o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
nedelja, 08.06.2025 : 06:54:17
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Tibetanski terier - čvek
Strani:
1
...
467
468
469
470
471
[
472
]
473
474
475
476
477
...
872
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Tibetanski terier - čvek (Prebrano 657335 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
TagTu
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.173
Re: Tibetanski terier - čvek
«
Odgovor #7065 :
sreda, 08.10.2008 : 09:27:35 »
Hej, Namshi, a vas je na gruntu tudi kaj sneg dosegel, ali je bil višje?
Logiran
Namshi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 418
«
Odgovor #7066 :
sreda, 08.10.2008 : 10:06:14 »
Ne, tukaj ga ni bilo. Je bil pa na Golteh, ampak tudi ne prav veliko.
Smo se morali precej više potruditi, da smo ga dočakali
. Se je pa začel že pri Koči na Loki (1534 m), proti vrhu ga je bilo pa kar precej na osojnih legah.
Logiran
luvi7777
odvisnež
Spol:
Sporočil: 642
«
Odgovor #7067 :
četrtek, 09.10.2008 : 16:12:55 »
Iako cijeli život imam pse prošli tjedan imala sam vrlo neugodna događanja...i to dva dana a redom. Nikad prije doživljeno. Pustila sam odmak od tjedan dana, savjetovala se i pustila da vrijeme učini svoje.
Naime prošlu srijedu...
u šetnji sa svoja tri psa na lajni po Petrovoj ulici (promatna ulica s drvoredom i parkirnim mjestima)zaleti se iz mraka neki malac (nikad ga prije nisam vidjela) i krene na njih i čvakne Missy...ja puštam sve tri lajne (jer su se počeli petljati) i dižem lavicu Tashu (ona bi nas branila) na ruke a malac se zaleti i ugrize me iznad koljena za mišić....vidjela sam zvijezde. Mrak, sparkirani auti, prometna cesta- nisam imala kud.
Onda sam odpustila Jacka i malac je uz lavež pobjegao. E sad, ne ulazim da li me htio ugrist ili je htio do Tashe no stradala JA. Iako znam da se pas NIKAD ne diže na ruke no užasnula me pomisao da mala blentača završi pod autom. Na trenirci nemam ni rupicu no na nozi je lijep zagriz gornjih zuba (nije mi curila krv ali me fajn zagrizao i oderao kožu). nisam se uplašila već sam čak i nastavila uobičajeni krug.
Ne postoji školska špranca za određene situacije jer je u njima nekoliko različitih faktora koji se iz situacije u situaciju razlikuju isto kao što ne postoji špranca za odgoj psa, djeteta,.....itd...itd....Naputci da no špranca ne.
Nisam se uspaničarila. Jedino me bilo strah da mi Tasha u naletu svoje srčane obrane ne krene na cestu kad sam ispustila lajne pa sam ju jednom rukom dignula u sekundi. Uvijek unaprijed sagledavam situacija i predviđam potencijalno opasnu situaciju. Skoro uvijek naveče šetamo istom rutom s razlikom u smjeru kazaljke na satu ili obrnuto, i imamo razrađen postupak u kojem cure držim u lijevoj ruci s tim da Tasha ide na kraćem a Missy hoda na dužem ali pored Tahse, a Jack ide u desnoj. No ovaj me malac jednostavno iznenadio. Da je bio veći pas vjerojatno bih osjetila paniku i strah, ovak je sve dobro prošlo.
Mislim si znači nije bilo direktno kontakta zubi/koža. Morilo me samo trebam li ili ne ići po tetanus?
Ujutro sam nazvala doktora i saznala da pošto sam prije par godina primila već tetanus da sam mirna 10 godina.
No ono što sam doživjela danas točno tjedan dana....izaziva mi još i sad mučninu.
Eto tijekom svih dugih pasovlasničkih godina nikad nisam doživjela napad psa (ne računam razmirice u parkiću zbog igračke i s.) a sada u dva dana dva puta ....
I opet na istoj ruti samo 50-ak metara dalje.
Prvi dan kad sam doživjela ugriz zaista se nisam prepala čak i nakon ugriza odšetali smo cijeli krug.
No jučer sam doživjela šok ...
Opet Petrova ulica.
