mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 05.07.2025 : 00:56:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 641 642 643 644 645 [646] 647 648 649 650 651 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 687032 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Khyim
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 525

« Odgovor #9675 : sreda, 01.04.2009 : 22:39:45 »

Mi tudi že nestrpno čakamo na pomlad!!!! Pa na rožice!!! Letos nam Golica in Vremščica ne uideta!! In ker vidim, da je veliko kandidatov, je najboljše, da kar rezerviramo hrib za tisti dan!! Grin Grin Kaj pravite?

Jasi, bom pa jaz svojega bojnega psa vzela s seboj, če boš ti svoje doma pustila!! Grin Cheesy  Grin

Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #9676 : sreda, 01.04.2009 : 22:54:08 »

Tole s krajami in vandalizmom je mogoče lahko bolj povezano kot si mislimo. Ljudje so v stiski in slaba stran tega je da kradejo, iščejo kaj bi lahko odnesli, izmaknili, si sposodili, kaj bi lahko prodali ...  Sad Pa če mene vprašate še ni hudo - bo še huje ...  Undecided in v tem času sem se spravil delat novo plesno šolo - kaj pa če bo interesentov manj  Huh, imeli bomo leglo - kaj pa če bomo težko prodali mladičke ... Ampak dobra volja je najbolje - ker v svojem poslu uživam in delamo dobro bo šel dober glas v deveto vas in ljudje bodo prišli. Ker imam svojo peso rad in ker je India in Nike mnogim všeč bo šel dober glas mogoče v deveto vas in ljudje bodo prišli po male komate kepe ... Kar pa se denarnice tiče pa takole - če so ukradeni dokumeti zamenjate takoj tudi ključavnice - še posebej če so zginili tudi ključi. Pa kakšen alarm bo treba spet montirat v hiši ali stanovanju.

Smiley
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #9677 : sreda, 01.04.2009 : 23:00:34 »

Bonton, dragi moji, je lepa čednost.

Sem najprej le prebral in sem se naknadno odločil, da se moram podpisat pod tole

MARKO HREN
Logiran
ttwind
novinec
*
Sporočil: 18

« Odgovor #9678 : sreda, 01.04.2009 : 23:16:12 »

Najprej uvod. Še en mesec in minilo bo okroglo leto, odkar smo dobili novega družinskega člana – Windyja. Misel o psu je zorela predvsem v moževi glavi, sama si nisem predstavljala, kako bo živeti s psom v stanovanju, a ko sem prvič pokazala slabost v slogu, glej tega, se je začelo pospešeno razpletati. Viseli smo na internetu, prebirali vse mogoče … Bil je TT. Po nekaj telefonskih številkah smo prišli do legla v bližini. Na spletni strani je posebno mene navdušil bronast samček. Mož je poklical vzrediteljico in skoraj izsilil obisk čez eno uro. Nekaj ur pozneje je bilo jasno – samček bo čez nekaj dni naš, in to je moj bronasti, torej soboljev. Rada si mislim, da smo si bili usojeni.

Zakaj to pišem? Ko smo se odločili za psa, smo se zaradi vseh pozitivnih stvari, ki jih prinese življenje z živaljo. In v tem res uživamo. Bolj ko je Windy odraščal, bolj smo opažali, da se razvija v lepega psa, v resnici sprva nismo bili pozorni na to, kakšne prednike ima, ker se nam ni zdelo tako pomembno. A zaradi njega smo začeli redno spremljati tudi to spletno stran in tibetanski čvek in počasi ugotavljali, da so se ljubitelji TT-jev razdelili v dva tabora, ki lepo sodelujeta recimo pri kulinaričnih pripravah na klubski dan, ko pa se pojavi konkretna tema, hitro letijo strupene puščice. Tudi sami opažamo, da se na naše poste odzivajo eni in isti forumovci (hvala vsem za to), za nekatere pa nas tako rekoč ni (naj ugibam: ker je Windy iz s prekletstvom zaznamovane lunevillske linije, ker je iz napačnega legla, ker bo morda razstavni pes?). Ne moti nas, je pa zanimivo.
Hkrati spremljamo novo smer vzreje TT-jev z natur psi. Ker nas razvoj pasme zanima, ne bi bilo slabo o tem izvedeti kaj več. Vsaj na forumu vsak dan srečujemo predstavnike iz teh legel, obstajajo tudi razstavne ambicije, nikjer pa vsaj mi še nismo zasledili, za kaj pravzaprav gre.
Lahko kdo na kratko opiše cilje? Nobenega dvoma ni, da je kinologija na marsikaterem področju zašla na stranpoti in da je treba ukrepati, a za kaj gre konkretno pri TT-jih? Kaj se poskuša in je mogoče doseči? Kako je s pridobivanjem rodovnikov, za zdaj so menda pogojni? Kaj se glede tega dogaja v tujini? Kaj pravi (mednarodna) kinološka zveza, ne nazadnje so lahko s tem povezani kratki stiki na razstavah?
Če je ta tema že kje obdelana, nas, prosim, preusmerite na pravi naslov. Lp, ttwind

