mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 25.05.2025 : 21:27:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 391 392 393 394 395 [396] 397 398 399 400 401 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 648467 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #5925 : ponedeljek, 26.05.2008 : 21:07:57 »

Cestitke razstavljalcem!

Ljiljana, sicer so vsi cukri, itak, ampak "moja" je pa Boshay (saj je psicka?).
Jasi, Arki je SUPER!  Cool  Pravi maneken.

luvi, jaz naceloma uporabljam etericna olja, ampul ze par let ne vec. Glede dlake pa tezko recem, ker je ves cas postrizen. Je pa dlaka tam, kjer smo mu dajali ampule, postala trsa.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Namshi
rad pišem
Sporočil: 418

« Odgovor #5926 : torek, 27.05.2008 : 07:37:46 »

Klopov je letos nenormalno veliko, jaz uporabljam Front Line ampule, pa jih ima vseeno. Pravijo, da deluje en mesec, a po treh tednih ne pomaga več.

Nanook, katera eterična olja pa po tvoje pomagajo? Koliko ur držijo in kako prepričaš pse, da se sploh pustijo namazati z njimi? Daily beži od mene, če samo vidi spray z eteričnim oljem  Smiley .

Kakšne izkušnje imate pa drugi? Meni postajajo klopi nočna mora - samo počoham Dailyja, pa že začutim kakšnega. Vedno, ko stegnem roke k njemu, revež misli, da mu bom spet klope ven vlekla  Sad

Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #5927 : torek, 27.05.2008 : 08:02:50 »

Pri nas se najbolje obnesejo Advantix ampule.
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.337

« Odgovor #5928 : torek, 27.05.2008 : 08:24:55 »

Ja tudi naše ampule so Advantix, ker se Front Line ni odnesel.
Logiran
kari
novinec
*
Sporočil: 25

« Odgovor #5929 : torek, 27.05.2008 : 09:02:00 »

Nanook, tudi mene zanima katera eterična olja uporabljaš in kako pogosto?
Mi Kari dajemo Advatix. Samo, da vidi ampulo se revica že skrije pod mizo. Angry
Logiran
Jasi
midi
Sporočil: 698

« Odgovor #5930 : torek, 27.05.2008 : 09:48:24 »

Mi imamo Advantix za zatiranje bolh, proti klopom pa že drugo leto eterična olja. Kombinacije pa smo prepisali iz foruma, mislim da je link posredovala Nannok na tem forumu. lp Jasi Wink
Logiran
luvi7777
odvisnež
Sporočil: 642

« Odgovor #5931 : torek, 27.05.2008 : 12:02:29 »

Ja sam prije upotrebljavala ampule a  sada zadnjih godinu dana upotrbljavam sprej Frontline.
I mene zanima koja su ta eterična ulja pa bih probali
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #5932 : torek, 27.05.2008 : 12:30:18 »

Od etericnih olj sem najveckrat dala sivko, je prav lepo disal. Naredim pa tako, da dam malo vode v uno sprico za roze, dodam nekaj kapljic sivke in ga pospricam pred sprehodom.
Vem, da sem nekaj tudi kombinirala, ampak trenutno ne najdem skatlice z olji, tako po spominu pa mislim, da je slo za geranium.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Ljiljana Li
rad pišem
Sporočil: 396

« Odgovor #5933 : torek, 27.05.2008 : 12:41:19 »

Sto se etericnih ulja u borbi protiv krpelja tice - koristi ih se nekoliko - obicno je to geranijum, no neki koriste i majcinu dusicu ili planinsku metvicu na nacin koji je Nanook vec napisala.

Ja nemam nekih specijalno dobrih iskustava s etericnim uljima (probali smo i to), probali i Bayerov kiltix koji je navodno super, no em sto smrdi nije nam se pokazao efikasnim. Advantix nismo nikada koristili jer sam na vise strana cula probleme koji su se poslije javljali tako da s tim nismam htjela riskirati.
Za sada koristimo Frontline ampule, ali ih kupujem ili u Austriji ili Nemciji zbog mjesta punjenja - Frontline ne kupujem u Hrvaskoj.