Pratila sam mlađeg sina na engleski i vodila ih uobičajeno kad mi je ususret prilazila žena vodeći rota. (viđala sam ju već u Maksiću par puta i baš sam ju zapazila jer on vuče nju ona njega te izgleda kao borba cijelo vrijeme). Radi se o mladom mužjaku koji je možebiti prošao godinu dana. Čim nas je ugledao počeo ju je vući i režati, i ja sam se isti čas zaustavila i pomakla tik uz ogradu držeći svoje na kratkom tik uz sebe. Rekla sam joj da prođe no on je nastavio vuć i prijeteći režati ja sam viknula da ga zaustavi ona se pokušala primiti za stup od rasvjete ali u trenutku kad je jednu ruku pustila s lajne da se primi za stup (jer ju je vukao) isčupao se skupa s lajnom i pojurio tih dva metra na nas. Ja sam skočila na nisku ogradu, a on je zgrabio Missy koja je zacvilila
tasha je poludila, ja isto. Derala sam se sinu koji se s gipsanom rukom sledio kraj mene da bježi a ja sam nogom pokušala udariti napadača, i udrarala.... Žena ga je bezuspješno pokušavala ulovi za lajnu i ogrlicu a ja sam se toliko derala na nju da mislim da me se čulo do Dubrave. Nekak sam ga udarila nogom u tijelo, on je malo uzmaknuo i tad ga je uspjela uhvatiti za ogrlicu.
Najgora mi je od svega bila njena reakcija: a kaj si histerična.
Oni koji me poznaju znaju da nisam sklona ružnim riječima ali ne znam više ni sama što sam joj sve izgovorila.
Rekla sam joj ako nemože voditi psa i imat kontrolu nad njim da ga ni ne vodi među ljude i da ak ju vidim bez brnjice da ću ju...**x#2"%+0'!!!!!
Dijete mi je blijedo i skamenjeno stajalo 5 m dalje, a Missy je cviliala a Tasha ga je htjela rastrgati (blesača).
Žena nije rekla ni oprostite nego se okrenula i otišla.
Ja sam se skamenila!!
Srećemo zaista svakavih pasa svih veličina ali ovako nešto još nisam nikad doživjela.
Kad sam se vraćala vodeći drugog malog na engleski vidjela sam ju da se vraća i otišla po policajca (taman je tamo policijska stanica) ....
Ona je rekla da ju je pas samo povukao i da je to takav pas i da on nije htio ništa.
Sva sreća da imaju toliko dlake pa je Missy samo ostala kao da joj je dlaka na vratu ošišana, a ne nešto gore.
Da je kojim slučajem bila ošišana ne znam kako bi sirota prošla!!!
Uglavnom, dobit će prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira , a s obzirom da me nije ugrizao, nek čekam ak me drugi put ugrize pa nek opet dođem.
Mislim...
?
Pustila sam vikend da prođe. Da se ja smirim, a i da vidim kako će ona reagirati na druge pse.
No sve je ok. Ona je zaista najveseliji i najljubazniji pas bez imalo agresije prema ljudima i psima. Igra se i ljubi sve oko sebe.
Tako da sam podvukla crtu i mislim da ovaj događaj nije utjecao na nju u smislu da ju je eventualno psihički dotukao.
LP svima
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.337
«
Odgovor #7068 :
četrtek, 09.10.2008 : 16:31:30 »
Luvi grozna situacija.
Tudi mene in Brika je že napadel pes. Jaz sem takrat morala biti cepljena proti tetanusu, ker me je ugriznil do krvi, Brik pa je imel srečo da je imel toliko dlake, saj je imel samo male praske okoli vratu.
Takrat je naju napadel Pitbul, ki je bil star komaj leto dni. Najprej je napadel Brika, ki mu je hotel pobegniti a je na žalost bil na fleksiju in ni prišel daleč. Nato ga je držal skoraj 10 min predno je njegov lastnik uspel razpreti gobec svojega psa. Vendar to ni bilo konec, saj ko ga je spustil sem jaz prijela Brika in ga dvignila v naročje. Takrat pa je pes spet prišel in zelo grdo ugriznil še mene.
Bila sem na urgenci, naredili smo policijski zapisnik, sedaj pa je ta prekršek še vedno na sodišču, saj njegov pes takrat ni bil privezan.
Luvi še dobro da se je vse vredu končalo.
