mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 13.06.2025 : 14:47:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 549 550 551 552 553 [554] 555 556 557 558 559 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 664343 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol: Ženska
Sporočil: 29.462

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #8295 : ponedeljek, 19.01.2009 : 00:42:34 »

Aha, vidim, da je TT danes vroc Grin

charlie, podn primerjava psa in cloveka in strokovnjak na enem podrocju se ne pomeni strokovnjak za vsa podrocja.
Drugega komentarja nimam in samo upam, da se bos lotil kaksne druge tematike.
Logiran

A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.337

« Odgovor #8296 : ponedeljek, 19.01.2009 : 00:46:45 »

Še lepše pa je to, da sta Ula in Kaja resnično blesteli in moram reči, da smo nanju na TT čveku lahko kar ponosni in prepriča sem, da to cenijo tudi v klubu. Na mladih je prihodnost. Go Kaja, go Ula ...

Hvala Marko. Wink
Logiran
ginger
nekaj malega že vem
Sporočil: 166

« Odgovor #8297 : ponedeljek, 19.01.2009 : 01:47:14 »

S Finci pa smo imeli vedno probleme in tudi gospod, ki ga braniš lahko sodi samo vaterpolo.
Mogoče hokej? Smiley
Ne biti slabe volje...bo drugo leto bolje.
S Finci imam pa tudi jaz slabe izkušnje...mogoče tudi zaradi tega letos nisem prijavil Čoje.
Logiran
ginger
nekaj malega že vem

« Odgovor #8298 : ponedeljek, 19.01.2009 : 01:50:31 »

p.s Vsake oči imajo svojega malarja...koliko znaša 30 cm je pa vseeno treba vedeti. Roll Eyes Lips Sealed Wink
Logiran
alala
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61

« Odgovor #8299 : ponedeljek, 19.01.2009 : 08:56:41 »

Za naju s Thaijem je bila ta razstava prva. In občutki so mešani.

Popolnoma se zavedam, da ima sodnik lahko svoje mnenje, da so mnenja različna in okusi tudi. To me prav nič ne moti in sposobna sem sprejeti vsako oceno, če mi jo nekdo razloži in ovrednoti.

Thai je dobil oceno dobro. Pri tem se mi je zdelo najbolj zanimivo, da v opisu ocene kritizira le dlako, vse ostalo pa je ok (torej glavo ima lepo, proporce pravilne, okotenost dobra). Naj še dodam, da je Thai idealne velikosti po standardu (ni prevelik) in da se je včeraj zgledno obnašal v ringu. Pri dlaki je sodnik napisal, da je bila včeraj videti volnasta in skravžlana ter da ima baby videz. Ni torej rekel, da je prekratka, ampak vse prej omenjeno.

Zdaj me pa nekaj zanima - ali je imel kateri pes, ki so dobili najboljše ocene (npr. češki, madžarski, italijanska psica) zlikano dlako z ravnalnikom za lase oz. dlako? Ker, če je imel, potem tudi jaz Thijju lahko sveže oprano in prečesano "volnato" dlako takoj spremenim v gladko in svilnato.

Torej, nič me ne moti, da ima sodnik svoje mnenje, moti me le, da je bilo videti, kot, da 90% ocene predstavlja le dlaka, vse ostalo pa je zanemarljivo. In ta dlaka mora biti popolnoma ravna, kar pa po moje lahko dosežeš le z likalnikom.

Jaz tudi svojih las ne likam in to tudi pri svojem psu ne bom počela. Nasprotno, všeč mi je volumen. In mislila sem, da naj bi bili TT-ji čim bolj naravni. Pa vidim, da vse ratuje kozmetična industrija in da se zahteve po lepoti spreminjajo.

Naj še nekaj povem; ko sem videla italijansko psico od daleč, se mi je zdela waw, ko sem jo videla od bližje, pa se opazila, da je zelo suha, na vrhu trupa so se ji videle kosti, ko se je premikala in to mi res ni bilo všeč. Še bi lahko naštevala, vendar ne bom, ker od tu naprej ima vsak lahko svoje mnenje, mnenja pa so različna in okoli tega se res ni smiselno prerekati, kaj je komu lepo in kaj ni.

Torej; moti me le, da sem dobila občutek, kot da je bila dolga zravnana, svilnata dlaka vse, kar šteje, vse ostalo pa skoraj nič.

Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #8300 : ponedeljek, 19.01.2009 : 09:30:02 »

Smiley
Bomo organizirali eno razstavo, kjer bo pogoj, da je kuža skopan in počesan nič prej in nič potem kot 24 ur pred dogodkom  Wink Grin. Škarje, glavniki, krtače, likalniki, kozemtični dodatki ..... bodo strogo prepovedani  Grin.  Dovoljeno bo samo to, da ga spustite v prostem gibanju v  ograjenem prostoru in brez povodca prepričate, da teče, hodi voha karkoli že poleg vas tako, da se bo lahko ocenjevalo gibanje psa, tako kot ima naravno 
Če bo padal dež, ga je prepovedano sušiti  Cool!

Kdo je za  Grin Grin Grin Grin Grin Grin ?! 

Ne obupat .... kar nekaj ljudi po svetu se trudi, da bi se standardi spremili v dobro, predvsem zaradi zdravja psov .... Na spodnjem linku boste našli tudi TT-je.... Wink
http://www.thekennelclub.org.uk/cgi-bin/item.cgi?id=2235&d=pg_dtl_art_news&h=238&f=0

Seveda jih bo treba najprej sprejeti in nato jih bodo mogli sodniki brati in predvsem bomo morali takšne in drugačne pse vodit na razstave, in biti "trde kože" Wink, da bodo sodniki ugotovili, da ne obstajajo samo določeni "copy-paste psi"

Ampak tole je dolga debata, ki se je ne mislim lotit tule  Wink

Za take spremembe je treba čas...

