mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 05.07.2025 : 07:07:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 636 637 638 639 640 [641] 642 643 644 645 646 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 687161 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.337

« Odgovor #9600 : torek, 31.03.2009 : 23:08:13 »

Specialka bo in ekipo za izvedbo imamo tudi Wink

ja Cheesy Cheesy

Kari prav lušni ste bili na razstavi. Evo tukaj ena fotka od takrat.

[attachment deleted by admin]
Logiran
Namshi
rad pišem
Sporočil: 418

« Odgovor #9601 : sreda, 01.04.2009 : 00:18:14 »

O, moj finski prijatelj bo sodil  Cheesy Cheesy Cheesy !! No, naju z Dailyjem tudi sigurno ne bo  Roll Eyes . Tega veselja mu pa ne privoščim še enkrat  Wink
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.337

« Odgovor #9602 : sreda, 01.04.2009 : 00:37:53 »

O, moj finski prijatelj bo sodil Cheesy Cheesy Cheesy !! No, naju z Dailyjem tudi sigurno ne bo Roll Eyes . Tega veselja mu pa ne privoščim še enkrat Wink

Glavo pokonci, kaj pa če bo drugič boljše sodil?
Logiran
nuhl
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #9603 : sreda, 01.04.2009 : 01:39:38 »

Lhun Wink poglej kdo sodi TT na EURODOGSHOW 2010 V Sloveniji: http://www.eurodogshow2010.com/ - tvoj najljubši sodnik! Sad Sad Sad

Heh, ni panike. So že spremenili.  Grin 

Uradna lista sodnikov za deveto grupo je tule: EuroDogShow 2010 - Sodniki grupa IX

Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #9604 : sreda, 01.04.2009 : 06:27:29 »

Citat
Heh, ni panike. So že spremenili.  Grin

Uradna lista sodnikov za deveto grupo je tule: EuroDogShow 2010 - Sodniki grupa IX

Lhunči  ...... ja, ja in zbudili smo se v 1. APRIL  Grin  Wink 
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #9605 : sreda, 01.04.2009 : 07:10:31 »

Kari ... ja, tekmovanje za Miss in tudi pasje razstave imajo svoja pravila - drži.

Samo tekmovanje za Miss ne vpliva na "razmnoževanje in selekcijo ljudi"... vsaj ne še...upam.
Medtem, ko pasje razstave kar precej lahko vplivajo na "selekcijo psov".....žal včasih na "račun zdravja". Preberi članek, ki sem ga omenjala pred nekaj dnevi in boš razumela.

Sicer pa vaša lepotička JE imela dlako v OK stanju (kar vidim na fotki), za starost in "kar nosi v sebi", tistega dne, ko ste jo razstavljali. Poleg tega je bila čista, počesana in brez voncljev kot praviš.

Jaz bi čisto mirno prenesla recimo stavek  - "dlaka še v razvoju" .

Ta stavek, ki ga omenjaš pa ti, dobi v svojem opisu velika večina TT-jev v obdobju med drugim in petim letom starosti  Wink Smiley in žal to ni čisto tako.
S tako dlako v tem obdobju se lahko "na glavo postaviš z vso mogočo kozmetiko in tabletkami in znanjem pri česanju" pa bo morda izgledala za odtenek drugače (bolj "polizano" npr ) , ampak še vedno taka kot je  Wink Rabi samo čas, da se naredi  Wink ...... in to bi bilo dobro upoštevati.
Logiran
AMODINI
odvisnež
Sporočil: 589

« Odgovor #9606 : sreda, 01.04.2009 : 08:18:06 »

Se popolnoma strinjam z Nando glede dlake. Eni kužki rabijo dlje, da jim zraste njihova ta prava "odrasla" dlaka,
enim pa žal tudi nikoli.
Geni so pri dlaki zelo veliko in velikokrat, če je dlaka puhasta taka tudi ostane kasneje in ga ni kozmetičnega preparata, da bi to popravil. Tudi peglanje ne, ker to tanko in suho dlako še samo bolj poškuduje, mogoče jo zravna za tisti ternutek, kvalitete pa definitivno ne popravi. V večini je tako, da si lahko pri tistih, ki imajo že kvalitetno dlako v obdobju rasti ziher, da bo taka tudi ostala, če je seveda sam kje ne pokronaš. Lep primer za to sta Schanti od Ljiljane, pa India od Marka, Daily od Katke in še nekateri kužki, kjer je dlaka pri mladem psu že super. Kjer pa ni, pa je žal tako, da eni rabijo čas, enim pa tudi čas ne bo prinesel take kvalitete, kot bi si želeli sram.    Imam sama doma primerke, kjer je dlaka bila od začetka super in primerke, kjer ni bila ne pri 1 ,ne pri 2 in tudi pri 4 letih ne....Marsikaj lahko narediš s hrano in pravo uporabo kozmetiko, ampak če je v genih zapisano, da bo kvaliteta slabša, tudi s tem ne bomo naredili čudežev sram
Logiran
Jasi
midi
Sporočil: 698