Logiran
Namshi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #7069 :
petek, 10.10.2008 : 08:02:23 »
Luvi, grozno! Mene je tega vedno strah
. Tudi mene je pred leti napadel volčjak in me tako pogrizel, da sem morala na tetanus
. Pa sem bila takrat brez psa, na kolesu
!
Logiran
Jasi
midi
Spol:
Sporočil: 698
«
Odgovor #7070 :
petek, 10.10.2008 : 08:49:49 »
Draga Luvi,
to je katastorfa
Ne bo vzpodbudno, ampak na podoben način je umrla moja Pina (Arkijeva mama), ona na povodcu pri moji mami, spuščena ovčarka jo je napadla, mama dvignila... končalo se je z mrtvo Pino in mamo pri zdravniku
Prav je da jih prijaviš, se bojim da kratkoročno res brez uspeha, ampak kaj bolj pametnega sn eznam svetovat. Upam, da je Missy res OK.
Lp vsem
Logiran
vesna
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.500
«
Odgovor #7071 :
petek, 10.10.2008 : 09:56:34 »
Sama sem v zaćetku tega tedna peljala svoji t.španjelki na sprehod, ko nič hudega sluteč zavijem za ovinek blokov, izza hrbta pa prileti bulterier...
Mojidve ga nemo pogledata, nakar se on takoj agresivno spravi v napad na mlajšo psičko.
Tamala se je drla ( da so naenkrat bili vsi stanovalci na oknih in balkonih)... Nely (njena mama) prav tako v šoku in se histerično dere....
Tamala se sploh ni branila! Sama sem hotla poseči vmes, ko dobim batine še jaz....
Nakar pride mladenič počasi izza ovinka in vse kar je naredil je rekel "fuj to - ne sme".....
Sama sem potem samo potegnila psičko z povodcem v zrak in jo tako prijela, bulli pa še naprej histerično skakal v nas....
Pridruži se nam še sestra mladeniča, ki je imel tega bullija... in samo pametno pripomni - a se bomo zdaj po novem mogli mi izogibat teh baterijskih cuckov al kaj?
Res od vsega šoka nisem bila sposobna reči niti besedice na to....
Pomorila sem psički, šla domov pogledala psičko, ki se me je izogibala, saj je bila čisto v šoku.
Seveda sem šla takoj k veterinarju, na srečo smo odnesli z odtiski od zobovja in par odrgninami po hrbtu....
In sledi klic na policijo - moj cilj vsekakor ni bila nikarkšna odškodnina ampak želja, da bi končno vsi ti mladeniči, ki imajo svoje bullmastife, mastife, rotwailerje itd,... spravili na povodce in po možnosti jim nadeli še nagobčnike!
Odgovor, ker nimam potrdila od veterinarja, da je moja psička skosana (beri: najmanj šivana) se policija s tem ne ubada!
Če bi imela potrdilo, bi mladeniča obiskali in začeli postopek, vsekakor pa v naš okoliš začeli pošiljati policijske patrulje, ki bi preverjale stanje...
Torej policija je nekoristen člen - sama pa vem, da ko bom enkrat psičko imela na šivanju, da takrat policije skoraj da več ne bom potrebovala!
Žalostno vendar resnično!
Logiran
luvi7777
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #7072 :
petek, 10.10.2008 : 12:12:54 »
Hvala vam svima na ljubaznim riječima podrške i na tome što ste podijelili svoja iskustva javno.
Iz njih se uvijek može dosta toga naučiti.
Žao mi je Jasi za Pinu, Arkijevu mamu.
I za sve ostale pse koji nisu imali tu sreću kao Missy da se ipak izvuku.
Hvala Bogu Missy je dobro, i fizički i psihički bez težih posljedica. I to mi je najbitnije. A dlaka će narasti
Lobsang što se tiče policije ni kod nas nije ništa bolje. Iako zakon postoji.
Nemam ništa protiv da netko tko ima kontrolu nad svojim psom vodi psa pa čak i bez lajne. No netko tko ga ne može zadrati ni na lajni zaista ... ne znam što bih rekla.
U sebi se nadam da će ju uzimanje osobnih podataka i prijava protiv remećenja javnog reda i mira natjerati da se malo zamisli. Nadam se.....