Logiran
nuhl
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #9679 : četrtek, 02.04.2009 : 01:04:34 »

Shocked BREZ BESED Shocked

Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed  Toliko o razstavah in sodnikih, sedaj pa lahko lepo kulturno preidemo na linije in s tem povezano "grupisanje"  Grin
Logiran
ginger
nekaj malega že vem
Sporočil: 166

« Odgovor #9680 : četrtek, 02.04.2009 : 01:16:19 »

(naj ugibam: ker je Windy iz s prekletstvom zaznamovane lunevillske linije, ker je iz napačnega legla, ker bo morda razstavni pes?). Ne moti nas, je pa zanimivo.

Mene tudi ne...pa vsi imajo radi enake pasje bonbone,rasizem se še nikoli ni obnesel.  Cool
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #9681 : četrtek, 02.04.2009 : 06:49:24 »

ttwind -

Citat
(naj ugibam: ker je Windy iz s prekletstvom zaznamovane lunevillske linije, ker je iz napačnega legla, ker bo morda razstavni pes?). Ne moti nas, je pa zanimivo.

Mene tudi ne...pa vsi imajo radi enake pasje bonbone,rasizem se še nikoli ni obnesel.

Moja misel je enaka gingerjevi .....

Na vse kar si vprašala v zadnjem delu tvojega posta - pa dobrodošla - lahko dobiš odgovor in tudi izmenjavo mnenj in pogovor:
- pri nas doma, so vrata vedno vsem odprta
- prideš na posvet vzrediteljev Kluba za tibetanske pasem
- se udeležiš svetovnega kongresa za Tibetanske pasme

Kar se tiče mene osebno, tule na tem forumu nimam namena razlagati o Tibetančkih kaj več kot o negi, vzgoji, prehrani, nasveti pri kotitvi in mladičkih, kako je z njimi živeti, fotografiranju in agilitiju ...... Zakaj ?

Zato, ker se žal, o drugih stvareh, nismo sposobni normalno pogovarjat.

Lep dan vsem skupaj  Smiley

Logiran
ttwind
novinec
*
Sporočil: 18

« Odgovor #9682 : četrtek, 02.04.2009 : 07:25:12 »

Grupisanje je simpatično prehuda beseda, ampak kot nekdo, ki je začel na novo spremljati debate na tej strani, sem dobila takšen vtis. Vesela sem, če se motim. Po drugi strani pa sem tudi sama na koncu posta hotela dodati opazko,  da s svojim vprašanjem o vzreji ne želim dvigovati prahu. Res se je umirila debata o razstavah, ampak po tej logiki ne bo nikoli pravi čas zanj. Pasmo smo iskreno vzljubili, zato želimo izvedeti, kaj je s tem (brez kakršnih koli prizvokov). Pač smo novi in iščemo informacije.
V zadnjem letu se je ta forum podaljšal za kakšno tretjino, pa tema nikoli ni prišla zares v ospredje. Verjetno ni tabu in se lahko o njej neprizadeto govori.

Čeprav je psom to nepomembno. Njim so všeč bonboni, sprehodi, naša in pasja družba, predvsem pa mi potrebujemo njih.

To zgoraj je nastalo pred Nandinim odgovorom.
Dodajam:
Žal mi je, če je tako. Želela sem samo informacijo za laike. Na splošno.
Sicer pa nas tako in tako vleče na Kras, pa se nikakor ne znamo prav organizirati. Zdaj bo razlog več za to  Smiley.
Pa še Windy je ves srečen v večji pasji družbi (zdaj sedi na stolu zraven mene in gleda v računalnik).
Logiran
ginger
nekaj malega že vem
Sporočil: 166

« Odgovor #9683 : četrtek, 02.04.2009 : 07:37:33 »

(zdaj sedi na stolu zraven mene in gleda v računalnik).

