedno je eno in isto: "naš pes je najlepši, tisti idiot od sodnika pa je slep in tega ni zmožen videti, ves svet nam dela krivico".

Sicer pa, pritožite se na klub, ki je sodnika povabil. Mogoče boste pa po dolgih letih na naslednji specialki trofili takšnega, ki bo ravno vašega izbral za najlepšega. Nikoli se ne ve.
Logiran
luvi7777
odvisnež
Sporočil: 642

« Odgovor #8290 : nedelja, 18.01.2009 : 23:27:48 »

Čestitke Ula  Kiss Kiss Kiss Kiss
Izledate na slikama Woooooow!!!  Cheesy a mogu tek zamisliti kako je bilo u ringu. Bravo za tebe i Brika!!

Logiran
uLa*
rad pišem
Sporočil: 458

« Odgovor #8291 : nedelja, 18.01.2009 : 23:32:45 »

Luvi: hvala tudi tebi!  Kiss Ja nekaj je že bilo iz naju da sva bila prva  Tongue Škoda ker ni noben snemal me res zanima kako sva zgledala.
Logiran
nuhl
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #8292 : nedelja, 18.01.2009 : 23:46:47 »

Roll Eyes  To da sodniki ocenjujeo subjektivno že vsi vemo. Taka dlaka, druga dlaka, tretja dlaka...
Pa tudi kar nekaj drugi stvari na psu podleže taki subjektivi oceni sodnika. Sprejeto.
So pa določene stvari, ki so enostavno merljive. Dolžina, višina ipd.
Meter imam, zapisnik tudi. Okopan in čist model je pa vedno na voljo.
Vabljeni, da izmerite ali zapisano drži.

In se tudi jaz umikam iz te debate. 

Logiran
charlie
rad pišem

« Odgovor #8293 : ponedeljek, 19.01.2009 : 00:11:03 »

Ne vem sicer ali nočeš razumeti ali je kaj drugega.
Povedal ti bom kratek primer iz resničnega življenja. Poznam fanta za katerega je strokovnjak izjavil, da je absolutno neperspektiven, ko je bil pionir. Fant se je nato očitno zaklel, da bo dokazal, da to ni tako. Spremenil je okolje, trdo treniral in je bil pri svojih 23 letih izbran za najboljšega igralca v Evropi.
Hotel sem povedati nekaj, nihče pa če je še tak strokovnjak ne more reči, da je nekdo pri 7 mesecih neperspektiven, razen če je jasnoviden. Živimo v časih, ko se v neperspektivne ne vlaga. Pa vendarle. Naš TT je osvojil naju in zmagal v najinem srcu (mojem in ženinem) in za naju bo prvak ne glede na to kar reče sodnik iz Finske, Nemčije, Avstrije oz bilokje. To je bil point in tudi jaz bom raje komentiral kaj drugega.

Lhun, Charlie: ne se usajat. Če ste že omenili shih tzuje, ki je "moja" pasma, sodnik, čez katerega tako pljuvate, je eden redkih, ki je pri psih, ki so se razstavljali, našel res njihove dobre in slabe plati.

Pri vsaki pasmi je sodnik našel tudi dobre predstavnike, ne samo slabih. Jebiga, če tisti, ki so bili po njegovem mnenju dobri, niso med vašimi favoriti. Life sucks.

In ja, Lhun, glede na to, da vsi psi v ring ne pridejo čisti, je včasih sodnik vesel tudi kakšnega, ki je bil skopan pred razstavo.

Neokusni ste, res. Tako kot itak ves kinološki cirkus. Nič drugačni od vseh ostalih vsevednežev, tako zmagovalcev in poražencev. Vedno je eno in isto: "naš pes je najlepši, tisti idiot od sodnika pa je slep in tega ni zmožen videti, ves svet nam dela krivico".

Sicer pa, pritožite se na klub, ki je sodnika povabil. Mogoče boste pa po dolgih letih na naslednji specialki trofili takšnega, ki bo ravno vašega izbral za najlepšega. Nikoli se ne ve.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.788

« Odgovor #8294 : ponedeljek, 19.01.2009 : 00:33:27 »

Jaz pa mislim, ja bilo kar se današnje razstave tiče najlepše to, da je BIS dobil slovenski Tibetanski mastif - ČESTITAM ŠE 1X. To je lep dosežek, saj je šel lanski BIS v Italijo, če se ne motim.

Še lepše pa je to, da sta Ula in Kaja resnično blesteli in moram reči, da smo nanju na TT čveku lahko kar ponosni in prepriča sem, da to cenijo tudi v klubu. Na mladih je prihodnost. Go Kaja, go Ula ...

... o ostalem pa takole. Naša India je pri nas doma "najlepša". Težje je če imaš doma dva, tri, ... potem gre trditev nekako takole "naši so najlepši" itd. Pri nas je na strani Hren (ta'stara dva) India najlepša, na strani Hren Mandelc (naša mularija) je Čivava Kali najlepša. Če se kje najde kakšen sodnik, ki tega ne ve - potem ima verjetno doma kakšenga kužona, ki je najlepši. Mogoče celo nimajo svojega psa (no upam, da takih ni veliko) in si potem svojega najlepšega po vseh standardih naslikajo v mislih in tako potem tudi sodijo. Vsakomur je njegov živi ali namišljeni kuža najlepši. Kajneda, da je tudi vaš doma najlepši? ... sem mal zabluzil, a mogoče me je kdo celo zaštekal - no vsaj upam  Wink
Logiran
Strani: 1 ... 548 549 550 551 552 [553] 554 555 556 557 558 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.