« Odgovor #9607 : sreda, 01.04.2009 : 09:04:38 »

Tako je Amodini in Nanda,
TTji so na srečo med seboj kar precej različni, od bolj vidne kvalitete dlake, pa različnih barvnih kombinacih, različnih ugrizov, do v nadaljevanju različnih tipov glav (pa so vse v enem standardu), velikosti in barvi oči, nošenosti ušes, velikosti, konstituciji ....  vendar katerega koli pogledaš, veš da je pred tabo TT ... in kar se mene tiče ravno to daje čar pasmi
 Wink
Logiran
charlie
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 367

« Odgovor #9608 : sreda, 01.04.2009 : 09:07:01 »

Ne vem pa , če je kritiziranje sodnika, ki se drži pravil, prava pot do uspeha.

Se strinjam s tabo, ampak povdarek je na, ki se drži pravil, lahko ti pa vsi, ki so bili na CACIB 2009 januarja letos v Ljubljani povejo, kakšno je znanje oz poznavanje pasme pri določenem sodniku.
Logiran
AMODINI
odvisnež

« Odgovor #9609 : sreda, 01.04.2009 : 10:19:42 »

Ne vem v čem problem obrnjenih škarij Huh
Pa saj piše lepo, da naj bo ugriz popoln in ,da je lahko škarjast ali pa obrnjene škarje...bi še razumela, da bi vzel ven meter in začel merit pse, pa se slikcevat pri tem na standard, kjer je višina na cm določena, pa preštevat zobe, pa merit proporce, pa gledat značaj in ne vem kaj še vse...ampak obrnjene škarje, kot razlog za slabšo oceno sram To pa je moralo bit subjektivno z njegove strani....verjetno stric standard pozna ampak ga pri svojem ocenjevanju upošteva, kot mu je pač všeč Undecided Undecided
Logiran
charlie
rad pišem

« Odgovor #9610 : sreda, 01.04.2009 : 10:34:45 »

Amodini pa ne samo to, oba z angelco sta bila neperspektivna (pri 6 mesecih). Angry
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #9611 : sreda, 01.04.2009 : 10:40:28 »

Charlie .... nič sekirtat, imam psa z neperspektivno oceno tudi jaz  Wink , ki je v razmaku 3 mesecev dobil dve odlični in eno neperspektivno.  Tongue
Logiran
AMODINI
odvisnež

« Odgovor #9612 : sreda, 01.04.2009 : 10:41:28 »

Undecided
Ja, pa je vsaj obrazložil zakaj je se od treh možnih ocen odločil za najslabšo? Ocenske liste so velikokrat skope in
tukaj je ustna obrazlaga sodnika pri predaji še kako dobrodošla..mislim, saj ne rabiš pisat, kaj je vse rekel, ampak če je sploh
vama povedal zakaj tako slabo? Se pa res ne dogaja vsak dan, da daš najslabšo možno oceno že maldičku....
Logiran
charlie
rad pišem

« Odgovor #9613 : sreda, 01.04.2009 : 10:44:13 »

Undecided
Ja, pa je vsaj obrazložil zakaj je se od treh možnih ocen odločil za najslabšo? Ocenske liste so velikokrat skope in
tukaj je ustna obrazlaga sodnika pri predaji še kako dobrodošla..mislim, saj ne rabiš pisat, kaj je vse rekel, ampak če je sploh
vama povedal zakaj tako slabo? Se pa res ne dogaja vsak dan, da daš najslabšo možno oceno že maldičku....

Amodini, nobene obrazložitve. Neperspektiven.

Nanda. brez skrbi smo že preboleli in sedaj se lahko samo še nasmehnemo hokejskemu sodniku kot je rekel Bojan. Gremo novim zmagam naproti. Grin Grin
Logiran
AMODINI
odvisnež

« Odgovor #9614 : sreda, 01.04.2009 : 10:45:26 »

....brez skrbi smo že preboleli in sedaj se lahko samo še nasmehnemo hokejskemu sodniku kot je rekel Bojan. Gremo novim zmagam naproti. Grin Grin

No, to je najpomembneje!!!
Logiran
Strani: 1 ... 636 637 638 639 640 [641] 642 643 644 645 646 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.