Iako, ni Frontline cesto nije neka sreca - vec smo imali piroplasmozu nakon kombinacije Frontline ampula i sprej.
100 % zastite nema  tako da je najbolje upotrebaljavati neko sredstvo, ali ne u potpunosti biti i pouzdan u tu istu zastitu.......i po mogucnosti i rucno pregledavati pse.

Da pokucam 3 x - evo ja vec godinu i pol na svojima nisam nasla nijednog krpelja

Logiran
Jasi
midi
Sporočil: 698

« Odgovor #5934 : torek, 27.05.2008 : 12:52:47 »

Blagič tebi Li! Dobenski klopi- hrpelje so imuni tako na Frontline, kot na Advantix.  Sad
 Eterično mešanico pa sem našla napisano v rokovniku in se glasi: 2 dcl radenske + 5 kapljic cedre + 3 kapljice Tea Tree + 3 kapljice Plrose + 3 kapljice sivke in pošricam enkrat tedensko, pa še Hana si našprica na majčko, ko gremo v gozd Wink
Logiran
Ljiljana Li
rad pišem

« Odgovor #5935 : torek, 27.05.2008 : 13:23:52 »

Ulje čajevca je odlicno staviti na mjesto gdje je krpelj eventualno bio - to je prirodni antibiotik i antiseptik koji ima antimikrobno i imunostimulativno znacenja.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #5936 : torek, 27.05.2008 : 13:58:32 »

To pa je res, Tea Tree je zlata vreden, tudi za našo uporabo.  Smiley
Logiran
Ljiljana Li
rad pišem

« Odgovor #5937 : torek, 27.05.2008 : 14:09:48 »

Samo uvijek treba pazljivo s cajevcem jer kriva upotreba moze kod nekih pasa dovesti do nepozeljnih reakcija - dovoljna je vrlo mala kolicina.
Logiran
Starsy
rad pišem
Sporočil: 353

« Odgovor #5938 : torek, 27.05.2008 : 15:20:04 »

Samo zobki zelo hitro zrastejo. Wink Brikcu so v enem dnevu novi zrasli. Tako sploh nismo vedeli, da jih je ven dal. Huh No tu in tam se videla da kakega ni, to je bilo pa vse. Pa koliko kot sem si želela obdržati kakega, pa smo uspeli od vseh zbkov samo enega najti, in tistega sem obdržala. Vsaj eden. Wink

Ja, saj pri njemu tudi hitro rastejo.. Ko enkrat "pogledajo ven", so takoj popolnoma zunaj.. Samo zaenkrat tavelki še niso pogledali.. Bodo že.
Oja tile ježki, oz mi jim pravimo šišike so zelo nadležni. Mi vsako leto kampiramo in sem že navajena tega da ga moram vsak večer počesati, da spravim šišike ven. Brik pa se je na to tudi že navadil in mi zdaj celo pomaga, jaz obdelujem eno tačko Brik pa z gobčkom drugo. Cheesy

Ja, Bibo smo tudi vsak dan počesali.. To se je kar pustila (drugače česanja ni marala), ker jo je motilo. Baileyju je pa itak vseeno, se kar rad čese Smiley

Klopov je letos nenormalno veliko, jaz uporabljam Front Line ampule, pa jih ima vseeno. Pravijo, da deluje en mesec, a po treh tednih ne pomaga več.

Kakšne izkušnje imate pa drugi? Meni postajajo klopi nočna mora - samo počoham Dailyja, pa že začutim kakšnega. Vedno, ko stegnem roke k njemu, revež misli, da mu bom spet klope ven vlekla Sad

Mi tudi uporabljamo Front Lina ampule, samo kar držijo.. Do zdaj smo jih najšli tri.. Pa hodimo vsak danv gozd na sprehod, pa se ga kar ne primljejo. *veselje* Smiley

Namshi, potem za danes velja?

luvi, mali so prečudoviti. In hvala Wink

LP
Logiran
Starsy
rad pišem
Sporočil: 353

« Odgovor #5939 : torek, 27.05.2008 : 15:20:52 »

ups, napaka. Front Line*
Logiran
Strani: 1 ... 391 392 393 394 395 [396] 397 398 399 400 401 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.