Verjemite, da se je v 10 letih že dosti spremenilo na boljše....  Roll Eyes  Wink

Logiran
Jasi
midi
Sporočil: 698

« Odgovor #8301 : ponedeljek, 19.01.2009 : 09:35:06 »

Jutro,
sama tud ne bom več debatirala, ampak samo naslednje:
Jana Hvala! Wink
Lhun, saj te razumem Cheesy Cheesy Cheesy
Charli, moja Lola ima ravno tak ugriz kot tvoj Charlie in je bila zato tako neperpektivno, kot nikoli ocenjena z odlično 1. Se pa svet še vedno vrti, kotr sem napisala Lola pri 13 dela agility in ima opravljen izpit A3.  Njen vzreditelj Primož je rekel, vsak pes je za nekaj dober  Wink
Logiran
Jasi
midi
Sporočil: 698

« Odgovor #8302 : ponedeljek, 19.01.2009 : 09:39:09 »

Alala, tale je zadnja, ni treba vseh psov likat. Spet poglej sam moja dva. In bom še nekaj napisala, 10 let nazaj sem Lolo tud zlikala, pa dala v plašček, da bi bila dlaka ravna, pa ni kaj dost pomagalo  Grin OK mogoče bi profesionalni frizer naredil boljše, ampak nikol ni zgledala v dlako tako dobro kot Arki.  Torej sem se ravno tako "vsajala" in borila, kot zdaj vi in trdudila dokazat kako dobro psico imam, ampak razstava je konec koncev lepotno ocenjevanje in n evzrejna ocena  Cheesy
Logiran
Namshi
rad pišem
Sporočil: 418

« Odgovor #8303 : ponedeljek, 19.01.2009 : 09:46:21 »

Da ne bom čisto pasivna  Wink .

Samo nekaj bi pripomnila - vsi nekako počez pljuvate čez finske sodnike ... Ampak tudi v soboto je bil Finec (zelo simpatičen), pa ni tako raztrgal vsakega psa. Pa tudi ni dajal le odličnih ocen, ena psička v razredu mladih je dobila prav dobro. Ta bi bila včeraj najbrž kar diskvalificirana  Cheesy .
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #8304 : ponedeljek, 19.01.2009 : 10:22:04 »

Sama sem v soboto delala pri tem Fincu, ki ga omenja Namshi...
Res je tudi on ni šparal z slabimi ocenami... sploh pri shih-tzujih..., kjer je mislim da 3 mladim psom dal dobro, dobro in prav dobro...
In tako nadaljeval.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #8305 : ponedeljek, 19.01.2009 : 12:56:57 »

Ja, tudi Habig je predlanskim dajal zelo nizke ocene, vendar pa se ni nihče zares pritoževal, ker jih je utemeljeval z dejanskimi napakami, ki so se mu zdele dovolj močan razlog za nizko oceno.

Ne moreš pa npr. psu očitati, da NIMA svilene dlake, ko pa vendar v standardu jasno piše, da dlaka NE SME biti svilena, ne moreš pravilno kvadratičnemu psu očitati, da je kratkonog, ne moreš psu s tipično glavo očitati, da ima dolgo, ne moreš psu z močnimi kostmi očitati (ne da bi se ga dotaknil), da ima "švoh" kosti, ne moreš psu z obrnjenimi škarjami reči, da ima napačen ugriz, ko pa je vendar v standardu jasno napisano, da je to čisto OK.....in še bi se našle take in podobne cvetke.....

To, da sodi od 69 leta, tudi ne pomeni, da je kvaliteta sojenja vseh 40 let enaka.....mogoče nekatera čutila ne delujejo več enako, kot takrat.....

Prav gotovo pa se vsi, ki imamo naturščke ali njihove potomce, dobro zavedamo, kaj imamo in predvsem, zakaj!!!

Logiran
ginger
nekaj malega že vem

« Odgovor #8306 : ponedeljek, 19.01.2009 : 13:28:37 »

To, da sodi od 69 leta, tudi ne pomeni, da je kvaliteta sojenja vseh 40 let enaka.....mogoče nekatera čutila ne delujejo več enako, kot takrat.....

To,da sodi od 69 leta ne pomeni popolnoma nič.
Poznam zdravnike,ki delajo od 69 leta,pa ga ves čas serjejo na račun pacientov.
Delvni staž ni nobena garancija za kvaliteto....sorry.
LP Bojan
Logiran
Namshi
rad pišem

« Odgovor #8307 : ponedeljek, 19.01.2009 : 14:00:02 »

Oh, meni se vse skupaj zdi čedalje bolj smešno - Dailyja od včeraj kličem "moja mala jazbečarka", ker po njegovem zgleda malo kot psica, predolga in na prekratkih nogah  Cheesy Cheesy Cheesy . Po moje zato, ker je blond ... Daily namreč, ne sodnik  Wink .
Logiran
nuhl
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #8308 : ponedeljek, 19.01.2009 : 14:04:06 »

Grin  Naš je pa po novem "Monday"... Dolg kot... Roll Eyes
Logiran
Namshi
rad pišem

« Odgovor #8309 : ponedeljek, 19.01.2009 : 14:08:17 »

Cheesy Cheesy Cheesy

Nekaj dobrega je pa gotovo naredil tale finski stric - čvek že dolgo ni bil tako obilen kot v zadnjih urah  Grin Grin Grin . Ko bo tišina na forumu, ga kar spet povabite na kakšno razstavo  Cheesy !
Logiran
Strani: 1 ... 549 550 551 552 553 [554] 555 556 557 558 559 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.