Logiran
AMODINI
odvisnež
Spol:
Sporočil: 589
«
Odgovor #7073 :
sobota, 11.10.2008 : 17:48:09 »
Ja, žal je zmeraj več tega in še več takih dogodkov bo, ker so psi,
ki zahtevajo doslednega in karakterno močnega gospodarja, postala neka
moda
Iz izkušenj vem, da se policija s tem nikoli ne ukvarja, ker je sekundarnega pomena,
bi pa bilo zadevo vseeno pametno prijavit in policiji in pristojni veterinarski inšpekciji,
opisat dogodek, kraj, psa in skrbnika ,da se dogodek vsaj zabeleži. Po vsej verjetnosti se to ni zgodilo
prvič, če pa se je, pa se ne bo zadnjič. če ne drugo, pa bodo mogoče potem ukrepali, ko se
bo število prijav za določeno osebo in psa množilo.....
Kar se pa tiče tiste izjave ,k isi jo napisala ti, Lobsang, glede izogibanja baterijskih cuckov.....
punca ima očitno težave s samozavestjo......saj vsi vemo, kaj manjka tistim, ki imajo psa za sredstvo
ustrahovanja, a ne
Logiran
luvi7777
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #7074 :
nedelja, 12.10.2008 : 08:32:58 »
Jutro!
Volite li kestenje?
Pekli smo sinoć kestenje i gle čuda pesonje žicari su ludi.
No ja kao ja raspodjelila sam i svaki je dobio po jedan i no mrvu više
.....neki su prešli u Frutarijance!Tasha žica i jede jabuku
I onda igra....
Jack zavađa Missy ali ga ona baš ne ferma.
...ona ode ja....
Sve je prepuno lišća, sve šušti pod nogama. Jack i Tasha uživaju u njemu (ona ga čak i jede
) a Missy čim joj neki listić zapne za dlaku stane i traži da joj se skine
Uživam gledajući ih u međusobnim odnosima, različitostima .....
Ugodan dan svima
Logiran
Starsy
rad pišem
Spol:
Sporočil: 353
«
Odgovor #7075 :
nedelja, 12.10.2008 : 16:02:24 »
Luvi psi so lepi =)
in hmm, Biba je tudi oboževala kostanj...Za Baileya pa še ne vemo.. =)
Logiran
Khyim
odvisnež
Spol:
Sporočil: 525
«
Odgovor #7076 :
nedelja, 12.10.2008 : 19:40:22 »
Uf, Luvi, to je pa bila grozna izkušnja! Samo, da je vse OK!
Mi smo tudi imeli podobno izkušnjo pred pribl. 10 leti, ko je našega pudlčka, ki ga zdaj žal več ni med nami, je pa doživel častitljivih 17 let, napadel dalmatinec, brez povodca seveda. Priletel je izza ovinka in takoj napadel. Benji je imel "srečo", rana je bila pol cm od glavne žile, bil je operiran in hvalabogu ni na njem pustilo nobenih psihičnih posledic - bil je še vedno prijazen pes do konca dni. Vem, da je lastnik takrat plačal stroške operacije in prevezovanja, to pa je tudi bilo vse. Žalostno pa je, da se od takrat pa do danes ni spremenilo popolnoma nič, kar se zakonov tiče.
Od kar imava Kimija in Tabyo, se nama zaenkrat kaj takega še ni zgodilo, me je pa vsak dan bolj strah, saj opazujem, da se je v našem okolišu začelo povečevati število "nevarnih" pasem, ki niso vedno na povodcu - ljudje, ki jih "sprehajajo" pa...
In za Tabyo vem, da se ne bi predala...
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #7077 :
nedelja, 12.10.2008 : 21:11:52 »
Nanda lej koga sem pa jaz čohala.
[attachment deleted by admin]
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #7078 :
nedelja, 12.10.2008 : 21:12:26 »
[attachment deleted by admin]
Logiran
Namshi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #7079 :
nedelja, 12.10.2008 : 21:23:24 »
O, ste bili vsi v Mozirju? Škoda, da niste malo k nam uleteli, smo imeli Indio na obisku. To bi bila žurka
! Že Daily in India sta razturala, če bi še vi vsi prišli, bi bilo pa sploh super
!
Logiran
Strani:
1
...
467
468
469
470
471
[
472