A pomaga spame brisat,ki so se ponoči nabrali v pošti? Smiley
Logiran
AMODINI
odvisnež
Sporočil: 589

« Odgovor #9684 : četrtek, 02.04.2009 : 08:22:24 »

ttwind
tudi jaz ti predlagam enako, kot Nanda. Nas je v klubu kar nekaj, ki se ukvarjamo s TTji, vzrejo, genetiko in kinologijo nasploh po 10, 15 let in več in verjamem, da bodo razlage dobre ter utemeljene. Potrebno je samo vedeti in razločevati, kdaj se pogovarjamo o pasmi nasploh in kdaj o linijah, ki so v kolikor sem vsaj jaz seznanjena, bile še včeraj vse zapisane pod imenom iste pasmo v okviru krovne organizacije FCI;)
Da pa ima vsak po poslušanji dobre razlage še zmeraj pravico do svojega mnenja pa je človeško in meni povsem razumljivo. Škoda le, da nas včasih pri obrazlaganju le-tega to začne medseboj ločevati bolj, kot pa tiste, ki so pro vs. kontra psu v stanovanju, v prisotnosti majhnih otrok ali v družini nasploh.
Logiran
AMODINI
odvisnež
Sporočil: 589

« Odgovor #9685 : četrtek, 02.04.2009 : 08:22:57 »

Čarli...upam, da si odkril ZS ,ki sem ti ga poslala Wink
Logiran
alala
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61

« Odgovor #9686 : četrtek, 02.04.2009 : 10:37:29 »

Ko ste ravno prejšnjič govorili, kako se vaši psi zabubijo v posteljo, je tukaj slikca, kako si naš naredi ležišče.

Sej vem, da je razvajen v stilu filma Marley&jaz, ker si to dovoli na postelji, ampak...

[attachment deleted by admin]
Logiran
alala
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61

« Odgovor #9687 : četrtek, 02.04.2009 : 10:39:31 »

Pa še ena kar tako.

[attachment deleted by admin]
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #9688 : četrtek, 02.04.2009 : 11:05:07 »

ttwind, moj je mix obeh linij (ce grem dovolj nazaj pridem zagotovo do "neznancev" tako glede Lamleh, Lehlam kot Luneville), pa vendar nimam obcutka, da koga to moti ali da me zaradi tega ni.

Kar se pa uvoza originalov-naturscikov in vzreje z njimi tice, se mi zdi pa to tako super, da zelo tezko razumem nestrinjanje s tem. Mi je pa vedno bolj jasno, da je tema delikatna in je zato res najboljse, da se enostavno direktno osebno v zivo vprasa. Se vedno pa me nasmeje zapis (kaka splosna knjiga o psih/pasmah), da je domovina tibetanskega terierja Velika Britanija.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Ljiljana Li
rad pišem
Sporočil: 396

« Odgovor #9689 : četrtek, 02.04.2009 : 12:41:17 »

evo i nasih malih krevetara..... vec su super kombinacija za spavanje

Imam i ja obje linije, no opredjelila sam se u uzgoju za lamleh.....nikakav specijalan razlog osim sto mi se vise dopala povijest lamleha

No postoji lamleh i lamleh i luneville i luneville - netko ce slijediti vise americki lamleh, netko engleski, netko mix engleskog i americkog, pa ako se odluci na engleski lamleh sigurno ce preferirati pojedine uzgajcanice i pse u pedigreeu....hocu reci da postoje linije unutar linija....osobito kod lunevilla jer je puno veca mogucnost izbora.
Podjela na lamleh i luneville pse (i vlasnike) je recimo dosta opcenita......unutar svake linije postoji jos puno, puno podjela i linija, pa ako bi isli konkretno djeliti.....uf, to bi bilo puno posla.

Osim toga, kako trenutno stvari stoje u pasmini mozda za 10, 20 .. .vise- manje godina necemo moci odrzati cisti lamleh...no, dobro to je neka moja teorija i ne spada trenutno ovdje.

Logiran
Strani: 1 ... 641 642 643 644 645 [646] 647 648 649 650 651 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.